Kitap Künyesi

Yazar: Tsugumi Ooba

Çevirmen: Hüseyin Can Erkin

Çizer: Takeshi Obata

Orijinal Adı: Death Note 8

Yayın Evi: Akılçelen Yayınları

İSBN: 9786055381189

Sayfa Sayısı: 216

--reklam--

Ölüm Defteri 8 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir. Bu deftere adı yazılanlar ölür... Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: Death Note (Ölüm Defteri).

Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar. L'in ölümü sonrasında, Kira ve L rolünü üstlenen Light, idelindeki dünyayı yaratma amacına neredeyse ulaşmak üzeredir. Ancak yeni bir saldırıya hazırlıksız yakalanır. L'in yerini almak isteyen iki kişi, Near ve Mello harekete geçer. Mello Light'ın kız kardeşi Sayu'yu kaçırır ve fidye olarak özel birim SPK'nin elindeki Death Note'u ister. Light zekâsıyla bu yeni saldırıyı bertaraf edebilecek mi? Light, Kira olarak ideal dünyayı yaratma amacı ile ailesinin hayatı arasında bir seçim yapmak zorunda mı kalacak?

--reklam--

Ölüm Defteri 8 Alıntıları - Sözleri

  • Kuralları en iyi bilen kişi en güçlüdür.
  • "... intikam duygusu bela bir şeydir."
  • "İntikam duygusu bela bir şeydir."
  • "Cinayet ve korku üzerine kurulu bir şey, asla gerçek barış olamaz."
  • “Şimdilik sen sadece beni izle her şey yoluna girer-sanırım.”
  • İntikam duygusu bela bir şeydir.
  • -Amma patırtı çıkarttılar... -Keyifli ama.
  • -"İnsanlar çok korkunç. Defter böyle kullanılmaz ki!" -"Onun için keyifli ya işte..."
  • İntikam duygusu bela bir şeydir.
  • Oha… harbiden iyiymiş.

--reklam--

Ölüm Defteri 8 İncelemesi - Şahsi Yorumlar

giderek güzelleşiyor lakin benim beynim de bunu kaldırmıyor. İşler çığrından çıkıyor. Light'ın kazanmasını istiyorum çünkü yeni dünya düzeninin görmek istiyorum. (leydinote)

Bu kitap fırtına öncesi sessizlik niteliğindeydi. Yeni karakterlerle seri farklı bir hal aldı. L' e olan uzun süreli alışkanlıktan sonra Near ve Mello'ya erken ısınamayacak gibiyim. Yine de güzeldi diyebilirim. :) (Berkant GÖKÇE)

Light yagami olsun, L olsun, Near olsun o kadar zekiler ki. Keşke bu kitaplara hakkı verilerek bir film çekilseydi.Olayları değiştirmeden kitaptakilere benzer karakterler bulsalardı efsane olurdu. (İremnur Karacan)

--reklam--

Ölüm Defteri 8 PDF indirme linki var mı?

--reklam--

Tsugumi Ooba - Ölüm Defteri 8 kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Ölüm Defteri 8 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Tsugumi Ooba Kimdir?

Tsugumi OOBA (Tsugumi Ohba)'nın gerçek kimliği bilinmiyor. Tsugumi OOBA'nın ünlü bir yazar olduğu sanılmaktadır. Hayranları, Hiroshi GAMOU ya da Yuuko ASAMI olduğunu düşünmektedir.

Death Note ve Bakuman mangalarının yazarıdır.

(Hayatı vekimliği ile ilgili bir bilgi olmadığından temsili bir fotoğraf eklenmiştir)

--reklam--

Tsugumi Ooba Kitapları - Eserleri

  • Ölüm Defteri 1 - Can Sıkıntısı
  • Ölüm Defteri 2
  • Ölüm Defteri 3
  • Ölüm Defteri 4
  • Ölüm Defteri 5
  • Ölüm Defteri 6
  • Ölüm Defteri 7
  • Ölüm Defteri 8
  • Ölüm Defteri 9
  • Ölüm Defteri 10
  • Ölüm Defteri 11
  • Ölüm Defteri 12
  • Ölüm Defteri 13
  • L Dünyayı Değiştir
  • Death Note
  • Death Note One-Shot Special
  • Platinum End Vol.1
  • Platinum End Vol.14
  • Platinum End Vol.13
  • Platinum End Vol.12
  • Platinum End Vol.11
  • Platinum End Vol.10
  • Platinum End Vol.9
  • Platinum End Vol.8
  • Platinum End Vol.7
  • Platinum End Vol.6
  • Platinum End Vol.5
  • Platinum End Vol.4
  • Platinum End Vol.3
  • Platinum End Vol.2
  • Death Note (All-in-One Edition)

--reklam--

Tsugumi Ooba Alıntıları - Sözleri

  • " gerçek adalet kiradır. " (Ölüm Defteri 13)
  • "Bir kişi, gerçekten bir konuda bilgi sahibi ise, size kendini her yönüyle göstermeyecektir." (Platinum End Vol.14)
  • Hâla genç ve güzelken öldür beni! (Ölüm Defteri 4)
  • Kendi ölümünü çoktan kabullenmiş biri oldukça güçlü bir insandır. (Platinum End Vol.3)
  • "Ama sendeki şu kimseye yük olmama isteği keşke herkeste olsa.." (Platinum End Vol.10)
  • Barışı da, aşkı da para ile satın alamazsın. (Ölüm Defteri 10)
  • L'in kambur sırtına bakıp, sessizce onun olmadığı bir dünya düşündü. Çünkü L, sadece Vatari'nin gözleri önünden değil, tüm dünyadan silinip gidecekti. (L Dünyayı Değiştir)
  • Mutlu görünüyorlar ama aslında mutsuzlar. (Ölüm Defteri 7)
  • "İnsanlar öldüğünde, bu üzücü bir olaydır. Kim olduğunun bir önemi yok.." (Platinum End Vol.7)
  • Oha… harbiden iyiymiş. (Ölüm Defteri 8)
  • Dışarıda, Ryuuga Yagami Raito'nun arkadaşı ama L Kira'nın düşmanı. (Ölüm Defteri 4)
  • "İnsanların canını yakıp onları kurban ederek bir şeyler kazanmak beni mutlu etmiyor. Ve bundan nasıl mutlu olunabildiğini zerre anlamıyorum." (Platinum End Vol.4)
  • Death Note'a dair hafızasını yitiren Light Yagami, "insanların yaşadığı acıları anlayan, sevilen bir genç" olmuştu. Eğer Ryuk, İnsanoğlu Dünyası'na ilgi duymasaydı..? Belki de L'le omuz omuza verip, en yüksek rütbeli emniyet mensubu olarak suçlulara karşı savaşıyor olacaktı. (Ölüm Defteri 13)
  • Bu ülkedeki adalet yok oldu… (Ölüm Defteri 9)
  • ..."Dünyada her şey senin istediğin gibi gitmez. Her şeyi senin yapman da gerekmez." (Ölüm Defteri 10)
  • Kira'yım ben. Ve yeni dünyanın tanrısıyım. Bugün yaşadığımız dünyada, düzeni ve yasaları ben koruyorum. Bensiz bu dünya bir hiç. Yakın zamanda, insanoğlunun yüzyıllarca arzuladığı gerçek adaleti sağlamış olacağım. Beni öldürecek misiniz? Bunu sahiden yapabilecek misiniz? Kira'yı yakaladınız diye doğru hareket ettiğinizi düşünebilirsiniz. Ama dünyanın görüşü değişti artık. Kira'yı yakalamak kendinizi tatmin etmek olmaz mı sadece? (Ölüm Defteri 12)
  • "Millet ölüm meleği-" (Ölüm Defteri 7)
  • Kuralları en iyi bilen kişi en güçlüdür. (Ölüm Defteri 8)
  • Benim için elmalar.. Sigara alkol gibi bir şey... (Ölüm Defteri 2)
  • Kim bu manzarayı insanoğlunun gelişimi olarak açıklayabilir ki? Petrol rezervleri tükenmek üzere, küresel ısınma kaynaklı deniz suyu buharlaşması ciddi bir seviyeye ulaştı. Gıda kıtlığı deseniz cabası... Karanlık bir geleceğin bizleri beklediğini bile bile karar gününü erteliyoruz... Bunun adına ne gelişim ne de refah denebilir. Bu durumun tek açıklaması olabilir o da insanoğlunun yozlaştığıdır." (L Dünyayı Değiştir)