Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? - Ahmet Ümit Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? kimin eseri? Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? kitabının yazarı kimdir? Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? konusu ve anafikri nedir? Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? kitabı ne anlatıyor? Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? kitabının yazarı Ahmet Ümit kimdir? İşte Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Ahmet Ümit
Çizer: Aptülika
Yayın Evi: Everest Yayınları
İSBN: 9789752899452
Sayfa Sayısı: 65
Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Polisiye edebiyatın Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden Ahmet Ümit'in en ünlü kahramanlarından Başkomser Nevzat'ın "Davulcu Davut'u Kim Öldürdü?" macerası da çizgi roman olarak yayımlandı.
Ümit'in "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir", "Agatha'nın Anahtarı", "Kavim ve İstanbul Hatırası" adlı romanlarının başkahramanı Başkomser Nevzat'ın maceraları çizgi roman olarak yayımlandı.
İsmail Gülgeç'in çizdiği "Çiçekçi'nin Ölümü" ve "Tapınak Fahişeleri" yeniden basılırken, Aptülkadir Elçioğlu'nun çizdiği "Davulcu Davut'u Kim Öldürdü?" macerası ise ilk kez yayımlandı.
Başkomser Nevzat'ı konu alan öyküler daha önce dizi filmlerde de karşımıza çıkmıştı. Karanlıkta Koşanlar'da Başkomser Nevzat'ı Uğur Yücel; Şeytan Ayrıntıda Gizlidir'de Çetin Tekindor, 'Kanun Namına'da ise Altan Erkekli canlandırmıştı.
Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? Alıntıları - Sözleri
- Din ve kültür ayrımı olmayan nadir yerlerden birisi Kuzguncuk'tur. Cami, Kilise ve Sinagog yan yanadır.
- Eskiden bizler 'gericilik' eski yazı öğrenmek istemezdik. Siz gençler bu yanılgıya düşmüyorsunuz.
- “Aman be ! İyi ki parayı kitaba ,musikiye harcamışım .”
- “Eskinin sadeliği ,bugünün rahatlığı .”
- Seni sevmek ölümse hemen şurada ölebilirim
- “Her katilin bir hikayesi vardır . O hikaye ki size insanı anlatır.”
- “Fakat Kuzguncuk şiirin yeridir .”
Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü? İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Ahmet Ümit'in Başkomser Nevzat'ının karikatür kitabıdır.Ahmet Ümit Istanbul aşığı bir yazar. Küçük topluluklarla Istanbul'u semt-semt sokak-sokak gezerek bilgi verir tarihini gelenek ananeleri anlatır. Bu kitabında Kuzguncuk semtinden bahseder. Kuzguncuğun tarihli güzelliğini bize aktarmaya çalışmıştır. Başkomser Nevzat bizim jenarasyonun Teksas Tommiks i olabilir. Nevzat'ı tanıyanlar yeni anlatım tarzını beğeneceklerdir. Aptülkadir Elçioğlu'nun da uyarlaması ve çizimi ile harika bir çizgi roman ortaya çıkmış. Emeği geçen herkesin eline zihnine sağlık bayıldım.En kısa zaman da yazarın diğer çizgi romanlarında alıp okuyacağım ve seriyi tamamlayacağım . (Yağmur Güler)
Serinin son kitabını da bitirmiş oldum. Seriye dair diyeceğim şey sıkmadan tekrara düşmeden ilerliyorsunuz. Ayrıca Istanbula ve yaşanılan hayata dair sürekli değinilmesi de güzeldi. Serinin bu kitabında ana merkez Kuzguncuktu. Ve Kuzguncuğa dair ne varsa eklenmesi hatta Kuzgun Acar'a ve Yusuf Katipoğluna değinilmesi -ki bu isimler ülkemizin oldukça yetenekli evlatları olmalarına rağmen ülkemizde pek bilinmezler,çok acı...-oldukça tatmin ediciydi. Aktarılan cinayet hikayesi de yerindeydi. Kesinlikle seriyi tavsiye ederim. (Arzu Onuklu)
Ahmet Ümit'in Başkomser Nevzat'ının karikatür kitabıdır. Ahmet Ümit Istanbul aşığı bir yazar. Küçük topluluklarla Istanbul'u semt-semt sokak-sokak gezerek bilgi verir tarihini gelenek ananeleri anlatır. Bu kitabında Kuzguncuk semtinden bahseder. Kuzguncuğun tarihli güzelliğini bize aktarmaya çalışmıştır. Başkomser Nevzat bizim jenarasyonun Teksas Tommiks i olabilir. Nevzat'ı tanıyanlar yeni anlatım tarzını beğeneceklerdir. (Zuhall)
Kitabın Yazarı Ahmet Ümit Kimdir?
Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek,Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir. Yazarın tüm yapıtları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.
Ahmet Ümit Kitapları - Eserleri
- Sultanı Öldürmek
- Bab-ı Esrar
- Kukla
- Sis ve Gece
- Sokağın Zulası
- Çıplak Ayaklıydı Gece
- Bir Ses Böler Geceyi
- Masal Masal İçinde
- Başkomser Nevzat: Tapınak Fahişeleri
- Agatha'nın Anahtarı
- Kar Kokusu
- Patasana
- Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
- Beyoğlu Rapsodisi
- Aşk Köpekliktir
- Başkomser Nevzat: Çiçekçinin Ölümü
- Kavim
- Ninatta'nın Bileziği
- İnsan Ruhunun Haritası
- Olmayan Ülke
- İstanbul Hatırası
- Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü?
- Beyoğlu'nun En Güzel Abisi
- Elveda Güzel Vatanım
- Kırlangıç Çığlığı
- Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi
- Aşkımız Eski Bir Roman
- Orhan Kemal
- Bir Ses Böler Geceyi / Çıplak Ayaklıydı Gece
- Kayıp Tanrılar Ülkesi
Ahmet Ümit Alıntıları - Sözleri
- “Aman be ! İyi ki parayı kitaba ,musikiye harcamışım .” (Başkomser Nevzat: Davulcu Davut'u Kim Öldürdü?)
- İnsanın bir üslubunun olması lazım. Ama bu kolay kazanılmaz. (Agatha'nın Anahtarı)
- Mavi damlalar toplayın Solgun çiçeklerin rüzgârından Bir tutam gökyüzü, Bir parça deniz Görkemli düşlerimiz kirlenmesin Duvarların pençesindeyken bedenimiz. (Sokağın Zulası)
- Büyüyünce bugünleri hatırla; öfke ve nefreti değil, sevgiyi miras bırak çocuklarına. (Olmayan Ülke)
- "Lafa geldi mi herkes şikayetçi. Fakat bir şeyler yapalım dediğinizde, önce kendi çıkarlarına bakıyorlar." (İstanbul Hatırası)
- "Yine bir sızı var içimde, akşam oldu diye." (İstanbul Hatırası)
- Acıyı bilmeden sevincin anlamını kavrayamayız. (Masal Masal İçinde)
- İnsanın en büyük trajedisi ölümlü olduğunu bilmesidir . (İnsan Ruhunun Haritası)
- "Bu memlekette kadınların eti de, canı da sudan ucuzdur." (Beyoğlu'nun En Güzel Abisi)
- "Kimse iyi dediği birine aşık olmaz..Aşkın iyilikle ilgisi yoktur... " (Aşk Köpekliktir)
- Ey, aradıkça arayacakları çoğalan, buldukça bulacakları çoğalan… (Ninatta'nın Bileziği)
- Yaşam insanoğlu için bir armağan mıdır, yoksa ceza mı? (Masal Masal İçinde)
- ..çünkü şairler aşklarına asla ihanet etmezler. (Aşkımız Eski Bir Roman)
- “Bütün aşklar er ya da geç aynı sonla yüzleşmek zorunda kalmazlar mı?” (Sis ve Gece)
- Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını görüyorum... Kimseye kırgın değilim, dünyadan payıma düşen bu kadarmış, aldım gidiyorum. (Agatha'nın Anahtarı)
- Gerçekler her zaman güzel olmayabilir. Bazen ne kadar az şey bilirsen, o kadar iyidir. (Kavim)
- insan her şeye alışır diyorlar ya, öyle değil aslında. başka çaren olmadığı için katlanıyorsun, ama alışmıyorsun. (Bir Ses Böler Geceyi / Çıplak Ayaklıydı Gece)
- " Şahane bir aşk, çoğu zaman harcanmış bir hayat demektir." (Sultanı Öldürmek)
- " Her dağın kendine göre karı vardı." (Kar Kokusu)
- "Bazı şeyler, hiçbir zaman unutulmaz." (Sultanı Öldürmek)