diorex

Rüyalar Gerçek Olsa - Müjde Aklanoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Rüyalar Gerçek Olsa kimin eseri? Rüyalar Gerçek Olsa kitabının yazarı kimdir? Rüyalar Gerçek Olsa konusu ve anafikri nedir? Rüyalar Gerçek Olsa kitabı ne anlatıyor? Rüyalar Gerçek Olsa PDF indirme linki var mı? Rüyalar Gerçek Olsa kitabının yazarı Müjde Aklanoğlu kimdir? İşte Rüyalar Gerçek Olsa kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 16.08.2022 10:00
Rüyalar Gerçek Olsa - Müjde Aklanoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Müjde Aklanoğlu

Tasarımcı: Merve Kayalı Kürşat

Orijinal Adı: Rüyalar Gerçek Olsa

Yayın Evi: Olimpos Yayınları

İSBN: 9786059176255

Sayfa Sayısı: 584

Rüyalar Gerçek Olsa Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bir Rüya Ne Kadar Gerçek Olabilir?

Nereye gidersen git, kaçtıklarını götürürsün beraberinde... Gece rüyanda gördüğün, yüreğini hoplatan, uyuz olduğun yakışıklı, serseri, vurdumduymaz, ukala Komiser... Sabahında karşına eli kanlı Katil olarak çıksa... Ve sana hayatının en büyük gerçeğini sunsa... Ne yaparsın? Her şey zaten karmakarışık olmuş, hayaller ve gerçekler birbirine karışmışken, bir de üstüne onun gönülsüz tutsağıyken... İstekli esiri olursa... Rüya, hayatı boyunca tek bir amaç için yaşayan hayalperest bir genç kız. Düşlerinin prensi; yani Mustafa onun hayatının erkeği ve geleceğinin tek sahibi...ydi! Ta ki bir gece rüyasında Şahin'i görüp, hayalin gerçek olmuş haliyle; sabahında karşısında bulana kadar... "Benim adım Rüya... Serçe değil..." diye itiraz etti kız. "Ben de Şahin... Serçe! Tanıştığımıza memnun olmadım... Ama bir süre öyleymiş gibi yapabilirim..." dediğinde sesi kararlılıkla yükseldi. "Sen de yapabilirsin!"

Rüyalar Gerçek Olsa Alıntıları - Sözleri

  • "Gözlerine bakarak sever insan bazen... Dokunmadan... Sorgulamadan... Ve sadece tek bir kirpik hareketinden tanırdı yüreğinin yarısı olacak insanı..."
  • Dilediğin kadar kalabalıkta kal, Sol yanın seninle değilse, yarım kalırsın...
  • Senden öncesi öyle uzakta kaldı ki... Dönmeye üşeniyorum...
  • Mutlu olmak için birisine ihtiyacın yok... Hayal kur, kitap oku, müzik dinle yeter...
  • Çünkü değerli olan bırakılmaz...
  • İşte hayat, tam da o anda , sessiz bir mim oyununa dönüştü genç kızın dünyasında! Ve kader, geleceğin temiz sayfasına ilk mürekkep damlasını düşürdü.
  • Umutların kör bir testereyle hunharca katledilip tükendiği vakitler olurmuş!
  • Ederinden fazla verirsen değer... Soytarıyı edersin başına kral...
  • Kız, tek bir zalim bakışla şehadet getirdi. Kolombiyalı defans oyuncusu Escobar'ın ABD ile oynanan milli maçında kendi kalesine gol atıp, mafya tarafından öldürüldüğü gibiydi yaptığı hata... Adamı suçüstünde görmesine rağmen, kör taklidi yapmayı nasıl bir ahmaklıkla yapmıştı ki!
  • ''Ne bakıyorsun be bana öyle tepeden tepeden, kıçını tekmelemişim gibi...'' ''Az önce ne dedin?'' Rüya adamın seksi kıçını andığını hatırlayınca, dilini geç bir vazifeyle dişleyerek, ''Valla küfretmedim bu sefer... Tamam içimden biraz sülaleni anmış olabilirim, ama birazcık... Sen duymadın ki...''diye kıvrandı. Allah razı olsun Rüya, hiç fire vermedin.Salak! ''Birazcık...''dedi kız inleyerek. Adam tek kaşını sorarcasına kaldırınca,kız oflayarak gardını indirip süngüsünü düşürdü. ''Bana röntgen cihazına giren kaçık gibi bakmayı kes... Tamam, tüm sülaleni andım. Hem de en alasından söverek oldu mu?''
  • Başını aşağı eğilerek, dudaklarını ıslanmış yanağına dokundurup ''Bunlar akmamalı!'' diye usulca fısıltı gibi sesiyle tenini okşadı. ''Bu kadar değerli şeyler, bir hiç için akıtılmamalı...'' ''Neden akıttığımı bilmiyorum... Neden bırakmıyorsun beni? Bak senin yüzünden en değer verdiğim iki şeyi, aynı günde kaybettim...'' ''Ama beni buldun Serçe...Ben de seni... Ve bırakmaya hiç niyetim yok artık... Çünkü değerli olan bırakılmaz...''
  • ''Ha, ha! Çok güldüm çenem ayrıldı.'' ''Buna inanmam...''dedi cidden meraklı çıkardığı sesiyle. Kız tava gelip kaşlarını çattı. ''Neye inanamazsın?'' Şahin derhal lafa atıldı. ''Yılanların çene kemiği olmadığından, ağızlarını diledikleri kadar çok açabilmektedirler ya, o yüzden çenenin ayrıldığına inanamadım!'' Rüya uğradığı hakaretle kudururken, müthiş bir hazımsızlıkla irkildi. Hemen posta pulu gibi damgalayan diliyle atılarak, '' Sen bana yılan mı diyorsun ahır kaçkını?'' Hem de kendin engerek gibi sürünürken bana bunu nasıl yakıştırırsın...'' diye misilleme yaptı. ''Üzerine cuk oturduğu için yakıştırdım,''dedi adam kibirle bakarak.
  • Nereye gidersen git... Kaçtıklarını götürürsün beraberinde...
  • Üzülme...Herşeyi gören...Her şeyi duyan, Herşeyi bilen...Bir' i var...Allah bizimle...
  • Kendime not: Eğer bir gün , incindiğin yerden kırılırsan...Gül geç, çaktırma...Boş bulduğunu ilk anda ağlarsın. ...

Rüyalar Gerçek Olsa İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Biraz avam bir kitap olmuş. Kalite çok düşmüş karakterlerde. Gereksiz uzatmalar birbirini tekrar ettiği için 20 şer sayfa atlayarak okusanız hikaye yine aynı. Bu kadar çok sayfalı bir kitap bu kadar basit hikaye ile ancak bu kadar doldurulabilir. Müjde Aklanoğlu'nun çoğu kitabını aldım okumaya çalışıyorum . yemin bozdum yolunda ile başlamıştım ve hayran hayran okumuştum. Bir dilek tut benim için de çok güzeldi. Ama bu son okuduklarım tekrarlardan dolayı çok baydı. Aşırı küfür , seviye çok düşük, özellikle kızlar inanılmaz basit, küfürbaz, eğitimsiz karakterler. Aşk romanları kaliteli olunca nefis oluyor ama bu tarz kitaplarda anlam veremediğim bir cehalet ve edepsizlik var. Ayrıca yazarımız nedendir bilmiyorum aşırı şehvet içerikli kitaplar yazmayı seviyor. Keşke biraz edebi değeri artırabilsek. Elbette herkes yazar olamaz , bu kadar ciltlerce kitap yazabilecek bir performansı tebrik ediyorum ama lütfen bu avamlıktan ve kızları bu kadar pervasız bir dille lanse etmekten vazgeçsek , kaliteyi biraz artırsak daha edebi eserler çıkacaktır ortaya. Bu kadar ciltlere gerek yok akılda kalmak için. Gelelim hikayemize...Bir şekilde Rüya ile Şahin'in yolları kesişir. Şahin Rüya'nın gözünde azılı bir katil olarak görünse de aslında durum tamamen farklıdır. Peşlerindeki katillerden kaçmaya çalışırken sürekli tekrar eden olaylar olaylarla kendilerini en son bir köy evinde imam karşısında bulurlar. Falan filannnnn. Okuyana keyifli okumalar. (kitapçıkız)

Rüyalar Gerçek Olsa kitabı sımsıcak,komik mi komik, aksiyon ve komedi dolu bir kitap ben okurken çok büyük bir keyif aldım. Baş karakterimiz Rüya üniversitede veterinerlik bölümünü okumaktadır ancak tek sorun kızımız hayvanlardan deli gibi korkmaktadır zaten bu bölümü okumasının tek nedeni platonik aşık olduğu Mustafa'nın da bu bölümü okumasıdır :D Kızımız bir gece rüyasında çapkın,yakışıklı bir polis görür ve o adama aşık olur gelin görün ki ertesi gün okula giderken bir adamla çarpışır ve tesadüfe bakın ki çarpıştığı adam rüyasında görüp aşık olduğu adamın ta kendisidir fakat tek farkla bu adam polis değil tam tersi eli kanda olan bir katildir :D Kızımız Rüya istemeden bir şeye şahit olur ve erkek karakterimiz Şahin kızı rehin alır. Peki bu Şahin gerçekte kimdir? Gerçekten bir Katil mi? Adamın peşinde olan kötü adamlar onlardan ne istemektedir? Rüya, Şahin'e güvenmeli midir? Daha önemlisi bundan sonra ne olacaktır? Hepsi ve daha fazlası Romantik-Komedi ve birazcıkta polisiye türündeki bu kitapta. (Aylinn)

Yazarın Bana Bir Masal Anlat kitabından sonra okuduğum ikinci kitabıydı Rüyalar Gerçek Olsa. Yok artık dedirten hızlı bir başlangıçla okumaya başlıyorsunuz kitaba ,ardından o hızlı başlangıçla ve hiç bitmeyen aksiyonu,komedisi, Rüya'nın çemkirmeleriyle :) bir de bakmışsınız kitabın sonu gelmiş. 580 sayfa ne ara bitti anlamıyorsunuz bile. Hele kitabın sonuna doğru kahkahalarla güldüren ve şimdi ne olacak diye acayip merakta bırakan bir sonla hemen benim gibi ikinci kitabı yanınızda gezdireceksiniz :)) (bir ailem bir de kitaplarım)

Rüyalar Gerçek Olsa PDF indirme linki var mı?

Müjde Aklanoğlu - Rüyalar Gerçek Olsa kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Rüyalar Gerçek Olsa PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Müjde Aklanoğlu Kimdir?

1986 İstanbul doğumlu olan yazar İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı bölümü me­zunudur. Bir çok çalışması dereceye girip ödüller almıştır. Yazarın daha önce “Bana Sevmeyi Anlat” isimli kitabı yayımlanmıştır. Evli ve iki ço­cuk annesi olup, İstanbul’da hayatını sürdürmektedir.

Müjde Aklanoğlu Kitapları - Eserleri

  • Bana Sevmeyi Anlat
  • İki Yemin Bir Aşk
  • Yemin Bozdum Yolunda
  • Kör Talih
  • Bir Şans Daha
  • Bana Bir Masal Anlatsana
  • Rüyalar Gerçek Olsa
  • Adı Bende Saklı
  • Rüyalar Gerçek Oldu
  • Baksana Talihe
  • Yemin Bozdum Yolunda
  • Edep Çiçeği
  • Kaderimde Saklı
  • Bana Esmeyi Anlat
  • Ecem
  • Ördü Kader Ağlarını
  • Yağmur Bulut'u Unutursa
  • Araftayım
  • Gamzelim
  • Kör Talih 2
  • Kimsesiz
  • Gamzelim Ya'saklımsın
  • Yurtsuz
  • Kalpsiz
  • Ayten
  • Baksana Talihe
  • Zümrüt Kafes
  • Geleceğim Sensin
  • Baksana Talihe 2

Müjde Aklanoğlu Alıntıları - Sözleri

  • Hırçın olduk birbirimize.. isyan ettik kaderimize.. unuttuk vefalı olmayı, şefkatli olmayı, saygılı olmayı denemedik birbirimize. Esirgedik sevgimizden merhameti. Yürekten sevmeyi, içten gülümsemeyi çok gördük, uzaklaştırdık hayatımızdan birbirimizi. (Kaderimde Saklı)
  • "Sen, iki gözün hikâyesini bilir misin Kaderim?" ... "Beraber ağlar, beraber uyur, beraber görür, beraber gülerler ama asla beraber olup, birbirlerini göremezler." (Bana Bir Masal Anlatsana)
  • Mutluluğun adı bu muydu? Ya da mutluluk böyle bir şey miydi? Gözlerinde ömrünü tutsak etmek miydi? Tarifi yoktu, ya da lisanı... Mutluluk anlatılmıyor, yaşanıyordu. (Adı Bende Saklı)
  • İnsanoğlu anlaşılması zor varlıklardı, nefret ediyorum dediklerini sever, seviyorum dediklerini yerden yere vururdu. (Bana Sevmeyi Anlat)
  • ...hastalıklar zaaf değil, kula verilmiş imtahanlardı. (Ecem)
  • Sessizlik en çok sen yanımdayken acıtıyor beni. Sözlerin, başka sırların kapılarını aralayan sır dolu anahtar gibi. Konuş... Durma! Vur! Bir kuru sözle... Mermisiz öldür beni! (Baksana Talihe)
  • "Senin yanında iyi oluyorum.. Eksik yanım tamamlanıyor.." (Rüyalar Gerçek Oldu)
  • Nereye gidersen git... Kaçtıklarını götürürsün beraberinde... (Rüyalar Gerçek Olsa)
  • Kimseye zorla sevdiremezdi ki kendini. Aşk dilencisi değildi sadaka istemiyordu... (Kör Talih 2)
  • Vicdan azabı taşımayan yürek, Ya deliye aittir, ya ölüye... (Baksana Talihe)
  • Ne kadar zordu "Allah'a emanet," dediğin kişiyi Allah'a emanet verip, alacağın günü beklemek.. (Yağmur Bulut'u Unutursa)
  • O kitabın ilk sayfasının son cümlesinin ilk dizesinde şöyle yazıyordu..' Özlemek 7 harf 3 hece ama her gece.. ' (Gamzelim Ya'saklımsın)
  • “Bana bak da konuş, o zaman seni daha iyi anlarım." (İki Yemin Bir Aşk)
  • "Eğer gözyaşlarının sesi olsaydı, ne söylerlerdi şu an için?" (Kimsesiz)
  • "Tükendiği zaman bile sevmeye devam eden yüreğe diyorlar sevdalık..." (Ördü Kader Ağlarını)
  • Yarın, hiç beklemediğim yerden, hiç beklemediğim bir mutluluk beni bulsun. Hayat, bu da senin bana hediyen olsun!!! (Yemin Bozdum Yolunda)
  • "Vazgeçtiğim için değil, bize dair geride umut bırakmadığın için gidiyorum..." (Araftayım)
  • Yüreği acır mıydı insanın? (Yemin Bozdum Yolunda)
  • Ne kadar müsrif kaderim var... Mutluluğumu, şarjımdan daha çabuk bitiriyor. (Yemin Bozdum Yolunda)
  • Unutmuşum, yüreği çöl olanın gözlerinde çiçek açmayacağını. (Kalpsiz)

Yorum Yaz