diorex
life
Dedas

Hiç Bir Şey Rastlantı Değil - Richard Bach Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Hiç Bir Şey Rastlantı Değil kimin eseri? Hiç Bir Şey Rastlantı Değil kitabının yazarı kimdir? Hiç Bir Şey Rastlantı Değil konusu ve anafikri nedir? Hiç Bir Şey Rastlantı Değil kitabı ne anlatıyor? Hiç Bir Şey Rastlantı Değil PDF indirme linki var mı? Hiç Bir Şey Rastlantı Değil kitabının yazarı Richard Bach kimdir? İşte Hiç Bir Şey Rastlantı Değil kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 16.03.2022 20:00
Hiç Bir Şey Rastlantı Değil - Richard Bach Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Richard Bach

Çevirmen: Belkıs Çorakçı Dişbudak

Orijinal Adı: Nothing by Chance

Yayın Evi: Arkadaş Yayınları

İSBN: 9789755090450

Sayfa Sayısı: 255

Hiç Bir Şey Rastlantı Değil Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir Çingene Pilotun Çağdaş Amerika Serüvenleri. Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görev yapmış eski bir pilot olan Bach; hayatı boyunca uçuştan hiç kopmamış, yaşam deneyimlerini eserlerinde paylaşmıştır. Bu kitapta, kasaba kasaba dolaşarak,insanları 3 dolara uçurduğu (sadece uçurmak değil aslında birde hayata tepeden baktırdığı) anılarını anlatıyor.

Hiç Bir Şey Rastlantı Değil Alıntıları - Sözleri

  • "Başkalarına kızıp bağırırken, kendini yumrukladığının farkında değildir İnsan."
  • Kişinin ne dediği de , onu nasıl dediği de önemli değildir. Ne yaptığı ve onu nasıl yaptığı önemlidir.
  • Kişinin ne dediği de, onu nasıl dediği de önemli değildir, ne yaptığı ve onu nasıl yaptığı önemlidir.
  • "Bir şey kazanılırken bir şey kaybedilir."
  • " Şans diye birşey yoktur. Her küçük şeyin ardında bir anlam vardır. Bununda var. Birazı sana , birazı bana yönelik. Şu anda o anlamı açık seçik göremiyor olabiliriz ama.... çok geçmeden göreceğiz. "
  • " Şans diye birşey yoktur. Her küçük şeyin ardında bir anlam vardır. Bununda var. Birazı sana , birazı bana yönelik. Şu anda o anlamı açık seçik göremiyor olabiliriz ama.... çok geçmeden göreceğiz. "
  • Stu'ya bir kere daha, hayatta ne yapacağına karar verene kadar okuldan çıkmasını söyledim.O kararı verinceye kadar tek yaptığının hayatı ertelemek olduğuna dikkati çektim.Yaratılıştan serüvenci biriyse, dişçi olmaktan bir hayır gelmeyeceğini anlattım.Yine ikna olmadı.
  • Sorunlar, alt edilmek için. Özgürlük, kanıtlanmak için. Ve biz rüyamıza inandığımız sürece, hiçbir şey rastlantı değil.
  • Eninde sonunda kazananlar kazanacaklarına inananlardır !
  • "İyilik denen şeyi anlamak ne kadar da zordu."
  • Uçak bir tomar değnek, tel ve kumaştan başka nedir ki? Gökyüzünün nasıl bir yer olduğunu, kendimin nasıl bir insan olduğumu öğrenmenin bir aracıdır, o kadar. Uçak özgürlüğün simgesidir, sevincin simgesidir, anlama gücünün, o anlayışı gösterebilmenin simgesidir. Bu tür şeyler yok edilemez ki!
  • Tabi vardı karılarımız.Ailelerimiz de vardı. Ne kadar serüvenci olursak olalım.Ama insanların bunları duymak isteyeceğini sanmıyorduk. Ücretle yolcu uçuran pilotlar gamsız, özgür, eğlenceden hoşlanan, renkli tipler olmalıydı.Bir başka çağın insanlarıydı onlar.Evli bir gök çingenesi de olur muydu?Ücretle yolcu uçuran birini bir eve yerleşmiş otururken kim düşünebilirdi?
  • Gerekirse maskeni takar, içindeki çocuğu dünyadan korursun, ama o çocuğun yok olmasına izin verirsen dostum, büyümüş olur, ölürsün.
  • Kişinin ne dediği de, onu nasıl dediği de önemli değildir, ne yaptığı ve onu nasıl yaptığı önemlidir.
  • Delikanlının o ciddi ve sessiz maskesinin bir uydurmaca olduğu daha belli oluyordu, çünkü sessiz ve ciddi insanlar 1 mil yüksekteki uçakların kanadından atlamaz, çingene pilotluk aşkına ülkenin yarısını dolaşmaya kalkmazdı.

Hiç Bir Şey Rastlantı Değil İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Richard Bach Otobiyografi Anı Kitap: Kitabı uzun yıllar önce okumuştum, buraya da kısa bir inceleme eklemek istedi. Kitap otobiyografik bir anı kitap, yazarın, uçağı ve uçuş arkadaşları ile kasaba kasaba dolaşarak parayla İnsanları dolaştırdıkları dönemini anlatıyor. Nerdeyse her kitabında var olan, hayatın getirdiği durumlar üzerine yüksek bir algı ve idrak ile bakma hâlini, bizzat kendi hayatında da aynen devam ettirdiğini görüyoruz. Zaten kitabın adı bu nedenle 'Hiç bir şey rastlantı değil' Kitap girişinden bir konferans alıntısı şu şekildedir; "Eğer dikkatliysek, zihnimiz ve gözlerimiz açıksa, sıradan şeylerdeki anlamları görürüz; diğer zamanlarda omuz silkip 'şans' dediğimiz olaylardaki amaçları anlarız." Richard Bach (Birsen Sunguray)

Hiç Bir Şey Rastlantı Değil PDF indirme linki var mı?

Richard Bach - Hiç Bir Şey Rastlantı Değil kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hiç Bir Şey Rastlantı Değil PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Richard Bach Kimdir?

Richard Bach (23 Haziran 1936) ABD'li yazar 1955'te Long Beach State College'e başladı. Kurgu ve hayal konusunda birçok eser yazdı. Kitaplarının çoğunu kendi hayatından esinlenerek yazdı. Hava Kuvvetleri'nde pilot olarak çalıştı. Ardından birçok işe girdi. Kitaplarının çoğunda bir şekilde uçmaktan bahsetti.

1970 yılında; yem bulmak için uçmak yerine hızlı ve akrobatik uçmayı seçen bir martının hikâyesini anlatan kitabı, Martı'yı yazdı. Kitap 10.000 sözcükten daha az olmasına rağmen kurgu ve kurgu dışı kitaplar arasında en çok satan oldu. Rüzgarla Uçmak'a kadar en çok satanlarda yer aldı. Rüzgarla Uçmak 1972'de 1.000.000'dan fazla kopya sattı.

Son yıllarda hayranlarıyla ilgilenmeye başladı. 1990'larda bir Amerikan şirketinde hayranlarının maillerine cevap yazmaya başladı.

Bach'ın 6 çocuğu bulunmakta ve Bette adında bir eşi var. Ardından gazeteci olarak işe başladı ve babasız büyümek hakkında bir kitap yazdı.

Bach 1977'de, Martı filmini çektiği sırada, aktris Leslie Parrish ile evlendi.

Bach'ın Sonsuza Uzanan Köprü ve Bir eserlerini etkileyen kişi oldu. 1999'da boşandılar. Martı kitapları arasında en iyi kitap oldu.

Richard Bach Kitapları - Eserleri

  • Martı Jonathan Livingston
  • Meraklılar
  • Hipnozcu
  • Pırpır
  • Aforizmalar
  • Bir
  • Gelincik Güncesi - Havacı Gelincikler Gökyüzünde
  • Gelincik Güncesi - Kurtarma Gelincikleri Denizde
  • Hiç Bir Şey Rastlantı Değil
  • Sonsuza Uzanan Köprü
  • Mavi Tüy: Gönülsüz Bir Mesihin Serüvenleri
  • Aklım Nereye Gidiyor?
  • Güvenlikten Kaçış
  • Uzak Diye Bir Yer Yok
  • Bir Çift Kanat

Richard Bach Alıntıları - Sözleri

  • Ölümün bir anlam taşıyacağına inanmıştım her zaman. Yeni bir anlayışın mantıklı ve yaratıcı bir fırsatı olacaktı ölüm. Maddenin sınırlarından kurtulup, sevinç içinde özgürleşmek olmalıydı. Ham inançların duvarları dışında bir serüven olmalıydı. (Bir)
  • Bir amaç arıyor, başkasını buluyoruz.Gözle görüleni arıyor, bulabilmek için kusursuzluğun cilalı anısına sarılıyoruz, gökyüzünde on, yüz, bin saat gezdikten sonra da bambaşka bir kusursuzluk keşfediyoruz. (Pırpır)
  • Öğrenmek zaten bildiğini fark etmektir. Yapmak onu bildiğini göstermektir. Öğretmek başkalarına senin kadar iyi bildiklerini hatırlatmaktır. Hepiniz, öğrenensiniz, yapansınız, öğretensiniz. (Mavi Tüy: Gönülsüz Bir Mesihin Serüvenleri)
  • “Dünya senin alıştırma defterindir, sayfalarına hesaplarını yaptığın. Oraya istersen gerçeği ifade edebildiğin halde, gerçek değildir. Oraya saçmalıklar ya da yalanlar yazmakta veya sayfalarını yırtmakta özgürsün.” (Mavi Tüy: Gönülsüz Bir Mesihin Serüvenleri)
  • Hiç tanımadığınız birini özlediğinizi hissettiniz mi? (Sonsuza Uzanan Köprü)
  • Kendimizi kötü hissettiğimizde harika hissettiğimizi söylersek, kötülük her önermeyle biraz daha dağılır. Ancak kendimizi kötü hissettiğimizde berbat hissettiğimizi söylersek, her söyleyişimizde daha da kötüye gideriz. Önerme pekişir. (Hipnozcu)
  • Ya gerçekte var olmayan zincirlerle bağlandığımıza inanıyorsak? Ve çevremizdeki dünya inandıklarımızı yansıtan mükemmel bir aynaysa? (Hipnozcu)
  • Ne kadar nitelikli ve hak eder olursak olalım, daha iyi bir hayata ancak bunu kendimiz için düşleyebildiğimiz ve kendimize ona sahip olma izni verdiğimiz zaman ulaşırız. (Bir)
  • "Dünyayı değiştirebiliyorken niye bırakalım? Görüntülerin karşısında yaşamın var olduğunu söylediğinde, büyüleyici Seçim'i kullandığında, sıkı bir çalışmayla geçen zamandan sonra yaşam değişir." (Güvenlikten Kaçış)
  • Üzerimize saldıran havayı kanadımızın kenarıyla, eldivenimizle, kısılan gözlerimizle kesip dilimliyoruz. Uçmak bu işte.Kendinizi mutlu mutlu göğün bir yanından bir yanına atmak, o tanıdık dünyayı her türlü açıdan görmek, ya da görmemek. (Pırpır)
  • Yanılmak ne büyük bir zevktir. Prensesler,şövalyeler,büyüler,ejderhalar,giz ve serüven... yalnızca her an burada değil,dünyada hep yaşamış olan onlardır ! (Sonsuza Uzanan Köprü)
  • “İnsan, yüreğinin inkar etmediği yere aittir.” (Aklım Nereye Gidiyor?)
  • " Şans diye birşey yoktur. Her küçük şeyin ardında bir anlam vardır. Bununda var. Birazı sana , birazı bana yönelik. Şu anda o anlamı açık seçik göremiyor olabiliriz ama.... çok geçmeden göreceğiz. " (Hiç Bir Şey Rastlantı Değil)
  • Beni, sen ya da senin benim için yaptıkların değil, inançlarım mutlu eder. Ve inançlarımdan sorumlu olan kişi sen değilsin, benim. (Güvenlikten Kaçış)
  • Rüyaya göre dağgelinciği doğası değildi bu nezaket, genetik kod da değildi. Çok uzun yıllar önce fikrimizi değiştirdik: Şiddete son verdik. Onun yerine her ne olursa olsun nezaketi koyduk. Bu fazla duyarlı birinin yazdığı bir fabl mı, yoksa medeniyetin tarihçesimi? (Meraklılar)
  • Rakamlar sınırları belirler; iyinin, mükemmelin sınırları yoktur. (Martı Jonathan Livingston)
  • Sınırlarımızı sırayla ve büyük bir sabırla aşmaya çalışmalıyız. (Martı Jonathan Livingston)
  • Katlanmak zorunda olmadığımız bir duruma katlanıyorsak, bunu budala olduğumuz için yapmıyoruz. Bu duruma katlanıyoruz, çünkü sadece bu durumun bize öğretebileceği dersi almak istiyoruz, onu özgürlüğün kendisinden daha çok istiyoruz. (Güvenlikten Kaçış)
  • Bu dünyada tam benim kadar yalnız birinin daha bulunduğuna inanmak istiyorum. Bir gün birbirimizi bulacağımıza, birbirimizi seveceğimize, bir daha hiç yalnızlık çekmeyeceğimize inanmak istiyorum! (Bir)
  • "Gözlerini çoktan kapatmış, derin düşüncelere dalmış bekliyordu." (Gelincik Güncesi - Kurtarma Gelincikleri Denizde)

Yorum Yaz