TÜVTÜRK

Sevgi Öyküleri 2 - Selim Gündüzalp Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sevgi Öyküleri 2 kimin eseri? Sevgi Öyküleri 2 kitabının yazarı kimdir? Sevgi Öyküleri 2 konusu ve anafikri nedir? Sevgi Öyküleri 2 kitabı ne anlatıyor? Sevgi Öyküleri 2 PDF indirme linki var mı? Sevgi Öyküleri 2 kitabının yazarı Selim Gündüzalp kimdir? İşte Sevgi Öyküleri 2 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 30.05.2022 07:00
Sevgi Öyküleri 2 - Selim Gündüzalp Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Selim Gündüzalp

Yayın Evi: Zafer Yayınları

İSBN: 9799752610322

Sayfa Sayısı: 199

Sevgi Öyküleri 2 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu dizideki öyküler, aslında bir insanlık mirasıdır. Doğu´da Batı´da, geçmişte veya günümüzde yaşamış insanların bazen bizzat kendi hayatlarından, bazen de düşünce ve hayal dünyalarından çıkıp gelmişlerdir.

İnsanların dünyalarına dair paha biçilmez bir tecrübe ve deneyimler manzumesidir. Keyifle okuyacak, faydalanacak ve çok seveceksiniz…

(Tanıtım Bülteninden)

Sevgi Öyküleri 2 Alıntıları - Sözleri

  • Bir kadının, tam dokuz çocuğu vardı. Yakın dostlarından birisi kendisine samimi bir merakla sordu: "Gerçekten merak ediyorum, sevgini dokuz çocuğun arasında nasıl adaletli bir şekilde bölüp dağıtıyorsun?" O dokuz çocuğa annelik yapan kadın, şöyle cevap verdi: "Çocuklarım arasında sevgimi bölmüyorum; çarpıyorum."
  • Her zaman daha iyisini bulmak isterken bir de bakarsın ki, ömür geçer ve sen en kötüsüne razı olmak zorunda kalırsın.
  • "Sevdiğiniz şeylerden vermedikçe gerçeğe ermiş olmazsınız" demişti.
  • Geceleri gökyüzünde gizli ışıklar görünürmüş .
  • " Çocuklarımın arasında sevgimi bölmüyorum ; Çarpıyorum ..."

Sevgi Öyküleri 2 İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Güzel hikayeler var içinde ama benim aldığım kitapta hikayeler karışmıştı bu nedenle hiç bir şey anlamadım. Ama onun dışında düzgün olan hikayeler güzeldi (Öznur Aleyna Durmuş)

Selim Gündüyalpin kalemini seviyorum. Tüm kitaplari cok güzel. Genelde kitaplari insani düsündüren veya egiten hikayelerden olusuyor. Bnece 7 den 70 e herkes okuyabilir. (Neslihan Koca)

Kitaptaki hikayeler çok sürükleyici. Fakat benim aldığım kitaptaki sayfalar karışmıştı. Mesela tam sayfayı devamini okumak icin çeviriyordum ama başka bir senaryo karşıma çıkıyordu bu beni biraz rahatsız etti. Onun dışında kitap güzel baya sürükleyici. Bulduğum alıntı: Her zaman daha iyisini bulmak isterken birde bakarsın ki, ömür geçer ve sen en kötüsüne razı olmak zorunda kalırsın (Öznur Aleyna)

Sevgi Öyküleri 2 PDF indirme linki var mı?

Selim Gündüzalp - Sevgi Öyküleri 2 kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Sevgi Öyküleri 2 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Selim Gündüzalp Kimdir?

1951 yılında Adapazarı’nda dünyaya geldi. Sırasıyla Adapazarı Kurtuluş İlkokulu’nu, Adapazarı Merkez Ortaokulu’nu ve Adapazarı Lisesi’ni okudu. 1979 yılında, Marmara Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nden mezun oldu. 1968 yılında, ortaokul öğrencisiyken, günlük bir gazetenin tertip ettiği, bir şiir yarışmasıyla yazı hayatına başladı. Bir müddet basketbol ile ilgilendi. Zafer Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 1977 yılının ilk aylarında ilk sayısı çıkan Zafer Dergisi’nde çalıştı.

“Ölüm ve Ötesi” adlı ilk kitabı 1985’de Cihan Yayınları’nda neşroldu. 1986’da Zafer Yayınları’nda, aile serisinde “Ölüm Son Değildir” adlı kitabı çıktı. 1991 yılında “Ölüm Son Değildir” adlı kitabı, küçük cep kitabı olarak basıldı. Ölüm Son Değildir 1, 2 ve 3 adlı kitapları, sırasıyla 1999, 2001 ve 2002 yıllarında basıldı. 1991 yılında Zafer Yayınları’nın da kurucusu olan Selim Gündüzalp, 2002’den itibaren toplamı 15 adet olan öykü dizisi kitaplarını çıkarmaya başladı.

2003 yılında “Deyimler ve Öyküleri” dizisini oluşturmaya başladı. 2003 yılında Zafer Yayınları’nın bir alt kuruluşu olan Uğurböceği Yayınları’nın kuruculuğunda da bulundu. Uğurböceği Yayınları’nda birçok kitabın yayına hazırlanmasında katkıda bulunmuştur. Ayrıca bu yayınevinde başka bir müstear isimle, çocuklara yönelik çalışmalar da yapmıştır. “Allah ve Dua”, “Allah ve Ümit” ve “Allah ve Aşk” isimli tefekkür kitaplarının, “Serap” isimli bir romanın da yazarıdır. Ayrıca “Asr-ı Saadetten Öyküler” adıyla bilinen bir diğer öykü dizisine ve daha birçok telif ve derleme kitaba da imza atmıştır.

Selim Gündüzalp Kitapları - Eserleri

  • Başarı Öyküleri
  • Sevgi Öyküleri 1
  • Her Gün Özetidir Ömrün
  • Deyimler ve Öyküleri 1
  • Akıl Öyküleri
  • Neşeli Öyküler 1
  • Deyimler ve Öyküleri 2
  • Düşündüren Öyküler
  • Ümit Öyküleri
  • Aile Öyküleri
  • Sevgi Öyküleri 2
  • Serap
  • Deyimler ve Öyküleri 3
  • Deyimler ve Öyküleri 4
  • Neşeli Öyküler 2
  • Dostluk Öyküleri
  • Deyimler ve Öyküleri 5
  • Yaşanmış Öyküler
  • Tarih Öyküleri
  • Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler
  • Okul Öyküleri
  • Deyimler ve Öyküleri 6
  • Ölüm Son Değildir 1
  • Allah ve Aşk
  • Deyimler ve Öyküleri 7
  • Adalet Öyküleri
  • Kur'an Ayetlerinden Vahiy Öyküleri 1
  • Sultan Fatih
  • Şifa Öyküleri
  • Sahabelerin Hayatlarından Hidayet Öyküleri -1
  • Allah ve Ümit
  • Ölüm Son Değildir 2
  • Allah ve Sen
  • Mehmet Akif Ersoy
  • Allah ve Dua
  • Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler 3
  • Sahabelerin Hayatlarından Hidayet Öyküleri -2
  • Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler 2
  • Ölüm Son Değildir 3
  • Allah ve Hayat
  • Kur'an Ayetlerinden Vahiy Öyküleri - 3
  • Muzlu Çikolata ve Kargalar
  • Bir Gül Demeti
  • Seni Seviyorum Anne
  • Kur'an Ayetlerinden Vahiy Öyküleri - 2
  • Kudsi Hadisler
  • Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler 4
  • Sahabelerin Hayatlarından Hidayet Öyküleri -3
  • Sahabelerin Hayatlarından Hidayet Öyküleri 4
  • Sahabelerin Hayatlarından Hidayet Öyküleri-5
  • Kur'an Ayetlerinden Vahiy Öyküleri - 5
  • Kur'an Ayetlerinden Vahiy Öyküleri - 4
  • Çağları Aşan Sözler
  • Allah'a Dair Sözler
  • Fıkralı Atasözleri
  • Her Güne Bir Öykü

Selim Gündüzalp Alıntıları - Sözleri

  • Bu dalgalar, bizi bir ummana ulaştırır. Biz gibi bir damlayı, yok eder, varlık denizine taşır. Aşkın gücü de burada. Bir günde bitiyorsa sevgiler, olmaz olsun. Hesaba, kitaba, yarın kaygısına dayanan tüccar kalplerle işimiz yok. Böylesi sevgiler, asla yer etmesin, girmesin hiç dünyamıza. Kalplerimiz, kapalı dursun onlara karşı. Ucuz sevgilerin peşinden koşanlar, kendilerine âşıktırlar aslında (Allah ve Aşk)
  • “Azrail Azrail Azrail, Sen âdilsin cellât değil.” Sefâ Kaplan (Ölüm Son Değildir 3)
  • İman varsa, her şey var. (Allah ve Sen)
  • ''Çoğu insan, kör bir hiddet yüzünden, yanından kolayca geçebileceği engellere çarpıp kalıyor.'' (Ümit Öyküleri)
  • "En cüz'i hadisat dahi vukua gelmeden evvel hem mukayyeddir, hem yazılmıştır. Demek tesadüf yok, hadisat başıboş gelmiyor, intizamsız değillerdir." (Ölüm Son Değildir 1)
  • Belki de seni bugünlere getiren, geç kaldığına yandığın o günlerindir. (Serap)
  • İnsan misafirdir, her yerde misafirdir. Evinde de, dünyada da, hayatta da... (Her Gün Özetidir Ömrün)
  • ARAPÇA'DA ekmeğin adı, 'nan'dır. Osmanlıca'da "nan-ı aziz" diye geçer. Üç beş medrese talebesi, Ramazan'da köylere teravih kıldırmaya gidiyorlarmış. Köyün birinde muhtardan nan-ı aziz istemişler. Muhtar: "O dediğiniz naneden bizim köyde bulunmaz" demiş . Kamımız aç. bize nan gerek" diyen talebelere; "Açsanız ekmek getireyim, biz öyle nan e yemeyiz" deyince, mollalar gülüşmüşler ve nan ın anlamını açık lamışlar . ••• Bu deyim, hiç olmadık yerde yanlış bir söz söylemek ya da yanlış bir iş yapmak manasında kullanılır. (Deyimler ve Öyküleri 1)
  • ''Genç kalmanın,mutlu olmanın ve başarıya ulaşmanın üç sırrı vardır.Her gün gülmek,yaşama katacak mizah bulmak ve bir de rüyalarınız.İnsanın bir rüyası muhakkak olmalı.Rüyalarınızı kaybettiniz mi, ölürsünüz.'' (Başarı Öyküleri)
  • Anladım ki; insanlar kendilerini düşünerek yaşıyor görünse de, hakikatte onları yaşatan tek şey sevgidir. Kim severse, Allah'a yaklaşır, Allah da ona yaklaşır. Çünkü O, sevgiyi yaratandır! — Tolstoy (Ölüm Son Değildir 2)
  • "O, ismi kitaplarda yazılı olan peygamberdir!" (Sahabelerin Hayatlarından Hidayet Öyküleri 4)
  • Ya bu deveyi gütmeli Ya bu diyardan gitmeli (Deyimler ve Öyküleri 1)
  • Hayat nasıl bir şey ki, çekirdekte yok ama ondan çıkan ağaçta var; yumurtada yok ama ondan çıkan civcivde var; bedenimizin inşasında kullanılan yapıtaşlarında eseri yok; ama biz canlıyız!.. (Allah ve Hayat)
  • İnsan kalbi kadar çabuk değişen ne var ki. (Ölüm Son Değildir 2)
  • "Zihnim bu şehirden, bu devirden çok uzakta." (Serap)
  • Kişi eşyasını taşıyabiliyorsa, kendi taşımalıdır. (Bir Gül Demeti)
  • “Kalbi imanla dolu olduğu halde inkara zorlananlar müstesna, kim iman ettiksen sonra tekrar kafir olur ve gönül rızasıyla küfrü kabul ederse, öylelerinin üzerine Allah’tan bir gazap vardır. Onların hakkı pek büyük bir azaptır.” ( Nahl Suresi 106. Ayet ) (Kur'an Ayetlerinden Vahiy Öyküleri 1)
  • İşte dünyanın vaziyeti, programı böyledir: "Giden gelmez, gelen gider." (Ölüm Son Değildir 1)
  • Çünkü asıl zehir sizin kafalarınızın içindeydi.. (Sevgi Öyküleri 1)
  • SERAP NEDİR BİLMEYEN bir delikanlı, kervana katılmış. Sıcak mı sıcak Konya Ovası'nda giderlerken, çöldeki gibi serap görünmeye başlamış. Delikanlı , ırmaklar, göller, ağaçlar görür olmuş. Oğlancık, bu gördüklerini sahici sanarak, suda ıslanmasın diye paçalarını sıvamaya başlamış . Onu gören ihtiyardan biri: "Oğlum, o gördükleri n seraptır, insanı böyle aldatır. Dereye varmadan, paçaları sıvama demiş." ••• Bu deyim, "Acele etme, hele bir bekle. İş tam olarak ortaya çıksın, ondan sonra harekete geç" manasında kullanılır. (Deyimler ve Öyküleri 3)

Yorum Yaz