Kitap Künyesi
Yazar: Tess Gerritsen
Çevirmen: Özlem Gültekin
Orijinal Adı: Presumed Guilty
Yayın Evi: Martı
İSBN: 978-605-348-044-0
Sayfa Sayısı: 361
Masumiyetin İçin Savaş Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Masum olduğu kanıtlanana kadar o bir suçluydu...
Miranda Wood evine geldiğinde, ayrılmak istediği yasak aşkını yatağında ölü bulur. O şimdi insanların gözünde hem tanık hem de şüpheli durumundadır. Kimliği belirsiz bir adam tarafından kefaleti ödendiğinde ise dikkatleri daha da üzerine çeker.
Miranda suçsuzluğunu ispatlamak için çabaladıkça, kendisini karanlık bir bataklığın içinde bulur. Şantaj ve sıra dışı skandallar ortaya çıktıkça gerçeğe daha da yaklaştığını hisseden Miranda, katil tarafından takip edildiğini fark eder. O, katil için büyük bir tehlikedir ve bu tehlikenin ortadan kaldırılması gerekiyordur… Masumiyetini kanıtlamak için verdiği mücadelede sevgilisinin hayatına dair öğrendiği sırlar Miranda'nın kurtuluşu olabilecek midir?
"Tess Gerritsen, kütüphanemden asla eksik etmediğim yazarlardan biri. Her kitabıyla beni kendisine hayran bırakıyor."
Stephen King
"Tess Gerritsen yine harikalar yaratmış. Masumiyet uğruna verilen mücadele ancak bu kadar güzel anlatılabilir."
Publishers Weekly
"Sırlarla dolu ölüm, gözü dönmüş bir katil ve masum bir kadın... Bu üç temayı bir araya getiren yetenekli yazar, okurlara muhteşem bir roman sunuyor."
Booklist
"Tess Gerritsen, Masumiyetin İçin Savaş adlı kitabında heyecan dolu bir macera ve merak uyandıran bir aşkla karşımıza çıkıyor."
Romantic Times Book Reviews
Masumiyetin İçin Savaş Alıntıları - Sözleri
- -"Büyümüşsün." -"Evet. İster istemez."
- "Bana acımana ihtiyacım yok."
- Hiçbir zaman farklı olmayacak.
- Bayan St. John, “Mutlu sonlar kendiliğinden gelmez. Bazen onlar için çabalamak gerekir," dedi.
- Mutlu sonlar kendiliğinden gelmez. Bazen onlar için çabalamak gerekir.
Masumiyetin İçin Savaş İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Merhaba arkadaşlar Tess Gerritsen'i hepimiz biliriz. Tıbbi gerilim kitapları efsanedir. Bunda Tess'in doktor olmasınında payı çok büyük. Ancak diğer polisiye kitapları biraz dalgalı. Bazı kitapları çok iyi, bazı kitapları da sönük kalıyor. Ancak bu kitap iyi kitaplarından biriydi. En azından okunabilecek, sayfalar ilerledikçe daha da merak ettiğiniz bir kitap. . . Kitapta polisiye ve aşk iyi bir şekilde harmanlanmıştı. Ben kendimi kasmadan iki günde rahat bir şekilde okuyup bitirdim. Akıcı, sizi fazla sıkmayacak. Aksiyonu çok fazla olmasa da olayların akışını beğendim. Polisiye seviyorsanız bence mutlaka okuyun. Seveceksiniz. . . Adaletin sağlanamamış olmasından hepimiz nefret ederiz. Miranda Wood'un da maalesef böyle bir durumu vardı. Çünkü eski sevgilisi ve patronu Richard, Miranda'nın evinde ölü bulunmuştu ve tüm oklar katil zanlısı olarak Miranda'yı gösteriyordu. Ancak Miranda masumdu ve masum olduğunu kanıtlayabilmek için büyük bir uğraş vermesi gerekecekti. Miranda bununla mücadele ederken bir yandan da onun peşinde birileri vardı. Birileri Miranda'yı da öldürmek istiyordu. . . Kitabın konusu bu şekilde arkadaşlar. Okuyun bence güzel bir kitap. Söyleyeceklerim bu kadar. Kendinize çok iyi bakın. Sağlıcakla Kalın.. . (Enes Kaplan)
Yeni bir Tess Gerritsen kitabıyla selamlar. Daha önce okuduklarınızı unutabilirsiniz. Beklentiyi azaltıp okumak en iyisi. Direkt yazarı görünce aldım, tıbbi terimler, dedektifler bekliyorum tabi. Ne çıktı dersiniz Aşk romanıymış meğer. Ama öyle iki gencin hikayesi değil bu. Miranda ve Chase'in hikayesi. Şehirde gazete müdürü olarak çalışan adam: Richard. Eveleyn adında eşi ve ikiz çocukları. Tüm bunlara rağmen eviyle pek ilgilenmeyen, gönlü çekirge misali ondan ona atlayan, adını aşk sandığı bir takıntı. Yine bir kadın, Miranda Wood. Gazetede çalışıyor. Onu bunu bırakalım da yazarımız güçlü kadın karakterler oluşturmaya bayılıyor. Bir gün Richard, istifa mektubu sebebiyle Miranda ile buluşmak ister, kadın zaten istemediği bir durumdadır, kendini epey suçlu hisseder ve Richard gelmeden evden çıkar. Sahilde bir saat kadar oturur. Geri döndüğünde ev kapısı açıktır. Richard içeride şaka yapıyor sanarken, evi dolaştığında odasına girer. Richard ölmüş daha doğrusu öldürülmüştür. Miranda'nın bıçağı, parmak izleri.. Haliyle tüm suç ona kalır. Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur kuralı yerine masumiyeti kanıtlanana kadar herkes suçludur kuralı geçerli. Peki Chase kim mi? Spoiler olduğunu düşünmüyorum o yüzden söylüyorum, Chase Richard'ın üvey kardeşi, anne tarafından. Benzerlik bakımından kan bağı dışında aralarında bir şey kesinlike yoktu. Ve ve Miranda'ya tek inanan kişi Chase idi. Birlikte yaptıkları araştırmalar sonucunda canları pahasına savaştılar, katil çok güçlü biri değildi, asla tahmin edilebilir değildi bence. Keyifli ama pek Cerrah, Çırak tadı vermiyor. Okuyacaklara uzun bir aradan sona keyifli okumalar dilerim. :) <3 (elif)
Kitap daha çok aşk üzerine kurgulanmıştır. Aşık olmanın yol açtığı hayal kırıklıklarını sürekli ele almaktadır. Bence çok akıcı olmayan bir kitaptı. Kitabı okuyacakların çok beklentiye girmemelerini tavsiye ederim. Kitabın konusu ise evli bir adam olan Richard'ın yanında çalışan miranda ile ilişkisini ele almaktadır. Kadınlar tarafından reddedilmeye alışkın olmayan Richard Miranda'nın ondan ayrılmasını hazmedemez ve sürekli miranda ile görüşmek konusunda ısrarcı olur. Daha sonra miranda ile konuşmak için evine geleceğini belirtir. Richard ile karşılaşmak istemeyen miranda dışarı çıkar ve biraz sahilde dolanır. Eve geldiğinde ise Richard'ı yatağında ölü bir şekilde yatarken bulur. Bu noktadan sonra tek sanık olarak görülen miranda'nın kendi suçsuzluğunu ispat etme çabaları anlatılmaktadır. (Hasan BATMAZ)
Kitabın Yazarı Tess Gerritsen Kimdir?
Cerrah, Günahkar, Diriliş, Siliniş, İkiz Bedenler, Hasat ve daha birçok polisiye-gerilim türündeki kitaplarıyla ülkemizde ve dünya çapında hatrı sayılır bir okuyucu ve hayran kitlesi edinmiş Çin asıllı Amerikalı yazar Tess Gerritsen, 12 Haziran 1953 yılında doğdu.
Küçük yaşlarda polisiye türündeki kitaplara ilgi duymaya başladı. Gerritsen’ın bu ilgisi zamanla kendi polisiye öykülerini yazma isteğine dönüştü. Lakin yazarın ailesi Tess’i yazarlıktan uzak tutmaya çalışıyordu, onlara göre yazarlık uzun vadede iyi gelir getirmiyordu ve Tess tıp okumalıydı. Öyle de oldu ve Tess Gerritsen tıp öğrenimi gördü. Stanford Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nden mezun oldu ve daha sonra California Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve ardından Honolulu’da hekim olarak iş hayatına atıldı.
Ne var ki Tess Gerritsen, hekim kimliğine rağmen yazmaya olan tutkusunu yitirmedi ve romantik gerilim türünde çeşitli öyküler yazdı. Bu öykülerden biriyle bir ödül bile kazandı.
Bunun ardından Tess, ilk romanlarını yazmaya koyuldu. Başlangıçta romantik gerilim türünde eserler veren yazar, yazarlığını mesleğiyle birleştirmeye karar verdi ve tıbbi gerilim türünde kitaplar yazmaya başladı. Yazarın bu türdeki ilk romanı 1995 yılında yayımlanan Hasat adlı romanıydı ve roman kısa zamanda çok satanlar listelerine yerleşerek büyük bir başarı kazandı. İlk Tess Gerritsen eseri Hasat, gerçek bir olaydan esinlenmişti ve romanda Moskova’da gerçekleşen bir kayıp çocuk vakası ele alınıyordu. Roman, New York Times Çok Satanlar Listesi’nin bir parçası olmuştu.
Tess Gerritsen Hasat’ın ardından eleştirmenlerce de övgüyle bahsedilen Rizzoli & Isles Serisi’ni yazdı. Tıbbi gerilim türündeki bu serinin ilk romanı ülkemizde de çok sevilen Cerrah’tı. 2001 yılında yayımlanan Cerrah, Jane Rizzoli adında bir cinayet dedektifinin ve ortağı Thomas Moore’un kurbanlarına işkence ettikten sonra onları katleden bir seri katili yakalama uğraşlarını anlatmaktaydı. Kitabın zekice kurgusu, yazarın tıp bilgisinin getirdiği gerçekçi tıbbi tasvirler, insan psikolojisinin başarılı aktarımı, yazarın son derece akıcı ve heyecan uyandırıcı kalemiyle birleşmesiyle kitabı alanında üst seviyeye taşıyordu.
Cerrah’ın devamı niteliğindeki Çırak romanında Rizzoli’nin ortağı Thomas Moore’un yerini tıp alanında uzman olan Dr. Maura Isle aldı. Kadın baş karakterler Rizzoli ve Isles, güçlü ve etkileyici kişilikleriyle yazarın çift kariyerini de sembolize etmektedir. Dedektif Rizzoli, yazarın polisiyeye olan tutkusunun bir sembolüyken Dr. Isles ise yazarın tıbbi kimliğinin bir imgesidir. Seri, Tess Gerritsen eserleri arasında televizyon dizisine uyarlanan tek eserdir.
Özellikle ülkemizde giderek artan bir hayran kitlesine sahip olan Tess Gerritsen, Stephen King’in memleketi Maine’de yaşamaktadır ve heyecan yaratan eserlerini yazmaya devam etmektedir.
Tess Gerritsen Kitapları - Eserleri
- Gece Nöbeti
- Çırak (Midi Boy)
- Cerrah
- Günahkâr
- İkiz Bedenler
- Siliniş
- Mefisto Kulübü
- Ruh Koleksiyoncusu
- Hasat
- Asla Arkana Bakma
- Bıçak Sırtı
- Kemik Bahçesi
- Yörünge
- Masumiyetin İçin Savaş
- Kan Gölü
- Ruhundaki Zehirle Yüzleş
- Buz Gibi Soğuk
- Gölgesizlerin Tutkulu Dansı
- Aşk Ölümden Uyanıştır
- Sessiz Kız
- Proje: Ölümcül Virüs
- Sona Kalan
- Gece Yarısından Sonra
- Karanlığın Ayak İzleri
- Diriliş
- Ateşin Şarkısı
- Ucubeler
- Bir Sırrım Var
- Karanlığı Beklerken - Kupa Kızı
- İsimsiz Ceset
- Gece Gelen
Tess Gerritsen Alıntıları - Sözleri
- Bir insanın bilincini kaybetmesi için şahdamarına yirmi saniye baskı yapmak yeterlidir. (Gece Yarısından Sonra)
- Hayatlarına etten- kemikten gerçek bir erkek girene kadar film yıldızlarının hayaliyle yetinecek olan kadınlar. Tabi gelen olursa. (Gece Nöbeti)
- Beni ölüler değil, yaşayanlar huzursuz ediyor. (Buz Gibi Soğuk)
- Kazanılan her şeyin karşılığında birkaç şey kaybediliyor. (Gece Yarısından Sonra)
- İlişkimizin zamana yenik düşmesine izin vermeyecek ve beni mutlu edecek adamın o adam olduğuna inandırdığı diğer geceleri düşündüm. (Gece Gelen)
- "Sanırım bazı insanların payına düşen tek şey yalnızlık." (Aşk Ölümden Uyanıştır)
- + Konuşmayalım o zaman. Yani acıtıyorsa. - Belki konuşmamak acıtıyordur. (İkiz Bedenler)
- Başka seçeneği yoktu. Kredi kartını kullanmak zorundaydı. (Gece Yarısından Sonra)
- Sessizlik bazen, sevgimizi ispat etmemizin tek gerçek yoluydu. (Gece Gelen)
- Mucize beklemiyorsun değil mi? (Hasat)
- "Bir kadının ne yapması gerektiğini bildiğini sanan bütün erkeklere duyduğu kızgınlığı kafasından atamıyordu. " (Diriliş)
- Şimdi tek isteği eve varmaktı. (Hasat)
- İnsan ailesini kaybettiğinde her şeyini kaybediyor. (Sona Kalan)
- “Saçını beğendim,” dedi Jordan. “Teşekkür ederim,” diye cevapladı kadın. “Gerçi biraz gösterişli, öyle değil mi? Gereğinden fazla dikkat çekiyor.” “Amaç o zaten.” “Ah, anlıyorum. Guy Delancey.” Kadın başını kaldırdı. “Bazı erkeklerin davranışları kolayca tahmin edilebiliyor.” “Bu hiç adil değil. Zavallı aptal yaratıkların üzerinde büyük avantajınız var.” “Tanrı vergisi yeteneklerimden neden yararlanmayayım ki?” (Gölgesizlerin Tutkulu Dansı)
- Nereye gittiğimiz, neler bildiğimize bağlıdır; neler bildiğimiz de nereye gittiğimize. (Cerrah)
- Artık asla mutlu olamayacaksın. (Siliniş)
- "Günlerimiz sayılı, dedi içinden. Bu dünyada sevdiklerimizle geçirebileceğimiz zaman ne kadar az." (Aşk Ölümden Uyanıştır)
- "Cesetlerden çok daha korkutucu şeyler vardır dünyada." (Günahkâr)
- Ölüm, beklenmedik bir olay değildi. (Siliniş)
- Her şeyi böylesi iğrençleştiren de buydu zaten. Dindarlık kisvesine bürünmüş kötülük. (Bir Sırrım Var)
Yorumlar
0 yorum