Kitap Künyesi
Yazar: Terry Brooks
Çevirmen: Çağla Ünal
Orijinal Adı: The Sword of Shannara
Yayın Evi: İthaki Yayınları
İSBN: 9789756902684
Sayfa Sayısı: 240
--reklam--
Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Savaşın amansız gölgesi dünyanın özgür halklarının üzerine düşmüş, Karabüyücü Lord’un ordusu Tyrsis kapılarına varmıştır. Shannara’nın Kılıcı ve Shea hala kayıp olduğundan, Güneykarası’nı karanlığın güçlerine karşı savunmak Sınır Lejyonu’na düşmüştür.Öte yandan elinden bir kez kaçırdığı Shannara’nın Kılıcı’nın peşinden Kafatası Krallığı’na yollanan Shea’yı Karabüyücü Lord’la yüreklere korku salan bir yüzleşme beklemektedir.
--reklam--
Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap Alıntıları - Sözleri
- "Aşk, ölüme bile karşı koyabilecek bir erk doğurur."
--reklam--
Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Büyük savaşa doğru... Gruptaki herkes bir yere dağıldıktan sonra; büyük savaş için aslında hepsinin kendine düşen görevi yapmasıyla ve bu savaştaki rolüyle nihai sona doğru ilerlemiş oluyoruz. Savaş olduğundan bu kitap çok daha akıcıydı ve daha heyecanlıydı. Lakin Shannara'nın kılıcının etkisi bence çok yavan ve havada kaldı. Çok anlamadım yani orda ne olup bittiğini! Belki The LOTR'daki yüzük gibi bir etkisi yoktu ama yine de ona yapılan bu vurguyla ki kitabın ismi bu(!) biraz daha 'vay be' etkisi beklerdim. İyi okumalar... kitap/shannaranin-kilici-1-cilt-3-kitap--9051 yazar/Terry-Brooks (Dilara B.E.)
Okumadan önce duyduğum ve internette gördüğüm yorumlarda hep Lotr serisiyle birebir benzediği eleştirileri vardı. Artık bende bu yorumlara katılabilirim. Yazarın Tolkien den etkilendiği çok açık. Ben birebir demeyeyim ama çoğu yerler aşırı benzerdi kıyaslamamak elde değil. Yinede yazarın betimlemelerdeki yeteneği hoşuma gitti.Çok fazla birşey beklemeden okunabilir. (Göktuğ Altuntaş)
Fantastik kitaplar her zaman ilgimi çekmiştir. Bunda Yüzüklerin Efendisi’ nin büyük payı var sanıyorum. Yüzüklerin Efendisi demişken, kitap orta dünyaya o kadar paralel ki, hikaye konusu itibariyle neredeyse aynı, elfler, orklar, goblinler, troller... 3 ciltten oluşan bu seri belki hayal kırıklığı olabilir. (Levent)
--reklam--
Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Terry Brooks - Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Terry Brooks Kimdir?
Terence Dean "Terry" Brooks 8 Ocak 1944 tarihinde dünyaya gelmiştir. Amerikalı fantastik kurgu yazarıdır. Çoğunlukla epik fantezi türünde yazan Brooks ayrıca iki tane filmi roman haline getirmiştir. Yazarlık kariyeri sırasında 23 tane kitabı New York Times çok satanları listesine girmiş ve baskı yaptırdığı kitaplarının 21 milyondan fazla kopyası satılmıştır. Brooks, yaşayan ve çok satan fantastik kurgu yazarlarından biridir.
--reklam--
Terry Brooks Kitapları - Eserleri
- Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap
- Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt. 2. Kitap
- Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap
- Star Wars
- Shannara'nın Elftaşları
- Shannara’nın Dilek Şarkısı
- Shannara’nın İlk Kralı - 4
- Shannara’nın Çocukları
- Shannara’nın Druidi
- Shannara’nın Elf Kraliçesi
- Shannara’nın Tılsımları
- Shannara'nın Elftaşları - 4
- Hook
--reklam--
Terry Brooks Alıntıları - Sözleri
- Bazı şeylerin üstüne gidilmemesi daha iyidir. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Bu hayatta genellikle biri olarak doğup başka biri olarak ölürsün. Sana verilenlerle yetinmek zorunda değilsin (Star Wars)
- Shea'ya birçok halkın vatanı tehdit altındayken, kimsenin durup neden orada yardım için bulunduğunu sormayacağını, bunun yalnızca kabul edileceğini anlatmıştı. Dayel bu göreve gelmeyi seçmişti, çünkü kral bunu ondan istemişti, çünkü eğer gelmemiş olsaydı kendini daha az erkek gibi hissederdi. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Büyük Savaşlar'ı izleyen yıllarda toprak yüzünden Gnomlarla birçok savaş yapıldı. Bu savaşlar her iki ırka da zarar verdi. Ama sağ kalmak için savaştılar ve hayatı için savaşan hiçbir yaratığın kafasında mantığa yer yoktur. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- "Belki de başa geçmek istiyordur," dedi belli belirsiz. "Biraz güç elde eden herkes eninde sonunda bunu istemez mi?" (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Gülümsüyordu, ama ruhu hastaydı ve yüreği yolunu kaybetmişti. (Star Wars)
- "Soğuk duvarları acı yenilgileri ve aptallıklarıyla alay eden,zayıf ama hayal olamayacak bir kahkaha sesi sardı." (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt. 2. Kitap)
- Allanon ilk kez samimiyetle gülümsedi, ama içten içe onlara acıyordu. Yıllardır bildikleri sakin yaşamları son bulmuştu ve bir açıdan bunun sorumlusu kendisiydi. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- İnsan aklı bu dünyanın üzerindeki maddesel olmayan varlıkların gerçekliğiyle karşılaşmak için yeterince donanımlı değildir. Bu herhangi bir ölümlü için uzun süre dayanılacak bir şey değildir. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Shea bu görevin başarısı için diğerlerinin kendisine ne kadar çok değer verdiğini biliyordu, ama bir yandan da, gerçek bir tehlikeyle karşılaştığında kendini savunmaktan aciz olduğunu düşündüklerinin de bilincinde olmaktan acı duyuyordu. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Senato kendilerinin ve geldikleri sistemlerin çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen, açgözlü, işe yaramaz delegelerle dolu. (Star Wars)
- Her zaman iki tane vardır. Ne daha fazla, ne daha az. Bir usta ve bir çırak. (Star Wars)
- Bin yılın en büyük savaşının eşiğinde olabiliriz, ama kimse bu gerçeği kabul etmek istemiyor. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- "Dostu düşmandan ayırmayı öğrenmelisin. Bir gün yaşamın buna bağlı olabilir." (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Bir zamanlar efendilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş olan yaratık efendilerini yok eden felaketten sağ çıkmış, asırlardır süren çürümüş metalden varlığını sürdürmüş, evrilerek şekilsiz bir ucubeye ve daha kötüsü et yiyen bir canavara dönüşmüştü. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- Acı, hırçınlığa yol açar, hırçınlık da öfkeye. Bu yolda çok fazla ilerlersen yolunu şaşırırsın. (Shannara'nın Elftaşları)
- Ayağının altındaki toprak giderek yumuşak bir hal almaya başlamıştı.. (Star Wars)
- Merkezi yönetimler her zaman insanlık için en büyük tehlike olmuştur. (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- "...farkı yaratan eylemlerdir." (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 1. Kitap)
- "Aşk, ölüme bile karşı koyabilecek bir erk doğurur." (Shannara'nın Kılıcı 1. Cilt 3. Kitap)
Yorumlar
0 yorum