Kitap Künyesi
Yazar: Yağız Gönüler
Yayın Evi: İzdiham
İSBN: 9786058330887
Sayfa Sayısı: 96
--reklam--
Minnet Eylemem Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Yağız Gönüler’in ikinci şiir kitabı Minnet Eylemem günümüz dünyasına itirazın en belirgin mısralarını taşıyor.
(Tanıtım Bülteninden)
--reklam--
Minnet Eylemem Alıntıları - Sözleri
- İki şeyi isterdim unutmak: kendimi ve dünyayı
- Büyüdükçe dünyadan tiksineceksin Sakın şaşırma
- Son ocağımız Türkiye’dir ve gidecek yerimiz yoktur bizim.
- Ne öğrendimse yola çıktıkça öğrendim bir de yolda kaldıkça
- Kuyu muyum ben? Adım attıkça Derinleşen
- Hayat müşterek değildir, müsriftir.
- Benim için insanlar bir fazladır hüzünden Bir eksiktir bekleyişler umuda dönüşmedikçe
- Hiçbir şey güvenilir değil, buna insan da dahil.
- Ne öğrendimse yola çıktıkça öğrendim bir de yolda kaldıkça
- Her gün insanlar gibi kaçıncı yüzünü takınıp da inen Akşamlara ne borcum var ki
--reklam--
Minnet Eylemem İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Yağız Gönüler bu kitabında gerçekten neye, niçin, nasıl minnet eylemediğini kelimelerini ahenkle kullanarak çok güzel anlatmış. Kimi zaman bizi anlatmış, kimi zaman bize fark ettirmiş. Okuyucusunu derinden etkileyeceğine eminim. (seyyâh-ı âvâre)
Her satırda yüreğime düşen bir sızı oldu. Biz ne olduk? Bize ne oldu?... Bu kitap, bu alışılmışlığın içerisinde bir sirkelenişe vesile oldu diyebilirim. Okuyunuz. (Fatma Yılmaz)
Şiirlerin her biri yaşadığımız modern çağa karşı isyan kokarken, Yağız Gönüler, en çok şehir hayatına; lüks binalara, plazalara ve insanlığımıza dair gem vurup, unuttuklarımızı hatırlatıyor, dünya kuyusunda nasıl bocaladığımızı anlatıyor... Anlatıyor, fakat şunu söylemeliyim ki bir satırı okurken dahi uzun uzun düşündüğüm oldu... Elim ise diğer sayfaya bir türlü geçemedi... İçimden nasıl duygular yaşıyoruz ki gönlümüzden böyle kelamlar, isyanlar kağıda dökülüyor dedim... Sonra, dünya bitip tükenmeden bizler her gün nasıl azar azar tükeniyoruz dedim... Okuduğum şiirler ise buna bir kez daha şahit oldu... Ve evet, bu kitap dünyayı bir türlü sevemeyen, kabul edemeyenlerin şiir kitabı... Mutluluğu her daim ebediyette arayanların... Son olarak kelâmı, Kul Nesîmî'nin şu güzel dizeleriyle bitirelim... "Bir acayip derde düştüm herkes gider kârına bugün buldum bugün yerim, Hak kerimdir yarına zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına rızkımı veren Hüdâ'dır kula minnet eylemem..." (Fatma)
--reklam--
Minnet Eylemem PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Yağız Gönüler - Minnet Eylemem kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Minnet Eylemem PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Yağız Gönüler Kimdir?
3 Kasım 1986'da İstanbul'da doğdu. Türk tarihi, şiiri ve müziği ile ilgileniyor. Gizlenen Tarihimiz ve Ruhuna Kitap adlı internet sayfalarını yönetiyor. Şiirleri ve yazıları Aşkar, Dergah, İtibar, İzdiham, Mahalle Mektebi gibi dergilerde yayımlandı. Sokaklarda klarnet, Galatasaray tribünlerinde davul çaldığı da oldu. Metin yazarlığı ile geçimini sağlıyor, evli.
--reklam--
Yağız Gönüler Kitapları - Eserleri
- Minnet Eylemem
- Freud’un Göremediği Rüya
- Kırılınca Klarnet
- Şarkısı Biten Şehir
- Unuttun Ama Çocuktun
- Yolda Olmak
- Gül Alırım Gül Satarım
--reklam--
Yağız Gönüler Alıntıları - Sözleri
- isimsiz bir özlem ağlıyordu ses çıkarmadan ruhumda, hayat özlemi ağlıyordu (Yolda Olmak)
- Şaşırıp kalmak bize artık ne kadar uzak. (Freud’un Göremediği Rüya)
- Şu devirde kendine uzaktan bakmak zor sanattır. (Kırılınca Klarnet)
- Kuyu muyum ben? Adım attıkça Derinleşen (Minnet Eylemem)
- Son ocağımız Türkiye’dir ve gidecek yerimiz yoktur bizim. (Minnet Eylemem)
- tek başımıza da olsak, bedenimizle ruhumuz arasında bir diyalog vardır her zaman (Yolda Olmak)
- "Dolu dolu ağlamak insanın yakıtıymış meğer" (Freud’un Göremediği Rüya)
- ''Bursa benim için bir 'dış' değil, bir 'iç'tir. Zevksiz eller ona kıyabildği kadar kıysın, gözümde ve gönlümde hiçbir değeri değişmez. Bu yurt bucağı, bu vatan köşesi, her vakit yüreğimdedir. Bursa, hakikati hayal yapan kutsal bir diyardır. Bursa, bir coğrafya gerçeği olmaktan çok bir tarih, hattâ tarih olmaktan da ileri bir şeydir. Bursa, Türklüğün, Konya gibi beşiklerinden biridir. (Unuttun Ama Çocuktun)
- Önce kendinle ilgilen. Önce kendine bak. Önce kendini eleştir. Önce kendi kusurunu gör. Sonra zaten başkasıyla uğraşmaya mecalin ve yüzün kalmayacak. (Gül Alırım Gül Satarım)
- Her gün insanlar gibi kaçıncı yüzünü takınıp da inen Akşamlara ne borcum var ki (Minnet Eylemem)
- "Bir şeye ihtiyacın var mı?" diye soran insan güzeldir. Sormadan bir şey yapan insan daha da güzeldir. Dünyanın her iki insana da ihtiyacı var elbette. Ama ikinciler, dünyaya ve insana dair umudun ta kendileridir. (Gül Alırım Gül Satarım)
- Yeryüzünde sanki bir garip veya bir yolcu gibi ol. (Gül Alırım Gül Satarım)
- tavukların asfaltta, martıların gökdelen tepelerinde gezindiği zamanlarda bir ırmağın akışı, güneşin denize düşen aksi bizde hayranlık uyandırıyor (Yolda Olmak)
- tüketen kim, tükenen kim? tüketilen kim? “tüketim tüketim” tahrikleriyle ejderha haline getirilen insanın kirlettiği dünya nereye gidiyor? (Yolda Olmak)
- Bilmezler ki zorluk olgunlaştırır insanı ve gülü, Vicdanın kıymeti daha azmış ziynetten... (Kırılınca Klarnet)
- Ne öğrendimse yola çıktıkça öğrendim bir de yolda kaldıkça (Minnet Eylemem)
- Cemil Meriç 'okumak zekâyı kibarlaştırır' diyor. Güzel söylemek de. (Unuttun Ama Çocuktun)
- "Bana travmalarından bahset açık yaralarından Bana arkana bakmadığın tüm anlardan Eksik kaldığın zamanlardan bahset Anlat kime en son neden sarıldığını Ver artık yüzünü kızartmayan her şeyi Çünkü her şey aynada asılı duran bir tokattır" (Freud’un Göremediği Rüya)
- Kendini unut. Ayrılık acısını hisset. Ve şimdi ayrılığı da unut. Hiç olup öyle başla namaza. (Gül Alırım Gül Satarım)
- Ekmeğin kenarı yoksa aç uyur bir çocuk Bir çocuk aç uyuyorsa geberiversin bu dünya (Kırılınca Klarnet)
Yorumlar
0 yorum