tatlidede

Yeşilli'de Kadın Olmak Coşkusu

Yeşilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Kadın Olmak" konulu etkinlikler yapıldı. Kaymakam Ediz Sürücü'nün de katıldığı etkinliklere 400'ü aşkın kadın katıldı.
  • 16.03.2011 11:14
Yeşilli'de Kadın Olmak Coşkusu

            Yeşilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Kadın Olmak" konulu etkinlikler yapıldı. Kaymakam Ediz Sürücü'nün de katıldığı etkinliklere 400'ü aşkın kadın katıldı.            

             Kutlama etkinliklerine Yeşilli Kaymakamı Ediz Sürücü'nün yanısıra Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam İl Milli Eğitim Müdürü Turan Ateş, Emniyet Amiri Gürcan Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe İdare Amirleri, Mahalle ve köy muhtarları ve Okul müdürleri de katılarak kadınların coşkusuna ortak oldular.

            Kadınlara karanfil hediye edildi

            Dereyanı ve Ovaköy'den de bayanların izlemeye geldiği programda yoğun katılımdan dolayı birçok kişi ayakta programı izledi. Programda bütün kadınlara ve misafirlere karanfil hediye edildi.

            Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bağış, eğitimin temelinin ailede atıldığını yani ilk öğretmenlerin kadınlar olduğunu söyleyerek kültürel etkinliklerin kursları tamamlayıcı ve kadınların sosyal hayatını zenginleştirici bir yönü olduğunu kaydetti.

            Programda Milli Eğitim Müdürü Erol Yaşar da bir konuşma yaptı. Varlıklarını borçlu oldukları kadınların bu gününü kutlayan Yaşar, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Kadınların şefkatli ve sevgi yüklü dünyalarını anlatmaya kelimelerin kafi gelemeyeceğini söyleyen Yaşar, kadınların bir güne sığamayacak kadar sevgi ve saygı hak ettiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi.
 

            Sürücü: Toplumların gelişmesi kadınlara bağlıdır  

            Kaymakam Ediz Sürücü de programda bir konuşma yaparak bütün Yeşillili kadınların gününü kutladı. Toplumların gelişmesinin ve ilerlemesinin temel dinamiğinin kadınlar olduğunu, bu nedenle yetişkin bayanların eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Sürücü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

            "Kadınların gerek aile içinde gerek sosyal yaşam içinde inkâr edilmez bir etkiye ve güce sahip olduklarını, bu gücün olumlu ve toplumun lehine olması için kadınların kendilerini yetiştirmesi ve yenilemesi gerektiğini, Başta Yeşilli olmak üzere hayatın içinde yaşanan sıkıntı ve istenmeyen durumlarının çözüm merkezinin kadınlar olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Bu nedenle Halk Eğitim Merkezimizin bu tür sosyal çalışmalarla, farklı kurslarla ve etkinliklerle kadınlarımıza ulaşmasını takdirle karşılıyorum. Yeşilli ilçemizin gelişmesi, kadınlarımızın eğitimi ve refahı için Kaymakamlığımız büyük bir duyarlılığa sahiptir."
              Sürücü, Halk Eğitim Merkezinin Yeşilli'de önemli ve yararlı çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydederek, her kesime hitap eden kurslarla Halk Eğitim adeta her eve girmiştir. Kursların önemli bir kısmını ziyaret ettiğini analatan Sürücü, bütün kurslarda, canlı, heyecanlı ve hummalı çalışmalara şahit olduğunu sözlerine ekledi. Kilim dokumadan, gümüş atölyelerine, tiyatro kursşlarından, bayan halk oyunu ekiplerine, hazırlık kurslarından, mesleki ve kültürel kurslara, okuma yazma çalışmalarına kadar birçok çalışmayı gördüğünü belirten Kaymakam Ediz Sürücü Hak Eğitim Merkezi yönetimine, öğretmenlerine ve bütün kursiyerlere teşekkür etti.  
            Halk Eğitim Bayan Folklor ekibinin farklı yörelerden sergilediği oyunlarla başlayan kutlama etkinlikleri kadın olmak konulu slayt gösterisi ve bayanların müzikler eşliğinde okuduğu şiirlerle devam etti.
 
                         

            Bayanların tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü

            Programda ayrıca Halk Eğitim bünyesinde kurulan ve tamamı bayanlardan oluşan tiyatro grubunun oynadığı dört perdelik kısa tiyatro oyunu izleyenlerden büyük beğeni gördü. Kadınla ve Halk Eğitim Merkezleri konulu tiyatro oyunu ayakta alkışlandı.
           Halk Eğitim Merkezi Murat Bağış ve kursiyer Pınar Sayhar'ın okuduğu Anacığım isimli şiir salonda duygusal bir atmosferin yaşanmasına sebep oldu.
           Şiirin ardından bir başarı öyküsüyle Doktor Hatice Balcık sahneye çıktı. Toplumların değişiminin ve dönüşümün temelinde kadının olduğunu vurgulayan Balcık, hayatın her alanında kadının mutlaka zorluklarla hatta engellerle karşılaştığını ifade ederek kadının isterse başarabileceğini ve kadının başarısının bütün toplumu değiştireceğini belirtti.
 

            Program mini müzik konseri ve oyun havalarıyla sona erdi     

            Programın son bölümünde kursiyer bayanlardan oluşan müzik grubu Müzik öğretmeni Mehmet Bayar eşliğinde mini bir müzik konseri verdi.

            Program Mardin reyhanî ve çiftetelli müzikleri eşliğinde eşliğinde oynanan oyunlarla sona erdi.
 
              Etkinlikten Görüntüler
        
        
         
         
        

NEZİR GÜNEŞ

Yorum Yaz