Kitap Künyesi
Yazar: Stella M. Trevez
Yayın Evi: Remzi Kitabevi
İSBN: 9789751412997
Sayfa Sayısı: 272
--reklam--
Ölü Oyuncaklar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Tutkulu bir aşk, ürkütücü bir ihtiras ve ihanetin romanı
İki can dostun çocukluk duygularının yıllarla birlikte yıpranışı, uyuşturucu kaçakçılığından, ensest ilişkiye kadar paylaştığı sırları... Tutkulu bir aşkın, inanılmaz entrikaların, ürkütücü bir ihtirasın ve ihanetin harman olduğu ilişkiler zinciri...
İnsan zaaflarıyla çatıştığında sınırlar nerede başlar, nerede biter? Böyle bir durumda dostluk ne kadar hayat bulur kendine?
Ölü Oyuncaklar, genç bir kadının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor; insanın derinlerinde pusuya yatmış vahşetin hangi durumlarda durdurulamayacak biçimde ortaya çıkabileceğini gözler önüne seriyor.
(Tanıtım Yazısından)
--reklam--
Ölü Oyuncaklar Alıntıları - Sözleri
--reklam--
Ölü Oyuncaklar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Uzun zamandır bu kadar akıcı bir kitap okumamıştım.Kitaptaki karakterler çok iyi betimlenmiş ve yaşadıklarıyla çok iyi bütünleşmiş.Ayrıca yabancı bir yazarın kitabını doğrudan Türkçe okumak kitabın vasıflarını artıran niteliklerden diye düşünüyorum. (yusuf taş)
Müthiş....... Müthiş......... Müthiş. Uzun zamandır her cümlesi heyecan verici, sürükleyici bir kitap okumamıştım. Yazarın okuduğum 3. Kitabı. Ölü Oyuncaklar, aşkı, dostluğu, aldatmayı ve aldatılmayı, ihaneti, kısacası insani duyguların hepsini harmanlıyor. Güzel bir roman. Akıcı ve içine hapseden bir yazım tarzı...Herkese tavsiye ederim. (Burçin Gökalp)
--reklam--
Ölü Oyuncaklar PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Stella M. Trevez - Ölü Oyuncaklar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Ölü Oyuncaklar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Stella M. Trevez Kimdir?
Stella M.Trevez, 1956 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğretimine Sainte Pulcherie Fransız Okulu’nda başladı. İsrail’de Neve Hadassa Lisesi’ni bitirdi. On iki yıl briç öğretmenliği yaptıktan sonra farklı alanlarda çalıştı.
Yazarın yaşadıklarını kaleme aldığı ilk eseri olan Ben 44 Yaşındayım ,Oğlum 53…, Uzakdoğu’da Tayland, Tayvan, Hong-Kong ve Macau’da Çinçe ve Taylandca’ya, Brezilya’da Portekizce’ye, İtalya’da İtalyanca’ya çevrilerek okurlarla buluştu.
Evli ve iki çocuk annesidir.
--reklam--
Stella M. Trevez Kitapları - Eserleri
- Ben 44 yaşındayım... Oğlum 53...
- Söz Yaşlarım
- Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...
- Ölü Oyuncaklar
- Raya'nın İtirafı
--reklam--
Stella M. Trevez Alıntıları - Sözleri
- Biz seçilmiş miydik, yoksa yaşamı sonuna kadar sorgulayanlardan mıydık? (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- Canım anneme... (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- İnsan kendine giderken hissettiklerini nasıl izah edebilir ki? (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- "Her zaman kuvvetli olmalı, korkularının seni yenmesine izin vermemelisin. Bunu başaramayacağını hissettiğin an, o ortamdan çık. Mekân değiştir." (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- İnsanların bana inanması ya da inanmaması gibi bir kaygım yok. Ayrıca, yaşadıklarımı kimseye kanıtlamak çabasında da değilim zaten. (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- Dünyadaki bütün yaşamlar birbirine benziyordu (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- Umutsuz bir durumla karşılaştığında, değiştirilemeyecek bir kederle yüz yüze geldiğin zaman bile, yaşamda bir anlam bulabileceğini asla unutma. (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- “ Kadınların dört yaşı olurmuş. Birincisi; kimliğindeki yaş, ikincisi ;hissettiği yaş, üçüncüsü ; gösterdiği yaş ve dördüncüsü ise; söylediği yaş! “ (Söz Yaşlarım)
- "Umutsuz bir durumla karşılaştığında, değiştirilmeyecek bir kaderle yüz yüze geldiğin zaman bile, yaşamda bir anlam bulabileceğini asla unutma." (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- ... Bir daha hiç uyanmayacağını ikimiz de bilmiyorduk. Kimbilir belki de o biliyordu, hissetmişti ama ben, ben ölümü hiç yakıştıramamıştım ki ona. Beni bırakıp gideceğini hiç düşünmemmiştim ki... (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- "Umutsuz bir durumla karşılaştığında, değiştirilemeyecek bir kaderle yüz yüze geldiğin zaman bile, yaşamda anlam bulabileceğini asla unutma." (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- Çok yorgunum... Haftaların, ayların, belki de yılların yorgunluğu var üzerimde. (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- "Konuşma. Beni benimle ve korkularımla yalnız bırak." (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- Gülmek istiyorsan gül. Yanındaki adamı hiç takma. Onun ne düşüneceği umurunda bile olmasın. Hissettiğin gibi, olmak istediğin gibi ol. Bir daha bu kadar özgür olmayacaksın! (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
- Bırakın geçmiş geçmişte kalsın (Ben 50 Yaşındayım,oğlum 59...)
Yorumlar
0 yorum