tatlidede

İngiltere Vizesi Başvuruları – 2023

Turizm, kültürel faaliyetler, iş ve eğitim amacıyla her yıl milyonlarca insanın uğradığı İngiltere, vize başvurusu yapan ülkelerden biridir. Bu ülkeye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının İngiltere vizesi için başvurmaları gerekmektedir. Vize işlemleri çoğu insan için en zor noktalardan biridir. Hem konsolosluk tarafından istenen belgeler hem de bekleme süreleri İngiltere'ye seyahat eden herkes için zor olabilir. Ülkeye seyahat ediyorsanız ve vize süreci hakkında bilgi almak istiyorsanız vize merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
  • 23.01.2023 11:14
İngiltere Vizesi Başvuruları – 2023

İngiltere vizesi başvurusu için TC pasaportunun türü de önemlidir. Genel (bordo), gri ve yeşil pasaport hamillerinin İngiltere'ye seyahat edebilmeleri için vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Diplomatik pasaport siyah veya kırmızı hamilleri 180 günlük süre 90 günü geçmemek kaydıyla vizesiz giriş yapabilirler.

İngiltere Konsoloslukları, İngiltere vizesi(başvuru detayları için İngiltere vizesi”) başvuru merkezleri veya yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla vize başvurularını kabul etmektedir. Örneğin vize merkezi oldukça tecrübeli bir vize başvuru merkezi olarak kabul edilmektedir.

İngiltere vizesi başvuruları sadece randevu ile yapılmaktadır.İngiltere vizesi rezervasyonları çevrimiçi İngiltere vize başvuru işlem sayfası üzerinden yapılmaktadır. Türkiye'de İngiltere vize başvuru merkezlerinin bulunduğu iller 7 tanedir. Dolayısıyla 81 il de başvuru yapılması için ayrıca vize merkezi ismi ile bilinen vize başvuruları yapılan yerler vardır. Vize merkezi isteğe göre değil olması gereken gibi başvurular yapar. Dolayısıyla başarılı bir merkezdir.

İngiltere Vizesi İçin Ayrılan Süreler

İngiltere vizesi başvuru sürecinin tamamlanması normalde en az 15 ila 20 iş günü sürer. Ancak İngiltere için Vize Merkezi'nin 'Öncelikli Hizmeti' kapsamında başvurunuzu hızlandırmak ve 5 iş günü içinde tamamlamak mümkündür. Öncelikli Vize Hizmeti, İngiltere vize başvurularıyla ilgili kararlara katılmaz. Yani karar mercii her zaman konsolosluklardır. Bu hizmet için İngiltere vize başvuru ücretine ek olarak ek bir ücret alınmaktadır.

Konsolosluklar vize işlemlerinin zamanında tamamlanacağını garanti etmez. Bu nedenle, bazı zamanlarda İngiltere vizesi işlemleri için ayrılan süre uzatılabilir. Birleşik Krallık için vize başvuru süreci, Türkiye veya Birleşik Krallık resmi tatil günleri ile çakışıyorsa veya Birleşik Krallık konsolosluğunda görevli bulunuyorsa, vize işleminin tamamlanması daha uzun sürebilir.

İngiltere Konsolosluğu veya Büyükelçiliği, vize reddi ile sonuçlanan Birleşik Krallık vize başvuru ücretini iade etmeyecektir. İngiltere vize ücretleri iade edilmez. Vize başvurusu için kullanılan belgeler iade edilemez. İngiltere vizeniz reddedilirse, İngiltere vize başvurunuzu istediğiniz zaman yeniden gönderebilirsiniz. Bir önceki retten bu yana koşullar değişmediyse veya ret için bir sebep yoksa.

Uygulamayı detaylı bir şekilde incelemek ve tekrarlamak doğru olacaktır. Burada size vizemerkezi.com yardımcı olabilir. Belgelerde tahrifat nedeniyle başvuru reddedilmediyse bir çözümü olabilir. Önceki bir karar, sonraki başvuruların otomatik olarak reddedileceği anlamına gelmez. Ancak, başvurunuzu göndermenizi ve daha önce alınan ret gerekçeleri ışığında gerekli düzeltmeleri yapmanızı öneririz.

İngiltere için vize almak, Birleşik Krallık gümrük kapılarından girişi garanti etmez. Birleşik Krallık sınır kapılarında görev yapan yetkililer ve polis memurlarının ülkeye girişi reddetme hakkı vardır. Birleşik Krallık vizesi ile Birleşik Krallığa hava veya kara sınır kapısından giriyorsanız, geçerli bir rezervasyon onay belgesi, Birleşik Krallığa seyahat etmek için getirdiğiniz herhangi bir eşyanın menşeine ilişkin bir beyan, bir davet mektubu, bir işvereninizin onayı ve seyahatinizin nedeni olması gerekir.

Seyahatinizi gerekçelendiren belgeleri dikkate almalısınız. Bu nedenle, İngiltere’ye giren herkes, başvurularıyla birlikte sunulan belgelerin bir kopyasını yanlarında bulundurmalıdır. İngiliz Konsolosluğu, biyometrik sisteme uyum sağlamak için biyometrik veri sistemine geçiş yaptı. İngiltere vizesi başvuru sahiplerinin tüm parmak izlerini ve elektronik imzalarını sağlamak; dijital fotoğraf gereklidir. Tüm bu işlemlerin kısa sürmesi için;

 

Detaylı bilgi almak için www.vizemerkezi.com adresini ziyaret etmekten çekinmeyin.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz