diorex
life
Dedas

Gecemi Aydınlat - Lisa Kleypas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Gecemi Aydınlat kimin eseri? Gecemi Aydınlat kitabının yazarı kimdir? Gecemi Aydınlat konusu ve anafikri nedir? Gecemi Aydınlat kitabı ne anlatıyor? Gecemi Aydınlat PDF indirme linki var mı? Gecemi Aydınlat kitabının yazarı Lisa Kleypas kimdir? İşte Gecemi Aydınlat kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 12.05.2022 09:00
Gecemi Aydınlat - Lisa Kleypas Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Lisa Kleypas

Çevirmen: Kübra Tekneci

Orijinal Adı: Tempt Me at Twilight

Yayın Evi: Epsilon Yayınları

İSBN: 9789944827683

Sayfa Sayısı: 369

Gecemi Aydınlat Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Poppy Hathaway sıra dışı ailesini çok sevse de sıradan bir hayata özlem duymaktadır. Kaderin cilvesi karşısına sır gibi sakladığı tehlikeli bir hayatı olan varlıklı, güçlü ve gizemli otel sahibi Harry Rutledge'i çıkarır. İtibarına gölge düşen genç kız onun evlenme teklifini kabul ederek herkesi şaşırtır ve çok geçmeden kocasının güvenini değil yalnızca tutkusunu kazandığını anlar.

Harry Poppy'yi elde etmek için her şeyi yapmaya razıdır - kalbini açmak dışında. Hayatı boyunca herkesi kendinden uzak tutmuştur... Ama zeki ve baştan çıkarıcı Poppy her şekilde onun eşi olmayı istemektedir. Yine de aralarındaki tutku artarken gölgelere saklanan bir düşman pusuda beklemektedir. Harry onu kaybetmek istemiyorsa sonsuza dek ruhen ve bedenen gerçek bir birliktelik kurmak zorundadır.

"Rita ödüllü Kleypas eğlenceli, keyifli ve duygusal bir başka hikâye ile yine gönlünüzü kazanacak."

(Tanıtım Bülteninden)

Gecemi Aydınlat Alıntıları - Sözleri

  • Aşkı en çok arzu eden insanların onu bulmak için en çok uğraşanlar olması hiç adil değildi.
  • -Üzülme tatlım,bir gün yakışıklı bir prense dönüşecek bir kurbağayla tanışacaksın. -Güzel..Çünkü şimdiye kadar kurbağalara dönüşen prenslerle tanıştım.
  • -Neden ben? -Çünkü ilginç ve güzelsin.Çünkü ismini söylemek gülümsememe neden oluyor..
  • "O kadar da gizemli değilim,öyle değil mi?" "Elbette öylesin." Gülümseyerek avucunun içine bir öpücük kondurdu. "Sen bir kadınsın"
  • "Sanırım onu kaybettim... Ah işte buradasın, Medusa!" Harry nin onu ellerinin arasında tuttuğunu görünce sırıttı. "Kirpileri nasıl tutacağını bilen bir erkeğe her zaman güvenilebileceğini söylerim." "Öyle mi?" diye sordu Poppy ilgisizce. "Böyle söylediğini hiç duymamıştım." "Sadece Medusa'ya söylüyorum."
  • Ve siz zalim biri değilsiniz öyle mi?” “Sadece gerektiğinde.” Poppy'nin neşesi kayboldu. “Zalimlik hiçbir zaman gerekli değildir." “Ancak dünyayı yeterince görmemiş biri böyle düşünebilir.”
  • "İyi bir adam olduğunu söyleyebilir misin Harry?" Bunu düşünmesi gerekti. "Hayır," dedi en sonunda. "Önceki gece bahsettiğin peri masalında muhtemelen kötü adam olurdum. Ama kötü adamın sana prensten daha iyi davranması olası."
  • Bu durum annesinin evlilik hakkında sık sık söylediği bir şeyi aklına getirdi: "Onun hatalarını unut ama kendi hatalarını her zaman hatırla."
  • Bir insanın olduğu kişi olmaya hazır olması mutluluğun en üst noktasıdır
  • "Prenses kötü adamı kurtarır," diye fısıldadı. "Hikâ­ yeye hoş bir değişiklik kattın."
  • "Düğümler hakkında asla şaka yapmam. Sağlam bir düğüm güzel bir şeydir."
  • Zalimlik hiç bir zaman gerekli değildir.
  • Jake kederli bir şekilde kafasını salladı. "Evleneceğini hiç sanmıyorum. Otel onun metresi." Şef ona bilmiş bir bakış attı. "Bay Routledge doğru kadını bulduğunda evlenecek. Memleketlilerimin söylediği gibi... Eş ve kavun seçmek zordur."
  • "Nasıl yalnız olabilir? Etrafında sürekli insanlar var." "Bu daha da kötü olabilir..."

Gecemi Aydınlat İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Bu tarz kitaplardan üstün bir edebi zevk almayı düşünmüyorum ama sanki wattpad yazarından çıkmışçasına basit bir anlatım da beklemiyordum. Ayrıca yazarın kurgusu da anlatımı kadar sıradandı. tüm bu sebeplerden okuyamadım yarım bıraktım. (büşra)

Poppy, o zamanın şartlarına göre oldukça ilginç bir aile sahip. Bu nedenle sıradan bir yaşama sahip olmak istiyor. Normal bir yaşamın hayalini kurarken karşısına çıkan gizemli otel sahibi Harry tüm hayatını değiştiriyor. Harry’i sevdim. Her ne kadar kendini kötü adam olarak görse de içinde melek gibi biri vardı. Tabii bu aşkın mucizesi sayesinde ortaya çıktı:) güzel kitaptı. Okuyabilirsiniz. (Betül)

Bu tarz romanları çok okumuş kişiler için farklı ve güzel bir soluk olacaktır. Ben başarılı bir ’Güzel ve Çirkin’ yorumlaması olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar yazarımız böyle bir açıklama yapmamış olsa da. Kısacası çok sevdim size de tavsiye ederim. (Me's)

Gecemi Aydınlat PDF indirme linki var mı?

Lisa Kleypas - Gecemi Aydınlat kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Gecemi Aydınlat PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Lisa Kleypas Kimdir?

1964 yılında Teksas'ta doğmuştur. İlk romanını Wellesley Koleji Politika Bilimi bölümünden mezun olduktan sonra 21 yaşında yazmıştır. Kitapları 14 farklı dilde basılmış ve dünyanın heryerinde en çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır. Birçok ödülün sahibi olan yazar Washington'da eşi ve 2 çocuğuyla birlikte yaşamaktadır.

Kitapları :

-Berkley-Faulkner Serisi

-Where Passion Leads (1987)

-Forever My Love (1988)

-Only Vallerand Serisi

-Only in Your Arms (1992) = When Strangers Marry (2002)

-Only with Your Love (1992)

-Gamblers of Craven's Serisi

-Then Came You (1993)

-Dreaming of You (1994)

-Against the Odds in the Anthology Where's My Hero (2003)

-Stokehurst Family Serisi

-Midnight Angel (1995)

-Prince of Dreams (1995)

-Capitol Theatre Serisi

-Somewhere I'll Find You (1996)

-Because You're Mine (1997)

-I Will in the anthology Wish List (2001)

-Bow-Street Runners Serisi

-Someone to Watch Over Me (1999)

-Lady Sophia's Lover (2002)

-Worth Any Price (2003)

-Wallflower Seriesi

-Secrets of a Summer Night (2005)

-It Happened One Autumn (2005)

-Devil in Winter (2006)

-Scandal in Spring (2006)

-A Wallflower Christmas (2008)

-The Hathaways Serisi

-Mine Till Midnight (2007)

-Seduce Me at Sunrise (2008)

-Tempt Me at Twilight (2009)

-Married By Morning (May 25, 2010)

-Love In The Afternoon (June 29, 2010)

Diğer Historical Romance Kitapları :

-Love, Come to Me (1988)

-Give Me Tonight (1989)

-Stranger in My Arms (1998)

-Where Dreams Begin (2000)

-Suddenly You (2001)

-Again the Magic (2004)

Kısa-Öykü Romanları ve Antolojileri :

-Surrender (1991, novella) now published under the anthology 'Gifts of Love'

-Promises (1995, novella) published under the anthology 'Three Weddings and a Kiss'

I- Will (2001, novella) published under the anthology 'Wish List' and 'A Historical Christmas Present'

-Against the Odds (2003, novella) part of the Craven series, published under the anthology 'Where's My Hero?'

Travis Serisi (Çağdaş Romantik Kitapları) :

-Sugar Daddy (2007)

-Blue Eyed Devil (2008)

-Smooth Talking Stranger (2009)

Lisa Kleypas Kitapları - Eserleri

  • Benimle Kal
  • Sevgim Sana Ait
  • O Yaz
  • Yalnızlar Adası
  • Ben Böyleyim
  • Vazgeçmem Senden
  • Daha Sabaha Çok Var
  • Meğer Ne Çok Sevmişim
  • Gecemi Aydınlat
  • Nisan Yağmurları
  • Aşkın Son Yankısı
  • Suya Yazılan Hayaller
  • Taş Kalpli Kazanova
  • Then Came You
  • Dreaming of You
  • Smooth Talking Stranger
  • Blue Eyed Devil
  • Brown-Eyed Girl
  • Sugar Daddy
  • Den Nye Jarl
  • Den Rebelske Lady
  • To Fremmede
  • Marrying Winterborne
  • A Wallflower Christmas
  • Suddenly You
  • En Pikant Handel
  • Lady Sophias Elsker
  • Elskerindens Skygge
  • Djævelens Datter
  • Lady Helens Løfte

Lisa Kleypas Alıntıları - Sözleri

  • "Ondan nefret mi ediyorsunuz?" Westcliff başını iki yana salladı. "Bundan daha kötü." "Nefretten daha kötü ne olabilir ki?" "İlgisizlik." (Ben Böyleyim)
  • İnsanların yanına yaklaşmasını zorlaştıran sendin. Erkeklerin gururu sandığından daha hassastır. Bizler için utangaçlığı soğuklukla, sessizliği ise umursamazlıkla karıştırmak çok kolay. Biraz daha çabalayabilirdin biliyorsun. Kısa bir bakışma… Küçük bir gülümseme… Defne ağacına atlayan keklik gibi üzerine atlamam için bana yeterince cesaret verirdi. (Sevgim Sana Ait)
  • Birini severseniz, er yada geç acı bir hasat alırdınız. (Suya Yazılan Hayaller)
  • "... benimle evlen Annabelle. ... Bırak seni şımartayım. Bırak seni rahat ettireyim. Şimdiye kadar başını omzuna yaslayabileceğin hiç kimse olmadı, öyle değil mi? Benim omuzlarım güçlüdür, Annabelle." (O Yaz)
  • Gerçekleri tecrübe etme zahmetine katlanmadan fikir oluşturmak her zaman daha kolaydır. (Daha Sabaha Çok Var)
  • "..olasılıklara izin vermekten ne zarar gelir? Mucizevi bir şey olmadan hayatımıza devam edeceğimize inanmayı kabul etmiyorum." (Ben Böyleyim)
  • "Hayalet mi?" St. Vincent ona inanmadığını belirten bir bakış attı. "Tanrım, ciddi olmadığını söyle lütfen." "Ben bir çingeneyim," diye gerçekçi bir şekilde yanıtladı Cam. "Elbette, hayaletlere inanıyorum." "Sadece yarı çingenesin. Bu da bana en azından geri kalanının biraz aklı başında ve mantıklı olduğunu düşündürüyor." "Diğer yarım İrlandalı," dedi Cam özür diler bir şekilde. "Tanrım," dedi St. Vincent tekrar ve sonra başını sallayarak uzaklaştı. (Sevgim Sana Ait)
  • "Cok yazık. Kendinizden başka birini düşünmek,sizin için fazlasıyla zorlu ve zahmetli olacaktır." (Taş Kalpli Kazanova)
  • "Sanırım hep merdivenin en tepesine tırmanmak istedim. Ama oradan görünen manzaranın hoşuma gidip gitmeyeceğini hiç sorgulamadım." (O Yaz)
  • Bazen iki farklı insanın ruhundaki çatlaklar onları bir arada tutan menteşelere dönüşebiliyordu. (Sevgim Sana Ait)
  • "Prenses kötü adamı kurtarır," diye fısıldadı. "Hikâ­ yeye hoş bir değişiklik kattın." (Gecemi Aydınlat)
  • "Büyükannem bana her zaman 'Yeni bir yola asla sırtını dönmeye çalışma... Seni ne tür maceraların beklediğini asla bilemezsin,' derdi." (Sevgim Sana Ait)
  • "Tanrım, keşke her şeye baştan başlayabilsem! Senin için daha iyi bir adam olmaya çalışırdım. Senin için..." "Olduğundan farklı biri olmana gerek yok." Kafasını kaldıran Evie, ışıldayan gözyaşlarının ardından ona baktı. "Bana daha önce böyle söylememiş miydin? Eğer hiçbir şartın olmadan beni sevebiliyorsan, Sebastian, aynı şekilde ben de seni sevemez miyim?" (Sevgim Sana Ait)
  • Zaman her yarayı sarar. (Aşkın Son Yankısı)
  • Ancak hislerim çok kuvvetli olduğunda, kelimeler her zaman benim için zor olmuştur.. (Ben Böyleyim)
  • “Onu görmeliyim.” “Bu kılıkta olmaz.” “Tanrı aşkına Leo, sadece bu seferlik...” “İstisna yok, tatlım. Kardeşlerimi tanıyorum. İçinizden birine elimi versem kolumu kaptırırım.” Uzanarak onun uçuşan saçlarını itti. “Ayrıca... şaperonsuz gitme.” “Şaperon istemiyorum. Hiç eğlenceli değil.” “Evet, Beatrix, şaperonun amacı da bu zaten.” “Pekâlâ, ailemizde bana şaperonluk eden herkes, bir şaperona muhtemelen benden daha çok ihtiyaç duyardı.” Leo tartışmak üzere ağzını açtı, sonra kapattı. (Meğer Ne Çok Sevmişim)
  • - "Neden cevaplardan hoşlanmayacağını bildiğin zaman soru sormakta sürekli ısrar ediyorsun? + Çünkü ben iyimser biriyim. Her seferinde, yanıldığımı umuyorum." dedi alayla. (Daha Sabaha Çok Var)
  • "Kalbim sanki gazeteye sarılıp en yakın çöpe fırlatılması gereken bir şeymiş gibime geliyor." (Aşkın Son Yankısı)
  • Sevdiğin birinin ölümü ile başa çıkabilmek için uyulabilecek kurallar yoktu. Kaybın hep seninle beraber kalacağını kabul etmen gerekiyordu, tıpkı ceketinin içinde devamlı takılı duran bir not gibi... Yine de hâlâ mutluluk için fırsatlar vardı. Hatta büyük neşeler de yaşayabilirdin. (Yalnızlar Adası)
  • "Hedeflerinizi yüksek tutun, sonra ayak uydurun." (Nisan Yağmurları)

Yorum Yaz