diorex
life

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar - Stuart Hample Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar kimin eseri? Çocuklardan Tanrıya Mektuplar kitabının yazarı kimdir? Çocuklardan Tanrıya Mektuplar konusu ve anafikri nedir? Çocuklardan Tanrıya Mektuplar kitabı ne anlatıyor? Çocuklardan Tanrıya Mektuplar PDF indirme linki var mı? Çocuklardan Tanrıya Mektuplar kitabının yazarı Stuart Hample kimdir? İşte Çocuklardan Tanrıya Mektuplar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 30.08.2022 20:00
Çocuklardan Tanrıya Mektuplar - Stuart Hample Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Eric Marshall

Yazar: Stuart Hample

Çevirmen: Işıtan Gündüz

Yayın Evi: Bulut Yayınları

İSBN: 2789757380044

Sayfa Sayısı: 127

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu kitaptaki mektuplar çocukların dünyasını, onların düşünce ve özlemlerini dile getiriyor. Mektupların kimi bilgece bir dostlukla, kimiyse büyük bir saflıkla yazılmış. Bilgiçlik taslıyanı, sıradanı, saygılısı, biraz küstahı var içlerinde. Ama mektupların içeriğindeki özlemler, inançlar, sorular ve kuşkular dünyanın tüm çocuklarının yarattığı o ortak evreni yansıtıyor. Çoğu inanılmaz bir ciddiyetde. Ama birazı var ki ister istemez gülümsetiyor insanı.

Kitaptaki mektupların tümü büyük bir güven duydukları, umutla bağlandıkları tanrıya yazılmış. Ama kendilerinin tanımladığı, büyükler dünyasınca henüz kafalarında biçimlendirilmemiş tanrıya. Onların, çocukların tanrısına...

-Eric Marshall - Stuart Hample-

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar Alıntıları - Sözleri

  • Sevgili Tanrı; Tanrı olduğunu nasıl bilebildin? -Charlene
  • "Sevgili Tanrım. Dünyadaki herkesi sevmek zor olmalı... Ailemde sadece dört kişi olmasına rağmen, hepsini sevmekte zorlandığım zamanlar oluyor." Doris
  • "Canım canım Tanrı, Astronotları öyle yukarı fırlatıp fırfır döndürmelerinden ödüm kopuyor. Ne olur onların bizim evin damına düşmelerine izin verme." Dostun Norman
  • "Sevgili Tanrım. Yine eldivenlerimden birini düşürdüm. Biri benden yana olmazsa canıma okuyacaklar. O sen olur musun?" Martha
  • "Sevgili Tanrı. Şu her gün ezip durduğumuz karıncaların umarım senin için özel bir önemi yoktur." Dennis
  • Sevgili Tanrı, şu plastik çiçeklere kafan bozulmuyor mu, eğer gerçeklerini yapan ben olsaydım çıldırırdım.
  • "Sevgili Tanrı, Babama kalsa hayatta en güzel günler çocuklukmuş. Erkenden yatağa yollanıp hiçbir şey seyredememenin nesi güzel? Ne olur şunu babama anlatır mısın?" Jo
  • "Sevgili Tanrım, Turuncunun morla gideceğini hiç sanmazdım. Ama salı akşamı yaptığın gün batımını görünce fikrimi değiştirdim. Müthişti." Eugene
  • "Sevgili Tanrı, kucaklaşmayı sen mi buldun? Çok güzel bir şey." -Brenda

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar İncelemesi - Şahsi Yorumlar

İçinde çok tatlı kısa kısa mektuplar var. Çocuklar tarafından yazılmış gibi değil aslında birazcık çünkü çok zekice ve sevimli yazılar. Ama yine okumak çok zevkliydi. Aşırı uzun mektuplar olacak diye bir beklentiniz olmasın. Birkaç cümleden oluşuyorlar, sonuçta çocuklar yazdı :) Kahkaha atacağınız, üzüleceğiniz kısımları var ve su içer gibi bir çırpıda okunuyor. (Gizem)

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar, çocukların Tanrı'ya soruları, görüşleri, fikirleri, sitemleri vb. gibi düşüncelerini dile getiriyor. Hemen hemen her sayfada bir mektup var ve çok kısalar. Bir çırpıda rahatlıkla okuyabilirsiniz. Kimisi dileklerini, kimisi isteklerini, kimisi itiraflarından bahsetmiş. Bir çocuğun perspektifinden bu tarz sorular ve yorumları okuduğunuz zaman, gerçekten değişik bir hissiyat oluşturuyor sizde. Şahsen ben de böyle oldu. Yediden yetmişe herkesin okumasını öneririm. Gerçekten her insanda farklı bir etki bırakabilecek bir kitap. (Kaan Özsoy)

Herkesin okuması gereken kitaplardan birisi, birkaç saatte bitirebileceğiniz bir kitap ama benden size tavsiye; eğer okuyacaksanız yavaş yavaş okuyun. Tadını çıkara çıkara :D (Deniz Yazgan)

Çocuklardan Tanrıya Mektuplar PDF indirme linki var mı?

Stuart Hample - Çocuklardan Tanrıya Mektuplar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Çocuklardan Tanrıya Mektuplar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Stuart Hample Kimdir?

Stuart E. Hample (6 Ocak 1926 - 19 Eylül 2010), Stoo Hample olarak da bilinen, takma ism olarak Joe Marthen ve Turner Brown Jr kullanan u Amerikalı i çocuk kitabı yazarı, sanatçı, oyun yazarı ve karikatüristtir.Tanınan Kitapları Çocuklardan Tanrıya Mektuplar ve Silly Kitap ve çizgi roman Woody Allen .

Stuart Hample Kitapları - Eserleri

  • Çocuklardan Tanrıya Mektuplar

Stuart Hample Alıntıları - Sözleri

  • Sevgili Tanrı, şu plastik çiçeklere kafan bozulmuyor mu, eğer gerçeklerini yapan ben olsaydım çıldırırdım. (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • Sevgili Tanrı; Tanrı olduğunu nasıl bilebildin? -Charlene (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Sevgili Tanrım. Yine eldivenlerimden birini düşürdüm. Biri benden yana olmazsa canıma okuyacaklar. O sen olur musun?" Martha (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Sevgili Tanrı. Şu her gün ezip durduğumuz karıncaların umarım senin için özel bir önemi yoktur." Dennis (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Canım canım Tanrı, Astronotları öyle yukarı fırlatıp fırfır döndürmelerinden ödüm kopuyor. Ne olur onların bizim evin damına düşmelerine izin verme." Dostun Norman (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Sevgili Tanrım, Turuncunun morla gideceğini hiç sanmazdım. Ama salı akşamı yaptığın gün batımını görünce fikrimi değiştirdim. Müthişti." Eugene (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Sevgili Tanrı, Babama kalsa hayatta en güzel günler çocuklukmuş. Erkenden yatağa yollanıp hiçbir şey seyredememenin nesi güzel? Ne olur şunu babama anlatır mısın?" Jo (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Sevgili Tanrı, kucaklaşmayı sen mi buldun? Çok güzel bir şey." -Brenda (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)
  • "Sevgili Tanrım. Dünyadaki herkesi sevmek zor olmalı... Ailemde sadece dört kişi olmasına rağmen, hepsini sevmekte zorlandığım zamanlar oluyor." Doris (Çocuklardan Tanrıya Mektuplar)

Yorum Yaz