Chanel - Alfonso Signorini Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Chanel kimin eseri? Chanel kitabının yazarı kimdir? Chanel konusu ve anafikri nedir? Chanel kitabı ne anlatıyor? Chanel PDF indirme linki var mı? Chanel kitabının yazarı Alfonso Signorini kimdir? İşte Chanel kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Alfonso Signorini
Çevirmen: Eren Yücesan Cendey
Yayın Evi: Turkuvaz Yayınları
İSBN: 9786055596859
Sayfa Sayısı: 240
Chanel Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Chanelin doğumundan başlayıp, annesinin ölümüne, rahibelerin gözetimindeki sıkıcı yetimhane yıllarından ağır şartlarda terzilik yaptığı günlere; zengin bir teğmene aşık olup Fransız sosyetesine girmesinden kendi sade tasarımlarıyla inanılmayacak bir servetin sahibi oluşuna; sporcu Boy Capel, Rus besteci Stravinsky ve Westminster Dükü ile yaşadığı derin aşklardan yazar Cocteau ve ressam Picasso gibi kişilerle kurduğu dostluklara dek rüya gibi bir hayat Moda algımızı tamamıyla değiştiren Coco Chanelin hayatındaki bütün sırlar biyografik romanın usta yazarı Signorininin kaleminden inanılmaz bir masala dönüşüyor. Coco Chanel 2009 yılında moda tasarımcısı oluşunun 100. yılı dolayısıyla pek çok filmle kutlanmış, Coco Chanel & Igor Stravinsky ve Coco Avant Chanel Türkiyede de büyük bir izleyici kitlesine ulaşmıştı.
Chanel Alıntıları - Sözleri
- Bazen bu gezegenin insanlarının özellikle arada bir savaş çıkarttıklarını düşünüyorum; neden biliyor musun? Kendilerini bir insan olarak hissetmek için daha iyi bir yol bilmiyorlar da ondan.
- "Saçını kestiren bir kadın, hayatını değiştirmek üzeredir.." - Coco Chanel
- "Şans küçük insanlara uğramaz".
Chanel İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Ne denli zor durumda da olsanız bir çıkış yolu bulup, fırsatları değerlendirip yükselebiliceğinizi gösteren bir kitap. Yetimhaneden çıkıp Fransa'nın ünlü modacısı Coco Chanel nasıl olunuru çok güzel bir üslupla anlatmış yazar.İnsanın kendisine güvenmesi hayatını nasıl değiştirir. İnsan hayallerine kavuşmak için neler yapabilir..... (Dilek BALCISOY)
Kesinlikle biyografisi okunması gereken bir isim; Chanel. Doğumundan manastır da geçirdiği hayata oradan çalıştığı terzilikten, burada tanıştığı teğmenin nasıl hayatını değiştirdiğine ve Coco Chanel diye ün saldığını anlatan Harika bir biyografi. Fakir bir hayattan zenginliğe. Yeteneklerimizi göz ardı etmemeliyiz. Bunun en iyi örneği. Biraz tabi şans faktörü de şart. Keyifli okumalar. (Kupa Kızı Sinek Valesi)
Chanel PDF indirme linki var mı?
Alfonso Signorini - Chanel kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Chanel PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Alfonso Signorini Kimdir?
Alfonso Signorini Kitapları - Eserleri
- Marilyn
- Chanel
- Çok Gururlu , Çok Kırılgan
Alfonso Signorini Alıntıları - Sözleri
- Fazlasıyla gururlu ve fazlasıyla kırılgan biriyim, Ve acı çektiğim zaman başkalarından yüz kat daha fazla acı çektiğim için üzülüyorsam da eminim ki mutlu olduğum zaman da başkalarından yüz kat daha fazla mutluyumdur. (Çok Gururlu , Çok Kırılgan)
- Aynanın önünde biraz prova yap, yürü, kırıt. Ve kızarmamaya bak. Yüzü kızaran kız seksiliğinin yarısını kaybetmiş olur. (Marilyn)
- "Sen gülümsediğin zaman sanki sadece bana gülümsüyorsun. Ve etraftaki herkes kayboluyor." (Marilyn)
- Marilyn, senin içindeki küçük kız neşeyi ve gelecekle ilgili vaatleri anlıyor. İçindeki kadınsa trajediyi ve faniliği görüyor. Arthur miller (Marilyn)
- Bir kadınla sadece güzelliği icin evlenmek doğruysa bir erkekle parası için evlenmek de doğrudur. (Marilyn)
- "Eğer içimde kıpırdayıp duran bir çocuk olmasaydı dünyaya gelmemiş olmayı tercih ederdim" diye mırıldandı kendi kendine Gladys, (Marilyn)
- “Abelard ile Eloise’in hikayesi hakkında konuşurken,Marilyn gözyaşları içinde Arthur’a,”Hayatta bu kadar çok sevgi nasıl verilir?”diye sormuştu. Arthur da,”Çok kolay.O kadar sevgiyi görmüş olmak gerek,”demişti.Belki de bundan dolayı kimseyi daima sevemeyecekti:Küçüklüğünden beri asla sevgi görmemişti.” (Marilyn)
- "Şans küçük insanlara uğramaz". (Chanel)
- Bir kadınla sırf güzelliği icin evlenmek doğruysa bir erkekle parası içiin evlenmek de doğrudur. (Marilyn)
- Ben tüm insanlığa ve dünyaya aitim, yetenekli ya da güzel olduğumdan değil, hayatım boyunca hiçbir şeye ya da hiç kimseye ait olmadığımdan. Marilyn monroe (Marilyn)
- Kapıyı açmasıyla göğsüne müthiş bir acı saplandı. Soluğu kesildi. Ansızın bayılacağını hissetti. Zemine serilirken karşısında kara lekeler olduğunu gördü. Maria daha derin soluk almaya ve bu görüntüleri netleştirmeye çalıştı. Bağırmaya takati yoktu. Hissettiği acı yüzünden ağzını bile açamıyordu. Hayatı hızlı bir film şeridi gibi gözlerinden akıp geçti. Arena di Vereno'da ilk kez sahneye çıkışı, Titta'nın annesi, evlilikleri, Scala'da alkışlanma, Christina yatıyla gezi... Son görüntülere kadar geldi: Bruzzano Mezarlığı'ndan otomobille çıkarken düşünceleri arasına çekiç darbeleri gibi sızan sözler: "Bir daha olmayacak... Bir daha olmayacak..." Şimdi anlamıştı. Bir daha asla olmayacaktı. Bu onun Omero'ya son ziyareti olmuştu. Üzerine çağlayan gibi inen imgeler ve düşünceler arasında bunları düşünürken karşısında üç net imge belirdi. Maria gülümsedi. Bunlar güzel ve gülümseyen yüzüyle Vassilis ve elinden tuttuğu Aristo. Evet, onun Aristo'su. Beyaz keten gömleği ve denizci pantolonuyla ışıl ışıl karşısında duran Aristo'nun kucağında Omero vardı. Bebekleri gülümseyerek annesine elini uzatıyordu. Maria kalktı, kollarını onlara doğru uzattı ve yere yığıldı. Ansızın her şey karanlık ve soğuk bir hal adlı. Son. (Çok Gururlu , Çok Kırılgan)
- ''Altında hediyemi açacağım bir Noel ağacım yoksa Noel hediyesini ne yapayım?'' (Marilyn)
- "Ben tüm insanlığa ve dünyaya aitim, yetenekli ya da güzel olduğumdan değil, hayatım boyunca hiçbir şeye ya da hiç kimseye ait olmadığımdan." Marilyn Monroe (Marilyn)
- Bir gün annesi pazardan pek neşeli döndü. "Maria hayatım. Annenin yanına gel. Bak sana ne aldım. Sana şan öğretmenleri buldum. Her şeyi sana öğretecekler." Masanın üstünde içinde üç kanaryanın durduğu bir kafes vardı. Şaşkınlığa kapılan Maria "İyi ama bunlar sadece kuş," dedi. "Sen bir bülbül olmalısın. Onlardan öğreneceksin." (Çok Gururlu , Çok Kırılgan)
- "Saçını kestiren bir kadın, hayatını değiştirmek üzeredir.." - Coco Chanel (Chanel)
- Öldüğünde cebinde belki de bir dolar bile olmayacaktı ama aşksız ölmeyecekti. (Marilyn)
- “Geçmişte, kaplanın sırtına binerek, aptalca bir şekilde iktidar elde etmeye çalışanlar kaplanın midesine inmiştir.” John Fitzgerald Kennedy (Marilyn)
- Marilyn gözyaşları içinde Arthur’a, “Hayatta bu kadar çok sevgi nasıl verilir?” diye sormuştu. Arthur da, “Çok kolay. O kadar sevgiyi görmüş olmak gerek,” demişti. (Marilyn)
- Çok duyarlı, çok gururlu ama çok kibirliyim (Çok Gururlu , Çok Kırılgan)
- ''Yedide geleceğini söyleyip dokuzda dönersen ve eşin henüz polise haber vermediyse aşkın bittiğini anlarsın.'' Marlene Dietrich (Marilyn)