Kitap Künyesi

Yazar: Nureddin Yıldız

Yayın Evi: Tahlil Yayınları

İSBN: 9786056259678

Sayfa Sayısı: 315

--reklam--

Hanımlar için İnciler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

"Kadınlar konusunda Allah'tan korkun!" diyen peygamberin uyarısını mü'min nasıl karşılamalıdır? İşte iman, bu noktada devreye girer. Kadın değerlidir; anne kadar, kardeş kadar, eş kadar, kız çocuğu kadar değerlidir. Değerinin gereği olarak da korunmalıdır.

--reklam--

Hanımlar için İnciler Alıntıları - Sözleri

  • "Bir kimse karısına kin beslemesin. Onun bir huyunu beğenmezse, bir başka huyunu beğenir."
  • Şükreden bir kalp, Zikreden bir dil, Ahirete yardım eden bir eş. Bu üç şey, bir mü'min için aranacak şeylerdir.
  • Nankörlük bir hastalıktır. Kime bulaşırsa onun değerini düşürür.
  • Teşekkür bir nezakettir. Allah'a teşekkürün başında da kullara teşekkür vardır. Kullara teşekkür edemeyenin Allah'a şükrü de zordur.
  • Resulullah sallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular : "Dünya bir nimettir. Dünya nimetinin en hayırlısı da saliha bir kadındır. "
  • Mü’min denge sahibidir.
  • Evlilik rıza ile olur. Zorla sevmeyi ve sevilmeyi oluşturmak mümkün değildir.
  • Kadınlar zayıftır ama Allah'ın koruması altındadır. Bir kişinin Allah'ın koruması altında olması hâlinde ona zulmeden, karşısında Allah'ı bulacaktır.
  • Allah korkusunun en büyük göstergesi, sabırlı olmaktır.
  • Herkes yaratıldığı şekle razı olmalıdır. Kimse kimseden daha güzel veya daha iyi değildir. En güzelini Allah yaratmıştır, böyle inanmak gerekir. Suni güzellik beklentisi, şeytanın kurduğu bir tuzaktır.
  • Her evlilik şeytana karşı kurulmuş muhkem bir kale demektir.
  • Her nefesimizde Allah'ın bir hakkı vardır. O hak, iman üzere verilmelidir.
  • Mü'minlerin iman olarak en olgunu, ahlak olarak en iyi olanıdır. Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına ahlak olarak en hayırlı olanlardır.
  • Namazı olmayan için insanlığı, merhameti vesaire ne özelliği bulunursa bulunsun cennetten söz etmek, kimsenin hakkı değildir. İlla namaz, illa namaz...

--reklam--

Hanımlar için İnciler İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Nureddin Hocayı videoları ile tanıyıp çok sevmiştim. Anlatış tarzı çok hoşuma gitmişti. Kitabında da aynı dili kullanması anlaşılabilirlik açısından çok iyi olmuş. Hanımlar için yazılmış olsa da erkeklerinde okuyabileceği bir kitap. Hadislerin kadınlar üzerine olanları baz alınmış ama erkeklerinde dikkat etmeleri gereken noktalara değinilmiş. Bilmediğim şeyler olduğundan benim için öğretici bir hadis kitabı oldu. Yazandan, ulaştırandan Allah razı olsun. Sonsuz şükür. Sonsuz hamd. (Rabia)

Bana okadar çok şey kattıki nasibimdeki olanları aldım hamd olsun inşaallah uygulamakda nasip olur Yazandan basandan herbirinden allah razı olsun kitaplıgınızda olmalı (merve sönmez)

*Hanımlar için İnciler~Hanım Muhtevalı Hadîsi Şerifler |Nureddin Yıldız* ●Kesinlikle her bayanın okuması gereken ve uygulaması gereken hadisi serifler olması yani sira ... Bir Müslüman bayanın nasıl olması gerektiğini en güzel biçimde anlatmış hocam.. ●Videolarını her zaman izleyip kendime yön verdiğim sevdiğim hocalardan birisidir, ama kitaplarını okumak nasip olmamıştı bu zamana kadar. Evimde bulunan ilk kitabı ve okudukça Peygamberimizin bayanlara ne dediğini öğrendiğim ,evde olsun dışarda olsun nasıl davranış sergilemek gerektiğini adabın usulün edebin bir bayan icin nasıl olması gerektiğini anlatması ve akıcılığı ile çok sevdim kitabı... inşaallah diğer kitapları da nasip olur okurum ... ●Kelimelerimi kitap arka sözü ile bitirmek istiyorum sizlerin okumasını ve istifadelenmesini temenni ediyorum.... °Mü'min, 'Kadınlar konusunda Allah'tan korkun!' diyen Peygamber'inin (salla'llâhu aleyhi ve sellem) uyarısını nasıl karşılamalıdır? İşte iman, bu noktada devreye girer. Kadın değerlidir; anne kadar, kardeş kadar, eş kadar değerlidir ve değerinin gereği olarak korunmalıdır . °Kadının, toplum çekirdeği olduğu dikkate alındığında kadın, toplumu ifsat etme planı olanların ilk hedefi durumundadır. Bu yüzden şeytanın hedef tahtasında erkekten önce kadın vardır. °Şeytanın ifsat etme planına karşı uyanık olmak, mü'min olmanın gereğidir. |Nureddin Yıldız (ISLÂMA MEFTUN ANNE)

--reklam--

Hanımlar için İnciler PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Nureddin Yıldız - Hanımlar için İnciler kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hanımlar için İnciler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nureddin Yıldız Kimdir?

1960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Ailesiyle İstanbul’a geldikten sonra on yaşına kadar hafızlık ve ilk dini eğitimini babası Hilmi Yıldız hoca efendiden aldı. Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesine devam ederken değişik gazetelerde haftalık yazılar yazmaya ve tercüme haberler kaleme almaya başladı. Aynı zamanda kürsü hatipliğine de devam etti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde aldığı bir yıllık eğitiminin ardından Mekke Umm Al-Qura Üniversitesi’ne geçiş yaparak Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi ve aynı dönemde hadis hocalarından özel dersler aldı. Büyük Muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük alim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve Emin Saraç hocaefendi icazet aldığı hocalardan bazılarıdır. İstanbul’a döndükten sonra on yıl boyunca babasının kurmuş olduğu Kur’an Kursunda hafızlık ve dini eğitim verdi. Aynı dönemde tercüme eserler kaleme aldı. İstanbul’a dönüşünden sonra sivil toplum çalışmalarına da devam etti. Senabil Hizmet ve Kültür Vakfı, Sena Eğitim Ve Kültür Vakfı, Tüketiciler Birliği, Sosyal Doku Derneği vb. yirmiye yakın kurum ve kuruluşun öncülüğünü yaptı. Çocuk ve aile eğitimi, Gençlerin bilinçlendirilmesi, İslam ahlakı, teşkilat Eğitimi, Ümmet Bilinci vb. konularda yüzlerce seminer ve konferans verdi. Aylık düzenli olarak dört dergide (Altınoluk, Reyhan, Genç Doku, ElifElif) düzenli yazılar yazmaktadır. Halen Senabil Hizmet ve Kültür Vakfında çalışmalarına devam etmekle beraber evli ve dört çocuk babasıdır. Dünya Alimler Birliği’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olup, düzenli olarak her hafta Sosyal Doku Derneği’nde Pazar sohbetleri vermektedir.

--reklam--

Nureddin Yıldız Kitapları - Eserleri

  • Arşın Gölgesindeki Genç
  • Kıblegah Evler
  • Anahtar Cevaplar
  • Mahrem Cevaplar
  • Medine Raporu
  • Elbette Allahuekber
  • Mü'min Ev
  • Ramazan Risalesi
  • Mü'min Kimliğimiz
  • Mücahide Kadın
  • Edep ve Amel
  • Bu Zamanın Sabrı
  • Aile Davamız
  • Hür Yürekli Genç
  • İşi Vaktinden Çok Olanlar (4 Cilt Takım)
  • Bir Umut Bir Mektup 1. Cilt
  • Bir Umut Bir Mektup 2. Cilt
  • Bir Umut Bir Mektup 3. Cilt
  • Namaz Muhasebesi
  • Efendimiz'den 40 Hadis
  • Mektubunuz Var! - Aynı Adreste misiniz?
  • Dinimize Hizmetin İç Sorunları
  • Kadın Kahramanlar
  • Geminin Neresindeyiz?
  • Halimizin İzahı
  • Doğal Aile
  • Rahmetin Kapısında
  • Hani Din Hepimizindi
  • Hanımlar için İnciler
  • Rehber Hayatlar / Allah'ın Peygamberleri
  • Peygamberimizin Arkadaşları cep boy
  • İslam Alimleri / Yolumuzu Aydınlatanlar
  • Hacı Bayram Sohbetleri
  • Bu Çağa Rapor
  • Mağaradan Arş'a
  • Şehzadebaşı Sohbetleri
  • Bu Ümmetin Genci
  • Baldan Tatlı Sözler
  • İşi Vaktinden Çok Olanlar 1
  • İşi Vaktinden Çok Olanlar 2
  • İşi Vaktinden Çok Olanlar 3
  • İşi Vaktinden Çok Olanlar 4
  • Sohbetler 1
  • Yoldaki Notlar
  • Bu Ümmetin Kızı
  • Sünnet Neden Garip ?
  • İslam'dan Hayata Ölçüler
  • Tarihe Yön Veren Büyük Hayatlar
  • İnternet Fıkhı
  • Bu Ümmetin Fidanları Çocuklarımız
  • Gençler İçin Anahtar Cevaplar
  • Satır Başları
  • En Sevgiliden Hanımlara İnciler
  • İnsan İlmihali
  • Dereyi Bulandırma
  • En Sevgiliden Uzanan Dallar: Ezber Hadis Serisi - 2

--reklam--

Nureddin Yıldız Alıntıları - Sözleri

  • Düğünler, zengin ve fakir ayırmadan mümkün olacak en kalabalık çevrenin davet edildiği bir düğün olmalıdır. Düğünlerde erkeklerle kadınlar asla bir arada bulunmamalıdır. Perde vesaire ile ayrılmış tek bir salonda değil de ayrı ayrı mekânlarda bulunmalıdırlar. Alkol ve müzik gibi haramlar düğünlerde bulunmamalıdır. Bir kör taklit uğruna abartılı masraflar yapılmamalıdır. Yemek vermek Sünnet'tendir. Herkes kendi takatine uygun bir yemek ikram etmelidir. Etli bir yemek olması daha uygun olur. Erkek,bayanların arasına; bayan, erkeklerin arasına girerek fotoğraf çektirme gibi bahanelerle teşhircilik yapmamalıdır. Gelinlik, çiçek ve benzeri batı taklitçiliğine kaçılmamalıdır. Düğünlerde cuma vaazı gibi vaazların yapılması gerekmez. Önemli olan tebrikleşmek ve ilan etmiş olmaktır.Dinlenmeyecek bir Kur'an tilaveti bile gereksizdir. Düğünlerde cihat marşlarının okunması bile uygun olmaz. Damat ile gelinin akrabalarının ülfeti, ilanın geniş tutulması daha doğrudur. (Mahrem Cevaplar )
  • Herkes, arzu ettiği hayat tarzına göre bir eş bulup evlenmelidir. (Bir Umut Bir Mektup 2. Cilt)
  • " Işimiz vaktimizden çok. " (Tarihe Yön Veren Büyük Hayatlar)
  • •Kendine özgü ve başkalarından farklı olma Müslüman cemaat için kaçınılmaz iki sıfattır.. " (Medine Raporu)
  • Kalbiyle görebilen bir ümmet iken biz, gözden başka bir şeyle göremeyen bir ümmete dönüştük. Gözümüz de ancak rengârenk boyalı olanı görebiliyor. Bunun için de görmemiz gerekeni değil de gösterilmek isteneni görüyoruz. İşte bu çağa damgasını vuran bu illettir..! (Hür Yürekli Genç)
  • Eğer Yusuf süresinin okurken 'Yusuf aleyhisselamın başına gelmiş bir macerayı' okuyorsak biz Kur'an'ı bilmiyor ve anlamıyoruz demektir. Yusuf aleyhisselam, geçmişteki bir olay olarak anlaşılmamalıdır; kıyamete kadar bütün anne-babalar ve gençlerin kaderidir o. Nasıl ki kulağımız Yusuf aleyhisselamın kulağıyla fiziksel olarak benzeşiyorsa insan olarak kaderimiz de benzeşiyor. O Mısır'da biz İstanbul'da, o kuyuda biz medyada; hepimiz imtihan oluyoruz. İsimler değişiyor ama Allah ve insanın kaderi değişmiyor. (Mağaradan Arş'a)
  • Asla başıboş değiliz. Rabbimiz var! (Gençler İçin Anahtar Cevaplar)
  • Başkalarının görüşüne saygımız, ancak o görüşlerin "Kur'an'ımıza ve Sünnetimize" aykırılık göstermemesi durumundadır. Kur'an'a tersliğe, Sünnet'i yok saymaya rağmen kimsenin görüşüne saygılı olamayız. (Mü'min Ev)
  • Sizin en iyileriniz, ahiret için dünyayı terk edenleriniz veya dünya için ahireti terk edenleriniz değil. Iyileriniz her ikisini de yürütendir. (İşi Vaktinden Çok Olanlar (4 Cilt Takım))
  • Uçsuz bucaksız bir hırsla yaşıyoruz . Gencimizde yaşlımızda o hırsla yaşıyor . "Şu kadar yeter" sözü kimsenin ağzından çıkmıyor .Bir günlük harcamasına bile denk olmayan basit değerler için insanlar ömürlerinin tamamını feda edebiliyorlar. (Mü'min Kimliğimiz)
  • Allah için olduktan sonra küçük denebilecek bir işimiz yoktur artık. Büyüklüğü ilke edinmek, küçük işlere bile büyüklük kazandıracaktır. (Hür Yürekli Genç)
  • Diploma alim değildir. Alimin ofisi veya masası alim değildir. Alim konuşan ve yazan adam olmaktan önce yaşayan ilim olmalıdır. Yürüyen Kuran, konuşan Medine olmalıdır ki nesiller ilmi, dini kitaplardaki bilgiler zannetme yerine yaşanır ve yaşatılabilir bir birikim olarak anlasınlar. (İnsan İlmihali)
  • " Ilk insandan son insana kadar hiçbir nesil, hiç bir insan diğerinden daha şanslı veya şansız değildir." (Elbette Allahuekber)
  • 'Mekke'nin fethi' toplantısı yerine, 'mutfaklarımızın kurtarılması' toplantıları daha yararlı olacaktır biiznillah.. (Bir Umut Bir Mektup 3. Cilt)
  • Sabır, bizi hayata salanın üzerimizdeki murakabesini unutmamak ve bizden bekleneni en iyi şekilde yerine getirmek için direnmenin adıdır. (Elbette Allahuekber)
  • Kadın, erkektir. Kadın, çocuktur. Kadın, cihattır. Kadın, iffettir. Kadın, sabırdır. Kadın, şeriattır. Kadın, medeniyettir. Kadın, toplumdur. Kadın, insan ve insanlıktır. (Mü'min Ev)
  • İslam, her şeyin yerli yerinde durduğu dinin adıdır. (Hani Din Hepimizindi)
  • Ne biliyorsan onun âlimisin, onun âlimliğini yap! (Yoldaki Notlar)
  • Ümmet-i Muhammed’in fertleri, çocuklarının her birini Kudüs’ü tek başına fethedecek bünye gücünde yetiştirmekle, hiç kimse Kur’an okumasa bile mukaddes kitabımızı tek başına yaşatacak imanı taşıyacak çapta hazırlamakla mükelleftir. (Bu Ümmetin Fidanları Çocuklarımız)
  • Elbise eskidiği gibi iman da eskir, dikkat edin. (İslam'dan Hayata Ölçüler)