Kitap Künyesi
Yazar: Sinan Yağmur
Yayın Evi: Hayykitap
İSBN: 9786059841108
Sayfa Sayısı: 248
Her Anne Bir Melektir Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"İyilik ve ihsan etmek için, insanlığın içinde en layık olan annendir. Sonra yine annendir, sonra yine annendir."
-Hz. Muhammed (s.a.v.)-
"Allah, annesini mutlu eden kuluna Hz. Peygamber'in hırkasını giydirir."
-Veysel Karâni-
Sen bu dünyaya gelmiş en savunmasız olandın. O, sana kucak olan, sığınak olandı, koruyan, kollayandı, hatırladın mı? Onun sana verdiği şefkat, kaynağını Allah'tan alırdı, o, şefkatin kaynağıydı, hatırladın mı? O, içindeki iyilik duygusuydu, iyiliğin dünyaya girdiği kapıydı, sen, kayıp mı ettin o kapıyı? Ondan uzağa mı düştün? Öyleyse sen kayıpsın! Anlam ondan gelirdi, hakikat oydu, unuttun mu? Sen, Allah'ın sevgisine, onun sevgisi yolu üzerinden ulaştın, unuttun mu? O annendi, unuttun mu?
Annelik, Allah'ın basiret sahibi kadınlara verdiği Cennet tüten bir nimettir ve her kadına nasip olmaz. Annelik, dilek işi değil yürek işidir. Her doğum yapan kadın anne değildir. Anne olabilmek, çocuğu yürekte doğurmakla mümkün olan bir meziyettir. O yüzden, çocuğun annesi, onu sevendir. O seven ki, onunki kokuların kokusudur, seslerin sesidir, o, eşsiz olandır. Anneler sevdiğinde, dünya tamam olur ve anneler gittiklerinde, arkalarında büyük bir boşluklar bırakırlar. Peşlerinde "yetim-öksüz" kalan çok olur: Mutfaktaki eski fırın, dantel perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler, sararmış fotoğraflar, kırık oyuncaklar, işli yastık başları…
Sinan Yağmur, bu kez anneler üzerine yazdı... Duygulanacaksınız, hüzünleneceksiniz! O engin huzuru ve anne duasını özleyeceksiniz. Rahim esmasını ve Cennet'i hatırlayacaksınız!
(Tanıtım Bülteninden)
Her Anne Bir Melektir Alıntıları - Sözleri
- Çocuğu doğurayım nasıl olsa annem bakar
- Annelerinizin kıymetini bilin!
- Bizi çekip çeviren,ahlâkımızı düzelten,yaşayışımızı düzenleyen evlerdir. Ev kadını yetişmeyince bu evlerin bir otelden farkı kalmaz Hepimiz âvâre birer insan olup kalırız
- Anne ve baba ,insanın ya Cenneti veya cehennemidir ! Onlara itaat eden ve memnun kılan Cennete ,asi olup usandıran , eziyet eden ve kızdıran ise cehenneme gider
- Kainatın özü sevgidir
- Anne duası alarak Cennetin kapısını aralayanlar yaşamın en güçlü kilitleri bile karşı koymaz !
- Dünyada iki büyük nimetim var : Biri annem ,biri yârim
- Hayatta tek dostum yine kitaplarımdı
- Annemizin ölümü içimizi kanatan en ağır acıdır
- Varlığı merhem,yokluğu cehennemdir
- Ne güzeldir kelimesi ,söylemesi ve yaşanması ,huzur vericidir,Annen senin için bir melektir .Batan her günde ,sende ışığını kaybetmeyen ve esirgemeyendir.Bu koca kâinatta kokusunu sineye çektiğinde yalnız olmadığını ispatlarcasına baş döndürür
- Dualarında beni de unutma anne...
- İnsani sevgiler içerisinde en doygun ve çoşkun olan da annelik sevgisidir.Bütün sevgiler karşılık bekleyen bencilcedir ancak annelerin sevgisi karşılıksız ve pazarlıksızdır
- Her doğum yapan kadın anne değildir
- Devir hayırsızlar devri.
Her Anne Bir Melektir İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İnsan ,her yaşta annesine muhtaçtır .Onun sevgisine ,ilgisine ,şefkatine ,kol/kanat germesine ,derdini dinleyen bir arkadaş olmasına muhtaçtır .İnsan hangi yaşta olursa olsun,annenin yeri başkadır . Çünkü çocuk için anne kucağı ve ocağı ,sığınılacak güvenli bir limandır . Evet , Yazar eserinde annenin değerini ,fedakarlığını en önemlisi annelik duygusunun ne kutlu bir duygu olduğuna değinmiş ,öykülerle taclandırmış gerçekten beni çok etkiliyen öykülerde vardı diyebilirim . Okurken gerçekten annemi çok özlediğimi fark ettim hemde iliklerime kadar hissetim O yüzden size tavsiyem anne /baba hayatayken değerlerini bilin onların yaptığı fedakarlıkları unutmayın Hele ki "Anne " varlığı dahi güç iken ,sesi ,kokusu gözlerinde ki sevgi ap ayrı bunları ömrünüzde bir kişi de görebilirsiniz o da "Anne"dir ! Ana başa taç imiş , Her derde ilâç imiş Bir evlat pir olsa da , Anaya muhtaç imiş . Kitap okunmalı keyfli okumalar dilerim (Nuran)
Sinan Yağmur'un kalemine her zaman güvenmişimdir ve bu kitapta da beni şaşırtmadı. :) Başlığında belli olduğu gibi konusu annelik olan bir çok hikayeler bulunan annemizin değerini üstüne basa basa anlatmış. Asla hakkı ödenmeyen annelerimizin değerini bir kez daha bizlere anlattığı için yazara teşekkür ederim. :) (Meral)
Sinan Yağmur yine muhteşem öykülerle, dini bilgiler eşliğinde, harika şiirler ile cennet kokulu annelerimizi anlatmış. Böylesi güzel bir günde okumama nasip olan bu kitap bende çok güzel duygular yaratarak zaman zaman gözlerimi doldurup yüreğimi kabartan öyküleri ile hem kitaplığımda hemde gönlümde muhteşem bir yere sahip oldu.. Okuyup okutmalısınız (Gökhan KAPLAN)
Kitabın Yazarı Sinan Yağmur Kimdir?
Sinan yağmur (1965, Kırşehir doğumlu) Türk tasavvuf, aşk yazarı ve öğretmen.
Eğitimi
İlk ve orta öğrenimini Kırşehirde tamamladı, Kırşehir imam hatip lisesinden 1984 te, selçuk üniversitesi ilahiyat fakültesindende 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl kelam ve islam felsefesi ana bilim dalında yüksek lisansa başladı.
Özel Hayatı
1991 yılında kadınhanı imam hatip lisesinde öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur sırasıyla Konya İmam Hatip Lisesi, ve Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi'nde idarecilik görevlerinde bulundu, halen Naci’ye Mumcuoğlu Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görevini sürdüren Yağmur, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Selçuk belediyesince organize edilen aile okulunda aile içi iletişim, eşler arası sevgi köprüsü konularında konferans etkinliğinde bulunan yazar ulusal ve yerel tvlerde eğitim proğramlarına katılmıştır.
Çeşitli dergi ve gazetelerde yazılar yazmaktadır.
Sinan Yağmur Kitapları - Eserleri
- Aşkın Gözyaşları 2 - Hz. Mevlana
- Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli Şems
- Aşkın Gözyaşları 3 - Kimya Hatun
- Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v)
- Mesneviden Hikayeler
- Babalar da Ağlar
- Öğretmence Sevebilmek İnsanı
- Aşkın Meali 1 - Hz. Yusuf ile Züleyha
- Kerbela
- Aşk'a Yolculuk - Veysel Karâni
- Aşkın Gözyaşları 4 - Hallac-ı Mansur
- Tennure ve Ateş
- Aşkın Meali 2 - Hz. İbrahim Ve Hacer
- Aşkın 7 Hali - Bişnev!
- Aşka Yol Alma Defteri
- Benim Annem Bir Melek
- Hüzün Yanığı 1
- Tarihimi Çok Seviyorum
- Barış Peygamberi
- Her Anne Bir Melektir
- 16 Türk Devleti
- Aşkın Gözyaşları 5 - Yunus Emre
- Mevlana'dan İnciler
- Aşkın Meali 3 - Hz. Ali ve Fatma
- Hüzün Yanığı 2
- Sevgi Öğretmeni
- Aşk'a Yolculuk 2
- Mesnevi'den Hikmetler
- İmam-ı Azam Ebu Hanife
- Ravza'nın Yıldızları-1
- Ravza'nın Yıldızları-2
- Ravza'nın Yıldızları-3
- Genç Yüreklere Dokunmak
- Aşkın Gözyaşları
- Minik kalplere Dini Hikayeler
- Mevlana'dan Nefesler
- Aşkın Gözyaşları Şems - Kalem Arkası
- Bana Tarihimizi Anlat
- Aşkın Son Ozanı
Sinan Yağmur Alıntıları - Sözleri
- Annelerinizin kıymetini bilin! (Her Anne Bir Melektir)
- , "Bilginin ışığı kapalı gözlerden bile içeri sızar, aydınlığa kavuşturur." ... (Tarihimi Çok Seviyorum)
- Kitap okumak meslek, imtihan için değil; insan kalabilmek, aydınlanmak ve aydınlatmak için okunur. Kitap okumanın ne bir meslekle alakası vardır ne de insanın yaşı ile. Okumak alışkanlık değil,aşktır. (Sevgi Öğretmeni)
- Ömer Bin Abdülaziz halife olduktan sonra " hiç kimse bana körü körüne itaat etmeyecek! Allah'ın emirlerine uymayan talimatlar için kula itaat yoktur ! Ben sizin en hayırlınız değil, sadece sizden biriyim." demiştir. Halife olduktan bir sene sonra onun çocukluğunu, gençliğini bilen birisi yanına yanaşıp ona şöyle demiş: "Ömer ne hale geldin sen, erimiş bir deri bir kemik kalmışsın." Halife Ömer, "Ziyad, bir de beni mezara girdikten üç gün sonra görsen ne halde olacağım," cevabını vermiş. (İmam-ı Azam Ebu Hanife)
- İletişim, dijital ve sanal bir dünyamız var. Her şey dokunmatik… Tuşa dokun uzak yakın olsun. Klavyeye dokun uzun süreler yakın olsun. Dijital oldu her dokunduğumuz. Her şeye dokunan insanlık, esas dokunması gerekeni unuttu: GÖNÜL. (Aşkın Gözyaşları Şems - Kalem Arkası)
- İnancımız bizi asla yarı yolda bırakmaz, ümidimiz hep kafamızda bir yerlerdedir. (Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v))
- Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım Ben bir bahçe suluyorum gönlümde Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden Ne güller fışkırır çilelerimden Kandır, hayattır, emektir benim güllerim Korkmadım, korkmuyorum ölümden Siz çiçek getirin yalnız çiçek getirin (Öğretmence Sevebilmek İnsanı)
- Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi 'Ben asla böyle bir şey yapmam' dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır. (Barış Peygamberi)
- "Hayata bağlı olanlar korkardı ölümden.Her şeyleri bu hayat olanlar" (Ravza'nın Yıldızları-3)
- Her doğum yapan kadın anne değildir (Her Anne Bir Melektir)
- Bilesin ki yari uyuyanın yarası uyumaz. (Aşkın Meali 1 - Hz. Yusuf ile Züleyha)
- Dilsiz dudaksız sözler söyleyeceğim sana, bir şeyler anlatacağım bütün kulaklardan gizli, herkesin ortasında konuşacağım; ama senden başka duyan olmayacak söylediklerimi... (Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli Şems)
- Anne-babaların üzerinde en fazla durduğu konulardan birisi, çoçuklarının sağlam karakterli olmasıdır...........Doğruluk, dürüstlük, cesaret, fedakarlık, yardımseverlik, sorumluluk, vefa, sabır, azim, hak ve hukuka dikkat gibi çeşitli vasıflar ideal karakteri oluşturmaktadır. Çoçuk bu vasıfları anne-babasından görerek, anlatılanları dinleyerek ve eğitim sürecinde aktırılanları özümseyerek belli ölçüde kazanır. Bu özellikleri kazandırmada daha farklı ve yararlı yöntemler de kullanılabilir. Bu biri, tarihimizdeki mümtaz şahsiyetlerin örnek alınmasıdır.............Başka yöntemlerle kazandırılamayan bir karakter özelliği, örnek bir şahsiyetin hayatının anlatılmasıyla kolayca kazandırılabilir. İYİYİ NAZARA VERME, İYİ OLMA SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR YOLDUR. .... .... (Tarihimi Çok Seviyorum)
- Ben yeryüzü yetimiyim. Ancak yüreklerin yetimi değilim. İnsanlığın yüreklerinde nurum vardır. (Barış Peygamberi)
- “mesafeler yollardadır, gönül kırk diyar öteden sever.” (Aşkın 7 Hali - Bişnev!)
- Kılıç ne kadar keskin olursa olsun, yumuşak pamuğu kesemez.. (Aşk'a Yolculuk 2)
- Aynı dili konuşan değil aynı acıyı yürek katığı yapanlar anlaşabilir. (Aşk'a Yolculuk 2)
- İslam dini yeryüzüne inmiş en kıymetli hazinedir. (İmam-ı Azam Ebu Hanife)
- Hayatta tek dostum yine kitaplarımdı (Her Anne Bir Melektir)
- " Ben kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum. Ben ne kralım ne de sultan. Ben kulum. Sadece kul. " Hz. Muhammed ( s.a.v.) (Cennetin Gülü Hz. Muhammed (s.a.v))
Yorumlar
0 yorum