Kitap Künyesi
Yazar: Sevinç Erbulak
Yayın Evi: Hep Kitap Yayınevi
İSBN: 9786051922546
Sayfa Sayısı: 200
--reklam--
ArtıkAranmayanlar Gezegeni Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Sevinç Erbulak’ın muazzam hayal gücüne duyarlı iç sesini ekleyerek
kaleme aldığı Artık Aranmayanlar Gezegeni, okuru fantastik bir
gezegende olduğu kadar bizim acımasız dünyamızda da bir gezintiye çıkarıyor.
Kaybedilen ve peşlerine düşülmeyen her şeyin bir araya geldiği bir dünya Artık Aranmayanlar Gezegeni. Burada ne ararsanız, daha doğrusu ne aramazsanız var: Kırık bir tarak, yarısı yanmış bir
fotoğraf, kapama tokası olmayan bir tasma, boş bir kutu, taşları düşmüş bir yüzük, oyuncak bir bebeğin sol bacağı… Velhasıl bir zamanlar bütün olan türlü çeşit eşyadan kopan ve unutulan her şey.
Kopan parçaların başka bir biçim aldığı, başka bir şeyin parçası
olduğu bir dünya mümkün çünkü... Gitme zamanını bilen bütün
fark edilmeyenlerin, bir gün bu gezegeni bulmaları da. Palyaço şeklindeki bir kolyenin sağ kolu ile gözden düşen bir gözbebeğinin yolları da burada kesişir işte. Binlerce yıl önce yaşamış insanların yazdığı, hemen hepsi yarım kalmış ya da sayfaları eksik günlüklerin, mektupların arasında gezintiye çıkan bu ikili, bir bütün
olup tamamlanabilecekler midir dersiniz?
Hem bir roman hem de birbirinden bağımsız öyküler olarak okunabilecek
Artık Aranmayanlar Gezegeni, Sevinç Erbulak’ın ikinci kitabı.
--reklam--
ArtıkAranmayanlar Gezegeni Alıntıları - Sözleri
- Bugünümde seninle olmayı çok isterdim. O kadar isterdim ki, bunun için çok sevdiğim birçok şeyden vazgeçebilirdim. Nelerden mesela diye sorma. Ya da sor, çünkü buldum! Uyumaktan mesela. Uyumayı çok sevdiğimi bilirsin
- Ama içimden geçenlerin görünür görünür olmasını çok isterdim. İçimden geçenlerin ve sana söylediklerimin ardındaki söyleyemediklerimin gözle görülebilecek şeyler olmalarını...
- Belki de hayatımda pek çok olmayanın nedeni bu sımsıkı bağlılık duygusudur; bu duygudan vazgeçmeden, olacakları hiçbir zaman bilemezsin demişti biri, tanıdığım bir sesti ama kim olduğunu çıkaramadım.
- İnsan vicdanını hepten yitirirse,içi kurtlanırmış böyle.Kendiliğinden.Kendini yermiş insan. Açgözlülükten. Doyamamaktan
- Yaptığım veya yaşadığım pek çok şey eleştirildi. Bunu yapanlar, hep yanlış yaptığımı, yine yanlış yaptığımı söylediler ama doğrusunun ne olduğunu söylemediler hiç. ... Halbuki bana iyi görünmediğimi söyledikten sonra ne yapacağımı da söyleselerdi o zaman gerçekten iyileşebilirdim Kutya.
- Köklere inanmam. Sürekli gezmek, sürekli görmek isterim bilmediğim yerleri… Ne ben birine kök salayım ne de biri bende köklensin isterim.
- Sonra bir zaman geldi, içinde neden olduğumu bile bilmediğim şu dünyada kendimi farkettim. Gülme, dünya kendini farkedemeyenlerle dolu.
- Kediler her şeyi anlar, sen onlardan korkma, kedileri sevmeyenlerden kork.
- Bir öğrenci yurdu alev aldı bu gece. Söndüremediler alevleri hâlâ. Arlanmaz ölüm, yine sayı peşinde. 11-12-13 tane. Tane tane sayılan çocuklar. Elmalar gibi. 12 kız, 1 oğlan. Duyunca ne mı hissettim?
- En çok istenenler en kolay gözden düşer.
- Kendimizden bile saklarız içimizdeki acıyı, kendimizden saklayarak kaçarız ama geçmez; geçemez o acı. Anlamayız o sırada , yaşadığımız anın içinde hiç anlamayız aslında bunun bize sonradan nasıl iyi geleceğini.
- Yeni tanıştığım insanlarla da olsa vedalaşmak çok zor. Yaşanacak onca şey varken. Hayır, madem çekip gidecektin diyorum, neden geldiniz?
- Kalbi ağrımayan insanları düşünmeyiz artık, onları hissederiz. Olsaydı bir kalpleri, ağrırdı mutlaka deriz. Sanırım bu sebeple, ben sevindiğimde de, üzüldüğümde de, “Ah kalbim” derim hep.
- Yalnızlık çok yer kaplar.
- Haklı olduğumda düzgün cümleler kuramıyorum Kutya. Böyle olunca da hep haksızmışım gibi görünüyorum.
--reklam--
ArtıkAranmayanlar Gezegeni İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Başlarda konuyu anlamadım garip geldi hikaye ama okudukça çok ilginç olduğunu fark ettim. Sevinç Erbulak, fantastik bir dünya ile bizim bu yaşadığımız çoğunlukla acımasız dünyayı birleştirerek güzel bir kitap yazmış. kitap/artikaranmayanlar-gezegeni--127635 yazar/Sevinc-Erbulak (Ezgi Yar)
Merhaba Sevgili Okur! Bugün çok değişik bir kitap okudum. Sevinç Erbulak'ın kaleme almış olduğu "ArtıkAranmayanlar Gezegeni" adından da anlaşıldığı gibi ilginç bir eser. İlk bölümde anlatılan olağanüstü evren gerçekten çok güzeldi, kitabın sonraki bölümleri ise maalesef ilk bölümle çok ters düşüyor. Yazar ilk bölümü bir roman haline getirebilseydi eğer, tadından yenmez bir eser olurdu. Yazarın Haruki Murakami' den etkilendiği oldukça açık. Bölüm başlarında Murakami'nin sözlerini yazmış olması da bunu gösteriyor zaten. Ben kitabın ilerleyen bölümlerini fazla karamsar buldum, fazla içsel olmuş. İyi okumalar ️ (Adem Kaya)
Evde, sokakta, ofiste vs. kaybolan nesne, obje vb. herşeyin aranmadıkları vakitler buluştukları distopik bir dünyada iki kaybolan nesnenin kafa kafaya verip ArtıkAranmayanlar müzesine girmesiyle bir çok insanın hikayesini okuyacağımız özellikle finaldeki şahane mesajları olan harika bir eser. Okul numaralarının okunduğu bölüm ise favorilerimdendi. Ajite kısmını Edebi bir ustalıkla hafifleten yazar oldukça muhteşem kelime oyunları ve ironilerle dolu kaleme aldığı bu birbirinden bağımsız ama hemen hemen hepsinde hayatımıza dokunan hikayelerin yer aldığı bu kitabı kitap kurtlarının kesinlikle kaçırmaması gerekir. İyi okumalar. yazar/Sevinc-Erbulak kitap/artikaranmayanlar-gezegeni--127635 (M. Burak DİKİLİTAŞ)
--reklam--
ArtıkAranmayanlar Gezegeni PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Sevinç Erbulak - ArtıkAranmayanlar Gezegeni kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de ArtıkAranmayanlar Gezegeni PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Sevinç Erbulak Kimdir?
Sevinç Erbulak (d. 20 Ekim 1975, İstanbul), Türk tiyatro oyuncusudur.
Tiyatrocu bir anne (Füsun Erbulak) ve babanın (Altan Erbulak) kızıdır. İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusudur. Televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de oynamaktadır. Epsilon Yayınları'ndan 2002 yılında "Gözünü kırpma, düşerim" adlı kitabı (ISBN 975-331-403-5) çıkmıştır.
Avukat Dalin Midyat ile evliliğinden 2006 yılında Zeynep Kavin adını verdiği kızı dünyaya gelmiştir.
17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde jüri üyeliği yapmıştır.
2013 Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Yiğit Sertdemir, Özen Yula, Cem Uslu ve Mirza Metin'in yazdığı Gezerken adlı oyunda yer almıştır.
--reklam--
Sevinç Erbulak Kitapları - Eserleri
- ArtıkAranmayanlar Gezegeni
- Gözünü Kırpma, Düşerim
--reklam--
Sevinç Erbulak Alıntıları - Sözleri
- Bugünümde seninle olmayı çok isterdim. O kadar isterdim ki, bunun için çok sevdiğim birçok şeyden vazgeçebilirdim. Nelerden mesela diye sorma. Ya da sor, çünkü buldum! Uyumaktan mesela. Uyumayı çok sevdiğimi bilirsin (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- İnsan vicdanını hepten yitirirse,içi kurtlanırmış böyle.Kendiliğinden.Kendini yermiş insan. Açgözlülükten. Doyamamaktan (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Hani bir kitap okusun da bir cümlenin altını çizersin ya, sinir olursun yazara senden önce davrandığı, senden çaldığı için seni, işte hep bunu hisseder oldum son zamanlarda... (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- Sonra bir zaman geldi, içinde neden olduğumu bile bilmediğim şu dünyada kendimi farkettim. Gülme, dünya kendini farkedemeyenlerle dolu. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Yaptığım veya yaşadığım pek çok şey eleştirildi. Bunu yapanlar, hep yanlış yaptığımı, yine yanlış yaptığımı söylediler ama doğrusunun ne olduğunu söylemediler hiç. ... Halbuki bana iyi görünmediğimi söyledikten sonra ne yapacağımı da söyleselerdi o zaman gerçekten iyileşebilirdim Kutya. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- İnsan kimi sever en çok? En çok ama? Bir benzerini mi? Yoksa onu en çok mutsuz edeni mi? En çok acıyı çektireni mi? Kendisini en uzak ufuklara götüreni mi? Yoksa tüm bunları beraberinde getireni mi? (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- Haklı olduğumda düzgün cümleler kuramıyorum Kutya. Böyle olunca da hep haksızmışım gibi görünüyorum. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Kediler her şeyi anlar, sen onlardan korkma, kedileri sevmeyenlerden kork. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Körkütük olana dek içiyormuşsun, biz böyle içmezdik, beni konuşuyormuşsun, benimle konuşmazdın, takılıyormuşsun yabancının birinin koluna, Beyoğlu'nu arşınlıyormuşsunuz birlikte, benimle yürümezdin, dizlerin ağrırdı senin, yoksa o sen değil miydin? (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- Çok güvendim galiba, çok inandım, hep yanımda kalırsın sandım; bir gittin, boşluğunu doldururken yerine koyduğum her sureti sen sandım. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- En çok istenenler en kolay gözden düşer. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Çok uzun sürdü ilk aşkım benim. Bittikten sonra da sürdü, ondan habersiz. Tek o bilse yeterdi, bir o bilmedi, dünya bildi... Yokluğunda büyüdü. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- Kalbi ağrımayan insanları düşünmeyiz artık, onları hissederiz. Olsaydı bir kalpleri, ağrırdı mutlaka deriz. Sanırım bu sebeple, ben sevindiğimde de, üzüldüğümde de, “Ah kalbim” derim hep. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Köklere inanmam. Sürekli gezmek, sürekli görmek isterim bilmediğim yerleri… Ne ben birine kök salayım ne de biri bende köklensin isterim. (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Seni sevmede erken davrandım, terk etmeye de çok geç kaldım sanırım... (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- Bir öğrenci yurdu alev aldı bu gece. Söndüremediler alevleri hâlâ. Arlanmaz ölüm, yine sayı peşinde. 11-12-13 tane. Tane tane sayılan çocuklar. Elmalar gibi. 12 kız, 1 oğlan. Duyunca ne mı hissettim? (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Ama içimden geçenlerin görünür görünür olmasını çok isterdim. İçimden geçenlerin ve sana söylediklerimin ardındaki söyleyemediklerimin gözle görülebilecek şeyler olmalarını... (ArtıkAranmayanlar Gezegeni)
- Yürek bir labirenttir, insanın kendisi bile içinde yolunu yitirebilir, bir gün çıkış kapısına çıkan bir köşe başka gün çıkmaz sokak olabilir. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- Seni sevmede erken davrandım, terk etmeye de çok geç kaldım sanırım… (Gözünü Kırpma, Düşerim)
- "Birazdan yağmur yağacak, dışarı çık ve elinden geldiği kadar yağmur damlası yakalamaya çalış. Yakalayabildiklerin senin bana olan sevgin, kaçırdıkların da benim sana olan sevgim olsun," dedi çocuk. Deliydi bu çocuk. Daha ıslanmadan kaybetmişti kız. (Gözünü Kırpma, Düşerim)
Yorumlar
0 yorum