Kitap Künyesi

Yazar: Murat Tavlı

Yayın Evi: Trend Yayınevi

İSBN: 9789944342346

Sayfa Sayısı: 248

--reklam--

Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var... Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Hayatıma giren insanlar mı yanlıştı, yoksa zamanlar mı hiç bilemedim. Fakat âşık olmaktan, sevmekten hiç vazgeçmedim. Talihsizdim, hayatımdaki kadın için odun olmaktan bir adım öteye geçemedim. Çözeceğim ulan bu kadınların olayını dedim. Araştırdım, gözlemledim, sayfalara döktüm. İnsanlık için kadın erkek ilişkilerini inceledim.

Sonra anladım ki;

Kadın erkek ilişkilerinde mizah var!!!

Ben zaten garıma çiçek alıyom.

- Kahveci Hüseyin

Neyse sen meşgulsün galiba :S

- Ecem

Kanka arkadaşını da bana ayarlasana

- Sülük Hüseyin

Kadının ruhundan da anlarım domatesten de

- Manav Recep

Uff bu gerizekalı da bana mı yazıyor ne?

- Busesu

Herif gibi boyu posu devrilsin inşallah

- Hayriye Teyze

Whatsapp’dan mı konuşsak acaba?

- Berkecan

Bizim öküz ne anlar kadın ruhundan?

- Nermin Abla

İşte yazdım buradayım, ben bu işte yalnızım…

- Murat Tavlı

--reklam--

Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var... Alıntıları - Sözleri

  • Kadınını mutlu etmek istiyorsan onu "biz" kavramına inandır.
  • Aşk, koca bir emek tohumudur ..
  • Bir insanın değişmesi için harcadığın zaman hayatından çaldığın koca bir yalan...
  • Aşk, koca bir emek tohumudur...
  • Sen ofsaytı bilen ,PES oynayan kız istersen, Kız da dolma saran ,ütü yapan erkek ister.
  • Ben bunca giden gördüm Ama en çok seni özlüyorum Benim güzel çocukluğum...
  • "Sevdasına sahip çıkamayan herkes birer katildir gözümde. Bir daha ne zaman doğar yürekte kim bilir..."
  • Bir kadın sana bir soru soruyorsa doğruyu senin ağzından duymak istediği için soruyordur. Çünkü kadınların bulamayacağı cevap yoktur.
  • " Dedim ya, nerede zor var onu mu sevdik, zor olana aşk mı denirdi bilemiyorum... "
  • Haklı olmak mı istiyorsun mutlu olmak mı? Mesele bu cevapla başlıyor.

--reklam--

Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var... İncelemesi - Şahsi Yorumlar

oyuncu/yazarın ilk kitabı. kadın erkek ilişkileri üzerine mizah yönü ağır basan kendi deneyimlerinden ve gözlemlerinden yararlanarak deneme türünde oluşturulmuş bir ilk kitap. akıcı ve yalın. Ben kuytu kitabını daha çok beğendim ama buda güzeldi arada resim olması ayrı bi hoş olmuş okuyun derim. (Hüsna Turğut)

Açıkçası ön yargı ile yaklaştığım ama okurken büyük keyif aldığım bir kitap:) Kadın - erkek ilişkileri, düşünceleri, klişeler üzerine akıcı bir dil ile yazılmış. Sık sık 'aynı ben, evet böyle gerçekten' vb. demeden duramıyor, kendinizden ve çevrenizden çokça kesit buluyorsunuz. (Nil Su)

Kadınları erkek gözünden anlatan harika bi kitap. Gerek kendi gerek tanıdıklarının başından geçen olayları anlatan ve insanı kitabın içine alan sürükleyici ve bi o kadarda eğlendirici bir kitap olup herkesin okumasını tavsiye ederim. (Whitə Swən)

--reklam--

Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var... PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Murat Tavlı - Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var... kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var... PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Murat Tavlı Kimdir?

23.06.1987 yılında İstanbul’da doğdu. Tiyatroya ilkokulda edebiyat öğretmeninin taklidi yaparken ceza olarak başladı. Lise yıllarına kadar amatör olarak devam etti. Lisenin son senesinde liseler arası tiyatro yarışmasında en iyi erkek oyuncu ödülünü almasıyla profesyonel olarak oyunculuk yapmaya karar verdi ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro bölümünü okudu. 2008 yılında E.S.E.K tiyatrosuna katıldı. Bu ekip ile ‘Ne Münasebet’ ve ‘Sallanan Sandalye’ adlı oyunu oynadı. Ne Münasebet ile 10. Lions Tiyatro Ödülleri’nden ödül kazandı. Oyunculuğun yanında oyun yazarlığı ve eğitmenlik de yapmakta. Birçok reklam filmi ve ‘Aşksın Sen’ dizisi ile ekranlarla tanıştı.

--reklam--

Murat Tavlı Kitapları - Eserleri

  • Bu Yalnızlık Bana Fazla Bölüşelim mi?
  • Kuytu
  • Vazgeçtim Sanma Sadece Büyüdüm
  • Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var...
  • Gözyaşlarım İftiharla Sunar
  • Rastlantı
  • Sepya Kardeşliği
  • İsimsizler

--reklam--

Murat Tavlı Alıntıları - Sözleri

  • Demirden yükler vardı üstümde... (Kuytu)
  • Zor günlere sarılın, onlar gereksiz kalabalıkların panzehiridir. (Vazgeçtim Sanma Sadece Büyüdüm)
  • "Gülümsemek olgunluktur. Anca gülümseyebilenler ve her şeye rağmen hayatla inat edenler iz bırakır. Gülümsemek delikanlılıktır, insanın en güçlü silahıdır. İçinde yaşattığın her acı seni biraz daha mezara taşır. Yaşarken üstüne toprağı kendi ellerinle atarsın." (Rastlantı)
  • Fırtınalara göğüs gereceksin, gördüğün güneşli günler hatrına . Bir sonraki gökkuşağı bizim için olur, olamaz mı? (Bu Yalnızlık Bana Fazla Bölüşelim mi?)
  • Önemli olan siyahın içinde kalmak değil, önemli olan siyahın içinde bile bir tebessüme sahip olmak. Siyahın da hayatın içindeki bir renk olduğunu kabullendiğinde geçiyor her şey... (Rastlantı)
  • Haklı olmak mı istiyorsun mutlu olmak mı? Mesele bu cevapla başlıyor. (Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var...)
  • " Dedim ya, nerede zor var onu mu sevdik, zor olana aşk mı denirdi bilemiyorum... " (Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var...)
  • Bir insanın değişmesi için harcadığın zaman hayatından çaldığın koca bir yalan... (Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var...)
  • Bir kadın sana bir soru soruyorsa doğruyu senin ağzından duymak istediği için soruyordur. Çünkü kadınların bulamayacağı cevap yoktur. (Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var...)
  • "Yola çıktıysan yoldakilere odaklan, vazgeçtiklerin için çok geç." (Rastlantı)
  • Bana neden güvenmiyorsun diye sormak utanç vermeli. Ben ne yaptım da bana güvenmiyorlar diye sorgulamalı insan (Vazgeçtim Sanma Sadece Büyüdüm)
  • "Sokaklar kandırılmış insanlarla dolu, bedenler ise nasırlaşmış kalplerle..." (Gözyaşlarım İftiharla Sunar)
  • Bazen neden sorusunun cevabını bulamazsınız. Çünkü herkesin karakterine yakışan nedenleri vardır. (Kuytu)
  • Kadınını mutlu etmek istiyorsan onu "biz" kavramına inandır. (Hanfendi Bi'Bakar Mısınız? Anlatacaklarım Var...)
  • Kalana mı zor vedalar, yoksa gidene mi?" (Vazgeçtim Sanma Sadece Büyüdüm)
  • Erkek yaptığında kafasını dağıtmak istemiştir derler, kadın yaptığında namusuna laf ederler. İşte böyle ikiyüzlüdür ihaneti yaşam tarzı olarak benimseyenler! (Vazgeçtim Sanma Sadece Büyüdüm)
  • Yapılan bir araştırmaya göre, on sekiz ayda ölen herkesin acısına alışılıyormuş. Dokuz ayda dünyaya gelip on sekiz ayda unutuluyorsak bu hırs, bu kötülük, bu bencillik niye? İnsan dediğin her bayağılığın mayası işte… (Rastlantı)
  • Ertelememek lazım sevdaları, özgür bırakmak lazım sevgi sözcüklerini, bol bol dağıtmalısın yüzünde açan gülleri. (Bu Yalnızlık Bana Fazla Bölüşelim mi?)
  • Bilge Dede der ki, iyilik her yüreğin anahtarıdır. (Sepya Kardeşliği)
  • İnsan olmakla insan doğmak arasındaki çizgidir vicdan... (Sepya Kardeşliği)