Darbenin Kayıp Saatleri - Mete Yarar Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Darbenin Kayıp Saatleri kimin eseri? Darbenin Kayıp Saatleri kitabının yazarı kimdir? Darbenin Kayıp Saatleri konusu ve anafikri nedir? Darbenin Kayıp Saatleri kitabı ne anlatıyor? Darbenin Kayıp Saatleri PDF indirme linki var mı? Darbenin Kayıp Saatleri kitabının yazarı Mete Yarar kimdir? İşte Darbenin Kayıp Saatleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Ceyhun Bozkurt
Yazar: Mete Yarar
Yayın Evi: Destek Yayınları
İSBN: 9786053111726
Sayfa Sayısı: 488
Darbenin Kayıp Saatleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
15 Temmuz'u tek başına bir darbe girişimi olarak mı alacağız yoksa geniş fotoğrafa mı yerleştireceğiz? Bunu hiç düşündünüz mü? Yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikelerine dikkat çekenlerin 15 Temmuz'u bir grubun basit bir darbe girişimi olarak görmesi mümkün mü? Dibimizde bir kaos yaşanırken, içimizde terör örgütleri pusudayken 15 Temmuz'u bunlardan bağımsız ele alamayız. Büyük bir yapbozun parçasını yaşadık o gece. Buradaki şablonu ve amacı anlayamaz, öğrenemezsek karşımızdaki gücün olası diğer hamlelerinde başarısız olabilir, tökezleyebiliriz. Biz bu kitapta size sözünü ettiğimiz yapbozun küçük bir parçasını değil, bütün şablonu okuyabileceğiniz önemli verileri aktarmaya çalıştık.
Çünkü 15 Temmuz gecesi kripto bir suç örgütü tarafından bireylere yönelik değil Türk milletine karşı bir cinayet işlendi. Dünyada bilinir ki kusursuz cinayet diye bir kavram yoktur. Katiller ne kadar dikkat etseler de ya başlangıcında, ya cinayet mahallinde ya da sonrasında arkalarında birçok iz bırakırlar. Biz bu kitapta 15 Temmuz gecesine nasıl geldiğimizi, o gecedeki kayıp saatleri ve sonrasında yaşanan süreci aktarma amacını taşıdık. 15 Temmuz saat 14.45'te Milli İstihbarat Teşkilatı önünde bir koşturmayla başlayan 25 saatlik süreci yazmaya, bu 25 saatte şu soruların yanıtlarına ulaşabilmeniz için bir yol açmaya çalıştık:
-Darbe nasıl öğrenildi?
-Darbe ne zaman planlandı ve harekete geçildi?
-Darbenin bir numarası kimdi?
-Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı neden bilgilendirme yapmadılar?
-Darbeyle ilgili ihbar gelmiş olmasına rağmen önemli komutanlar neden Ankara'ya çağrılmadı ve düğünlere katıldılar?
-Bu kripto örgüt kendini nasıl kamufle etti?
-Genelkurmay'daki örümcek ağını nasıl oluşturdu?
-15 Temmuz gecesi ilk olarak nereyi hedeflediler?
-İstanbul ve Ankara dışında gerçek anlamda neler yaşandı?
-Cumhurbaşkanı'nın Marmaris seyahatine yol açan kritik görüşme neydi?
-Darbenin kırılma anları nelerdi?
Bu soruların yanıtlarını elimizden geldiği kadar ilgililere sorduk. Olayların geçtiği yerleri adım adım gezdik, bilgi topladık, katilin eşkâlini tarif edecek sonuçlara ulaştık.
Şimdi sizleri o gecenin kayıp saatlerini bulmanız, katilin eşkâlini görebilmeniz için 15 Temmuz 14.45'e, Ankara Yenimahalle'deki Milli İstihbarat Teşkilatı'nın önüne götürüyoruz.
Darbenin Kayıp Saatleri Alıntıları - Sözleri
- ''Ölmek için güzel bir gün annem!''
- "Annem... Bugün ölmek için güzel bir gün."
- Komutanlık kanunlar tarafından verilmiş bir yetkidir. Liderlik ise astlar tarafından verilen bir ünvandır. Bunun test edileceği tek yer de savaş meydanıdır.
- “ Ölmek için güzel bir gün Annem! “
- Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ...
- “Akıllara Çanakkale Bombasırtı’nda 14 Mayıs 1915 gecesinde İngilizlere karşı siperlerimizi süngüleriyle koruyan askerlerimiz gelir. Mustafa Kemal Atatürk, o askerlerimizin psikolojisini anlatırken şu ifadeyi kullanmaktadır: “Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini de biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılmak yok... Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesi’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.”
- “Akıncı Üssü’nün etrafından dumanlar yükseliyordu. Henüz hasadı yapılmamış mahsuller cayır cayır yanıyordu. Yakanlar ne bir düşman ne de bir rakip üreticiydi. Mahsulleri yakanlar bizzat ürünlerin, tarlaların sahipleriydi. Üsteki uçuş pistine yakın Fethiye ve Kışla köylerindeki çiftçiler tarlalarında henüz hasadı yapılmamış ürünlerini gözlerini kırpmadan yakıyordu. Belki de ailelerinin, çocuklarının rızıklarını ateşe vermişlerdi. “Vatan olmazsa biz parayı, lokmayı neyleyelim?” diyerek yapıyorlardı bu işi. Umurlarında bile değildi dünya malı.”
- Gerçek kahraman asil Türk milletiydi.
Darbenin Kayıp Saatleri İncelemesi - Şahsi Yorumlar
yakın zamanda başımıza gelen darbe belası için yazılmış neredeyse dakika dakika anlatılan iki gün içinde bitirdiğim bir kitap şayet darbeyi merak ediyorsanız mutlaka okuyun (Ramis Bahadır Yiğitkalan)
Ölmek İçin Güzel Bir Gün: Merhaba, yaşadığımız o kara ama sonucunun da bir o kadar Türk milletine yakışır darbecileri geri püskürttüğümüz bir gece olan o karanlık güne harika bir şekilde ışık tutan bu kitabın okunmasını herkese tavsiye ediyorum. O zamanları detaylı öğrenmek isteyenler için gerçekten muazzam bir eser. O zaman perde arkasında neler olduğunu detaylı bir şekilde anlatıyor. Yazar Mete bey emekli Binbaşı kendisini severek takip ediyorum , hâlâ bağlantıları olduğu için kitabın içinde anlattığı konular gerçeklik ve ciddiyet yönünden insanın kafasında en ufak bir şüphe bırakmıyor . Okumanız şiddetle tavsiye edilir. :) (Mustafa Sümeyye)
Olmamış: Bu konuda birçok kitap okudum. Bana göre yazılarınız gerçeği aramak, sorgulamak yerine peşin hükümle yazılmış. Bir çok kişi ile ilgili iddiaya göre deyip gizli tanık ifadelerini veriyorsunuz ama kişilerin savunmalarını yazmamışsınız. Siz hakim ya da savcı değilsiniz. Dolayısıyla kitapla okuyucu belli bir kanaate yönlendiriliyor. Eğer tek bir kaynaktan öğrenmek istiyorsanız olayları o kitap bu olmamalı. Ahmet şık’ın imamın ordusu kitabı 15 temmuz darbesi ekiyle basılmış. O kitabı tavsiye ederim. Ayrıca Mete Yarar’ın edebi dili de zayıf. Kitap gerçekten ağır ilerliyor. (Ceren Kilmen)
Darbenin Kayıp Saatleri PDF indirme linki var mı?
Mete Yarar - Darbenin Kayıp Saatleri kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Darbenin Kayıp Saatleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Mete Yarar Kimdir?
1988 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 16 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. 10 yılı aşkın bir süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hizmet verdi, sınır ötesi operasyonlarda yer aldı. Son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan binbaşı rütbesi ile 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.
Askerlikten ayrıldıktan sonra kurduğu ilk şirkette Irak ile dış ticaret yapmaya başladı. Daha sonra kurduğu şirketinde ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde risk analizi hizmeti verdi. Bölgenin güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklarla ilgili analizler yaptı. 2004'ten beri özellikle Irak'ta şirket kuran ve o bölgede yatırım yapan hem uluslararası hem de ulusal birçok şirkete danışmanlık hizmeti verdi. Basın yayın organlarında güvenlik uzmanı kimliğiyle köşe yazarlığı ve program konukluğu yapmaktadır. Yarar, özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında da danışmanlık yapmaktadır.
2015 tarihli 60 Yıllık İttifakta Son Gün adlı bir romanı ile 2016 tarihli Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz adlı bir inceleme kitabı vardır. Ayrıca bir röportajında, Arap Baharı'nı, başlayacağı yerden nasıl olacağına kadar doğru tahmin eden 2020'ye kadar yaşanabilecek olayları ve yol haritasını yazdığı ama yayınlatmadığı 2006 tarihli bir kitabı da olduğunu açıklamıştır.
Eşinden boşanan Yarar'ın bir oğlu bulunuyor.
Mete Yarar Kitapları - Eserleri
- 60 Yıllık İttifakta Son Gün
- Darbenin Kayıp Saatleri
- Büyük İhanet
- Mesih
- Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz
- Oyunun Sonu
Mete Yarar Alıntıları - Sözleri
- "yaşadım,sevdim, ağladım,gezdim Vatanın çok harâbezârında Münteşirdir figân-ı câvidim Şimdide dicle'nin kenarında..." Diyarbakırlı şair Faik Ali Ozansoy'un Dicle vadisi şiirinden. (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
- Evanjelist din adamları bütün sınırları aşarak insanlığa karşı kışkırtıcı yayınlar yapmakta ve baş düşman ilan ettikleri İslamiyet'i yeryüzünden sileceklerini ilan etmekte beis görmemişlerdir. (Mesih)
- Türkiye dünyada olmayan bir şey yaptı: Zırhlı ambulans. En acımasız savaşta bile üzerine haç, hilal konulan bir yerin bombalanması korkunç bir şeydir. Ambulans taradılar. (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
- Çünkü hepimiz biliyoruz ki artık dünya global bir köy... (Oyunun Sonu)
- Kitapların yazgıları okuyucunun algısına göre belirlenir. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
- "Millet olmadan devlet olunamaz." (Oyunun Sonu)
- "Amerika'nın değil bizim ne yapacağımız oyunun bundan sonrasını belirleyecek." (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
- Türkiye’nin NATO dışında kalmasının sonuçlarını ise bütün dünya hisseder. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
- İçimizdeki hainler dışarıdaki düşmanlardan çok daha saldırgan ve çok daha gaddarlar. (Büyük İhanet)
- Kitapların yazgıları okuyucunun algısına göre belirlenir… (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
- "Buralardan tavuk çalmaya çalışan çok tilki geldi gitti...Buranın sahibi biziz. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
- ...Terörist sonunun geldiğini fark ettiğinde herkesi şok eden bir olay yaşandı. Olağan durumlarda teröristler ellerini kaldırarak ileri dogru bakarlar ve askerlere teslim olurlardı. Ancak kıstırılan terörist , atışların nerden geldiğini fark etmişti. Yavaşça kafasını yukarı dogru kaldırdı ve ellerini açtı. Terörist bu kez SİHA'ya teslim oluyordu. Coğrafyamız üzerinde bi SİHA'ya teslim olan belki de ilk terörist ele geçirilmiş oluyordu (Oyunun Sonu)
- “Akıllara Çanakkale Bombasırtı’nda 14 Mayıs 1915 gecesinde İngilizlere karşı siperlerimizi süngüleriyle koruyan askerlerimiz gelir. Mustafa Kemal Atatürk, o askerlerimizin psikolojisini anlatırken şu ifadeyi kullanmaktadır: “Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini de biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılmak yok... Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesi’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.” (Darbenin Kayıp Saatleri)
- "Değil mi cephemizin sinesinde iman bir Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!" (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
- "şu gerçeği aklınızdan hiç ama hiç çıkarmayın. Örgüt bir plan dahilinde hareket ediyor ve Şemdinli'de ilk ciddi denemesi bir süreci işletmeye çalışıyor.diyarbakr'a, Şırnak'a Mardin'e, Hakkari'ye Siirt'e bakıp geçmişle bağlantısını kurmak gerekiyor . (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
- ... Bir de güçlülere, zalimlere karşı direnen ozanlar yazar tarihi. Dizeleriyle, satırlarıyla, duygularıyla aktarırlar yaşananları... Zaferleri de, zulmü de aktarırlar... Hüznü ve sevinci... Hakkı ve haksızlığı yazarlar, söylerler... (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
- Tarih: 18 Kasım 1990 Meachem Mendel Schneerson (Hahambaşı): "Maşiah(Mesih) hâlâ gelmedi. O halde gelişini hızlandırmak için bir şey yapın." Netanyahu:Yapıyoruz, yapıyoruz... (Mesih)
- Geride bıraktığımız sevdiklerimiz ve değer verdiğimiz şeyler bizim görev yapmamızı engelleyen bir pranga değildir. Onlar, ne için fedakârlık yaptığımızı bize hatırlatan kutup yıldızıdır. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
- "O beklentisiz sever, bilirsiniz" dedi. (Oyunun Sonu)
- BİR SEVİNİN ŞU ÜLKE İÇİN YA!.. "Dünyada helikopter yapan 6 ülkeden biri ve helikopter motoru üreten 4 ülkeden biriyiz artık ki, helikopter motoru üretimi uçak motoru üretmekten zordur" Bir sevinin şu ülke için ya. Hiç mi kursağınızda bu milletin ekmeği yok. O övündüğünüz asil kanın fonksiyonu nedir? Onun sapı bunun çöpü. Senin ülken dünyada 6 tane olan sondaj gemisinden 3'üne sahip, helikopter üreten 6 ülkeden, İHA-SİHA ihraç eden 3-4 ülkeden biri. Bir sevinin şu ülke için ya. Mete Yarar / Güvenlik uzmanı (Büyük İhanet)