matesis
dedas

Öğrenme Psikolojisi - Jeanne Ellis Ormrod Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Öğrenme Psikolojisi kimin eseri? Öğrenme Psikolojisi kitabının yazarı kimdir? Öğrenme Psikolojisi konusu ve anafikri nedir? Öğrenme Psikolojisi kitabı ne anlatıyor? Öğrenme Psikolojisi PDF indirme linki var mı? Öğrenme Psikolojisi kitabının yazarı Jeanne Ellis Ormrod kimdir? İşte Öğrenme Psikolojisi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 07.12.2022 14:00
Öğrenme Psikolojisi - Jeanne Ellis Ormrod Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Jeanne Ellis Ormrod

Çevirmen: Mustafa Baloğlu

Orijinal Adı: Human Learning

Yayın Evi: Nobel Yayın Dağıtım

İSBN: 9786051336831

Sayfa Sayısı: 554

Öğrenme Psikolojisi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Genelde canlıların, özelde ise insanoğlunun nasıl öğrendiğine dair araştırma sonuçları her geçen gün önümüze heyecan verici bilgiler ve bulgular sunmaktadır. Bu araştırma sonuçları öğrenmede yeni stratejiler geliştirilmesinde öncülük etmektedir. "Öğrenme Psikolojisi" adlı bu kitap, alandaki en temel ve güncel araştırma bulgularını da kapsayarak eğitim, edebiyat ve tıp fakülteleri gibi değişik alanların birçok programında lisans ve lisansüstü düzeyde kullanılabilecek şekilde hazırlanmıştır.

Okuyucu merkezli olarak hazırlanan bu kitap, tüm yaşlardaki öğrenicilerin bilgi ve becerileri nasıl edindiklerini ve öğrenme sürecinde etkili olabilen inanç, motivasyon, tutum ve tavır gibi faktörleri kapsamaktadır.

Öğrenme konusunda bilgi sahibi olmak isteyen okuyucunun, temel bir psikoloji bilgisine sahip olması ön koşulu yoktur. Kitapta öğrenme kuramlarının tarihsel temellerinden başlayarak güncel öğrenme yaklaşımlarına rahatlıkla geçiş yapılabilir. Alandaki bir profesör, öğrenme ile ilgili en son araştırma bulgularına bu kitapta ulaşabilirken; üniversite eğitimine yeni başlamış bir öğrenci de öğrenme ile ilgili en temel konulara rahatlıkla erişebilir.

(Tanıtım Bülteninden)

Öğrenme Psikolojisi Alıntıları - Sözleri

  • "Dünyaya ilişkin model ve algılarımız gerçek dünya değildir."
  • Bize insanların nasıl öğrendiğine dair çok şey söylemelerine rağmen, insanların öğrenerek tam olarak ne kazandığı hakkında daha az şey söylediler
  • Kabaca tercüme edilirse, Almanca bir kelime olan Gestalt "yapılandırılmış bütün" anlamına gelir. Yapının mutlaka bir durumun doğasında olması gerekmez, bunun yerine, organizma yapılandırmayı yapabilir.
  • Bir uyaran topluluğu tek bir uyaranın yalnız başına gösteremeyeceği bir şablon oluşturabilir, Gestaltçı bir ifade ile bütün, parçalarının toplamından daha fazladır.

Öğrenme Psikolojisi İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Jeanne Ellis Ormrod muhteşem bir kitap yazmış. Bu kitap sadece eğitimcilere değil; bence herkese hitap edebilir. Hep bildiğimiz bir şeymiş gibi gelse de "öğrenme" aslında başlı başına çok derin bir süreç ve biz çoğunlukla bu süreçten bihaber yaşadığımız için okuduğumuz kitapları hatırlayamıyoruz veya daha az bir akademik başarı sergiliyoruz. Bu kitapla insana ve öğrenmeye dair pek çok konuyu düzgünce sıralanmış ve örneklendirilmiş olarak bulabilirsiniz. Ormrod o kadar dolu dolu bir çalışma hazırlamış ki kitabın kaynakçası bize ne kadar yetkin olduğunu gösteriyor. Kitapla ilgili bir diğer konu ise Türkçe çevirisi. Türkçe çevirisini 11 akademisyenimiz yapmış. O kadar berbat bir çeviri ki daha önce hiç bu kadar kötüsünü görmemiştim. Yazım yanlışları ve hatalı çeviriler gırla. Neden bilmedikleri bir işe kalkıştıkları şöyle dursun, bu akademisyenler kendi çevirilerini bile okumamışlar; yoksa bu kadar bariz hatalar kaçmazdı. Çeviriyle ilgili bir diğer şaşırtıcı nokta bahsi geçen akademisyenlerin eğitim literatürüne de yabancı olmalı. Eğitim bilimlerinde geçen ifadeleri sanki Google Translate kullanarak çevirmiş gibiler. Kitap alanında harika bir kaynak; fakat çevirisi inanılmaz derecede kötü. Mümkünse İngilizce orijinalini tercih edin. (Serhat E.)

Öyrenmek hiç bir zaman geç değildiir. Bir ifade var.Derler ki, sormak değil, öyrenmemek ayıplıkdır.En azından kendi ayıplarımızı örtmek için öyrenelim.Bence yeterli sebeb. (Aysel Allahverdiyeva)

Öğrenme Psikolojisi PDF indirme linki var mı?

Jeanne Ellis Ormrod - Öğrenme Psikolojisi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Öğrenme Psikolojisi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jeanne Ellis Ormrod Kimdir?

Jeanne Ellis Ormrod bir eğitim psikoloğu ve Eğitim Psikolojisinin yazarı: Öğrenenler ve İnsan Öğrenimi Geliştirme ve Öğrenme Psikolojisi (Human Learnin) kitabının yazarıdır.Doktora derecesini aldı. Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nde eğitim psikolojisi alanında yüksek lisans ve Brown Üniversitesi’nden psikoloji alanında AB; Ayrıca Temple Üniversitesi ve Colorado Üniversitesi, Boulder’da doktora sonrası çalışmalarla okul psikolojisinde sertifika aldı.

1976’dan 1998’e kadar Kuzey Colorado Üniversitesi’nde Eğitim Psikolojisi Profesörü olarak doğdu ve doğduğu New England’a geri döndü. Şu anda New Hampshire Üniversitesi’ne bağlı olup, burada psikolojik eğitim dersleri vermektedir. Ortaokul coğrafya öğretmeni ve okul psikoloğu olarak çalıştı ve biliş ve hafıza, bilişsel gelişim, heceleme ve yeteneklilik üzerine araştırmalar yaptı.

Jeanne Ellis Ormrod Kitapları - Eserleri

  • Öğrenme Psikolojisi

Jeanne Ellis Ormrod Alıntıları - Sözleri

  • Bize insanların nasıl öğrendiğine dair çok şey söylemelerine rağmen, insanların öğrenerek tam olarak ne kazandığı hakkında daha az şey söylediler (Öğrenme Psikolojisi)
  • Kabaca tercüme edilirse, Almanca bir kelime olan Gestalt "yapılandırılmış bütün" anlamına gelir. Yapının mutlaka bir durumun doğasında olması gerekmez, bunun yerine, organizma yapılandırmayı yapabilir. (Öğrenme Psikolojisi)
  • "Dünyaya ilişkin model ve algılarımız gerçek dünya değildir." (Öğrenme Psikolojisi)
  • Bir uyaran topluluğu tek bir uyaranın yalnız başına gösteremeyeceği bir şablon oluşturabilir, Gestaltçı bir ifade ile bütün, parçalarının toplamından daha fazladır. (Öğrenme Psikolojisi)

Yorum Yaz