Kitap Künyesi
Yazar: Joe Hill
Çevirmen: Esat Ören
Yayın Evi: Altın Kitaplar
İSBN: 9789752118324
Sayfa Sayısı: 640
--reklam--
Şe7tan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Ömür boyu her sabahın Noel, mutsuzluğun yasadışı olduğu bir yerde bulunmak için ne yapardınız? Hayal kurmaktan vazgeçmeyin! Tuttuğunu koparan, çocukları seven ve maceradan korkmayan insanları arıyoruz! Victoria McQueen, kayıp şeyleri bulmakta sıra dışı bir yeteneğe sahiptir. Bisikletine binip eski ve esrarengiz bir köprüden geçtiği zaman daima aradığını bulur.
Charles Tailent Manx'in de kendine özgü bir yeteneği vardır. Rolls-Royce'una aldığı masum çocukları gerçek hayattan koparıp eğlencelerle dolu Noelistan'a götürür. Bu yolculuk sırasında Charlie'nin sapkın hayal gücü onları korkunç varlıklara dönüştürür.
Ve günün birinde Victoria ve Manx'in yolları bir yerde kesişir. Manx, bu sefer çok özel bir şeyin peşindedir; Vic'in asla kaybetmek istemeyeceği bir şeyin... Vic ve Charlie arasındaki bu ölüm kalım savaşı kızışırken Vic iblisi yok etmek için ölümü bile göze alacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)
--reklam--
Şe7tan Alıntıları - Sözleri
- Ağlamanın sakıncası yoktur ama gülmekten de vazgeçme.
- "Yollara dikkat edin. Nereye çıktıkları belli değil."
- Er ya da geç herkes için siyah bir araba gelirdi. Gelip, seni sevdiklerinden alıp götürür ve hiçbir zaman geri dönmezdin.
- Çocuklarının canını yakan bir adam - veya kadın!- için cehennem ateşi yeterince sıcak değildir.
- ''Erkekler kadınları düşünmeden duramazlar. Bir kadını düşünmeleri tıpkı çok aç bir insanın az pişmiş bonfileyi düşünmesi gibidir. Çok acıkmışsan ve ızgaradaki bonfilenin kokusunu duyuyorsan, dikkatin tamamen gırtlağındaki o duyuya yönelir ve düşünemez hale gelirsin. Kadınlar bunun farkındadır. Ve bundan yararlanırlar. Şartları onlar koyarlar, tıpkı sen akşam yemeğine gelmeden önce annenin öne sürdüğü şartlar gibi. Odanı toplamazsan, gömleğini değiştirmezsen, ellerini yıkamazsan sofraya oturmana izin verilmez.''
- İlk başta kulağa hayal ürünü bir şey gibi geliyordu, ama hayallerini gerçeğe dönüştüren insanlar vardı. Kafalarının içindeki müziği alıp kaydedenler, hayallerinde bir ev canlandırıp, bunu inşa edenler. Fantezi her zaman bir düğmeye basıp gerçekleştirilecek bir şey olmuştu.
- Çocukluk ve yetişkinlik arasındaki fark, hayal gücüyle feragat arasındaki farktı. Birinin yerine diğerini aldığın takdirde kaybediyordun.
- Herkes iki dünyada yaşar, değil mi? Fiziki dünya vardır... fakat bir de herkese özel, düşüncelerimizin ürünü olan iç dünyalar vardır. Maddeler yerine fikirlerden oluşan bir dünya. Bu da en az dünyamız kadar gerçektir. Herkesin böyle benzersiz bir dünyası vardır.
- Yollara dikkat edin. Nereye çıktıkları belli değil.
- "İnsan bir düğümü çözmek için ne kadar uğraşacağını ve ne zaman o siktiri boktan şeyi keserek açacağını bilmeliydi."
--reklam--
Şe7tan İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Stephen King kitapları okuduktan sonra oğlunun kalemini de merak ettim ve bu kitabını seçtim. Kitabı baştan sona çok beğendim, biraz kalın bir kitap olsa da hiç sıkılmadan okudum. Yoğun olmasaydım daha kısa sürede bitirebilirdim. Joe Hill’in kalemi ve hayal gücüyle tanışmak isterseniz iyi bir seçenek. Aldığınıza pişman olmayacaksınız :) . (Selva)
Kurgusu güzel konunun akışı okutuyor ama insanın aklına “neden bu kadar uzun ?” Sorusunu getiriyor kitap. Gerçekten bu kadar uzun olması gerekli miydi 640 sayfa kitabın akışını çok değiştirmiş. Bir yere kadar akıyor farkında olmadan 150 sayfa okuyabiliyorsunuz elinize aldığınızda, ama bir yerde de uzayan gereksiz bölümler var onlarda sıkıyor “neden bu kadar uzattın” dediğim anlar bunlardı. Belki 400 küsürlü yerlerde bitmeliydi. Ama bu kitabında bir şey fark ettim bu da Joe Hill’in genel olarak bağlanabileceğiniz karakterler yaratan bir yazar olmadığını. Boynuzlar kitabında da bu şekildeydi. En çok beğenilen kitabı İtfaiyeci. Umarım bende beğenirim :) (Cansu G.)
Məqsəd həqiqətən xoşbəxt etmək yönündə sərf olunan çaba idimi, yoxsa yalanlarla boyanmış gerçəkliklərmi? Həm Baş rolda, həm də sükan arxasında Charles Talent Manx (|||) kim idi? Xoşməramlı bədheybət? bəlkədə sadece bədheybət... Yeni il ərəfəsinə təsadüf edən hadisələrin baş verməsi, elə ilin hər ayı "yeni il" imiş kimi yaşanması da normal görünə bilməzdi. Çox güman kitabin üz qabığında 1937ci il Wraith model Rolls-Royce Şe7t4n nəzərinizdən yayınmayıb. *Bir Firebird'lə Fiero'yu ayırd eləmək də çətinlik çəkə bilərsiniz amma Rolls-Royce gördüyünüzdə onu tanıyarsınız. Avtomobili özəl qılan, onun balaca (uşaqlar) sərnişinləridir. Niyə məhs uşaqlar olduğunu açıqlamalı olsaq, Charles Manx'ın dili ilə deməliyik ; "Heç bir səbəbdən ötrü uşaqlar kədər duyğusunu yaşamamalıdır. Ona görə hər günü sevinc, gülüş, əyləncə və hədiyyələr dolu açmalıdır, eynən Yeni il bayramındakı kimi." Bu səbəbdən uşaqlar üçün Rolls-Royce'nin çatacağı ünvan Yeni il (Noelistan) evi idi. Manx'ın hekayəsi xülyalar şəhərciyinə doğru səyahətinin yarım qalması ilə başladı, ancaq yarım qalan səyahətin Victoria (Vic) McQueen ilə yenidən yol alması sizə təəccübləndiri gəlməyə bilər . Çünki Vic' in qeyri-adiliyi, uşaqikən beyin gücü sayəsində qeybdən peyda olan üstüqapalı körpüdən keçməsi ilə başladı. Körpü Vic'i lazımi məkana özü aparırdı və Balaca qızcığaz itmiş əşyaları tapmaqda körpü sayəsində təkmilləşdi. Və bir gün körpünün sonundakı yol Vic'i Manx'ın soyuq, bir o qədər də ürküdücü evinə apardı. Tarixi qarşılaşma elə həmin gün başladı. Manx ilə ortaq yönləri gerçəkliyə yansıtılan xəyali dünyanı var etmələri idi. Bəs bu iki obrazı bir birinə bağlayan, qarşılaşmalarına başlıca səbəb olan nə idi? 90cı ilin əvvəllərində saysız-hesabsız uşaqların birdən birə yoxa çıxmasıyla Manx'ın qanasusamışlığı, Vic ilə sarsıdıcı müharibənin başlanmasına yol açar. Doğruluq yoxsa cəsarət dedirdecek bu bilinmezliyin sonu ya Charles Manx'ın dünyasını bəzəyəcək, ya da Vic'in... (Vəfa Qəribli)
--reklam--
Şe7tan PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Joe Hill - Şe7tan kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Şe7tan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Joe Hill Kimdir?
Joe Hill, 4 Haziran 1972 doğumlu Amerikalı yazar. Asıl adı Joe Hillstrom King. Stephen King ve Tabitha Spruce'un oğludur. Babasının adını kullanıyor olmamak için yazar olarak King soyadını kullanmamaktadır. Babası gibi her tür de eser vermektedir. Korku edebiyatına büyük katkıları vardır. Birçok prestijli edebiyat ödülünün sahibidir.
--reklam--
Joe Hill Kitapları - Eserleri
- Şe7tan
- İtfaiyeci
- Locke & Key - Vol. 1
- Boynuzlar
- Kadife Kutudaki Hayalet
- Tuhaf Hava
- Pelerin
- Pelerin 1969
- Locke & Key - Vol. 3
- Locke & Key - Vol. 2
- Locke & Key, Vol. 5
- Locke & Key, Vol. 6
- Locke & Key, Vol. 4
- Locke and Key: Guide to the Known Keys
- Lukce And Key:Grindhouse
- Locke & Key
- Locke& Key : Small World
--reklam--
Joe Hill Alıntıları - Sözleri
- O sıralar Anna da yanına taşınmıştı. Ona asla adıyla hitap etmezdi. O sıralar adı Florida'ydı. Fakat her nedense, intihar ettiğini öğrendiğinden beri kızı yine Anna olarak düşünmeye başlamıştı. Belki de insanlar, ölüleri takma adlarıyla anamıyordu. (Kadife Kutudaki Hayalet)
- Can sıkıntısı ve varoluşsal endişe ile haşır neşir oluyorum... (Locke & Key - Vol. 1)
- ''Birini tanıdığını sanıyorsun. Ama aslında ne görmek istiyorsan onu görüyorsun.'' (Boynuzlar)
- Çocukluk ve yetişkinlik arasındaki fark, hayal gücüyle feragat arasındaki farktı. Birinin yerine diğerini aldığın takdirde kaybediyordun. (Şe7tan)
- Hep kolayca moraran, nasıl incindiğine dair en ufak bir fikri bulunmaksızın kalçasında veya kolunda kocaman siyah izler keşfeden biri olagelmişti. (İtfaiyeci)
- "Yollara dikkat edin. Nereye çıktıkları belli değil." (Şe7tan)
- “Ama işler düşündüğüm gibi gitmedi.” (Locke & Key - Vol. 1)
- Oryantasyon haftasını ve derslerin ilk birkaç gününü kaçırdım ama geç olsun güç olmasın... (Locke & Key - Vol. 1)
- Çocuklarının canını yakan bir adam - veya kadın!- için cehennem ateşi yeterince sıcak değildir. (Şe7tan)
- “Hayır. Anlayamazsın. Çünkü sen bir şeyin ilk bölümünü okumadan son bölümünü okuyorsun.” (Locke & Key - Vol. 1)
- "her hayatın içine biraz yağmur yağmalı derler." (Tuhaf Hava)
- Bir hayat kurtarmak biri olmaktır, birine dönüşmektir. (Boynuzlar)
- "Birini tanıdığını sanıyorsun. Ama aslında ne görmek istiyorsan onu görüyorsun." (Boynuzlar)
- ''Erkekler kadınları düşünmeden duramazlar. Bir kadını düşünmeleri tıpkı çok aç bir insanın az pişmiş bonfileyi düşünmesi gibidir. Çok acıkmışsan ve ızgaradaki bonfilenin kokusunu duyuyorsan, dikkatin tamamen gırtlağındaki o duyuya yönelir ve düşünemez hale gelirsin. Kadınlar bunun farkındadır. Ve bundan yararlanırlar. Şartları onlar koyarlar, tıpkı sen akşam yemeğine gelmeden önce annenin öne sürdüğü şartlar gibi. Odanı toplamazsan, gömleğini değiştirmezsen, ellerini yıkamazsan sofraya oturmana izin verilmez.'' (Şe7tan)
- Hikayesini ilk anlatan kişi, genellikle hikayesini duyuran tek kişi olur. (Tuhaf Hava)
- You know what I wish? I wish I could forget how to cry. (Locke & Key - Vol. 2)
- Tabiat kanunu gibi bir şey. Bir şeye ne kadar çok ihtiyacın varsa o şeyden hayır gelmez. (Tuhaf Hava)
- İnsanın başını belaya sokan satılık ruhlar değildi, onları satın alınca oluyordu olan. (Kadife Kutudaki Hayalet)
- Gecede dur durak bilmeyen bir hareketlilik vardı; dallar deli gibi savruluyor, otlardan hışırtılar yükseliyor, rüzgar şiddetini artırıyordu. (Tuhaf Hava)
- "Umarım gelip seni arayayım diye aramamışsındır," dedi Jude. "Şu anda hiç müsait değilim. Eğer işin bana kaldıysa yandın demektir." "Anlıyorum şef. Buraya nasıl geldim? Karanlıktaki bu yola?" "Nasıl oldu?" "Kendimi öldürdüm. Birkaç saat önce astım kendimi." (Kadife Kutudaki Hayalet)
Yorumlar
0 yorum