Kitap Künyesi

Yazar: Adnan Binyazar

Yayın Evi: Can Yayınları

İSBN: 9789750713217

Sayfa Sayısı: 160

--reklam--

Bozkır Aydınlığında Aşk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

"Ayrılış saati yaklaştıkça yüzü solgunlaşıyor, serçelerin ürkekliği ona geçiyordu. Az konuşuyor, ben de dalıp gidiyordum. Akşama doğru yüzündeki hafif makyaj da etkisini yitirince, artık o belli yaşlara gelmiş bir kadın değildi, sekiz on yaşlarında, saçı kurdeleli bir okul çocuğuydu. Çirkin çıkmış diye sıkıca tuttuğu küçüklük fotoğrafını çantasının diplerinde bir yere sıkıştırdı. Oysa en çok onu görmek isterdim, acıları yaşamadan önceki saf halini..." 

Okurlarımızın severek okuduğu kitapların yazarı Adnan Binyazar'dan yeni öyküler... Bozkır Aydınlığında Aşk, Binyazar'ın yedi yeni öyküsünü bir araya getiriyor. ınsanın tüm yönleriyle, dupduru bir Türkçeyle anlatıldığı öyküler bunlar. Aşkın, yalnızlığın, yoksulluğun yarattığı hüznün, çocukluğun, yaşlılığın insanca duygularının anlatıldığı öyküler... Adnan Binyazar, yazdıklarıyla edebiyatımızda unutulmaz izler bırakmaya devam ediyor.

(Tanıtım Bülteninden)

--reklam--

Bozkır Aydınlığında Aşk Alıntıları - Sözleri

  • ... sesi kulağımdan gidince ses yitirmenin acı yalnızlığı da eklendi kimsesizliğime.
  • "Ölüler gece yarısından sonra görünür. Gündüzleri sessizliğin karanlığındadırlar."
  • "Mutluluk, gelimi gidimi tez bir konuktur; acı ise gittiği yere postu seren yüzsüzün teki…"
  • İşe yarar her romanda durumumuzla çakışacak bir yer bulabiliriz.
  • Derde umut kar etmez..

--reklam--

Bozkır Aydınlığında Aşk İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Adnan Binyazar; köy enstitülü eğitimci, yazar. Türkçe'ye gönlünü vermiş biri ve kitaplarında da görebiliyoruz bunu.Üstad,kelimelerle dans ediyor, ama nasıl bir dans vals mı desem tango mu desem yoksa bir samba mı ? Yok,yok.. O, bazen ağıt yakıyor,bazen bir aşk türküsü söylüyor kelimelerin arasından Anadolu insanı İliklerime dek duygularını hissedebiliyorum, düşüncelerini anlayabiliyorum. "Bozkır Aydınlığında Aşk" yedi öyküden oluşuyor. Tavsiyemdir #alıntı "Zaman dediğimiz uzamsızlık, gerçeği anılar arasında eritmezse insan çıldırabilir." "Mutluluk, gelimi gidimi tez bir konuktur; acı ise gittiği yere postu seren yüzsüzün teki…" "İnsanın kendi içinde yarattığı boşluktan derin kuyu yoktur." (biraylinka)

--reklam--

Bozkır Aydınlığında Aşk PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Adnan Binyazar - Bozkır Aydınlığında Aşk kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bozkır Aydınlığında Aşk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Adnan Binyazar Kimdir?

Adnan Binyazar, (d.7 Mart 1934) Türk yazar, öğretmen, eleştirmen.

Adnan Binyazar, 7 Mart 1934 tarihinde Diyarbakır’da doğdu aslen Elazığ-Ağın'lıdır. Ancak 14 yaşında başlayabildiği ilköğrenimi çeşitli illerde sürdürdü. Dicle Köy Enstitüsü'ne girerek köy enstitülerinin yetiştirdiği köylü aydınlar kuşağının bir parçası oldu. Eğitimini, Gazi Eğitim Enstitüsü'nde sürdürdü.

Türkiye’nin çeşitli öğretmen okullarında, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Eğitim Enstitüsü, Devlet Konservatuarı, Basın Yayın Yüksek Okulu gibi birçok eğitim kurumunda ve Türk Tarih Kurumu'nda, Kültür Bakanlığı'nda, Türk Dil Kurumu'nda görev yaptı. 1978 yılında Kültür Bakanlığı Tanıtma ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı'na getirildi. 1981 yılında Berlin Eğitim Senatosu'nun çağrısı üzerineBerlin'e gitti, bu dönemde İncila Özhan'la birlikte altı ciltlik Türkçe/Dil ve Okuma Kitabı'nı (1.-2.) yazdı. Yurtdışında çeşitli öğretmen yetiştirme proejlerinde çalıştı. Halk kültürüne ilişkin araştırmalarda bulundu. Öğretmenliğini yazarlığı ile birleştirdi; deneme ve roman alanında eserler verdi.

Adnan Binyazar, Masalını Yitiren Dev adlı anı-romanında yoksulluk içinde geçen çocukluk dönemini, Orhan Kemal Roman Armağanı'nı kazanan Ölümün Gölgesi Yok adlı kitabında bir sevda öyküsü anlattı.

Ödülleri

2005 Orhan Kemal Roman Armağanı (Ölümün Gölgesi Yok adlı romanıyla)

--reklam--

Adnan Binyazar Kitapları - Eserleri

  • Masalını Yitiren Dev
  • Ölümün Gölgesi Yok
  • Atatürk Anlatıyor
  • Ağıt Toplumu
  • Şairin Kedisi
  • On Beş Türk Masalı
  • Kızıl Saçlı Kontes
  • Bozkır Aydınlığında Aşk
  • Şah Mahmet
  • Kerem İle Aslı
  • Duyguların Anakarası
  • Toplum ve Edebiyat
  • Ozanlar Yazarlar Kitaplar
  • Günışığına Yolculuk 1
  • Günışığına Yolculuk 2
  • Aşık Veysel: Uzun İnce Yolda
  • Elif ile Mahmut
  • Sözün Onuru
  • Halk Anlatıları
  • Günışığına Yolculuk 3
  • Ardında Leke Bırakmamalı Sevgi
  • Ayna
  • Edebiyatın Dar Yolu
  • Türk Dilinde 25 Ünlü Eser
  • Kültür ve Eğitim Sorunları
  • Aklın İç Kalesi

--reklam--

Adnan Binyazar Alıntıları - Sözleri

  • (...)İyi kitaba alışmış kişi, kitabın dışındaki hayatın, alışkanlıklarla sarmalanmış bir tekdüzelik olduğunun ayrımına tez varır.(...) ( Okuma Körlüğü ) (Ağıt Toplumu)
  • “İnsanoğlunun yapısında var bu; kendini savaştan uzak tuttuğunda bile akıtacak ‘kan’ buluyordu.” (Ölümün Gölgesi Yok)
  • Hayatım hep böyle geçmişti; sevinmeyegöreyim, yüreğimde cadıların kanlı elleri dolaşıyordu. (Duyguların Anakarası)
  • Ne sevdiğim yemek vardır ne sevmediğim. Eşimin elinin kokusu sinen her yemek ağzımın tadı olurdu. Şimdi yediğim her şeyde o kokunun yitik hüznü tütüyor... (Sözün Onuru)
  • Yitip giden dostlar gözlerimin perde arkasından geçtikçe ölüm sıcak geliyor bana. İçimdeki ölüm korkusunu yeniyorum. (Ağıt Toplumu)
  • Kiminin ensesinde ölüm dolaşır, kimi düğün dernek kurar. (On Beş Türk Masalı)
  • İnsan düşüncesi, sistemleri kırarak gelişir. Montaigne (Ozanlar Yazarlar Kitaplar)
  • Mutluluklarının kaynağı, kendi içlerinde yarattıkları o " büyük yalnızlık" tı. (Ölümün Gölgesi Yok)
  • Sevgi ırmağa benzer; önü tutulsa da bir yerlerden sızıp yürekteki yerine ulaşır. (Kerem İle Aslı)
  • Kitabı kaldıracaksın öğrencinin başına diktatörler, rahipler dikeceksin. Kimi yüksek sesle nutuk atacak kimi "telkin"lerde bulunacak. Buna da öğretim diyeceksin! Onu tartışmadan uzaklaştırıp bir Ortaçağ kafasıyla düşündüreceksin. Her şey yoluna girecek böylece...? (Ağıt Toplumu)
  • Ağa Kerem, paşa Kerem, han Kerem! Alış Kerem, tutuş Kerem, yan Kerem! Aslı olsun sana kurban can Kerem! Aman Kerem, beni rüsvay eyleme! (Kerem İle Aslı)
  • "Gel ver muradımı ben de bileyim Çok ağlattın bugün, ben de güleyim İstersen canımı kurban edeyim Hünerim yok sana bundan ziyade" (Kerem İle Aslı)
  • "Yalnızlık Allah'a özgüdür." (On Beş Türk Masalı)
  • insan ... şu zavallı umut mahkumu ... (Şah Mahmet)
  • “Dost”, “dostluk” denir de, bunun ne olduğunu söyleyen çıkmaz. Çıksa da kendine göre söyler. Bir İsveç atasözü, “Sevilen çocuğun adı çoktur,” der. Bunun gibi, “dostluğun” tanımı çoktur... (Masalını Yitiren Dev)
  • Tattığı hazzın ne olduğunu kişinin kendi bilir. Ne dişi ne erkek soyundan bir varlığın o güne değin böyle bir hazza ermediğini düşündün. Bilmiyordun ki, bedende varlık kazanan dişilikle erkeklik durmadan didişiyor, öyle bir an geliyordu ki, biri öbürünün benliğinden yaratılıyordu. Hazların bir duygu kesişmesi olduğunun bilincine o gün vardın. (Şah Mahmet)
  • Dertli Kerem der ki dünya fanidir Nicelerin abdal abdal gezdirir Kimse bilmez ne zamandan beridir Hiç hesaba gelmez yaşı dünyanın (Kerem İle Aslı)
  • Sevmek, insanoğlunun en yüce duygusuyken duyguca gelişmemiş toplumlarda sevmekten büyük suç yoktur. (Ölümün Gölgesi Yok)
  • " Derinliği olmayanın dinginliği de olmaz. " (Şah Mahmet)
  • “Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince öbürleri de yanlış gider.” (Ardında Leke Bırakmamalı Sevgi)