Kitap Künyesi
Yazar: Meyrem Karadeniz
Yayın Evi: Favori Yayınları
İSBN: 9786059142298
Sayfa Sayısı: 140
--reklam--
Mavi Kadar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Mavinin ateşi tüm renklerden daha çok yakar seni... Hem sıcak hem soğuktur alevleri...
Mavi kadardır her duygu, mavi kadar seversen sonsuzdur sevgin.
Nefretin öfken mavi kadardır, derin ve soğuk. Renklerden en çok maviyi sevme nedenim de budur. Mavi bir başkadır benim için.
Sakinlik, huzur, sevgi birçok duygu bana maviyi çağrıştırır.
O yüzden, ben de seni mavi kadar seviyorum. Okyanuslar ve gökyüzü gibi uçsuz bucaksız...
Mavi Kadar Alıntıları - Sözleri
- Duygularını göstermenin zamanlamasını yanlış yaptığında, karşındaki insanı kazanmadan kaybedebiliyordun.
- Hayatınızdaki boşlukları, zamanı gelip o boşluk dolana kadar fark etmiyorsunuz. Yeni keşfettiğiniz bir mekan ya da güzel bir tat olabileceği gibi o boşluğun sahibi yepyeni insanlar da olabiliyor.
- Mavi... Ne kadar çok şey Deniz’i hatırlatıyordu bana. Mavi kadar sevdiğini söylediği o sabaha dönmek için neler vermezdim..
- Dikkatinizi çeken ve size farklı gelen insanları bulunduğunuz ortam ne kadar kalabalık olursa olsun seçebilirsiniz. Kendilerini özellikle gösterme çabaları olmamasına rağmen gözünüze çarparlar..
- ../verdiğin değeri görmediğini bile bile ne kadar daha kürek çeker ki insan?..
- Defalarca okuduğum şiirler yine imdadıma yetişmişti. Mısraların arasında kayboluyordum..
- "Sen gelmezsen kış geliyor Soğuyup donuyor güneşim Buz tutmuş içim dışım Cam gözlerimde donuk gözyaşım Buzul çağını getirir gidişin Sesten sese koşsam da senin değil Sesini gönder hiç olmazsa Bende donan yokluğunu Isıtsın sesindeki güneşin"
- En zoru duygularımızı göstermektir karşınızdaki insana. Herkesin yanında ağlayamazsınız. Üzerinize kalmış bir rol vardır ve bunu kaybetmek endişesiyle duygularınızı kendinize saklarsınız. Karşınızdaki insana, kendinizi yanında ağlayabilecek kadar yakın hissediyorsanız ilişkinizde hiçbir engel kalmamiş demektir.
- "... sensiz, mavisi hançerlenmiş bir akşamüstüyüm..."
Mavi Kadar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Mavi, umut demek. Bir tebessümün ferahlığını, bir nefesin sıcaklığını, bir bedenin korunaklı kucağını, ince belli bardaktaki bir çift çayın buğusunda edilen birkaç kelamı, uzun upuzun yollarda saatlerce yürümeyi, bir nehrin şırıltısını dinlerken uyuyakalmayı, güneşli pırıl pırıl bir köy sabahında beyaz sabun kokulu çarşaflar içindeyken, çatal kaşık sesleriyle uyanmayı ve bütün bunların ruha doldurduğu o enfes hisleri doyasıya duyumsamak demek... Geleceği düşünmek demek. Bugünü dolu dolu yaşamaktan vazgeçmeden, geleceği hayallerle bezemek demek. Maviyi düşünerek, mavilere dalarak, mavilerin içinde... Mavi böyle bir renk, belki renkten de öte. O yüzden yabancıların dediği gibi: "Put a little blue, in everything you do." (Yaptığın her şeye biraz mavi bulaştır.) (Doruk Hazar)
Dünya mavidir, tıpkı bir portakal gibi.: Peki neydi MAVİ? Yalnızca bir renkten mi ibaret? Ya uğruna yazılan onca şarkı, şiir, hikaye, hayatlar kuru bir renk için mi? Gerçekten MAVİ neydi, kimdi o halde? Karanlığı MAVİye zorlamak mı? Yoksa karanlıklardan kaçıp MAVİye sığınmak mı?Bir ayna gibi gizemli oluşu niye? Edip Cansever’in de dediği gibi “Bir renk değildir, MAVİ huydur bende ve benim yetinmezliğimdir ve herkesin yetinmezliğidir.” MAVİ umuttu.. mutluluktu… MAVİ hayaldi.. özgürlüktü.. saflıktı.. bekleyişti.. kavuşmaktı.. vuslattı.. yağmurdu.. ağlamaktı.. gülmekti.. renklerin en güzeli en anlamlısı insana da doğaya da en çok yakışanıydı.. Biraz da hevesti belki, bulutlara, gökyüzüne, kuşlar gibi uçmaya... Dinginliğin anlamına sahipti bu renk.. İnsanı alıp huzurun kucağına koyuyordu resmen. MAVİ, görünür kılınmış karanlıktı belki de.. birazı geceye, birazı hüzne, birazı aşka bulaşık renk.. Biraz asi, biraz aşık renk. Bir as renk, bir şık renk. MAVİ... MAVİ, anlamı tükenip bitip gitmeyen bir sonsuzluk benim içimde. Bundandır kendimi MAVİye ait hissedişim onunla bütünleşmek isteyişim ve o olmak MAVİ ile hatırlanabilir biri olmak; işte o yüzden dalar dalar giderim bende uçsuz MAVİlere, benim umutlarım MAVİ, benim hüzünlerim MAVİ, bir de emanet yüreğim var bir bilseniz MASMAVİ. Kitap da beklentim olan gönüllü MAVİ zehirlenmesinin ihmali üzerine kenar süsü niyetine görebileceğiniz bir mavileme ile başlamak istedim naçizane. (: Hani Haydar ERGÜLEN’in, Mavi Üstüne Siyah şiirinde de dediği gibi; “Mavi konuşalım, mavi yazalım Mektuplar zarfa girer girmez mavi Söz mavi olsun ağızdan çıkar çıkmaz İki ayrılık arasındaki yol mavi Göz göze gelince mavi olsun yakınlığı kızla oğlanın Mavi bir anı gibi ışıklar içinde zaman.” Hayat, şehirlerarası bir otobüs yolculuğu gibidir. Sürekli hareket halindesinizdir ve camdan dışarı baktığınızda gözünüzün önüne gelen görüntüler hemen hemen aynıdır. Ama bazen olur tüm o sıradanlığın, aynılığın içinden sizi çekip çıkaran bir yerden geçersiniz. Yol boyunca uzayıp giden, kupkuru, sapsarı otlardan sonra kısa bir süreliğine yemyeşil, hayat dolu bir orman seriliverir önünüze sanki. Ardından da masmavi gökyüzü kollarını açıp sıkıca kucaklar sizi. Bu; kimi zaman bir başarı, kimi zaman bir kavuşma, kimi zaman da tanışmadır. Sonra o ormanı da geride bıraktığınızı fark edersiniz. İneceğiniz şehre varmışsınızdır artık. Demem o ki, yolun başı ve sonu bellidir aslında. Bu yüzden önemli olan, yolculuk sırasındaki güzelliklerin farkına varmak ve geçirilen güzel anların, anılar haline gelmeden önce onların tadını alabilmektir. "Ve dünya siyaha da boyansa yanınızda sevdikleriniz varsa sizin için her yer yine MAVİ kalır. Hayatınızdan MAVİ eksilmesin." (: Mavi Kadar, yazar/meyrem-karadeniz’in yazdığı ilk kitap. İlk kitabı olması gözünüzü fazla korkutmasın, ama çok büyük beklentiler altında da bırakmasın. Bence bir şans verilmeyi hak ediyor. Keyifli okumalar.. Mavi günler.. (: (Mavi)
Kitap ayracına gerek kalmadan biten kitap: Uzun zamandır sonunu merak ederek gece 3`te kitap bitirmemiştim. Sizi içine alıyor,oldukça akıcı ve anlaşılır bir dil kullanılmış. Yer yer bazı cümlelerde aynı bilgiyi paylaşmış ve ufak tefek bir kaç cümlede hata olsa da sizi üniversite yıllarına götürebilecek bir kitap. Daha çok 15-25 yaş aralığına hitap ediyor ve günlük tadında gibi. Yazarın ilk kitabı,ben beğendim... (Sevda A)
Mavi Kadar PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Meyrem Karadeniz - Mavi Kadar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Mavi Kadar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Meyrem Karadeniz Kimdir?
1978 yılında Rize’de dünyaya gelen yazar, ilk ve orta öğrenimini Karabük’te tamamladı. Lise ve üniversite eğitimine ise 1993 yılından itibaren Ankara’da devam etti. 2005 yılından bu yana bir kamu kuruluşunda görev yapan yazar, halen Ankara’da yaşamaktadır.
“Mavi Kadar” ve “Kayıp Tufan” adlı iki romanı vardır. İki aylık periyotlarla yayımlanan Kalender Dergisi’nde yazın hayatına devam etmiş, derginin yayımlanmasının son bulmasıyla ara verdiği edebiyat dergisi yazın hayatına üç aylık periyotlarla yayımlanan Kirpi Edebiyat ve Düşün Dergisi’nde devam etmektedir. 2021 yılında okurlarıyla buluşan 21 Kadın 21 Öykü kitabında bir öyküsü ile yer almaktadır.
Yazar, deneme, öykü ve roman türlerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
--reklam--
Meyrem Karadeniz Kitapları - Eserleri
- Mavi Kadar
- Kayıp Tufan
--reklam--
Meyrem Karadeniz Alıntıları - Sözleri
- En zoru duygularımızı göstermektir karşınızdaki insana. Herkesin yanında ağlayamazsınız. Üzerinize kalmış bir rol vardır ve bunu kaybetmek endişesiyle duygularınızı kendinize saklarsınız. Karşınızdaki insana, kendinizi yanında ağlayabilecek kadar yakın hissediyorsanız ilişkinizde hiçbir engel kalmamiş demektir. (Mavi Kadar)
- "... sensiz, mavisi hançerlenmiş bir akşamüstüyüm..." (Mavi Kadar)
- Çevreme baktığımda birçok insanın sahip olamayacağı şeylere sahibim ama gelin görün ki SAHİP OLMAK İLE AİT OLMAK O KADAR AYRI Kİ. (Kayıp Tufan)
- Duygularını göstermenin zamanlamasını yanlış yaptığında, karşındaki insanı kazanmadan kaybedebiliyordun. (Mavi Kadar)
- "Kitapların ışığında aydınlık bir gelecek." (Kayıp Tufan)
- Hayatınızdaki boşlukları, zamanı gelip o boşluk dolana kadar fark etmiyorsunuz. Yeni keşfettiğiniz bir mekan ya da güzel bir tat olabileceği gibi o boşluğun sahibi yepyeni insanlar da olabiliyor. (Mavi Kadar)
- Hissettiği gibi görünmeli insan . Görünmez zincirler yüzünden saklıyoruz hislerimizi. Güçlü olmak dik durmak kimseye bir şey sezdirmemek, kimseyi üzmemek için sakladıkça en derinlerde nasır bağlıyor duygularımız. (Kayıp Tufan)
- ../verdiğin değeri görmediğini bile bile ne kadar daha kürek çeker ki insan?.. (Mavi Kadar)
- İnsanlar sebeplerinizi bilmeden ne yazık ki sonuçlarınızı yargılamayı maharet sayıyordu. (Kayıp Tufan)
- "Sen gelmezsen kış geliyor Soğuyup donuyor güneşim Buz tutmuş içim dışım Cam gözlerimde donuk gözyaşım Buzul çağını getirir gidişin Sesten sese koşsam da senin değil Sesini gönder hiç olmazsa Bende donan yokluğunu Isıtsın sesindeki güneşin" (Mavi Kadar)
- İnsanlar sebeplerinizi bilmeden ne yazık ki sonuçlarınızı yargılamayı maharet sayıyordu (Kayıp Tufan)
- Mavi... Ne kadar çok şey Deniz’i hatırlatıyordu bana. Mavi kadar sevdiğini söylediği o sabaha dönmek için neler vermezdim.. (Mavi Kadar)
- Yıllar sonra bile çocukluk aşkımın görüntüsü gelir gözümün önüne. Oysa zaman içinde sevgilerin bile şekil değiştirdiğini yaşayarak görmüştüm. Yeryüzündeki tüm insanlardan daha yakınken bir anda dünyalar kadar uzaklaşıldığını, ne kadar seversen sev herkesin bir şekilde gittiğini de öğrenmiştim. (Kayıp Tufan)
- Defalarca okuduğum şiirler yine imdadıma yetişmişti. Mısraların arasında kayboluyordum.. (Mavi Kadar)
- Aşka doymadan ayrılığa , vuslata doymadan hasrete mahkum olmuştuk... (Kayıp Tufan)
- Birden fazla dönüm noktasını geride bıraktıktan sonra hayat devam etmeliydi. Günün doğmadığı, gecenin olmadığı, mevsimlerin değişmediği görülmedi. (Kayıp Tufan)
- Hiç yaşamamak mı yoksa eksik de kalsa yaşamaya razı olmak mı ? (Kayıp Tufan)
- 1980 lerde çocuk olmak , arkadaşlıkları sosyal medyadan ibaret çocuk olmaktan çok daha güzel ve eğlenceliydi. Toprakla , ağaçlarla , hayvanlarla, börtü böcekle haşır neşir büyümüştük. Toprak kokusu almadan, kedi köpek ile oynamadan , kuş sesleri ve cırcır böceklerini dinlemeden nasıl çocukluk yaşanırdı ki zaten ? (Kayıp Tufan)
- Dikkatinizi çeken ve size farklı gelen insanları bulunduğunuz ortam ne kadar kalabalık olursa olsun seçebilirsiniz. Kendilerini özellikle gösterme çabaları olmamasına rağmen gözünüze çarparlar.. (Mavi Kadar)
Yorumlar
0 yorum