Kitap Künyesi
Yazar: Diane Broeckhoven
Çevirmen: Deniz Koç
Yayın Evi: Kolektif
İSBN: 9786055029210
Sayfa Sayısı: 78
--reklam--
Bay Jules ile Bir Gün Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Tek bir günün; ölüm, hüzün, aşk, ihanet, hayal kırıklığı, acı, umut, kayıp ve özgürlüğün, kısacası alelade hayatlarımızın samimi öyküsü... Her gün kocasının hazırladığı kahvenin kokusuna uyanan Alice, yine sıradan bir güne başladığını düşünür. Ancak kanepede oturmuş yağan karı izleyen Bay Jules’ün öldüğünü fark ettiğinde, o sıradan gün, yıllardır içinde tuttuğu şeyleri tek tek döktüğü eşsiz bir ana dönüşür. Komşusunun otistik oğlu David ise hiç beklenmedik bir şekilde ona bu keder ve kayıp girdabında eşlik eder. Ve Alice ölümle birlikte gelen özgürlüğün kendisini kucakladığını keşfeder. “Ölümün eşiğinde, hatıraların yavaş yavaş solup seslerin dindiği bir sis bulutunun içine girip yok olma fikri ona çok huzurlu geliyordu... Renklerin pastel tonlardaki manzaraya karıştığı bir Fransız filmi. Fin!”
--reklam--
Bay Jules ile Bir Gün Alıntıları - Sözleri
- Elli yıldır içinde biriktirdiği her şeyi Jules'e söyleyebilecekti. Ondan nefret ettiğini ve onu sevdiğini. Onu terk edip gitmek istediği zamanlar olduğunu ve kaldığına memnun olduğunu. Özgür olmayı istediğini ve varlığının her bir ipliğiyle ona bağlı olduğunu. Gündelik tasalar arasında birbirinize söylemediğiniz şeyleri. El ele tutuşup birbirlerini affederlerdi. Her şey için.
- Hayatımızda yaptıklarımızdır Bizi biz yapan öldüğümüzde. Ve buna her şey, ama her şey dahil. | Tibet'in Yaşam ve Ölüm Kitabı |
- Artık bu dünyanın parçası olmadığını nasıl olup da yine unutabilmişti?
- Alice hayaline öyle dalmıştı ki bir an şimdi geride kalanın kendi olduğu aklından uçup gitmişti.
- "Mükemmel cinayet diye bir şey olmadığı gibi mükemmel aldatma da yok."
- Ama vazifesini yerine getirmeden değil. Masayı kurup kahveyi yapmıştı.
- azıcık kestirmek, yarım saat olsun her şeyden uzaklaşmak için neler vermezdi.
- El ele tutuşup birbirlerini affederlerdi. Her şey için.
- Ayrıca hiçbir uyarıda bulunmadan hayattan kaybolmak kaba bir davranıştı.
--reklam--
Bay Jules ile Bir Gün İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Merhaba dostlar ️ Kimden olduğunu unuttuğum bir öneriydi bu kitap, epeydir de okunmayı bekliyordu. Alice ile Jules elli iki yıldır evli bir çifttir. Alice bir sabah uyanıp yavaşça güne hazırlanırken, neden sonra kocasının oturduğu yerde öldüğünü fark eder. İlk şoktan kurtulunca ondan hemen ayrılmaya hazır olmadığını hisseder. Kimseye haber vermez. Jules'e içini döktüğü, anıların gözünde canlandığı, onunla yüzleşip vedalaştığı son bir gün geçirirler birlikte. Yetmiş altı sayfalık uzun bir öykü bu. Ara vermeden, duygudan duyguya sürüklenerek okudum. Sevgiyle kalın . (Filiz Çakır)
Olduğu yerde kaskatı kesilerek zamanın akışını durduramayan bir beden! Ardında ise geçmişle gelecek arasına sıkışmış, hesaplaşmak için açtığı defterle cebelleşen bir kadın! Aşk, ihanet, umut, özgürlük ve dahası var bu kitapta! Yaşamın sürekliliğinin devamını getiren bir günün sabah saatlerindeyiz. İnsanlar rutinleri içinde koşturuyor, artık ununu eleyip eleğini duvara asanlarsa kahvaltı masasında yerini alıyordu. Alice ve Jules! Artık yaşlanmış çiftimiz bir gün ölümle karşılaşıyor. Ansızın, umulmadık bir anda! Sabah saat onda komşu çocuğu David gelip Bay Jules'le her zamanki satranç oynama fasıllarını gerçekleştirecek. Yine aynı saatte geldiğinde evdeki ölümden habersizdir. Fakat durumu anladığında soğukkanlılığıyla birlikte Alice'le o günü bir başına geçirir. Aslında mühim olan ön planda görünen bu eylemler kısmı değildir, ölümün getirdiği hesaplaşma! Yani Jules'in replikleri bitip kenara çekildiğinde artık Alice öne çıkar ve mikrofonu eline alır. İşte o andan itibaren Alice'ten öğreneceğimiz çok şey var. Bakalım Bay Jules, bir gün boyunca neler dinledi, kitaba kulak verelim. Çünkü kabullenememişlik duygusu çok baskın! Tefekkürü hatırlatıp bir saniye sonrasını unutturmayacak bir kitap. Her ne kadar kitabın daha uzun olmasını istesem de sonuçta bir günü anlatıyordu. Anlatımı yormayan, akıcı bir metindi. [Kaynak: https://www.instagram.com/p/CNSuHICpHOC/?igshid=11rtbv5uufv5h] (Esengül Ersoy)
--reklam--
Bay Jules ile Bir Gün PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Diane Broeckhoven - Bay Jules ile Bir Gün kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bay Jules ile Bir Gün PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Diane Broeckhoven Kimdir?
Diane Broeckhoven pek çoğu ödül kazanan ve birçok dile çevrilen yaklaşık otuz kitap yazdı. 2001’de kaleme aldığı Bay Jules ile Bir Gün büyük övgü topladı. Broeckhoven şimdilerde Belçika’nın Anvers şehrinde yaşıyor.
--reklam--
Diane Broeckhoven Kitapları - Eserleri
- Bay Jules ile Bir Gün
--reklam--
Diane Broeckhoven Alıntıları - Sözleri
- Ama vazifesini yerine getirmeden değil. Masayı kurup kahveyi yapmıştı. (Bay Jules ile Bir Gün)
- Hayatımızda yaptıklarımızdır Bizi biz yapan öldüğümüzde. Ve buna her şey, ama her şey dahil. | Tibet'in Yaşam ve Ölüm Kitabı | (Bay Jules ile Bir Gün)
- azıcık kestirmek, yarım saat olsun her şeyden uzaklaşmak için neler vermezdi. (Bay Jules ile Bir Gün)
- Artık bu dünyanın parçası olmadığını nasıl olup da yine unutabilmişti? (Bay Jules ile Bir Gün)
- El ele tutuşup birbirlerini affederlerdi. Her şey için. (Bay Jules ile Bir Gün)
- Ayrıca hiçbir uyarıda bulunmadan hayattan kaybolmak kaba bir davranıştı. (Bay Jules ile Bir Gün)
- Alice hayaline öyle dalmıştı ki bir an şimdi geride kalanın kendi olduğu aklından uçup gitmişti. (Bay Jules ile Bir Gün)
- "Mükemmel cinayet diye bir şey olmadığı gibi mükemmel aldatma da yok." (Bay Jules ile Bir Gün)
- Elli yıldır içinde biriktirdiği her şeyi Jules'e söyleyebilecekti. Ondan nefret ettiğini ve onu sevdiğini. Onu terk edip gitmek istediği zamanlar olduğunu ve kaldığına memnun olduğunu. Özgür olmayı istediğini ve varlığının her bir ipliğiyle ona bağlı olduğunu. Gündelik tasalar arasında birbirinize söylemediğiniz şeyleri. El ele tutuşup birbirlerini affederlerdi. Her şey için. (Bay Jules ile Bir Gün)
Yorumlar
0 yorum