Kitap Künyesi
Yazar: Julianne MacLean
Çevirmen: Deniz Beril Bacaklılar
Orijinal Adı: To Marry The Duke
Yayın Evi: Ephesus Yayınları
İSBN: 9786055358129
Sayfa Sayısı: 364
--reklam--
Beni Aşka İnandır Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Hayat ve duyguyla dolu ışıldayan bir roman."
-Jo Beverley-
"İnanılmaz bir tutkuya sahip, kıpır kıpır bir hikâye."
-Cathy Maxwell-
Sevgili kardeşim Clara,
Londra sosyetesi hiç aklıma gelmeyecek denli karışık! Her gece başka bir balo veya toplantı var, her gece başka başka ışıltılı mücevherler, hışırdayan elbiseler dönüp duruyor. Zaman zaman orada burada pot kırmaktan korksam da, hedefime (daha doğrusu annemin hedefine) ulaşmakta başarı elde ediyorum sayılır. Annem, bana koca olarak son derece uygun bulduğu birkaç beyden gördüğüm ilgi karşısında mutluluktan havalara uçuyor. Ama sevgili kardeşim, bir dük var ve benim için ondan başkasına bakmak dahi öyle zor ki! İtiraf etmeliyim ki kalp atışlarımı, balo salonunun karşı tarafından fark edilebileceğinden korkacağım kadar hızlandırıyor. İsmi James Langdon, Wentworth Dükü. Bu sözlerim kulağa abartılı gelebilir ama bana daha önce hiçbir erkeğin hissettirmediği şeyler hissettiriyor. Ama bu duygularımı bastırmalıyım. Zaman zaman onun karanlık geçmişine dair fısıltılar duyuyorum ve insanlar kendi aralarında ondan Tehlikeli Dük diye bahsediyor. Ah Clara! Gizliden gizliye onun beni seviyor olabileceğini düşünerek mutlulukla doluyorum, ancak bir yandan da ilgisinden korkuyorum. Gerçek aşkı bulmak için çok uzun zaman bekledim ve şimdiyse kalbime zarar gelmemesi için ona karşı koymalıyım.
Keşke ne yapmam gerektiğini bilebilsem...
Seni seven kardeşin,
-Sophia-
(Tanıtım Bülteninden)
--reklam--
Beni Aşka İnandır Alıntıları - Sözleri
- O sevemezdi ki . Kalbine çocukken sevgi tohumları ekilmemişti, büyüdüğünde de yaşadıklarıyla bunu anlama sansı olmamıştı.
- O zaman üzülecek ne vardı ki ? Bir kadına gerçek , derin bir aşkla bağlanma yeteneği yoktu onda . Böyle yetişmiş birinde nasıl olurdu ki zaten ?
- Kastettiğim şey şu ki,gerçek aşk ender bulunur ve zorlamayla olmaz.'İstenince verilen aşk en güzeldir,ancak kendiliğinden gelen aşk daha da güzeldir.'
- Ne var ki, şimdi onun gözlerine bakarken hissettiği bu mutluluk, için'de dalga dalga yayılıyor ve bu güç onu kollarında geçirdiği her geceyi onun varlığının tatlı sıcaklığıyla uyandığı bir sabaha bağlıyordu. Aşk mıydı bu.?
- Kastettiğim şey şu ki,gerçek aşk ender bulunur ve zorlamayla olmaz.'İstenince verilen aşk en güzeldir,ancak kendiliğinden gelen aşk daha da güzeldir.'
- "Keşke yalnız olsaydık" dedi.Tamamen yalnız.
- Artık benim evim burası ve senin yanında olmaktan çok ama çok mutluyum. Sen sevip sevebileceğim tek adamsın.."
- Ne var ki, şimdi onun gözlerine bakarken hissettiği bu mutluluk, için'de dalga dalga yayılıyor ve bu güç onu kollarında geçirdiği her geceyi onun varlığının tatlı sıcaklığıyla uyandığı bir sabaha bağlıyordu. Aşk mıydı bu.?
- "Gerçek aşk ender bulunur ve zorlamayla olmaz. 'İstenince verilen aşk güzeldir,ancak kendiliğinden gelen aşk daha da güzel.'..."
--reklam--
Beni Aşka İnandır İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Serinin ilk kitabı olan Beni Aşka İnandır, ortalama bir kitaptan fazlası olamadı benim için. Öncelikle yaratılan konunun ve bunun kurgulanışının özel bir yanı yoktu bence. Tamam kız Amerikalı ama bunun dışında hiç bir farklılık hiç bir özellik yok bence kitapta. Beni çok fazla etkilemedi doğrusu. Karakterlere gelirsek James sert bir karakter olarak verilmeye çalışılmış. Ama Brenda Joyce'un kitaplarını yeni bitirmişken bana çok özel ve sert bir karekter gibi gelmedi. Sophie'yi gerçekten sevdim. Güçlü, pes etmeyen bir kadın. Yaşadığı yeni çevreye uyumu, aile olabilmek için yaptıkları çok hoşuma gitti. Kendini kaybetmeden yolunu bulması hoşuma gitti. Serinin diğer kitaplarını da okuyacağım ama ciddi anlamda bir hayal kırıklığıyla başladı benim için. (Çağda Sağır)
Sophia omuzlarını silkti. "Galiba öyle. İnsanlar birer sırdır, değil mi? Bir insanın aklından ya da kalbinden geçenleri asla bilemezsin. Sana söyleseler bile, her şeyi tam olarak söylediklerinden nasıl emin olabilirsin ki?" Sophia Wilson, ailesi sonradan zengin olan Amerikalı bir varis. İngiltere'ye iyi bir kısmetle evlenmek ve kazanacağı ünvan ile ailesinin Amerika sosyetesindeki yerini garantilemek için geliyor. Niyetini asla gizlemediği gibi arayışında mantığını geri plana atmadan içinde aşkında olduğu bir evlilik istiyor. Hatrı sayılır derecede fazla olan çeyizi ise gözünü en yükseğe dikmesini sağlıyor. Wentworth Dükü James Langdon, ailesinin erkeklerinin sahip olduğu lanetin farkında. Asla babası kadar zalim olmamak ya da ailesindeki diğer erkekler gibi aklını yitirmemek için elinden geleni yapmaya kararlı. Yıllarca duygularını dizginlemeyi de öğrenen James, kötüye giden durumlarının da farkında. Erkek kardeşinin çıkardığı olaylar, mali durumundaki kötüleşme, kız kardeşinin katılacağı sezon ve annesinin evlenmesi yönündeki sözleriyle, hiçbir zaman iyi olmayan aile içi ilişkileri tamamen bitmiş durumda. Ayrıca James çıkarcı bir evliliği düşünmese de Amerika'dan gelen varis kafasını karıştırır. Aslında iki yıl önce okuduğum hâlde kitabı hiç hatırlamadığım için re-read yaptım. Daha önce okuduğum zaman da sinirimi bozan yegane şey de 'leğen kemiği'ydi. Tutuklu bir sahne okurken bir anda karşıma çıkan bu kelime bende sadece gülme istediği uyandırdı. Bir ya da iki yerde karşıma çıksa belki çok takmazdım ancak karakterler ne zaman yakınlaşsa 'leğen kemikleri'de iş başındaydı. Kitabı çok sevdiğimi söyleyemesem de James ve Sophia sevdiğim iki karakter oldu. Sophia'nın alışmaya çalıştığı yeni ortamdaki bocalamaları ve James'in korkularını net şekilde anladım. Ancak, James küçük bir oğlan çocuğu gibi kaçarken, Sophia daha güçlüydü. Alışmaya çalıştığı yeni dünyada aklı başında kararlar vermeyi becerdiği bir gerçek. Kurgusu insanı sıkmayan, okuması hızlı bir kitap olsa da heyecanlı bir kitap değildi. Bir solukta bitecek ama kurgusu historical romance okumayı sevenler için bi tık basit gelebilir. (Ümmühan)
--reklam--
Beni Aşka İnandır PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Julianne MacLean - Beni Aşka İnandır kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Beni Aşka İnandır PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Julianne MacLean Kimdir?
E.V. Mitchell ismiyle de roman yazmaktadır.
--reklam--
Julianne MacLean Kitapları - Eserleri
- Beni Aşka İnandır
- Yan Benimle
- Yeminimi Bozana Kadar
- Aşkın Kollarında
- Aşk Gelince
- Ben Sana Tutsak
- Portrait of lover
- Love According to Lily
--reklam--
Julianne MacLean Alıntıları - Sözleri
- Maceranın bir bedeli vardır. (Aşk Gelince)
- “Eğer onu gerçekten sevseydin ve değer verseydin, asla kaderini engellemeye çalışmazdın. Özgür bırakırdın.” (Yan Benimle)
- Clara boğazında bir yumru hissetti. Yutkunarak elini markinin bacağına yasladı. "Bunu duyduğuma çok üzüldüm." Marki başını çevirip pencereyi örten kırmızı kadife perdelere baktı. "Uzun zaman geçti üzerinden." "O zamandan beri hiç kimseyi önemsediniz mi?" Markinin bakışları Clara'nın kendisinin bacağında duran eline yöneldi ve sonra yukarı kalkıp Clara'nın gözlerini buldu. "Pek çok kişiyi önemsedim." Aniden gergin hisseden Clara ihtiyatla elini onun bacağından çekti. "Bunu yapmamıza gerek yok," dedi marki, onun eline uzanıp yavaşça demin durduğu yere koyarak. "İşler tam da ilginçleşmeye başlıyordu." Clara'nın kalbi çarpmaya başladı. "Yalnızca acınızı paylaşmak istemiştim, lordum." "Evet, biliyorum, bunda da gayet iyisiniz. Biraz daha fazla şey paylaşmak ister misiniz?" (Aşkın Kollarında)
- “Sana soruyorum, dünya nereye gidiyor?" (Aşkın Kollarında)
- İnsanın kendini sevmeme düşüncesi çok rahatsız ediciydi. Kendi ruhuna bu kadar uzak olmak çok ürkütücüydü. (Yan Benimle)
- Catherine bunları söylerken bir anda fark etti ki, anılar olmayınca pişmanlıklar da olmuyordu. Suçluluk duyacak hiçbir şey yoktu. Hatırlamamak, sürekli masum ve saf olmaktı. Kafasının içi bomboştu. (Yan Benimle)
- Aynada kendimi değil bir hayalet görüyorum... (Yan Benimle)
- Kitapları bu kadar sevdiğin düşünülünce..diye devam etti. "İnsan aşk hakkında bir şeyler okumuş olduğunu zanneder." (Aşk Gelince)
- Hayranlık uyandırıcı bir ihtişamla gülümsedı ve bum ! Her şey bir anda oluvermişti işte. (Aşk Gelince)
- “Aşkın sadece ihtimali yeterli olabilir miydi?” (Aşkın Kollarında)
- Tanıdığın düşman tanımadığın dosttan iyidir, dedi kendi kendine. (Ben Sana Tutsak)
- "Onu koruma endişesi sürekli içini kemiriyordu ve Angus için en büyük tehlike de buydu." (Yeminimi Bozana Kadar)
- Bir insanın ölümü dünya üzerinde dalga etkisi yaratırdı.Bazıları o kayıp sebebiyle acı acı çekip yas tutardı ya da sadece Tanrı'nın bilebileceği şekillerde etkilenirlerdi. (Ben Sana Tutsak)
- Ne kadar tuhaf değil mi? İnsanı yıpratıyorlar yıpratıyorlar, Tanınmayacak hale getirene kadar uğraşıyorlar, Sonra dönüp çok değiştin diyorlar..! (Yan Benimle)
- “bugün değilse, yarın, çünkü hayat böyle. her canlı sonunda ölmeye mahkumdur.” (Aşk Gelince)
- Kastettiğim şey şu ki,gerçek aşk ender bulunur ve zorlamayla olmaz.'İstenince verilen aşk en güzeldir,ancak kendiliğinden gelen aşk daha da güzeldir.' (Beni Aşka İnandır)
- Sen herhangi birinin sahip olabileceği tüm iyiliklere sahipsin, çünkü hiç kimse mükemmel değildir. Mükemmellik gerçek dışıdır, ama sen, Adele, sen gerçeksin. (Aşk Gelince)
- "Onu kaybetmek ruhunu kaybetmek gibiydi." (Yeminimi Bozana Kadar)
- "Hayatını başkalarını memnun etmeye adayamazsın, Adele. Kendini ve geleceğini düşünmelisin. Annem ve babam düğün töreninden sonra New York'a dönecek ve sen Londra'da tek başına kalacaksın; hem de itaatkâr bir evlat değil, evli bir kadın olarak. Kendi mutluluğundan kendin sorumlu olacak ve hayatın için yapacağın seçimlerde özgür kalacaksın. Kendi istediğin kişiyle evlenmesin." (Aşk Gelince)
- Ne var ki, şimdi onun gözlerine bakarken hissettiği bu mutluluk, için'de dalga dalga yayılıyor ve bu güç onu kollarında geçirdiği her geceyi onun varlığının tatlı sıcaklığıyla uyandığı bir sabaha bağlıyordu. Aşk mıydı bu.? (Beni Aşka İnandır)
Yorumlar
0 yorum