diorex
Dedas

Mesih - Mete Yarar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Mesih kimin eseri? Mesih kitabının yazarı kimdir? Mesih konusu ve anafikri nedir? Mesih kitabı ne anlatıyor? Mesih PDF indirme linki var mı? Mesih kitabının yazarı Mete Yarar kimdir? İşte Mesih kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 21.10.2022 21:00
Mesih - Mete Yarar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Ceyhun Bozkurt

Yazar: Mete Yarar

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786053117513

Sayfa Sayısı: 288

Mesih Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İster Suriye’ye ve Irak’a yönelik hareketlilik olsun ister Büyük Ortadoğu Projesi ve Trump’ın en son mega projesi dediği yeni Ortadoğu planı… Bunların hepsinin ortak bir noktası vardı: TEOLOJİ. Yani, insanların inandıkları dini değerler ve bu değerler üzerinden çizdikleri politik yol haritası.

Kitabı yazdığımız dönemde olmaz dediğimiz her şeyin neredeyse kitap yazılırken hayata geçmiş olması bizi gerçekten endişeye sevk etti.

Her satırında, her cümlesinde, hatta her kelimesinde içimizden gelen tek söz “Bu kitap bizi yanıltsın” oldu.

Bu kitap size kıyametin kapısının nasıl açılacağını anlatmayı vaat ediyor.

“Sizin inandığınız şey fark etmez. Eğer onlar buna inanıyorsa, bu sizi de etkileyecektir.”

William Cooper

“Maşiah hâlâ gelmedi. O halde gelişini hızlandırmak için bir şey yapın.”

Menachem Mendel Schneerson

“Çocuklarımın ömürlerinin sonuna kadar yaşayacağını zannetmiyorum. Armagedon’da son çatışma olacak ve sonra Tanrı evreni yok edecek. ”

Jerry Falwell

“Reagan’ın politik kararlarının çoğu İncil kehanetlerinin lafızcı yorumları üzerine bina edilmiştir. Bu durum Reagan’ı, ‘Şayet Tanrı ipotek altındaki bütün dünyayı yakında geri alacaksa, o zaman devlet borçları konusunda tasalanmak için hiçbir sebep yok’ gibi bir düşünceye sevk etmiştir.”

James Mills

“Bunu yapmamın sebebi, size baktığımda İsrail’i diriltecek insanları görmemdir ve o ideal hepimizin yüreğindeki kutsal tutkudur: Atalarımızın vatanı, yuvamız İsrail’e dönüş.”

Edmond de Rothschild

(Tanıtım Bülteninden)

Mesih Alıntıları - Sözleri

  • Tarih: 18 Kasım 1990 Meachem Mendel Schneerson (Hahambaşı): "Maşiah(Mesih) hâlâ gelmedi. O halde gelişini hızlandırmak için bir şey yapın." Netanyahu:Yapıyoruz, yapıyoruz...
  • "Birinci bin yılda Avrupa'yı ve Afrika'nın bir kısmını, ikinci bin yılda Kuzey ve Güney Amerika'yı Hıristiyan yaptık. Üçüncü bin yılda Asya, Ortadoğu, Kafkasya ve Orta Asya'yı Hıristiyanlaştıracağız. Asya'nın anahtarı, misyonerlerin üssü ve Hıristiyanlaştırılacak ilk ülke Türkiye'dir" Papa II.Jean Paul (1999 Neol gecesi)
  • "Bilesin ki yüzyıllar boyu İslam toplumlarınca benimsenen ünlü inanışa göre, 'ahir zaman'da peygamber ailesi soyundan bir adam çıkacak, dini güçlendirecek, adaleti egemen kılacak. Müslümanlar bu adama boyun eğecek. Bu adam, tüm İslam ülkelerine egemen olacak. Bu adama 'Mehdi' denir. 'Deccal'in ortaya çıkışı ve ondan sonraki sağlam hadislerde yer alan 'kıyamet alametleri', onu izleyecek. Ondan sonra İsa inecek ve 'Deccal'ı öldürecek ya da İsa, Mehdi ile birlikte inecek ve İsa, Mehdi'ye, 'Deccal'ı öldürme olanağı verecek. İsa, namazda öne geçecek olan Mehdi'ye uyacak." İbni Haldun(Mukaddime)
  • ...1995 yılında bir Protestan misyoner yapılanmasını Makedonya'da dağıttığı kitapçıkta yer alıyor. Bakın "Her şeyi baştan yaratıyoruz" başlığın taşıyan kitapçık, özellikle kriz bölgelerinde misyoner faaliyetlerinin neden yoğunlaştığını çarpıcı bir şekilde göstermekte. Savaşa karşı oldukları vurgulanan kitapçıkta "en kolay yayılma şansının savaş sonrası yıkıma uğrayan ülkeler" olduğu eki yapılmış. Ayrıca örgütlenmek için bir ülkede açlığın ve düşük hayat koşullarının oluşması "fırsat" olarak değerlendirilmiş.
  • Protestanların diğer Hıristiyan mezheplerinden en önemli farkı, ilk beş kitabını Tevrat'ın oluşturduğu 39 kitaptan oluşan Eski Ahit'e inanmalarıydı. Bu bakış açısı Kıyamet'e ve "Mesihçilik"e ayrı bir değer vermelerini sağlıyordu.
  • Her hikayenin bir de kayıp bir bölümü vardır ve o bölüm , hikayedeki en değerli bölümlerden bir tanesidir
  • Karşımızda, kendi tabirleriyle Tanrı'yı kıyamete zorlamaya çalışan bir grup var. Üstelik onlar bu düşünceye inananlar aracılığıyla kıyameti hızlandırmaya çalışıyorlar. Bu grubun yaptıkları, önümüzdeki dönemde dünyadaki 7 milyar insanı birden etkileyecek.
  • Colin Makovsky sandalyeye verdiği sırtını iyice dikleştirerek başını arkaya yasladı ve zorlukla da olsa kahkahalar atmaya başladı. Zorlanmasının sebebi çektiği acılardı elbette. Aldığı ağır darbeler gözle görülür izler bırakmıştı üzerinde. Makovsky kahkahasını sürdürürken Vadim ayağa kalktı ve hiç tereddüt bile etmeden namludaki kurşunu Makovsky'nin başına sıktı. Vasili ve odadaki Rus asker donup kalmıştı. Esir, saniyeler içinde son nefesini verdi. "Temizleyin şunu" diyerek kapıya yöneldi.
  • Evanjelist din adamları bütün sınırları aşarak insanlığa karşı kışkırtıcı yayınlar yapmakta ve baş düşman ilan ettikleri İslamiyet'i yeryüzünden sileceklerini ilan etmekte beis görmemişlerdir.
  • Amaçları, dünyayı ve bölgemizi "Kıyamet Savaşı" olarak da nitelendirilen Armagedon'a hazırlamak, ve hatta ötesine geçip, kendi ifadeleriyle "Tanrı'yı kıyamete zorlamak"tı.

Mesih İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Kıyamet: Günümüzde yaşadığımız çatışmalar, yokluklar, ekonomik krizler, hastalıklar, savaşlar, ölümler ve göz yaşlarının kısacası küresel olumsuzlukların bir çoğunun kasten oluşturulduğunu, tüm bunların büyük planın bir parçası olduğunu anlatan bir kitap. Tüm bu yaşananların nedeninin ise onların inançlarına göre kıyametin bir an önce kopmasını istemeleri olduğundan bahsediyor. Zaten herkesin az çok bilgisi olduğu bu konuları derleyip toplamışlar. Konu ile ilgili merakı olanların tek elden bilgi edinebileceği bir kitap olmuş. (Ümit)

Amerikanın Ortadoğudaki asıl amacı ve İsrail'in Abd'nin burda olmasındaki büyük rolü. Abd ve İsrail ilişkisi, Amerika'yı asıl yönetenler, Mesih ve Mesihcilik, BOP, Evanjalizm, Neo-conlar, Terör örgütleri ve Armagedon kültünün mensupları ve bu uğurda insanlığa yapilan büyük yıkımlar  hepsi bu kitapta mevcut.  Sizin inandığınız şey farketmez. Eğer onlar buna inanıyorsa, bu sizide etkileyecektir.                                  William Cooper (Karaoğlan)

Armagedon Savaşı: Tanrıyı kıyamete zorlamak!!!! Evet…. Evanjelistlerin yegane planı bu. Armegedon Savaşını bir an önce başlatmak. Peki nerde olacak bu savaş? Tabiki Anadolu ve Ortadoğu’da. Senelerdir Anadolu ve Ortadoğu da meydana gelen tüm savaş ve çatışmaların temel nedeni Armegedon. Yani Tanrıyı Kıyamete Zorlayıp Son savaş olan armegedon savaşımı başlatmak. Mete Yarar ve Ceyhun Bozkurt kalemiyle İsa Mesih ve Armegedon Savaşı için dünyayı nasıl hazırladıklarına şahit olun. Irak ın işgali, Arap baharı, Suriye savaşı, pkk, işid, daeş, fetö vs hepsinin amacı armegedonu başlatmak. Okumalısınız. (Abdulkerim Zengin)

Mesih PDF indirme linki var mı?

Mete Yarar - Mesih kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Mesih PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Mete Yarar Kimdir?

1988 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 16 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. 10 yılı aşkın bir süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hizmet verdi, sınır ötesi operasyonlarda yer aldı. Son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan binbaşı rütbesi ile 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.

Askerlikten ayrıldıktan sonra kurduğu ilk şirkette Irak ile dış ticaret yapmaya başladı. Daha sonra kurduğu şirketinde ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde risk analizi hizmeti verdi. Bölgenin güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklarla ilgili analizler yaptı. 2004'ten beri özellikle Irak'ta şirket kuran ve o bölgede yatırım yapan hem uluslararası hem de ulusal birçok şirkete danışmanlık hizmeti verdi. Basın yayın organlarında güvenlik uzmanı kimliğiyle köşe yazarlığı ve program konukluğu yapmaktadır. Yarar, özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında da danışmanlık yapmaktadır.

2015 tarihli 60 Yıllık İttifakta Son Gün adlı bir romanı ile 2016 tarihli Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz adlı bir inceleme kitabı vardır. Ayrıca bir röportajında, Arap Baharı'nı, başlayacağı yerden nasıl olacağına kadar doğru tahmin eden 2020'ye kadar yaşanabilecek olayları ve yol haritasını yazdığı ama yayınlatmadığı 2006 tarihli bir kitabı da olduğunu açıklamıştır.

Eşinden boşanan Yarar'ın bir oğlu bulunuyor.

Mete Yarar Kitapları - Eserleri

  • 60 Yıllık İttifakta Son Gün
  • Darbenin Kayıp Saatleri
  • Büyük İhanet
  • Mesih
  • Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz
  • Oyunun Sonu

Mete Yarar Alıntıları - Sözleri

  • "yaşadım,sevdim, ağladım,gezdim Vatanın çok harâbezârında Münteşirdir figân-ı câvidim Şimdide dicle'nin kenarında..." Diyarbakırlı şair Faik Ali Ozansoy'un Dicle vadisi şiirinden. (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
  • Evanjelist din adamları bütün sınırları aşarak insanlığa karşı kışkırtıcı yayınlar yapmakta ve baş düşman ilan ettikleri İslamiyet'i yeryüzünden sileceklerini ilan etmekte beis görmemişlerdir. (Mesih)
  • Türkiye dünyada olmayan bir şey yaptı: Zırhlı ambulans. En acımasız savaşta bile üzerine haç, hilal konulan bir yerin bombalanması korkunç bir şeydir. Ambulans taradılar. (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
  • Çünkü hepimiz biliyoruz ki artık dünya global bir köy... (Oyunun Sonu)
  • Kitapların yazgıları okuyucunun algısına göre belirlenir. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
  • "Millet olmadan devlet olunamaz." (Oyunun Sonu)
  • "Amerika'nın değil bizim ne yapacağımız oyunun bundan sonrasını belirleyecek." (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
  • Türkiye’nin NATO dışında kalmasının sonuçlarını ise bütün dünya hisseder. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
  • İçimizdeki hainler dışarıdaki düşmanlardan çok daha saldırgan ve çok daha gaddarlar. (Büyük İhanet)
  • Kitapların yazgıları okuyucunun algısına göre belirlenir… (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
  • "Buralardan tavuk çalmaya çalışan çok tilki geldi gitti...Buranın sahibi biziz. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
  • ...Terörist sonunun geldiğini fark ettiğinde herkesi şok eden bir olay yaşandı. Olağan durumlarda teröristler ellerini kaldırarak ileri dogru bakarlar ve askerlere teslim olurlardı. Ancak kıstırılan terörist , atışların nerden geldiğini fark etmişti. Yavaşça kafasını yukarı dogru kaldırdı ve ellerini açtı. Terörist bu kez SİHA'ya teslim oluyordu. Coğrafyamız üzerinde bi SİHA'ya teslim olan belki de ilk terörist ele geçirilmiş oluyordu (Oyunun Sonu)
  • “Akıllara Çanakkale Bombasırtı’nda 14 Mayıs 1915 gecesinde İngilizlere karşı siperlerimizi süngüleriyle koruyan askerlerimiz gelir. Mustafa Kemal Atatürk, o askerlerimizin psikolojisini anlatırken şu ifadeyi kullanmaktadır: “Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini de biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılmak yok... Okuma bilenler Kuran-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesi’ni kazandıran bu yüksek ruhtur.” (Darbenin Kayıp Saatleri)
  • "Değil mi cephemizin sinesinde iman bir Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!" (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
  • "şu gerçeği aklınızdan hiç ama hiç çıkarmayın. Örgüt bir plan dahilinde hareket ediyor ve Şemdinli'de ilk ciddi denemesi bir süreci işletmeye çalışıyor.diyarbakr'a, Şırnak'a Mardin'e, Hakkari'ye Siirt'e bakıp geçmişle bağlantısını kurmak gerekiyor . (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
  • ... Bir de güçlülere, zalimlere karşı direnen ozanlar yazar tarihi. Dizeleriyle, satırlarıyla, duygularıyla aktarırlar yaşananları... Zaferleri de, zulmü de aktarırlar... Hüznü ve sevinci... Hakkı ve haksızlığı yazarlar, söylerler... (Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz)
  • Tarih: 18 Kasım 1990 Meachem Mendel Schneerson (Hahambaşı): "Maşiah(Mesih) hâlâ gelmedi. O halde gelişini hızlandırmak için bir şey yapın." Netanyahu:Yapıyoruz, yapıyoruz... (Mesih)
  • Geride bıraktığımız sevdiklerimiz ve değer verdiğimiz şeyler bizim görev yapmamızı engelleyen bir pranga değildir. Onlar, ne için fedakârlık yaptığımızı bize hatırlatan kutup yıldızıdır. (60 Yıllık İttifakta Son Gün)
  • "O beklentisiz sever, bilirsiniz" dedi. (Oyunun Sonu)
  • BİR SEVİNİN ŞU ÜLKE İÇİN YA!.. "Dünyada helikopter yapan 6 ülkeden biri ve helikopter motoru üreten 4 ülkeden biriyiz artık ki, helikopter motoru üretimi uçak motoru üretmekten zordur" Bir sevinin şu ülke için ya. Hiç mi kursağınızda bu milletin ekmeği yok. O övündüğünüz asil kanın fonksiyonu nedir? Onun sapı bunun çöpü. Senin ülken dünyada 6 tane olan sondaj gemisinden 3'üne sahip, helikopter üreten 6 ülkeden, İHA-SİHA ihraç eden 3-4 ülkeden biri. Bir sevinin şu ülke için ya. Mete Yarar / Güvenlik uzmanı (Büyük İhanet)

Yorum Yaz