Kitap Künyesi
Yazar: Sibel K. Türker
Yayın Evi: Can Yayınları
İSBN: 9789750715419
Sayfa Sayısı: 176
--reklam--
Meryem'in Biricik Hayatı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bir ölünün gülümseyişi gibiydi incecik yüzünde açılmaya çalışan şey. Bir taşlaşmanın ifadesiydi sanki. Geri dönülmezlik taşıyordu, bu nedenle çabuk söndü, ince yüz içine çekilerek donuklaştı. Sabit bakıyordu, gözleri mıh gibi suratıma çakılı. Kaçınacak bir şey yoktu. Ama yine de uçurum görmüş birinin edasını taşıyordu. Bu ne mi demek? Belki sonra açıklayabilirim.
“Romana asıl gücünü veren dil yapısı. Hayatı ve yazıyı edebiyatın imkânlarıyla sorgulayan Meryem’in Biricik Hayatı, parçalı kurgusuna rağmen, yakaladığı dille etkileyici ve güzel bir anlatı. (...) Sibel K. Türker’in, roman kahramanı yazar Ela’nın ve biz okuyucuların ortak tek bir anlamda buluşamayacağımız, herkesin kendi anlam dünyasından taşıyacağı yorumlarla bütünlenecek bir metin.”
ÖMER TÜRKEŞ
--reklam--
Meryem'in Biricik Hayatı Alıntıları - Sözleri
- “…Çünkü hakikate ulaşmak zaman alırdı. Çünkü hakikatin katmanları deniz tarağı Ming’in kiler kadar kolay sayılmazdı.”
- “Bir romanın yarım kalması, genç ölmek kadar hazin, faydasız bir tasarıdır.”
- “İnsanlar aşağı yukarı birbirine benzer ve yazgıları da...”
- “İnsanı koşulları belirler.”
- “Rabbi kadının doğururken acı çekmesini öngördü.”
- “Korkuluk karga ikilisinin mutlu bir çift olduğunu düşünmüştü bir de. ‘Git başımdan-Gitmiyorum-Kork benden-Korkmuyorum-Öyleyse terk et-Terk edemem.’ ”
- İşte, dedim kendi kendime, ben de Allah'ın örüp örüp de söktüğü bir şeyim. Galiba öyle. Ne faydası var, neye yarar?
--reklam--
Meryem'in Biricik Hayatı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Bitirdiğinizde şu soruyu kendinize sorarken bulacaksınız. "ben ne okudum?" Sibel K. Türker'den ilk olarak bu kitabı okumam çok büyük talihsizlik oldu. Daha iyi bir yazar olduğuna eminim. Başka eserlerine de şans vereceğim. Siz de öyle yapın. (Burak Kuşcu)
170 sayfalık kitabı okurken yorulduğumu hissettim. Birbiriyle alakasiz, kopmuş öyküler, karakterler karışık, mekan anlamsız. Şaşkınlık yaratacağım derken karmaşa yaratılmış. Ara ara okuyucunun merakı kamçılanmış fakat yeterince tatminkar cevaplar yok. Başka bir kitabi var mı yazarın bilmiyorum ama o kadar soğudum ki okurken ikinci bir kitaba şans verebilir miyim bilemiyorum. (Pınar)
yani. 171 sayfanın bu kadar yorduğu başka bir kitap okumadım. bir süre sonra ben anlamıyorum heralde diyerek devam edip bitirebildim. konusu çok ilgimi çektiği için almıştım. romandan gibi de değil. (Selin Yazıcı)
--reklam--
Meryem'in Biricik Hayatı PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Sibel K. Türker - Meryem'in Biricik Hayatı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Meryem'in Biricik Hayatı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Sibel K. Türker Kimdir?
Sibel K. Türker, 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Uğur Mumcu Araştırma Gazetecilik Vakfı seminerlerine katıldıktan sonra öykü yazmaya başladı. Şiirleri Sombahar dergisinde; denemeleri Radikal İki ve Milliyet Sanat'ta; öyküleri ise Hayalet Gemi ve Adam Öykü'de çıktı. Kalp Yazan ve Öykü Sersemi adlı ilk iki öykü kitabı Doğan Kitapçılık tarafından yayımlandı.
--reklam--
Sibel K. Türker Kitapları - Eserleri
- Hayatı Sevme Hastalığı
- Ağula
- Burada Kalmak
- Şair Öldü
- Meryem'in Biricik Hayatı
- Benim Bütün Günahlarım
- Mecnun Kelebekler
- Öykü Sersemi
- Kalpyazan
- Aşk'ın Kalplerimizdeki Mutat Yolculuğu
- Öykü Sersemi
- Şair Öldü
--reklam--
Sibel K. Türker Alıntıları - Sözleri
- "Yanımda , bavulumda taşıdığım , gözüm gibi sakındığım tek bir anım bile yok. Çocukluğun , hayat denen güvenli kucakta bir saat oturmuşluğu , uykuya dalmışlığı yok." (Ağula)
- "Bu ülkede vizyon yok, genişlik yok.Hep gerçek; yekpare çirkin Allahsız gerçek. Ne hayrını gördük ki?" (Ağula)
- “…Çünkü hakikate ulaşmak zaman alırdı. Çünkü hakikatin katmanları deniz tarağı Ming’in kiler kadar kolay sayılmazdı.” (Meryem'in Biricik Hayatı)
- Çok yaşa demeyeyim çocuğum, bilinçli yaşa. (Ağula)
- Hiçbir şey dilemiyoruz, hiçbir şey öbür dünyadan; Yalnız deniz üstünde bir ışık, deniz üstünde yalınayak bir ışık ve uykuya dalmış karalar... (Kalpyazan)
- "Korktukça gelir seni bulur," diyor odaya seğirterek. "Batıl gelir seni bulur..." (Hayatı Sevme Hastalığı)
- İnsan sesinden uzakta,tek bir dalın ya da kuşun,yaprağın,hışırtının,belli belirsiz yaşamanın dokunulmazlığına sığınırdım. (Şair Öldü)
- Bir parça akıl,ne bileyim derinlik,aşk,duygu,yetenek ısmarlayacağımız bedeli çoktan ödenmiş varlığımız bizi bekler,bizi kuşatır,sizi bırakmaz.Kendimize dair köleliğimiz çok eskidir insan azat edilme beklentisiyle doğar.... (Şair Öldü)
- " İnsan, uzayın ve tarihin herhangi bir noktasında unutulmuş bir taştır. Kimse yerinden kaldıramaz onu, Tanrı bile..." (Öykü Sersemi)
- Kimse beni dövmedi,ama acıyor. Acıyor işte... (Burada Kalmak)
- "İşte seni sırf bunun için kabul ederim. Harf oyunlarına girme. Seni, orijinal yalnızlığın için takdir ederim." (Şair Öldü)
- Fakat annenizin ani ölümü size şunu öğretir: ertesi günün olmadığını. Sadece onun için değil sizin için de olmayacağını. (Hayatı Sevme Hastalığı)
- "Geriye hiçbir şey kalmazmış... geriye boşluk kalırmış. Boşluk kalabilir mi ki? (Burada Kalmak)
- “İnsanlar aşağı yukarı birbirine benzer ve yazgıları da...” (Meryem'in Biricik Hayatı)
- Hayat kendini yazdırıyorsa bunda ne aramak gerek?Önem ve hile.Azıcık hile.Çünkü hayat düzenbazdır (Şair Öldü)
- Bir de tuhaf ama bütün bu sıkıntılarla yaşamak güzeldi. Baş ağrısı hissetmek nedense güzeldi. Of çekmek ve bununla dağları yerinden oynatamamak, insanın evrendeki etkisizliği harikuladeydi. (Benim Bütün Günahlarım)
- Hayatın yükünü ayaklar mı yürek mi çekerdi acaba? Akılsız başın cezasını ayaklar çekerdi de, akılsız hayatların cezasını elbet yürekler göğüslenirdi. (Mecnun Kelebekler)
- Sözle ölmüyordu İsmet. Sözle belki çok yaşlılar, kalbi, tansiyonu, astımı olanlar ölebilirdi. Bir de kitaba düşkün olan hassas ruhlar. (Mecnun Kelebekler)
- "Kaderlerde,bahtlarda ve tenlerde sanki suç ve günahlar siyahta yuva yaparmış gibi aklık gözetiliyordu.Toplumun bu fikrisabit aklık duygusundan,bu amansız saplantısından içi bulanıyor ancak olan biteni biraz uzaktan izlemenin eğlencesiyle avunuyordu.Böyle akların içinde kara olmanın bir tadı vardı doğrusu.Ve berbat da bir sorumluluğu." (Mecnun Kelebekler)
- İnsanlar ricadan filan değil yalnız emirden anlıyorlardı.Sindirilmis toplum. (Benim Bütün Günahlarım)
Yorumlar
0 yorum