Kitap Künyesi
Yazar: Nureddin Yıldız
Yayın Evi: Tahlil Yayınları
İSBN: 6056139109
Sayfa Sayısı: 287
--reklam--
Bu Zamanın Sabrı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Ümmeti Muhammed’in hayatında imtihan her gün değişiyor. Her günün yeni bir imtihanı var. Sonra gelenler eskileri daha şanslı görür. Eskiler de yenileri daha şanslı görür. Gerçekte ise durum ne öyle ne böyledir. Herkes gününün imtihanı ile karşı karşıyadır. Kimse bir öncekinden veya bir sonrakinden sorumlu tutulmayacak. Bugünün imtihanını kavrayan ve gerekeni yapabilen kazanmış olacak. Dünle meşgul olanın kaybetme ihtimali yüksektir.
--reklam--
Bu Zamanın Sabrı Alıntıları - Sözleri
- Müslüman, nazik ve hassas olmak zorundadır.
- Kesinlikle cahillik kadının kaderi değildir. Evlenmesi, doğurması, çocuk büyütmesi, eşinin karşısındaki görevlerini ifa etmesi kadının ilim ehli olmasına mani olamaz.
- Kesinlikle Allah’ın hükmü galip gelecektir. Kazanan İslam olacaktır.
- Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki: “Sizden kim, günlük yiyeceği ile evinde güvende, bedeninde afiyette ise adeta ona bütün dünya verilmiş gibidir.”
- İman,“ İnandım, teslim oldum.” demekle geçiştirilemeyecek kadar büyüktür.
- Öğrendiğinle amel et.
- Hiçbir şey, Allah’a ve rızasına kavuşmak kadar büyük ve değerli değildir. En büyük gaye odur. Ona ulaştıran ne varsa -acı ve ağır bile olsa- hoştur, güzeldir.
- İman sahibi, her zaman ve her yerde imtihana hazır olmalıdır… …Kul; başıboş bırakılmayacağını, imtihan maksadı ile bulunduğu bir dünyada ona hazır olması gerektiğini idrak etmelidir.
- Bize düşen, minik adımlarla da olsa uzun ve değerli bir yolda yürümektir. Amacımız büyük olsun, adımlarımızın küçüklüğü bizi geride bırakmaz. Yeter ki samimiyet sınavında dökülmeyelim.
- İnsan, keyfi yerinde iken dua etmesini bilmelidir ki dara düştüğünde dua etmesinin bir anlamı olsun. Ama yine de dua, her zaman bizim içindir.
- Ne sevinileceğe sevinememek ne de üzülmek gereken şeye üzülememek hayra alamet değildir.
- İmtihan kazanmak için geldiğimiz bu dünyada bizim için takdir edilecek imtihan çeşidini bizim belirlememiz mümkün değildir. Allah ne dilediyse o, tecelli edecektir.
- Ne cahiliye değişti ne de kadının çilesi.
- Allah’ın yardımına layık olmak, bir Müslümanın imandan sonra gözleyeceği en önemli hedeflerinden biridir. Allah’ın yardımı olmadan kat edilebilecek bir yol yoktur. Namaz kılmak da cihat etmek de O’nun yardım etmesi halinde yapılabilir işlerdir.
- Dün şehvetleri zorlayan şeyler köy çésmesinde, dere kenarında idi; bugün ise kablolarla evlerimize taşındı. Dün dağa, inzivaya çekilen kendini kurtarabilirdi. Artık çekileceğimiź bir dağ da yok, mağara da yok...
--reklam--
Bu Zamanın Sabrı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Selamun Aleyküm... Bu kitap; sorun tahlilleri, nokta atışı tespitleri ve hemen ardından Kur'an ve Sünnet içerisinden özümsenerek hazırlanmış reçetelerle, günümüzde binbir idrak yarasıyla doğan, algı oyunları ve onlarca bağımlılık ile boğuşarak büyüyen, kontrolsüz, boş dolu ne bulunursa doldurularak " Çok kültürlü " olduğuna inandırılan " insana âdeta şunu söylüyor; " Sana dayatılan bu normaller, aslında birilerinin işine gelecek şekilde normalleştirilmiş anormalliklerdir. " Peki aslında kimsin ? Kim olman gerekirken; hangi durumlara maruz kaldın ? Bu şartları değişmiş gibi gösterilmeye çalışılan dünya şartlarında, insan çeşitliliği kadar farklı tepki ve davranışlara karşı, Allah'ın senden istediği duruş ve tavır, Resûlullah'ın kendi hayatıyla örneklendirdiği davranışlar neler ? Resûlullah'ın sünnetini hayata tatbik etmekteki samimiyetimizi gerçekçiliğimizi ölçmek için buyur satırlara eğil... Allah her şeyi hakkıyla bilendir Bizi en ince dengeyle yaratan, bir nefes alıp verişimiz için kâinatın dengesini daim gözeten devam ettiren, Bâki olan Allah'tan, bizi ilmi ile ameli çelişmeyenlerden eylemesini dileriz. Talep edene istifâdeli okumalar dileriz. Âmin Ecmain. Selamun Aleyküm.. (Alp Eren YILDIRIM)
Okudukça insan eksiklerini anlıyor. Okudukça daha çok okuyası geliyor insanın. Bazen eksiklerimi duymak değilde okuyarak anlamak daha etkili oluyor. Rabbim eksiklerimizi tamamlamamızı nasip etsin (Htc)
Ümmeti Muhammed’in hayatında imtihan her gün değişiyor. Her günün yeni bir imtihanı var. Sonra gelenler eskileri daha şanslı görür. Eskiler de yenileri daha şanslı. Gerçekte ise durum ne öyle ne böyledir. Herkes gününün imtihanı ile karşı karşıyadır. Bu süre içinde değişen şey sabrın imtihan ve kazanma sebebi olması değildir. Sabır dün olduğu kadar bugün de sevap kazanma noktasıdır. Ancak zamanla sabrın türü değişti. Yine şehvetler üzerinden sabır imtihanındayız. Helal ve haram konusunda sabır imtihanındayız. Anne-Baba konusunda sabır imtihanındayız. Tek fark artık her şeyin ayyuka çıktığı, tüm haramların ortada yaşandığı, kaçacak bir yerimizin bile olmadığı zamanda yaşar olduk. Sabrın rengi ve süresi değişti, asıl mesele de bu. Helal kazanmak, kazandığımızı helale harcamak, aile kurup ailede kalmak, cemaat halinde yaşamak, ümmet olma hazzını hissetmek imtihanımızın ve imtihanımızda sabır göstermenin en bariz alanları arasındadır. Ne zaman, nerede ve nasıl sabredileceğini bilmek zorundayız. Bu kitapta bu farkındalığa dikkat çekmek için kaleme alınmış. (sevilay)
--reklam--
Bu Zamanın Sabrı PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Nureddin Yıldız - Bu Zamanın Sabrı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bu Zamanın Sabrı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Nureddin Yıldız Kimdir?
1960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Ailesiyle İstanbul’a geldikten sonra on yaşına kadar hafızlık ve ilk dini eğitimini babası Hilmi Yıldız hoca efendiden aldı. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ederken değişik gazetelerde haftalık yazılar yazmaya ve tercüme haberler kaleme almaya başladı. Aynı zamanda kürsü hatipliğine de devam etti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde aldığı bir yıllık eğitiminin ardından Mekke Umm Al-Qura Üniversitesi’ne geçiş yaparak Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi ve aynı dönemde hadis hocalarından özel dersler aldı. Büyük Muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük alim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve Emin Saraç hocaefendi icazet aldığı hocalardan bazılarıdır. İstanbul’a döndükten sonra on yıl boyunca babasının kurmuş olduğu Kur’an Kursunda hafızlık ve dini eğitim verdi. Aynı dönemde tercüme eserler kaleme aldı. İstanbul’a dönüşünden sonra sivil toplum çalışmalarına da devam etti. Senabil Hizmet ve Kültür Vakfı, Sena Eğitim Ve Kültür Vakfı, Tüketiciler Birliği, Sosyal Doku Derneği vb. yirmiye yakın kurum ve kuruluşun öncülüğünü yaptı. Çocuk ve aile eğitimi, Gençlerin bilinçlendirilmesi, İslam ahlakı, teşkilat Eğitimi, Ümmet Bilinci vb. konularda yüzlerce seminer ve konferans verdi. Aylık düzenli olarak dört dergide (Altınoluk, Reyhan, Genç Doku, ElifElif) düzenli yazılar yazmaktadır. Halen Senabil Hizmet ve Kültür Vakfında çalışmalarına devam etmekle beraber evli ve dört çocuk babasıdır. Dünya Alimler Birliği’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olup, düzenli olarak her hafta Sosyal Doku Derneği’nde Pazar sohbetleri vermektedir.
--reklam--
Nureddin Yıldız Kitapları - Eserleri
- Arşın Gölgesindeki Genç
- Kıblegah Evler
- Anahtar Cevaplar
- Mahrem Cevaplar
- Medine Raporu
- Elbette Allahuekber
- Mü'min Ev
- Ramazan Risalesi
- Mü'min Kimliğimiz
- Mücahide Kadın
- Edep ve Amel
- Bu Zamanın Sabrı
- Aile Davamız
- Hür Yürekli Genç
- İşi Vaktinden Çok Olanlar (4 Cilt Takım)
- Bir Umut Bir Mektup 1. Cilt
- Bir Umut Bir Mektup 2. Cilt
- Bir Umut Bir Mektup 3. Cilt
- Namaz Muhasebesi
- Efendimiz'den 40 Hadis
- Mektubunuz Var! - Aynı Adreste misiniz?
- Dinimize Hizmetin İç Sorunları
- Kadın Kahramanlar
- Geminin Neresindeyiz?
- Halimizin İzahı
- Doğal Aile
- Rahmetin Kapısında
- Hani Din Hepimizindi
- Hanımlar için İnciler
- Rehber Hayatlar / Allah'ın Peygamberleri
- Peygamberimizin Arkadaşları cep boy
- İslam Alimleri / Yolumuzu Aydınlatanlar
- Hacı Bayram Sohbetleri
- Bu Çağa Rapor
- Mağaradan Arş'a
- Şehzadebaşı Sohbetleri
- Bu Ümmetin Genci
- Baldan Tatlı Sözler
- İşi Vaktinden Çok Olanlar 1
- İşi Vaktinden Çok Olanlar 2
- İşi Vaktinden Çok Olanlar 3
- İşi Vaktinden Çok Olanlar 4
- Sohbetler 1
- Yoldaki Notlar
- Bu Ümmetin Kızı
- Sünnet Neden Garip ?
- İslam'dan Hayata Ölçüler
- Tarihe Yön Veren Büyük Hayatlar
- İnternet Fıkhı
- Bu Ümmetin Fidanları Çocuklarımız
- Gençler İçin Anahtar Cevaplar
- Satır Başları
- En Sevgiliden Hanımlara İnciler
- İnsan İlmihali
- Dereyi Bulandırma
- En Sevgiliden Uzanan Dallar: Ezber Hadis Serisi - 2
--reklam--
Nureddin Yıldız Alıntıları - Sözleri
- Düğünler, zengin ve fakir ayırmadan mümkün olacak en kalabalık çevrenin davet edildiği bir düğün olmalıdır. Düğünlerde erkeklerle kadınlar asla bir arada bulunmamalıdır. Perde vesaire ile ayrılmış tek bir salonda değil de ayrı ayrı mekânlarda bulunmalıdırlar. Alkol ve müzik gibi haramlar düğünlerde bulunmamalıdır. Bir kör taklit uğruna abartılı masraflar yapılmamalıdır. Yemek vermek Sünnet'tendir. Herkes kendi takatine uygun bir yemek ikram etmelidir. Etli bir yemek olması daha uygun olur. Erkek,bayanların arasına; bayan, erkeklerin arasına girerek fotoğraf çektirme gibi bahanelerle teşhircilik yapmamalıdır. Gelinlik, çiçek ve benzeri batı taklitçiliğine kaçılmamalıdır. Düğünlerde cuma vaazı gibi vaazların yapılması gerekmez. Önemli olan tebrikleşmek ve ilan etmiş olmaktır.Dinlenmeyecek bir Kur'an tilaveti bile gereksizdir. Düğünlerde cihat marşlarının okunması bile uygun olmaz. Damat ile gelinin akrabalarının ülfeti, ilanın geniş tutulması daha doğrudur. (Mahrem Cevaplar )
- Herkes, arzu ettiği hayat tarzına göre bir eş bulup evlenmelidir. (Bir Umut Bir Mektup 2. Cilt)
- " Işimiz vaktimizden çok. " (Tarihe Yön Veren Büyük Hayatlar)
- •Kendine özgü ve başkalarından farklı olma Müslüman cemaat için kaçınılmaz iki sıfattır.. " (Medine Raporu)
- Kalbiyle görebilen bir ümmet iken biz, gözden başka bir şeyle göremeyen bir ümmete dönüştük. Gözümüz de ancak rengârenk boyalı olanı görebiliyor. Bunun için de görmemiz gerekeni değil de gösterilmek isteneni görüyoruz. İşte bu çağa damgasını vuran bu illettir..! (Hür Yürekli Genç)
- Eğer Yusuf süresinin okurken 'Yusuf aleyhisselamın başına gelmiş bir macerayı' okuyorsak biz Kur'an'ı bilmiyor ve anlamıyoruz demektir. Yusuf aleyhisselam, geçmişteki bir olay olarak anlaşılmamalıdır; kıyamete kadar bütün anne-babalar ve gençlerin kaderidir o. Nasıl ki kulağımız Yusuf aleyhisselamın kulağıyla fiziksel olarak benzeşiyorsa insan olarak kaderimiz de benzeşiyor. O Mısır'da biz İstanbul'da, o kuyuda biz medyada; hepimiz imtihan oluyoruz. İsimler değişiyor ama Allah ve insanın kaderi değişmiyor. (Mağaradan Arş'a)
- Asla başıboş değiliz. Rabbimiz var! (Gençler İçin Anahtar Cevaplar)
- Başkalarının görüşüne saygımız, ancak o görüşlerin "Kur'an'ımıza ve Sünnetimize" aykırılık göstermemesi durumundadır. Kur'an'a tersliğe, Sünnet'i yok saymaya rağmen kimsenin görüşüne saygılı olamayız. (Mü'min Ev)
- Sizin en iyileriniz, ahiret için dünyayı terk edenleriniz veya dünya için ahireti terk edenleriniz değil. Iyileriniz her ikisini de yürütendir. (İşi Vaktinden Çok Olanlar (4 Cilt Takım))
- Uçsuz bucaksız bir hırsla yaşıyoruz . Gencimizde yaşlımızda o hırsla yaşıyor . "Şu kadar yeter" sözü kimsenin ağzından çıkmıyor .Bir günlük harcamasına bile denk olmayan basit değerler için insanlar ömürlerinin tamamını feda edebiliyorlar. (Mü'min Kimliğimiz)
- Allah için olduktan sonra küçük denebilecek bir işimiz yoktur artık. Büyüklüğü ilke edinmek, küçük işlere bile büyüklük kazandıracaktır. (Hür Yürekli Genç)
- Diploma alim değildir. Alimin ofisi veya masası alim değildir. Alim konuşan ve yazan adam olmaktan önce yaşayan ilim olmalıdır. Yürüyen Kuran, konuşan Medine olmalıdır ki nesiller ilmi, dini kitaplardaki bilgiler zannetme yerine yaşanır ve yaşatılabilir bir birikim olarak anlasınlar. (İnsan İlmihali)
- " Ilk insandan son insana kadar hiçbir nesil, hiç bir insan diğerinden daha şanslı veya şansız değildir." (Elbette Allahuekber)
- 'Mekke'nin fethi' toplantısı yerine, 'mutfaklarımızın kurtarılması' toplantıları daha yararlı olacaktır biiznillah.. (Bir Umut Bir Mektup 3. Cilt)
- Sabır, bizi hayata salanın üzerimizdeki murakabesini unutmamak ve bizden bekleneni en iyi şekilde yerine getirmek için direnmenin adıdır. (Elbette Allahuekber)
- Kadın, erkektir. Kadın, çocuktur. Kadın, cihattır. Kadın, iffettir. Kadın, sabırdır. Kadın, şeriattır. Kadın, medeniyettir. Kadın, toplumdur. Kadın, insan ve insanlıktır. (Mü'min Ev)
- İslam, her şeyin yerli yerinde durduğu dinin adıdır. (Hani Din Hepimizindi)
- Ne biliyorsan onun âlimisin, onun âlimliğini yap! (Yoldaki Notlar)
- Ümmet-i Muhammed’in fertleri, çocuklarının her birini Kudüs’ü tek başına fethedecek bünye gücünde yetiştirmekle, hiç kimse Kur’an okumasa bile mukaddes kitabımızı tek başına yaşatacak imanı taşıyacak çapta hazırlamakla mükelleftir. (Bu Ümmetin Fidanları Çocuklarımız)
- Elbise eskidiği gibi iman da eskir, dikkat edin. (İslam'dan Hayata Ölçüler)
Yorumlar
0 yorum