Kitap Künyesi

Yazar: Abdullah Kara

Yazar: Hilal Kara

Yayın Evi: Nesil Yayınları

İSBN: 9789752694361

Sayfa Sayısı: 368

--reklam--

Hanım Sahabeler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Günümüz Müslüman kadını, kendisine empoze edilmeye çalışılan, ancak fıtratı ile tutarlı olmayan şahsiyet ve kimlikler altında ciddi bir rol karmaşası yaşamaktadır.

Bu gün insanlığın, bilhassa yeni nesillerin yetiştirilmesinde en önemli rol sahibi olan kadının örnek alabileceği şahsiyetlere her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

Hz. Peygamber'in (a.s.m.) rahle-i saadetlerinde terbiye görmüş, Güllerin Efendisi'nin eğitiminden geçmiş sahabe neslinin örnek hayatı bu ihtiyaca en güzel şekilde cevap verecek örnek hayatlardır.

Çözümsüz gibi görünen ya da çözümü İslam dışında aranan nice problemin çözümü, yolumuzu ve karanlık dünyamızı aydınlatan yıldız mesabesindeki sahabilerin örnek hayatlarında saklıdır.

Bu hayatlar, yaşamımızın her karesi için canlı ve pratik çözümlerlerle süslü birer hazinedir.

En başta Allah Resûlü'nün (a.s.m.) hane-i saadetlerinde yetişen kızları torunları…

Hz. Ebû Bekir, Hz. Osman, Ebû Hüreyre, Zeyd b. Sâbit gibi yıldızların anneleri…

İslam'ın ilk günlerinde Müslüman olup işkencelere maruz kalan Nehdiyye binti Ümeyye.

Dikenler arasında nadide bir gül gibi açan Büsre binti Saffân.

Eşini gerdekten şehâdete uğurlayan Cemile binti Abdullah.

Allah Resûlü'nü (a.s.m.) evinde ağırlayan Ümmü Eyyûb.

Yâd ellerde eşini kaybedip inancından taviz vermeden bir başına ayakta duran Ramle Hatun.

Eşi, kardeşi, oğlu şehit olmuşken, “Allah Resûlü (a.s.m.) hayatta olduktan sonra bütün musibetler hafif kalır” diyerek darlık ve zorluklara meydan okuyan Peygamber âşığı Hint binti Amr.

Hemşire, doktor, âlime Ümmü Atiye.

Ve kadınlar aleminin gökkubbesinde yıldız misali parıldayan daha nice hanım sahâbeler…

Gelin o yıldızlar sizin âleminizi de aydınlatsın.

--reklam--

Hanım Sahabeler Alıntıları - Sözleri

  • Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir..
  • "Dünya tatlı ve çekicidir.Kim onu hakkı ile meşru yollardan elde ederse bu ona mübarek kılınır.Nicesinin nefsi Allah ve Resulü' nün (s.a.v) malına ister de ona dalar ama bunlar kıyamet günü onlar için ateş olur."buyurdu.
  • Allah Resûlü (sas): "Dünya tatlı ve çekicidir. Kim onu meşru yollardan elde ederse bu ona mübarek kılınır. Nicesinin nefsi Allah ve Resûlü'nden dünya malı ister de ona dalar. Ama bunlar kıyamet günü onlar için ateş olur." buyurdu.
  • Allah,zayıfların hakkını güçlülerden almayan ümmeti yüceltmez.Ey Havle! Onu götürüp hakkını öde! Bir borçlu, alacaklının yanından razı olarak ayrılırsa yeryüzündeki bütün hayvanlar,denizdeki balıklar onun için dua ederler.Ödeme gücü olduğu halde eğip bükerek borcunu ödemeyenlere her gün her gece günah yazılır,buyurdu.
  • İslam geçmişte yapılanları siler
  • Allah Resûlü (s.a.v.) ... Anne makamına koyduğu yengesi için "Ebu Tâlib'den sonra, ondan daha fazla bana iyilik yapan olmadı." buyurmuştu.
  • Hz. Esmâ'ya bu lakabı veren Allah Resûlü (sas) ona: "Allah sana, bu kuşak yerine cennette iki kuşak verecektir." buyurarak onu cennetle müjdeledi.
  • Allah Resûlü (sas) yalnızca beş kişinin kabrine inmiştir: Oğlu Kasım, Hz. Hatice, Abdullah b. Zîbicadeyn, Ümmü Rûmân, Fâtıma bint Esed.
  • Enes b. Mâlik'in rivayet ettiği hadiste hayatını İslâm'a adayan Ümmü Süleym'i cennetle müjdeleyen Allah Resûlü (sas): "Cennete girdiğinde önümde bir ayak sesi duydum. Dönüp baktığımda ön tarafta yürüyen Gumeysâ imiş." buyurdu.
  • yüreğine çöken dayanılmaz acı ona şu mısraları söyletmişti: "Ey cömert gözlerim! Gözyaşı dökmen şifadır. Gözyaşlarını artır, Dün Resul' ü kaybettik. O öldü, dediklerinde, Bu, en büyük musibetti. Dünyanın kaybettiği en hayırlı zata ağlayın. Zira o, kendisine vahyin tahsis edildiği kişiydi. Akıtılan bunca gözyaşı senin için, Allah sana en güzel şekilde ihsan etsin diye. Gelişini bildiğim kişisin. Rahmetle gelen bir ziya idin; Sonra nura dönüşen, Karanlıkları aydınlatan ışık olan. "

--reklam--

Hanım Sahabeler İncelemesi - Şahsi Yorumlar

#hanımsahabiler Gerdekten şehadete İslam'a kucak açan hanımlar İşkenceden korkmayan müslüman hanımlar Çocuklarını şehitliğe uğurlayan sahabiler... Bizlerin yaşamaktan çok uzak olduğu, Peygamber'imiz (s.a.s) zamanında yaşayan 50 hanımın hikayesini kısaca anlatan bir kitap. Okurken şaşırmamak elde değil. İslam dini için nelere katlanmış, ne zorlukların üstesinden gelmiş, bir gün bile açlık susuzluktan, gördükleri iskencelerden şikayet etmemiş; aksine hep şükredip pes etmeden savasmislar. Okuyup, ders çıkarıp, örnek alacağımız bir eser. Hepsinin adını hikayesini hatirlayamasaniz da 2-3 tanesini kesin unutamayacak, etkisinden kurtulamayacaksınız. Benim aklımdan çıkmayanlar; Esma Bint Ebu Bekir (r.anha) Hint Bint Utbe (r.anha) Hikayelerini merak edip okumanizi tavsiye ederim (Tuğçe Yılmaz ozkan)

Peygamber Efendimizin kızlarından başlayarak hanım sahabelerin hayatlarının ve Müslüman olma süreçlerinin anlatıldığı bir kitap. Ayrıca bu süreçlerde insan bedenini ve ruhunu zorlayacak işkencelere karşı dimdik duruşlarının anlatıldığı güzel bir kitap. Dili açık anlaşılır ve okunabilir bir kitap. Kütüphanenizde bulundurmak faydalı olacaktır. (Merve Altın)

--reklam--

Hanım Sahabeler PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Abdullah Kara - Hanım Sahabeler kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hanım Sahabeler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Abdullah Kara Kimdir?

--reklam--

Abdullah Kara Kitapları - Eserleri

  • Hanım Sahabeler
  • Peygamber'imizin Kızları ve Torunları
  • Kalpleri Birleştiren İlahi Esinti Kardeşlik
  • Hz. Hatice
  • Hazreti Ebu Bekir-Peygamberimizin En Yakın Arkadaşı
  • Aile Reisi Olarak Peygamber Efendimiz
  • Hz. Hatice 2
  • Candan Öte Sevmek
  • Ashab-ı Suffe
  • Çocuk Sahabiler
  • Ehl-i Beyt'in annesi Hz. Fâtıma
  • Hazreti Osman
  • Asr-ı Saadet'te Ramazan
  • Hazreti Ali
  • Hazreti Ömer
  • Babasının Süsü Hz. Zeyneb
  • Gül'ün Goncası Hz. Fatıma
  • Üç Bilal
  • Efendimiz'e (sav) Yapılan Suikastler
  • Dua
  • Hz. Hüseyin
  • Sa'd Bin Ebi Vakkas
  • Bilal-i Habeşi
  • Talha Bin Ubeydullah
  • Said Bin Zeyd
  • Gül'ün İki Goncası Hz. Rukiyye - Hz. Ümmü Gülsüm
  • Abdurrahman Bin Avf
  • Ebu Ubeyde Bin Cerrah
  • Cennetle Müjdelenen Hanımlar
  • Hz. Hasan
  • Tevbe Ahlakı
  • Tevbe
  • Hazreti Ali ve Ailesi
  • Fethin Sembolü Ebu Eyyub El-Ensari
  • Peygamber Efendimiz
  • Hz. Ali
  • Şehid Sahabiler Şehadet Yıldızları
  • Kardeşlik Zamanı
  • Hazreti Ebu Bekir
  • Zübeyr Bin Avvam
  • Can Yoldaşı Hz. Ebu Bekir Hayatı- Ahlakı
  • İki Sultan İki Kurban
  • Sahabelerin Şehadet Anları
  • Eyüp Sultan (r.a)
  • Efendimizle (s.a.v.) İlk Buluşma
  • İslam'a Koşan Yahudiler ve Hristiyanlar
  • Asrı Saadet'te İslam'a Koşan Krallar
  • Asrı Saadet'te İslam'a Koşan İlk Kahramanlar

--reklam--

Abdullah Kara Alıntıları - Sözleri

  • Abdullah ibni Abbas (radiyallahu anhuma) şu sözlerle nasihatte bulunmuştur: "Seni ilgilendirmeyen konuda konuşma! Çünkü fuzuli olan o konuşma sonucunda herhangi bir günaha bulaşmaktan emin olamazsın. Seni ilgilendiren konularda ise, yeri gelince konuş! Nice hakkı konuşan kişi vardır ki, yerli yerinde konuşmadığı için yanlış yapmış, konuştuğuna pişman olmuştur. Kardeşinin gizlediği bir şeyi açığa vurma. Benzer bir şeyi sen gizlediğinde, onun açığa vurmasını ister miydin?.." (Çocuk Sahabiler)
  • "İçimdeki ve dışımdaki putları terk edip geldim." (Peygamberimiz'in damadı Ebu'l-As) (Peygamber'imizin Kızları ve Torunları)
  • İleride kalpler katılaşacak, ahlâk bozulacak, ehil olmayan insanlar amir olacaklar. (Hazreti Ebu Bekir)
  • Fâtıma, namusu konusunda kötülüklerden korunduğu gibi, onun soyundan gelenler de cehennem ateşinden korunmuştur. (Ehl-i Beyt'in annesi Hz. Fâtıma)
  • Ey Ebû Seleme, ölmeye gücün yetiyorsa öl! Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki ulema öyle zamanlar görecek ki o gün ölmek onlardan birine çil çil altından daha sevimli olacak. Birinin kabre konulduğunu gördüklerinde "Keşke onun yerinde olsaydım." diyecekler, dedi ve ağlamaya başladı. (Ashab-ı Suffe)
  • İslam geçmişte yapılanları siler (Hanım Sahabeler)
  • Aslında şeytanı etkili kılan nefsanî arzular, ondan daha zararlı ve tehlikelidir. Kendimize ve çevremize ibretle baktığımızda her an, nefsimizin arzularına uyduğumuzu bundan dolayı pek çok hata yaptığımızı görürüz. Fakat kötülüğü emreden nefsin en önemli zaaflarından biri olan gaflet hastalığından dolayı hep başkasına bakar kendimizi ihmal ederiz. Yanlışlarımızı görmez veya görmezlikten gelerek düzeltmek için harekete geçmeyiz. Dahası sürekli nefsimizi temize çıkarıp dururuz. Bize göre çok iyi insanızdır. Hidayetin tam orta noktasında meleklerle yarış halindeyizdir. Heyhat!.. (Asr-ı Saadet'te Ramazan)
  • Kendimiz gibi diğer Müslüman kardeşlerimizin de Allah'a yaklaşmasını hayra ve iyiliğe yönelmesini arzu etmek hayırda yarışın unutulmaya yüz tutup benlik ve bencillik yarışının tavan yaptığı mefaat ve çıkar çatışması için savaş verildiği günümüz dünyasında bir kat daha önem kazanmaktadır. (Kalpleri Birleştiren İlahi Esinti Kardeşlik)
  • Irk, kabile, aşiret, meslek, grup, mezhep üstünlüğü gibi sunî değerler üretmeyi ve bunlara kudsiyet yüklemeyi terk etmektir. Cahiliye tortularını çöpe atarak, içimizi kemiren kin, nefret ve kıskançlık duygularından arınmak ve huzur bulmaktır. (Kalpleri Birleştiren İlahi Esinti Kardeşlik)
  • “ Çocuklarınızı üç şeyle terbiye edin : Peygamberinizin (a.s.m.) sevgisi, Ehl-i Beyt’ inin sevgisi ve Kur’an okumak. Şüphesiz ki Kur’an hamilleri, Allah’ ın gölgesinin dışında hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde nebiler ve esfiya ile birlikte arşın gölgesinde olacaktır. “ Hadis-i Şerif (Candan Öte Sevmek)
  • Babasına olan sevgisi ve ilgisi Fatıma annemizi adeta Fena fir-Resul yapmıştı. (Gül'ün Goncası Hz. Fatıma)
  • Genelde "Siddik'in kızı ya da Ebû Bekir'in kızı!" diye hitap ederdi. Beyaz tenli (Araplara göre) olduğu için sevgisini göstermek üzere zaman zaman annemize Hümeyra (kırmızıcık) bazen de Şükeyra (kumralcık) lakabı ile seslenirdi. (Aile Reisi Olarak Peygamber Efendimiz)
  • "Lütfu ile beni gönderen Allah'a yemin ederim ki onları kendi isteğimle evlendirmedim. Onları Allah evlendirdi. Bizlerden önce bu evliliğe Alemlerin Rabbi olan Allah razı oldu. Fatıma, Ali ile evlenince Allah Mukarreb meleklerine arşı kuşatmalarını, görevlilere de düğün hazırlıklarının yapılmasını emretti. Huri Aynlara arşı süslemelerini emir buyurdu. Fatıma'nın nikahını bizden önce arşta Allah kıydı. Melekler de buna şahit oldu. Evliler üzerine beyaz inciler, kırmızı yakutlar, yeşil zebercetler ve mercanlar serpildi." (Peygamber'imizin Kızları ve Torunları)
  • Müslümanın komşusu ile üç günden fazla dargın durması helal değildir. Karşılaştıklarında birbirlerinden uzak dururlar. Onların hayırlısı selamı ilk verendir (Fethin Sembolü Ebu Eyyub El-Ensari)
  • Aşırılıkla hedefe ulaşamazsınız. (Ashab-ı Suffe)
  • Allah,zayıfların hakkını güçlülerden almayan ümmeti yüceltmez.Ey Havle! Onu götürüp hakkını öde! Bir borçlu, alacaklının yanından razı olarak ayrılırsa yeryüzündeki bütün hayvanlar,denizdeki balıklar onun için dua ederler.Ödeme gücü olduğu halde eğip bükerek borcunu ödemeyenlere her gün her gece günah yazılır,buyurdu. (Hanım Sahabeler)
  • Rabbine tevekkül etmekten, ona dayanıp güvenmekten, sabır ve duaya sarılıp ümidi kuşanmaktan başka çare de yoktu. Rabbine yöneldi... (Peygamber'imizin Kızları ve Torunları)
  • "Ramazan ayının başı rahmet ,ortası mağfiret sonu cehennem ateşinden kurtulmaktır ." Hadis-i Şerif * (Asr-ı Saadet'te Ramazan)
  • Kötülüklere değil, iyiliklere şaşırır hale geldik. (Kardeşlik Zamanı)
  • Sözün uzatılmasında hayır yoktur. (Ashab-ı Suffe)