diorex

Ayrı Dünyalar - Hüsnan Şeker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Ayrı Dünyalar kimin eseri? Ayrı Dünyalar kitabının yazarı kimdir? Ayrı Dünyalar konusu ve anafikri nedir? Ayrı Dünyalar kitabı ne anlatıyor? Ayrı Dünyalar PDF indirme linki var mı? Ayrı Dünyalar kitabının yazarı Hüsnan Şeker kimdir? İşte Ayrı Dünyalar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 26.01.2023 08:00
Ayrı Dünyalar - Hüsnan Şeker Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Hüsnan Şeker

Yayın Evi: Tudem Yayınları

İSBN: 9789944692274

Sayfa Sayısı: 300

Ayrı Dünyalar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Dilşan ve Sinem" Farklı şehirlerde, farklı yaşamları olan iki kız. Bir gün iki farklı yaşamın yolları kesişti. İki "ayrı dünya" iç içe girdi ve birbirini tamamladı.

Kendinizden mutlaka bir şeyler bulacağınız, elinizden düşüremeyeceğiniz, iz bırakacak bir roman.

Ayrı Dünyalar Alıntıları - Sözleri

  • Babaannem: Kapıyı, tanımadığın kişilere sakın açma. 《Aaa olur mu biz Türkler misafirperver insanlarız babannecigim kapıya gelen yabancıları eve almazsam ayıp olmaz mı 》
  • Bilmemek ayıp değil yeter ki çaktırma
  • Tek arkadaşım olan yalnızlıktan nefret ediyorum.
  • Nefret ediyorum...... Tek arkadaşım olan yalnızlıktan nefret ediyorum. Şişmanlığımı gösteren aynalardan da nefret ediyorum. Kızıyorum... Bana şişko demene,arebesk takıldığımı söylemene çok kızıyorum.
  • Başkaları senin ne kadar özel olduğunu görmeseler bile, Özel bayrağını hep gururla sallayacak tek insan olarak sen varsın
  • Sevgisi soğutulmuş bir kalpten, sıcak sözler çıkmaz Mine Anne.
  • “Hiç kimseye güvenme ,beyaz bir gülün bile karanlıkta siyah bir gölgesi vardır.”
  • Hiç kimseye güvenme,beyaz bir gülün bile karanlıkta siyah bir gölgesi vardır

Ayrı Dünyalar İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Tek kelimeyle muhteşemdi.Dilşan ve Sinem'in ayrı yaşamlarını mutlu bir arkadaşlıkla bitirmesi çok hoş.Sürükleyici ve akıcıydı.Bunlardan da öte üslubu burda güzel kullanmış.Tavsiye ederim. (Gabriella Sümer)

2 farkli hayat 2 farkli yasam Bu kitapta 2 kizinda cok farkli hayatlarini anlatıyor. Kizlar birbirlerini tanimadigi halde birbirlerine mektup yaziyorlar daha sonra tanışıyor. Ayrica ödülü bir kitap okuyabilirsiniz (Selen ÜRESİN)

Şu an 22 yaşındayım. Bu kitabı okuduğumda 14 yaşındaymışım. Şimdi tekrar okuyorum ve gerçekten ne kadar sevdiğimi bir kez daha hatırladım. Herkesin her yaşta okuyabileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. 2 ayrı hayatın farklı zorluklarını görmüş oluyoruz. O zaman okuduğumda biraz duygulanmış ama kitaba bayılmıştım şu an farklı duygular hissediyorum. Olanları daha iyi kavrayabiliyorum. O zamanlar favori kitabımdı sanırım hala öyle. Mutlaka okuyun kendi hayatınızdan da bir şeyler bulacaksınız. (Ezgi)

Ayrı Dünyalar PDF indirme linki var mı?

Hüsnan Şeker - Ayrı Dünyalar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Ayrı Dünyalar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Hüsnan Şeker Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Hüsnan Şeker, Soma’da dünyaya geldi. 1996 yılında Türkiye İş Bankası’ndan emekli oldu. Öyküleri çeşitli dergilerde yayınlandı. Bitmeyen Yolculuk - Yaba Dergisinin “ Sokaktaki İnsan Öyküleri” yarışmasında başarı ödülü, öykü basılan kitapta yer aldı. Bi’yazsam - Samim Kocagöz 2004 Öykü Yarışmasında Mahmut Özay Seçici kurulu Özel Ödülü, Ümit Kaftancıoğlu 2005 Öykü yarışmasında başarı ödülü, öykü basılan kitapta yer aldı. Ana Baba ve Oğul - Aykırı Sanat 2004 Kısa Öykü Yarışması özendirme ödülü Mektup Arkadaşı Aranıyor - 2004 Mevlüt Kaplan Çocuk Kitapları Öykü Yarışması birincilik ödülü Kayıp Anne - isimli radyo tiyatrosu TRT 1’de yayınlandı. Öykünün dışında senaryo ve Radyofonik oyunlar da yazıyor. Basılan çocuk kitapları: Ayrı Dünyalar (Tudem Yayınları) Tudem Yayınları 2006 Gençlik Romanı Yarışması Jüri Özel Ödülü. Kurtarıcı Melek (Bu Yayınevi) Ödüle değer bir eserin olmadığı 2006 Mizah Öyküleri Yarışması’nda yayınlanabilir seçilen tek dosyadır. Öykülere Gizlenen Çocuklar (Çınar Yayıncılık) - 2008 Rıfat Ilgaz Çocuk Öykü Yarışması birincilik ödülü) Gıdıkla da Güleyim - Anfora Yayıncılık Son kitabı "Ayrı Dünyalar"

Hüsnan Şeker Kitapları - Eserleri

  • Ayrı Dünyalar
  • Üç Aşağı Beş Yukarı
  • Hayalet Köy
  • Mektup Arkadaşı Aranıyor
  • Öykülere Gizlenen Çocuklar
  • Öykücü Mia
  • Kurtarıcı Melek
  • Gönüllü Bekçi Mia 4
  • Tehlikenin Nefesi

Hüsnan Şeker Alıntıları - Sözleri

  • Başkaları senin ne kadar özel olduğunu görmeseler bile, Özel bayrağını hep gururla sallayacak tek insan olarak sen varsın (Ayrı Dünyalar)
  • Bilmemek ayıp değil yeter ki çaktırma (Ayrı Dünyalar)
  • "Sahip olduğumuz birçok şeyi yitirmemek, hatta çok daha fazlasını kazanmak için koşturup duruyoruz." (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • Tek arkadaşım olan yalnızlıktan nefret ediyorum. (Ayrı Dünyalar)
  • "Havadan değil, hep yüreği soğuk olanlardan korktum." (Üç Aşağı Beş Yukarı)
  • Bizi mutlu eden, gülümseten olayları ya da insanları asla unutmayız. (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • Hiç kimseye güvenme,beyaz bir gülün bile karanlıkta siyah bir gölgesi vardır (Ayrı Dünyalar)
  • Peki, siz büyükler neyinizi kaybettiniz de bu kadar aceleyle bir yerlere koşturup duruyorsunuz? (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • " Bir hevesle parayı verip yavru satın alıyorlar. Hevesleri geçip, bıkınca da nasılsa hayvan deyip sokağa atıveriyorlar. " (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • Nefret ediyorum...... Tek arkadaşım olan yalnızlıktan nefret ediyorum. Şişmanlığımı gösteren aynalardan da nefret ediyorum. Kızıyorum... Bana şişko demene,arebesk takıldığımı söylemene çok kızıyorum. (Ayrı Dünyalar)
  • Çünkü siz büyükler öyle hızlı yürüyorsunuz ki, gökyüzünde, yeryüzünde ve çevrenizde olan güzellikleri göremiyorsunuz. (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • Babaannem: Kapıyı, tanımadığın kişilere sakın açma. 《Aaa olur mu biz Türkler misafirperver insanlarız babannecigim kapıya gelen yabancıları eve almazsam ayıp olmaz mı 》 (Ayrı Dünyalar)
  • "Gül! Hep gül! Çocuklar gülünce dünya da gülüyor." (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • Sevgisi soğutulmuş bir kalpten, sıcak sözler çıkmaz Mine Anne. (Ayrı Dünyalar)
  • "Tüm insanlar, özellikle çocuklar için güven duygusu nasıl önemliyse hayvanlar için de çok önemli." (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • İnsanlar hayvanların da duyguları olabileceğini hiç düşünmüyorlar. (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • Bir süre sonra içimdeki heyecan hayal kırıklığına dönüştü. Çünkü okuduklarımın çoğunda, mektup arkadaşı yerine evlenmek için bir eş aranıyordu. Bir tanesi öyle komikti ki! "Annem kadar güzel yemek yapabilen bir eş arıyorum." diyordu. Çok güldüm... Çünkü kimse benim annem kadar güzel yemek yapamaz. (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • İnsanlar değişikliklere kucak açmalı, ama bazı değerlerini de yitirmemeli. (Mektup Arkadaşı Aranıyor)
  • "Hep derim . Havadan değil, yüreği soğuk olanlardan korkun diye ." (Üç Aşağı Beş Yukarı)
  • “Hiç kimseye güvenme ,beyaz bir gülün bile karanlıkta siyah bir gölgesi vardır.” (Ayrı Dünyalar)

Yorum Yaz