“Öğrencilere moral olsun istedik.”

Tarihi şehrin dar sokaklarında çocuklara ulaşmak için kapı kapı gezen Mardin Genç Yeşilay topluluk başkanı Firdevs Canşi ve ekibi çocuklara moral olması için yüzlerini güldüren bir sürpriz yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şubesi bir yandan salgın tedbirleri kapsamında okulların henüz açılamaması sebebi ile ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilerin evde sıkılmamaları ve nitelikli zaman geçirebilmeleri için internet üzerinden interaktif çalışmalar yürütüyor diğer yandan saha çalışmalarını sürdürüyor.

"Öğrencilerin yaratıcı düşünme becerileri gelişiyor"

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu bu tür projelerin öğrencilere kendilerini daha mutlu hissettirdiğini vurgulayarak, "Öğrencilerin yaratıcı düşünme becerileri gelişiyor, evde daha kaliteli zaman geçirmenin hazzına vararak ruhsal gelişimlerine yardımcı oluyor ve her şeyden önemlisi ülkemizin içinde olduğu süreçte evde kalma sürecini eğlenceli şekilde sürdürmelerine katkıda bulunuyor." dedi.