Kitap Künyesi
Yazar: Mukaddes Yakay
Yayın Evi: Kaynak Kültür Yayınları
İSBN: 9789757388821
Sayfa Sayısı: 333
--reklam--
Bir Vefa Kalmıştı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Nisa, genç yaşta eşini kaybeder. Fakat her şeye rağmen akıp giden hayat, Nisa'nın karşısına bu kez de, çalıştığı üniversiteden hocası olan Fuat Beyi çıkartır.
Oldukça zor verilen bir kararın sonucunda Nisa, Fuat Bey'le hayatını birleştirir. Fakat bu birliktelik birçok zorluğu da beraberinde getirmiştir.
Her şeyden önce, Fuat Bey ile Nisa'nın, hayatı algılayış biçimleri farklıdır...
Renkler bile farklı anlamlar ifade eder ikisi için...
Bir gün, hayatın kendilerine çizdiği yolda karşılarına çıkan amansız bir hastalık, Nisa-Fuat çiftinin hayatı yeniden sorgulamalarını ve geleceğe yönelik kararlarını gözden geçirmelerini zorunlu kılar...
"Bir Vefa Kalmıştı" göz önündekinin uzaklarda aramanın getirdiği sıkıntılara ve elde bulunanın kıymetini bilmeye vurgu yapan etkileyici bir roman...
(Arka Kapak)
--reklam--
Bir Vefa Kalmıştı Alıntıları - Sözleri
- İnsanların umursamaması beni bu kadar yaralıyorsa Allah'ın gözünde bir değerimin olmamasının acısı nasıl olur acaba?
- "Asıl büyük acı, insanın acısını yaşayamamasıdır"
- İnsanı insan yapan, onu bütün diğer canlılardan ayıran en müthiş hazine. Kuranda pek çok yerde aklın öneminin tekrar tekrar vurgulanmasını da şimdi daha iyi anlıyordu. "Ey akıl sahipleri!" "Hala aklınız ermiyor mu?" "Akıllanmazmısınız?" "Şayet aklınızı kullansanız".... Kuranda pek çok yerde aklı kullanmanın öneminden söz edilmekdeydi ısrarla.
- Başına gelen her olayda, iyi ua da kötü ne olursa olsun Allah' a yönelmek için bir sebep bulurdu. Bu bazen zor olsa da sonunda mutlaka tutunacak bir dal bulur, kendi hesabına bir kszanç elde ettiğine inanırdı.
- "Sen ne güzelliğinin, ne de yeteneklerinin farkındasın. İpek böceği gibi kozada yaşıyorsun. Ama etrafına ördüğün bu kozayı birlikte parçalayacağız ve sen kanatlarını kullanmayı öğreneceksin."
- Bütün zamanını, bütün enerjisini, terk edip gideceği dünya için harcamak çok acıydı.
--reklam--
Bir Vefa Kalmıştı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Yıllar önce okumuştum. Sade ve akıcı bir dille yazılmış, içinizi ısıtacak bir hikaye. Konusuna gelince; Genç yaşta eşini kaybeden Nisa üniversiteden bir hocasının desteği ile tekrar yaşama tutunur ve hayatları bir noktada kesişir. Çok güzel bir kitap. (Güler Bilkay Aygün)
Nisa, genç yaşta eşini kaybeder. Fakat her şeye rağmen akıp giden hayat, Nisa'nın karşısına bu kez de, çalıştığı üniversiteden hocası olan Fuat Beyi çıkartır. Oldukça zor verilen bir kararın sonucunda Nisa, Fuat Bey'le hayatını birleştirir. Fakat bu birliktelik birçok zorluğu da beraberinde getirmiştir. Her şeyden önce, Fuat Bey ile Nisa'nın, hayatı algılayış biçimleri farklıdır... Renkler bile farklı anlamlar ifade eder ikisi için... Bir gün, hayatın kendilerine çizdiği yolda karşılarına çıkan amansız bir hastalık, Nisa-Fuat çiftinin hayatı yeniden sorgulamalarını ve geleceğe yönelik kararlarını gözden geçirmelerini zorunlu kılar... "Bir Vefa Kalmıştı" göz önündekinin uzaklarda aramanın getirdiği sıkıntılara ve elde bulunanın kıymetini bilmeye vurgu yapan etkileyici bir roman... (Arka Kapak) (Gülsün)
Lise yıllarımda görevli olduğum kütüphane de rafları düzeltirken elime geçen bir kitap.Nisa..Canım,Nisa kalbi güzel,kendi küçük,yüreği büyük Nisa seninle tanıştığım için çok mutluyum,seni çok sevdim..Umarım hayatının geri kalanın da da bu kadar güçlü olursun ve ikizler'inle birlikte huzurlu bir hayat sürer gidersin..İnan bana güzel Nisa en çok sen hak ediyorsun bunu.. Bu kitabı okuduktan sonra Mukaddes Yakay'a apayrı bir hayranlık beslemeye ve diğer eserlerini de okumaya karar verdim lakin henüz temin edemedim..En yakın zaman da büyük bir mutlulukla büyük bir umutla diğer kitaplarını da okuyacağım.. Bizlere bu kadar akıcı,gerçekçi,hayatın içinden ve muhteşem bir eseri okuma,yaşama fırsatı sunduğun için teşekkür ederim yazarcığım.. yazar/Mukaddes-Yakay Nisa, genç yaşta eşini kaybeder. Fakat her şeye rağmen akıp giden hayat, Nisa'nın karşısına bu kez de, çalıştığı üniversiteden hocası olan Fuat Beyi çıkartır. Oldukça zor verilen bir kararın sonucunda Nisa, Fuat Bey'le hayatını birleştirir. Fakat bu birliktelik birçok zorluğu da beraberinde getirmiştir. Her şeyden önce, Fuat Bey ile Nisa'nın, hayatı algılayış biçimleri farklıdır... Renkler bile farklı anlamlar ifade eder ikisi için... Bir gün, hayatın kendilerine çizdiği yolda karşılarına çıkan amansız bir hastalık, Nisa-Fuat çiftinin hayatı yeniden sorgulamalarını ve geleceğe yönelik kararlarını gözden geçirmelerini zorunlu kılar... "Bir Vefa Kalmıştı" göz önündekinin uzaklarda aramanın getirdiği sıkıntılara ve elde bulunanın kıymetini bilmeye vurgu yapan etkileyici bir roman..'' (MAVİ)
--reklam--
Bir Vefa Kalmıştı PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Mukaddes Yakay - Bir Vefa Kalmıştı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bir Vefa Kalmıştı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Mukaddes Yakay Kimdir?
Eskişehir'de doğan yazar, Beşiktaş Kız Lisesi'nden sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Kimya mühendisi olarak mezun olmuştur. Evli ve üç çocuk annesi olup halen İstanbul'da yaşamaktadır.
--reklam--
Mukaddes Yakay Kitapları - Eserleri
- Kalbe Ateş Düşünce
- Bir Hayaldir Yaşamak
- Bir Vefa Kalmıştı
- Yüreğindeki Ayna
--reklam--
Mukaddes Yakay Alıntıları - Sözleri
- Kalbe ateş düşünce, ayrılıklar ümide köprü, kavuşmalar onun için atan yüreklerin birleşmesi, sevgiler gerçek sevgiye bir tohum, sevgiliye bir yol olur. (Kalbe Ateş Düşünce)
- "Ona , kalbinde zerre kadar imana sahip olarak ölenin eninde sonunda cennete gireceğini söyle ." (Kalbe Ateş Düşünce)
- Problem buradadır aslında. Güneş kömüre de elmasa da vurur ama; elmas güneş ışığını binbir güzellikte yansıtırken kömür kayıtsız kalır ışığa, belki de emer de dışa yansıtmaz yedi rengi. Problem buradadır aslında. Yürekteki aynayı parlatabilmektedir asıl mesele. Bunda ne kadar başarılı olabilirse insanoğlu, etrafına o derece güzellikleri yansıtacaktır. Bunda başarılı olabilenler başka yüreklerden de yansıyacaklardır. (Yüreğindeki Ayna)
- Ölülerin başlarına dikilen mezar taşları asırlarca dimdik ayakta kalarak yaşayanlara mesaj verir gibiydi. Ne kadar çürüyüp toprağa karışsa da bir şeyler yok olmayıp sonsuza kadar yaşayacak mıydı? (Kalbe Ateş Düşünce)
- "Ukdesiz ölüm olmazmış." (Bir Hayaldir Yaşamak)
- "Sanki herkes zeki olmak zorundaydı. Dünyanın başına gelen felâketler hep zeki insanlar yüzünden değil miydi?" (Bir Hayaldir Yaşamak)
- Başına gelen her olayda, iyi ua da kötü ne olursa olsun Allah' a yönelmek için bir sebep bulurdu. Bu bazen zor olsa da sonunda mutlaka tutunacak bir dal bulur, kendi hesabına bir kszanç elde ettiğine inanırdı. (Bir Vefa Kalmıştı)
- İnsanlar əvvəlcə etiraz etdikləri, qarşı çıxdıqları fikirləri daha sonra canla-başla müdafiə edirlər. (Bir Hayaldir Yaşamak)
- Gerçek özgürlük insanın tuttuğunu koparması ve işi yapma kudretidir...’ (Kalbe Ateş Düşünce)
- Bu zavallılar zəif və aciz olduqlarından daim fərdi məsuliyyətdən qaçmağa çalışırlar. Bunun da ən asan yolu insandan daha üstün bir gücə, yəni Tanrıya inanmaqdır. Beləcə aciz adamlar fövqəltəbii bir Tanrıya inanaraq məsuliyyətin ağır yükündən qurtulurlar. (Bir Hayaldir Yaşamak)
- İnsanların umursamaması beni bu kadar yaralıyorsa Allah'ın gözünde bir değerimin olmamasının acısı nasıl olur acaba? (Bir Vefa Kalmıştı)
- “Kıvılcımı gördün mü narı hatırla, Damlayı gördün mü ummanı hatırla.” (Kalbe Ateş Düşünce)
- "Sen ne güzelliğinin, ne de yeteneklerinin farkındasın. İpek böceği gibi kozada yaşıyorsun. Ama etrafına ördüğün bu kozayı birlikte parçalayacağız ve sen kanatlarını kullanmayı öğreneceksin." (Bir Vefa Kalmıştı)
- İnsanı insan yapan, onu bütün diğer canlılardan ayıran en müthiş hazine. Kuranda pek çok yerde aklın öneminin tekrar tekrar vurgulanmasını da şimdi daha iyi anlıyordu. "Ey akıl sahipleri!" "Hala aklınız ermiyor mu?" "Akıllanmazmısınız?" "Şayet aklınızı kullansanız".... Kuranda pek çok yerde aklı kullanmanın öneminden söz edilmekdeydi ısrarla. (Bir Vefa Kalmıştı)
- Sebebsiz ölüm yoktur. Bu deyim insanlarin acizliginin çok güzel bir ifadesidir (Bir Hayaldir Yaşamak)
- Bütün insanlar zəkalı, dahi olmağa məcbur deyildiki. Dünya dahi, ağıllı adamların ucbatından dəhşətli fəlakətlərlə üzləşmirdimi? (Bir Hayaldir Yaşamak)
- Bütün zamanını, bütün enerjisini, terk edip gideceği dünya için harcamak çok acıydı. (Bir Vefa Kalmıştı)
- Bir ney ustasının eline geçen kamış ise bahtlıdır, sonunda ney olur o. İnsanı da varın siz kıyas edin bununla... (Kalbe Ateş Düşünce)
- "Asıl büyük acı, insanın acısını yaşayamamasıdır" (Bir Vefa Kalmıştı)
Yorumlar
0 yorum