Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası - Arthur Conan Doyle Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası kimin eseri? Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası kitabının yazarı kimdir? Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası konusu ve anafikri nedir? Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası kitabı ne anlatıyor? Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası PDF indirme linki var mı? Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası kitabının yazarı Arthur Conan Doyle kimdir? İşte Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Arthur Conan Doyle
Çevirmen: Deniz Güldürmez
Orijinal Adı: The Sign of Four
Yayın Evi: Ren Yayınları
İSBN: 9786059840682
Sayfa Sayısı: 208
Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu, onu herkesin görebileceği bir yere koymaktır.”
Sherlock Holmes
“Bir şark rüzgârı geliyor, Watson. (...) Öyle bir rüzgâr ki İngiltere’de böylesi esmedi. Soğuk ve acı bir rüzgâr bu Watson ve birçoğumuz bu rüzgârın karşısında çürüyüp gideceğiz. Fakat yine de Tanrı'nın rüzgârı bu; fırtına dindiğinde, güneşin altında daha temiz, daha güzel ve daha güçlü bir toprak yatacak.”
Dörtlerin İmzası Sir Arthur Conan Doyle’un bir ay içerisinde yazdığı ve kitap haline getirmeden önce öyküler halinde dergide yayımladığı ikinci Sherlock Holmes romanı. Doyle, diğer romanlarında olduğu gibi bu romanında da okurları soluk soluğa bırakıyor.
“Varoluşun sıkıcı rutininden tiksiniyorum. Zihinsel heyecan burnumda tütüyor.”
Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası Alıntıları - Sözleri
- Şayet kendi hizmetkârım bile suçsuzluğuma inanmıyorsa, jüri koltuğuna oturmuş on iki aptal^^ esnaftan ne bekleyebilirdim ?
- Duygusallık akıl yürütmeye zarar verir.
- İnsanların anlamadıklarıyla alay etmelerine alışığızdır.
- O kadar basit ki, açıklanması fazla gibi gelecek...
- Goethe ne demiş? " İnsanlar anlamadıkları şeylerle alay ederler. "
- "Olmayacak ihtimalleri elersen, geriye gerçekler kalır."
- Duygusallık akıl yürütmeye zarar verir.
- Hayatımda çok inişler, çıkışlar oldu, fakat gidenin ardından ağlamamayı öğrendim.
- “Ama aşk hissî bir şeydir ve hisler de aklın düşmanıdır.”
- “Beynimi çalıştırmıyorsam,yaşamın ne anlamı var?”
- Doğanın sıradan güçleri karşısında bizim aciz hırslarımız ne kadar da küçük kalıyor!
- Tahmin zorlu bir alışkanlıkdır. İnsanın mantıklı düşünme yeteneğini yıkar.
- “Aşk duygusal bir şey ve duygusal şeyler zekayı iyi etkilemez.Ben kendim asla evlenmem mesela,kafamı o şekilde karıştıramam.”
- Size kaç kez söyledim, olanaksızlıkları eledikten sonra, geriye kalan gerçektir.
- Dünyanın kabalıklarından her zaman iğrenmişimdir.
Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası İncelemesi - Şahsi Yorumlar
~77° | Dörtlerin Yemini: Merhaba. Sherlock Holmes tabanlı hemen hemen tüm kitapları küçükken okumuşumdur. Ancak bu kitapları tekrar, bilinçli bir şekilde ve özellikle de Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan okumayı her zaman istiyordum. İlk okuduğum kitap kitap/korku-vadisi-sherlock-holmes--2229 idi ve şahsen daha sürükleyici bir hikâyeydi. Ancak şimdi okuduğum kitap/dortlerin-yemini-sherlock-holmes--36984 da gayet sürükleyiciydi. Bir aradan sonra Sherlock Holmes ile karşılaşmak beni iyi hissettirdi. Odasında ölü bulunan Binbaşı Sholto'nun, göğsüne iğnelenmiş bir krokideki ''dörtlerin imzası'' ile başlayan bu tuhaf macera seni oradan oraya, İngiltere'den Hindistan'a bir yolculuğa çıkarıyor. Şapkası, paltosu, çizmeleri ve tabii ki piposuyla en ufak detaylardan ilginç doğruları ortaya çıkarabilen ve boş zamanlarında kafasını dağıtmak için kimyasal deneyler yapan çılgın Sherlock Holmes söz konusu olduğunda sanırım çok da uzun bir inceleme yazmanın bir gereği yok. Derhâl alınıp hıphızlı okunabilecek bir kitap. Korku Vadisi, Sherlock Holmes adlı kitap için aylar önce yazdığım incelemeyi de okuyabilirsin. gonderi/113818116 Keyifli okumalar! (Kaan Ata Önder)
Sir Arthur Conan Doyle'un akıl yürütme yeteneği çok güçlü Edinburghlu bir öğretmenden esinlenerek yarattığı Sherlock Holmes karakteri ilk kez 1877'de yayımlanan Kızıl İpucưnda boy gösterdi. İngiliz edebiyatının en canlı karakterlerinden biri olan Holmes, piposu, şapkası ve kendine özgü giysileriyle farklı bir dedektif olarak daha sonra pek çok romanda okuyucunun karşısına çıktı. Arkadaşı Dr. Watson ve düşmanı Prof. Moriarty ile birlikte birçok filmin de kahramanı olarak ün kazandı. Doyle'un yazdığı tarihi romanlar ve tiyatro oyunları Sherlock Holmes'un kazandığı ünün gölgesinde kaldı. Dörtlerin Yemininde hırs ve entrikanın yol açtığı bir cinayetle düğümlenen olaylar, Holmes'un rastlantıları birer delile çeviren gözlem gücü sayesinde umulmadık bir çözüme kavuşur. Doyle ilginç bir kurguyu akıcı bir ifade ile birleştirerek bir dedektif öyküsünü edebiyatın klasikleri arasına yerleştirmiştir. (Mesut Altınok)
Sherlock Holmes serisinden okuduğum ikinci kitapla sizlerleyim. Kızıl Soruşturma’ya göre daha akıcı ve heyecanlı bulduğum bir Doyle eseri oldu. Kendini eve kapayan ve bunalan Sherlock Holmes hayatın bu durağanlığından memnun değildir ve arkadaşı Watson ise hiç memnun değildir. Holmes’un değişik fikirleri ve mantıklı zekası Watson’a biraz tuhaf gelir hep... Bence de tuhaf biri Holmes. Nasıl bu kadar karışık ince detayı birleştirip çıkmazı olmayan sokaklardan rahatça çıkabiliyor? Düşündürücü açıkçası. Kitap tek bölümden oluşmadığı için keyifle okudum ama elimden bırakamadım çünkü konusu ve olaylar beni derin bir heyecana sürükledi. Bir anda evlerine gelip başından geçenleri anlatan ve yardım isteyen Mary Morstan’ın derdinin içinde bulurlar kendilerini. Holmes memnundur. Watson ise daha çok memnun olacak ama sürpriz! Mary Morstan’ın babası on dört yıl önce kaybolduktan sonra her sene aynı tarihte bilinmez birinden değerli inciler alır. Ancak birgün görüşme daveti gelir bu bilinmezlikten. Mary ise soluğu Holmes ve Watson’un yanında alır. Vakanın çekiciliği Holmes’u, Mary’nin güzelliği ise Watson’ı heyecanlandırır... Bu olayın peşine düşen bu ikili ise gizemli bir cinayetle karşılaşacaklar! Cinayetin işlenme nedenleri ve geçmiş o kadar olaylı ki içinde Hint ayaklanmasından Asya’da ki hapishanelere kadar gizemli ve korkunç sırlar vardır... Sherlock Holmes’un ise tam da böyle karmaşık bir vakaya ihtiyacı vardı! Yaratıcı yazarlık dersi alırken hocamız Sherlock Holmes kitaplarından birçok örnek vermişti. Okunması kolay ve sürükleyici bu kurgu her hayalperestin ve yazı yazanın ilgisini çekebilecek nitelikte cidden. Doğru bir zamanda başladığımı düşünüyorum seriye; hem okumayı hem de yazmayı seven biri olarak bu kurgu beni kendine çekti. Ayrıca polisiye romanlara da bayılıyorum. Bir de İngiliz edebiyatı olunca! Okumazsam olmazlarımdan oldu. Sizlere de tavsiye ederim dostlar. (Sultan)
Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası PDF indirme linki var mı?
Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Arthur Conan Doyle Kimdir?
Arthur Ignatius Conan Doyle, (22 Mayıs 1859 - 7 Temmuz 1930) İskoç doğumlu bir yazardır. Suç hikâyelerinde bir çığır açmış olduğu söylenen karakter Dedektif Sherlock Holmes ve Profesör Challenger'ın fikir babasıdır. Yazmış olduğu diğer eserler arasında bilimkurgu, tarihi kitaplar, oyunlar, şiirler ve kurgu dışı düzyazılar vardır.
Arthur Conan Doyle 22 Mayıs 1859'da, Edinburgh, İskoçya'da doğmuştur. Babası bir İngiliz olan Charles Altamont Doyle, annesi ise İrlandalı Mary Foley'di. Soyadı "Conan Doyle" ise de, bu bileşik soyadının kökeni bilinmemektedir. Kaynaklardan biri, Arthur ve ablası Annette'in bileşik soyadlarını büyük amcaları olan usta gazeteci Michael Conan'dan aldığını yazmaktadır. Aynı kaynak 1885 yılında, evinin dışarısındaki pirinç levhada ve doktora tezindeki imzada adının "A. Conan Doyle" olarak geçtiğini belirtmektedir. Fakat 1901 Nüfus Kaydı gibi diğer kaynaklar Conan Doyle'un soyadının "Doyle" olduğunu, ve ancak yıllar sonra "Conan Doyle" olarak kullandığını yazmaktadır. Conan Doyle'un babası da kardeşleri (içlerinden bir tanesi illüstratör Richard Doyle'du) ve babası gibi bir ressamdı. Conan Doyle, dokuz yaşındayken St Mary's Hall Katolik Cizvit Stonyhurst hazırlık okuluna gönderildi. Daha sonra Stonyhurst Koleji'nde öğrenimine devam etti, fakat Hıristiyanlığı reddederek 1875 yılında bir agnostik olacaktı.
1876'dan 1881'e kadar Edinburgh Üniversitesi'nde tıp öğrenimi gördü, bu eğitimin bir kısmında şimdi Birmingham'ın bir parçası olan Aston şehrinde çalıştı. Öğrenimine devam etmekteyken kısa hikâyeler yazmaya başladı; 20 yaşından önce Chambers's Edinburgh Journal isimli dergide ilk hikâyesi yayımlandı. Üniversitedeki yıllarının ardından Batı Afrika sahillerine gemi hekimi olarak yolculuk etti, arkasından 1882 yılında Plymouth kentinde kendi muayenehanesini açtı. Doktorasını 1885 yılında "Tabes Dorsalis" üzerine yaptı.
1882'de Portsmouth'ta hekimliğe başladı. Mesleğinde ilk başlarda çok başarılı sayılmazdı; odasında hasta beklerken tekrar hikâyeler yazmaya başladı. İlk önemli eseri, 1887 yılında "Beeton's Christmas Annual"da basılmış olan "Kızıl Dosya" isimli hikâyeydi. Bu hikâye Sherlock Holmes'un ilk kez göründüğü hikâye olma özelliğini taşımaktadır ve karakter kısmen üniversitedeki profesörlerinden bir tanesi olan Joseph Bell'e benzemektedir. Sherlock Holmes'un göründüğü diğer hikâyeler Strand isimli dergide basılacaktı. Garip bir şekilde, İngiliz yazar Rudyard Kipling de başarılarından ötürü Conan Doyle'u kutladı ve "Acaba bu karakter arkadaşım Joe olabilir mi?" diye sordu. Joseph Bell'e olan benzerlik gözünden kaçmamıştı. Fakat Sherlock Holmes için, Bell'den çok, Edgar Allan Poe'nun karakteri C. Auguste Dupin'i model almıştı. Southsea şehrinde ikamet etmekteyken Portsmouth Futbol Kulübü adlı amatör bir futboltakımı için top koşturdu.
1885 yılında Louisa (veya Louise) Hawkins ile evlendi. "Touie" diye hitap ettiği Louisa vereme yakalandı ve 4 Temmuz 1906'da vefat etti. 1907'de, 1897 yılında tanışıp aşık olduğu fakat eşine olan sadakatinden dolayı hislerini açılamadığı Jean Leckie ile evlendi. Conan Doyle'un ikisi ilk eşinden, üçü ikinci eşinden toplam beş çocuğu oldu.
1890 yılında Conan Doyle Viyana'da göz üzerine araştırmalar yaptı; 1891'de optalmolog olarak Londra'da bir muayenehane açtı. Otobiyografisinde tek bir hastanın bile kapısına gelmediğini yazacaktı. Bu onun yazarlığa daha fazla zaman ayırmasına fırsat verdi; Kasım 1891'de annesine, "Holmes'u öldürmeyi düşünüyorum... hikâye bitsin gitsin istiyorum. Aklımı daha iyi şeylerden çeliyor anne" diye yazacaktı. Annesi şöyle yazdı: "Sana nasıl uyuyorsa öyle yap, ama insanlar bunu pek hoş karşılamayacaktır." 1893'de, daha "önemli" eserlere (örneğin tarihi romanlarını yazmak için) öncelik vermek için böyle yaptı.
"Son Sorun" isimli hikâyede Holmes ve ezeli düşmanı Profesör Moriarty bir şelaleden birlikte düşerek ölüyorlardı. Karakterin ölmesine isyan eden okurları dinleyerek Sherlock'u tekrar hayata döndürdü; Holmes, "Boş Ev Macerası" isimli hikâyede geri dönüyordu, verilen açıklama ise sadece Moriarty'nin düştüğü, ama Holmes'un diğer tehlikeli düşmanları da olduğundan kendisini de ölmüş gibi gösterdiğiydi. Holmes toplamda 56 kısa hikâye ve 4 Conan Doyle romanında yer almaktadır (bu süreden sonra pek çok kez diğer yazarların hikâye ve kitaplarında da gözükmüştür).Güney Afrika'daki İkinci Boer Savaşı'nı takiben 20. yüzyılın başlarında, Birleşik Krallık'ın bölgede olan idaresine olan eleştirilere cevaben Conan Doyle, Krallık'ın Boer Savaşı'ndaki rolünü haklı çıkartan kısa bir kitapçık yazdı ve yayınladı. "The War in South Africa: Its Cause and Conduct (Güney Afrika'daki Savaş: Nedeni ve İdaresi)" isimli bu kitapçık pek çok dile çevrilecekti.
Conan Doyle, 1902 yılında şövalye ve Surrey'nin "Deputy Lieutenant" (Teğmen Vekili) olarak ilan edilmesinin nedeninin bu kitapçık olduğunu düşünmekteydi. 1900 yılında daha uzun bir kitap olan "Büyük Boer Savaşı" isimli kitabı da yazmıştı. 20. yüzyılın başlarında Sir Arthur Parlamento'ya iki kez aday oldu, dikkate değer oylar almış olsa da ikisinde de seçilemedi.
Conan Doyle, başını gazeteci E. D. More ve diplomat Roger Casement'ın çektiği Kongo'nun Özgürleştirilmesi Kampanyası'na destek veriyordu. 1909 yılında Kongo'daki dehşeti yerden yere vurduğu "Kongo'daki Suç" adlı uzun bir kitapçık yazdı. Morel ve Casement ile arkadaş oldu, 1912 yılındaki "Kayıp Dünya" isimli kitabındaki baş karakterlerden ikisi için onlardan ilham alacaktı.
İkisiyle de arkadaşlık bağları daha sonra koptu: Sol görüşleri olan Morel I. Dünya Savaşı sırasında pasifist hareketin liderlerinden biriydi; Casement ise İrlanda milliyetçiliğinden dolayı hapishanedeyken İngiltere'ye ihanet etmişti. Conan Doyle, Casement'ın delirmiş olduğunu söyleyerek onu ölüm cezasından kurtarmaya çalıştı, fakat başarısız oldu.
Conan Doyle adaletin yılmaz bir savunucusuydu, iki davayı şahsen inceledi ve araştırdı. Sayesinde bu iki davada mahkum edilmiş iki kişi salındı. İlk davanın sanığı 1906'da iddiaya göre tehdit dolu mektuplar yazan ve hayvanlara işkence yaptığı söylenen yarı-İngiliz, yarı-Hintli George Edalji isimli bir avukattı. Polis Edalji'yi hapse tıktı, halbuki hayvanların gördüğü işkence şüphelinin hapse girmesinden sonra da devam etmişti.
Temyiz Mahkemesi'nde bu davadan çıkan karar 1907'de yürürlüğe girdiğinde Conan Doyle sadece George Edalji'ye yardım etmiş olmuyordu, çalışmaları adaletin başarısız olduğu diğer noktaları düzeltmekte de büyük rol oynadı. Julian Barnes'ın 2005'te yazdığı roman "Arthur & George"da Conan Doyle ve Edalji'nin hikâyesi kurgusal olarak anlatılmaktadır.
İkinci davanın sanığı 1908'de Glasgow'da 82 yaşında bir kadını sopayla dövmekten içeride olan Alman Yahudi kumarhane işletmecisi Oscar Slater'dı. İddia makamının öne sürdüğü savdaki tutarsızlık ve birinin onu ispiyonlamış olduğu hissi Conan Doyle'da merak uyandırmıştı.
1906'da karısı Louisa'nın, ve oğlu Kingsley, kardeşi, iki kayınbiraderi ve iki yeğeninin I. Dünya Savaşı'nda ölümünden sonra Conan Doyle bunalıma girdi. Ruhaniyet ve bu düşüncenin sağladığı ölümden sonra yaşamın güya bilimsel kanıtına destek vererek biraz huzur buluyordu.
Kingsley Doyle, 1916'daki feci Somme Çarpışması sonrasında yara aldıktan sonra iyileşmekte olduğu sene, Ekim 1917'de zatürreden öldü. Baba Doyle Ruhaniyet ile öyle ilgilenmişti ki karakteri Profesör Challenger'ın bir romanı olan "Sis Diyarı" tamamen bu konu hakkındaydı. Bu dönemdeki hayatının garip örneklerinden bir tanesi de "Perilerin Gelişi" (1921) isimli kitaptı. Cottingley perileri fotoğraflarının gerçekliğine öylesine inanmıştı ki, bunlara ve ayrıca perilerin ve ruhların doğaları ve varlığı konusunda sunduğu teorilere kitabında yer verecekti.
Bu konuda yazmış olduğu yazılar kısa hikâye antolojilerinden biri olan Sherlock Holmes'un Maceraları'nın 1929'da Sovyetler Birliği'nde yasaklanmış olmasının nedenlerinden biriydi. Bu yasak daha sonra kalkacaktı. Rus aktör Vasili Livanov, Sherlock Holmes'u başarılı bir şekilde canlandırmasından dolayı İngiliz İmparatorluğu Nişanı'na layık görülecekti.
Conan Doyle bir süre Amerikalı sihirbaz Harry Houdini ile arkadaş oldu; 1920'de annesinin ölümünden sonra Houdini de Ruhani hareketin öncü aleyhtarlarından biri olmuştu. Houdini, Ruhani medyumların numara yaptığında ısrarcı olmasına rağmen, Conan Doyle Houdini'nin kendisinin de doğaüstü güçlere sahip olduğunu düşünmekteydi; bu görüşünü "The Edge of the Unknown" isimli kitabında yazacaktı. Houdini, yaptıklarının alt tarafı sihirbazlık numarası olduğuna Conan Doyle'u ikna edemedi. Bu da iki arkadaş arasında herkesin bildiği buruk bir uzaklaşmaya neden oldu. Doyle, Houdini baş parmağını çıkarıp tekrar yerine koyduğunda şaşkınlığına engel olamamıştı.
Amerikalı bir bilim tarihçisi olan Richard Milner, Conan Doyle'un 1912'de ortalığı kasıp kavuran Piltdown Adamı aldatmacasını başlatan kişi olabileceğini iddia etti. Bu sahte hominid fosili bilim dünyasını 40 yıl boyunca kandırmıştı. Milner, Conan Doyle'un en sevdiği medyumlardan birinin adının lekelenmesinden ötürü intikam arayışında olduğunu ve yazarın bu aldatmacadaki rolünün "Kayıp Dünya" eserinde fark edilebileceğini söylemekteydi.
Samuel Rosenberg, 1974 tarihli kitabı "Naked is the Best Disguise (Çıplaklık En İyi Kamuflajdır)"da Conan Doyle'un yazıları sayesinde akıl sağlığının bastırılmış ve gizli yönlerine nasıl açık ipuçları bıraktığını yazmaktadır.
7 Temmuz 1930'da Conan Doyle aile bahçesinde elini göğsüne bastırmış bir şekilde bulundu. Hemen sonra kalp krizinden öldü, ve New Forest, Hampshire, İngiltere'de Minstead'deki kilise bahçesine gömüldü. Son sözlerini karısına söylemişti: "Sen harikasın." Mezar taşında şu sözler yazar
STEEL TRUE (YAMAN ÇELİK)
BLADE STRAIGHT (KESKİN BIÇAK)
ARTHUR CONAN DOYLE
ŞÖVALYE
VATANSEVER, DOKTOR VE EDEBİYATÇI
Londra'nın güneyinde Hindhead'de Conan Doyle'un inşa ettiği ev Undershaw'da hayat en az bir on yıl kadar daha devam etti; arkasından 1924'ten 2004'e kadar otel ve restoran olarak işletildi. Daha sonra bir müteahhit tarafından satın alındı; çevreciler ve Conan Doyle hayranları buranın korunması için savaşmaktadır. Ev şu an boş.
Doğu Sussex'te, Crowborough'daki Crowborough Cross'ta Sir Arthur Conan Doyle'un onuruna bir heykel dikildi. Sir Arthur burada 23 sene yaşamıştı. Edinburgh, İskoçya'da, Conan Doyle'un doğduğu eve yakın Picardy Sarayı'nda Sherlock Holmes'un da bir heykeli bulunmaktadır.
Arthur Conan Doyle Kitapları - Eserleri
- Sherlock Holmes - Akıl Oyunlarının Gölgesinde
- Sherlock Holmes - Suç Detayda Saklıdır
- Sherlock Holmes - Şüphe Asla Uyumaz
- Sherlock Holmes - Gerçekler Kanıt İster
- Sherlock Holmes - Baskerville'lerin Köpeği
- Korku Vadisi - Sherlock Holmes
- Sherlock Holmes - Aklın Şüphesi Suçun Gerçeğidir
- Tekinsiz Hikâyeler
- Sherlock Holmes - Kuşku
- Sherlock Holmes - Beyaz Birlik
- Sherlock Holmes - Panik
- Sherlock Holmes - Ölümün Sesi
- Sherlock Holmes - Ölümle Randevu
- Sherlock Holmes - Ölüm Oyunu
- Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası
- Sherlock Holmes - Gölge Oyunları
- Sherlock Holmes - Peçeli Kiracı
- Sherlock Holmes - Mazarin Elması
- Sherlock Holmes - Kızıl Dosya
- Sherlock Holmes - Seçme Hikâyeler
- Sherlock Holmes - Bir Kimlik Vakası
- Sherlock Holmes - Kanıt
- Sherlock Holmes - Takip
- Sherlock Holmes - Suç
- Sherlock Holmes - Zümrüt Taç
- Kayıp Dünya
- Sherlock Holmes'un Maceraları
- Sherlock Holmes'un Anıları
- Sherlock Holmes - Gloria Scott Gemisi
- Sherlock Holmes - Yarım Kalan Roman
- Sherlock Holmes - Mavi Yakut
- Sherlock Holmes - Üç Çatılı Ev
- Sherlock Holmes - Ayaklı Suç Takvimi
- Sherlock Holmes - Zehirleyen Günahlar
- Sherlock Holmes - Savaşları Başlatan Şüphedir
- Sherlock Holmes - Kaybolan Atın Sırrı
- Sherlock Holmes - Tüm Hikayeleri
- Sherlock Holmes - Tanık
- Sherlock Holmes - Karanlık
- Sherlock Holmes - Avcı
- Sherlock Holmes - Tavşan Dudaklı Adam
- Sherlock Holmes - Kusursuz Suç Yoktur
- Sherlock Holmes - Bohemya’da Skandal
- Sherlock Holmes - Kırmızı Gürgenler
- Sherlock Holmes - İpucu
- Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 1
- Şehrin Ötesinde
- Sherlock Holmes - Kızıl Saçlılar Kulübü
- Sherlock Holmes - Şüphe
- Vampir Öyküleri
- Sherlock Holmes - Dans Eden Adamlar
- Sherlock Holmes - Suçluların Suçlusu
- Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 3
- Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 2
- Sherlock Holmes - Cinayet Sokağı
- Sherlock Holmes - Esrarengiz Katil
- Sherlock Holmes - İlk Macera
- Sherlock Holmes - Son Olay
- Sherlock Holmes - Ölüm Yolu
- Sherlock Holmes - Ölüm Döşeğinde
- Sherlock Holmes - Yaralı Yüz
- Sherlock Holmes - Reigate Bulmacası
- Sherlock Holmes - Matematik Dehasının Hikayesi
- Sherlock Holmes - İz Peşinde
- Sherlock Holmes - Sokaktaki Bir Deli
- Sherlock Holmes - Korku Vadisi
- Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası
- Sherlock Holmes - Baskerville Laneti
- Sherlock Holmes - Sarı Surat
- Sherlock Holmes - Sırlar Okulu
- Sherlock Holmes - Ölümcül Oyun
- Sherlock Holmes - Esrarlı Ev
- Sherlock Holmes - I.Cilt
- Sherlock Holmes - Sussex Vampiri'nin Macerası
- Sherlock Holmes - Bakır Renkli Kayın Ağaçları
- Sherlock Holmes - Boş Ev
- Sherlock Holmes - Ölüm Vadisi
- Ölümcül İklim
- Sisler Ülkesi
- Dedektif Öyküleri
- Sherlock Holmes - Abbey Çiftliği Olayı
- Sherlock Holmes - II.Cilt
- Sherlock Holmes - Toplu Öyküler
- Sherlock Holmes - Görüşme Odası
- Sherlock Holmes - Gece Yarısında Panik
- Sherlock Holmes - Kuşkulu Delil
- Sherlock Holmes - Sessiz Kurban
- Sherlock Holmes - Karanlık Oda
- Sherlock Holmes - Bitmeyen Şüphe
- Sherlock Holmes - Böcek Avcısı
- Sherlock Holmes - Unutulmayan Vakalar Kitabı
- Sherlock Holmes - Perde Kapanıyor
- Sherlock Holmes - Ölüm Yolcusu
- Sherlock Holmes - Fısıltı
- Sherlock Holmes - Gizemli Lanet
- Sherlock Holmes - Şüpheli Tavırların İzinde
- Sherlock Holmes - Görünen Gerçeklerin Ötesinde
- Sherlock Holmes - Saklı Gerçeklerin Gölgesinde
- Sherlock Holmes - Gizemli Suçların Peşinde
- Sherlock Holmes - Esrarengiz Suçların Ardında
- Sherlock Holmes - İntikam Melekleri
- Sherlock Holmes - Aforizmalar
- Sherlock Holmes - Oyun Başladı
- Sherlock Holmes - Suç Uyanıyor
- Sherlock Holmes - Düğünden Kaçan Gelin
- Sherlock Holmes - Kayıp Antlaşma
- Sherlock Holmes - Şüphenin İzinde
- Sherlock Holmes - Bir Suçun Portresi
- Sherlock Holmes - Gölge Koleksiyonu
- Sherlock Holmes - Tuzak
- Sherlock Holmes - Şeytan Ayağı
- Sherlock Holmes - Altın Kelebek
- Sherlock Holmes - Skandal
- Sherlock Holmes'un Dönüşü
- Sherlock Holmes - Son Görev
- Şeytanla Pazarlık
- Sherlock Holmes - Priory Okulu
- Sherlock Holmes - Şöhretli Müşteri
- Dünya'nın Çığlığı ve Moleküler Ayrıştırıcı
- Sherlock Holmes'un Dava Defteri
- Sherlock Holmes - III.Cilt
- The Adventure of the Speckled Band and Other Stories of Sherlock Holmes
- Sherlock Holmes - Akgürgenlerin Esrarı
- Sherlock Holmes - Mühendisin Başparmağı
- Sherlock Holmes - Boscombe Vadisinin Esrarı
- Sir Nigel
- Sherlock Holmes - Trendeki Ceset
- Sherlock Holmes - Mezarlığın Sırrı
- Sherlock Holmes - Tehlikeli Miras
- Sherlock Holmes - Suçlularla Randevu
- Sherlock Holmes - Gerçek Kanıt
- Sherlock Holmes - Amansız Takip
- Sherlock Holmes - Esrarengiz İpucu
- Sherlock Holmes and the Sport of Kings
- Sherlock Holmes - Bütün Romanlar
- Sherlock Holmes and the Duke's Son
- Sherlock Holmes - Maskeli Misafir
- Sherlock Holmes - Borsa Katibi
- Sherlock Holmes - Malikanenin Esrarı
- Sherlock Holmes - Brook Sokağı Cinayeti
- Sherlock Holmes - İntikamcının Peşinde
- Sherlock Holmes - Kehribar Pipo
- Sherlock Holmes'in Dönüşü 2
- Sherlock Holmes Antolojisi
- Sherlock Holmes - Kızıl Dosya
- Sherlock Holmes - Şüphenin Ardındaki Gerçek
- Sherlock Holmes - Cinayet Günlüğü
- Sherlock Holmes - Duyulmayan Çığlık
- Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 4
- Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5
- Sherlock Holmes - Üçgen Çatılar
- Sherlock Holmes - Sürünen Adam
- Sherlock Holmes - İkinci Lekenin Esrarı
- Sherlock Holmes - Karanlık Cinayetler
- Sherlock Holmes - Suç Şehri
- Sherlock Holmes - Gizli Görev
- Baskervillelerin Köpeği - Zümrüt Taç
- Sherlock Holmes - Short Stories
- Sherlock Holmes - Geçmişin Karanlık Yüzü
- Profesör Challenger’ın Tüm Maceraları
- Sherlock Holmes - İlk Dava
- Sherlock Holmes - Bozkırda Cinayet
- Sherlock Holmes : Stage 2
- Sherlock Holmes-Akıl mı? Cesaret mi?
- Altın Gözlüğün Esrarı
- Sherlock Holmes - Gözlerini Açık Tut
- Sherlock Holmes - Suçluyu Uzakta Arama
- Sherlock Holmes - Gerçekler Yanıltabilir
- Sherlock Holmes - Kara Vaka
- Sherlock Holmes - Kızıl Çember
- Sherlock Holmes - Albayın Ölümü
- Sherlock Holmes - Kanıt Peşinde
- Sherlock Holmes - Gümüş Şimşek
- Sherlock Holmes - Üç Öğrencinin Hikayesi
- Sherlock Holmes-Beş Portakal Çekirdeği
- Sherlock Holmes - Bisikletli Takip
- Sherlock Holmes - Şüphe Varsa Asla Durma
- Sherlock Holmes - Kırsalda Ölüm
- Sherlock Holmes (Stage 3)
- Sherlock Holmes - Uyarı
- Sherlock Holmes - Manastır Okulu
- Sherlock Holmes - Investigates
- Sherlock Holmes - Thor Köprüsünde Cinayet
- The Norwood Mystery
- Sherlock Holmes'un Gölgeleri
- Sherlock Holmes - Korkunun Gölgesinde
- Sherlock Holmes - Kayıp Elmas
- Sherlock Holmes - Asil Bekarın Gizemli Vakası
- Sherlock Holmes - Moriarty ile Karşılaşma
- Sherlock Holmes - Sessiz Ev
- Sherlock Holmes - Altı Napolyon
- Sherlock Holmes - Kayıp Gelin
- Sherlock Holmes - Tepedeki Adam
- Birlstone Faciası - Sherlock Holmes
- Sherlock Holmes - Charles Augustus Milverton Vakası
- Sherlock Holmes - Leydi Frances Carfax’ın Kayboluşu
- Sherlock Holmes - Kara Peter
- Sherlock Holmes - Aslan Yelesi
- The Adventure of the Musgrave Ritual
- Kabus Odası
- Sherlock Holmes - Karanlık Köşk
- Sherlock Holmes - Benekli Kordon
- Visteriya – Locda Hadisə – Sherlock Holmes Macəraları
- Kara Şato'nun Kontu
- Dünya'nın Çığlığı
- Ateşle Oynamak
- Sherlock Holmes - Suç Maskesi Düşüyor
- Sherlock Holmes - Kırmızı Sülük
- Zehirli Dalga
- Sherlock Holmes (5'li Set)
- Nasıl Oldu
- Sherlock Holmes Investigate
- Sherlock Holmes Seçme Hikayeler, Cilt 1
- Sherlock Holmes Seçme Hikayeler , Cilt 2
- Sherlock Holmes Kayıp Gelin
- Sherlock Holmes Seri (5 Kitap Takım)
- The Berly Coronet
- Sherlock Holmes - Son Dava
- Meşhur Müşteri Sherlock Holmes
- Gümüş Şimşek
- Mavi Yakutun Sırrı
- Charles Augustus Milverton Vakası
- İkinci Lekenin Esrarı
- Sussex Vampiri
- Moriarty İle Karşılaşma
- Sherlock Holmes and the Mystery of Boscombe Pool
- Sherlock Holmes Serisi Kutulu Set
- Çocuklar için Sherlock Holmes-Boş Ev
- Spiritüalizmin Tarihi
- The Adventure of the Three Garridebs
- The Retired Colourman
- The Adventure of The Greek Interpreter
- Sherlock Holmes
- The Case of Lady Sannox
- The Adventure of Shoscombe Old Place
- Tor Körpüsünün Sirri
- The Adventure of Wisteria Lodge
- The Adventure of the Norwood Builder: No. 30
- The Adventure of the Bruce-Partington Plans
- Tepedeki Adam
- The Tragedy of the Korosko
- Sherlock Holmes'un Anıları
- The Final Problem and Other Stories
- Sherlock Holmes Dörtlerin İşareti
- Sherlock Holmes Baskervillelerin Köpeği
- Sherlock Holmes Korku Vadisi
- Sherlock Holmes’un Maceraları
- Sherlock Holmes’un Anıları
- Son Selam
Arthur Conan Doyle Alıntıları - Sözleri
- " Ama sanırım ülkenin bu taraflarını başka birisi yaratmış. Hiçbir şey yerli yerinde değil. Suyu ve ağaçları unutmuşlar. " (Sherlock Holmes - Gizemli Suçların Peşinde)
- ..... çünkü erdemli Tüm insanlar çoktan yataklarına çekilmiş durumda!... (Sherlock Holmes - Şüphe Asla Uyumaz)
- Dünya yalnızca bir zalimlikten ibaret. (Sherlock Holmes - Fısıltı)
- Bir ipucu ne kadar sıra dışı ve tuhaf görünüyorsa üzerine gidilmeyi o kadar hak ediyor demektir. (Baskervillelerin Köpeği - Zümrüt Taç)
- "Her insan hata yapabilir, en azından kimse sizi duygusuz bir suçlu olmakla suçlayamaz. (Sherlock Holmes - Altı Napolyon)
- Suç ne kadar büyükse Ardındaki amaç da o kadar belirgin olur . (Sherlock Holmes - Unutulmayan Vakalar Kitabı)
- “Tüm kederli ve kalbi kırık kahramanlar gibi karanlıkta kaybolup gittim.” (Kayıp Dünya)
- Fakat hayat her zaman önceden planlanan tarzda yürümeyebiliyor. (Sherlock Holmes - Borsa Katibi)
- Eğer adalet diye bir şey yoksa, bu dünya kötü bir şakadan ibaret demektir (Sherlock Holmes - Peçeli Kiracı)
- Bütün büyük kâşifler aynı kuşkuyla karşılanmıştır. Aptallardan oluşan bir neslin kendinden emin yığınları. (Kayıp Dünya)
- “Büyük bir zihin için hiçbir şey küçük değildir.” (Sherlock Holmes Antolojisi)
- Büyük gerçekler önüne serildiğinde onları anlamanıza yardım etmek için ne sezginiz ne de hayal gücünüz vardır. Tek yapabildiğiniz şey bilimine yeni alanlar açmak için hayatinı riske eden adamlara çamur atmaktır. Peygamberlere eziyet ettiniz! Galileo! Darwin ve ben ... (Kayıp Dünya)
- Gerçeğin en kötüsü bile şüpheden iyidir. (Sherlock Holmes - Tavşan Dudaklı Adam)
- Suç ne kadar büyükse, ardındaki amaç da genellikle o kadar belirgin olur. (Sherlock Holmes - Bir Kimlik Vakası)
- Ben olsam asla evlenmezdim, evlenmek muhakeme yeteneğini elinden alabilir insanın. (Sherlock Holmes - Kanıt)
- Hiçbir ceza Tanrının verdiği kadar ağır değildir. (Sherlock Holmes - Gizemli Lanet)
- "Ah, Dr. Watson, dünya korkunç bir yer!" (Sherlock Holmes - Peçeli Kiracı)
- Beşer mutlaka şaşar. Akıllı insan odur ki hatasının farkına vararak telafi etmeye gayret eder. (Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 4)
- Her olay bir sonrakinin girizgâhı gibi ve bir kere çözüldükten sonra aktörler oldukça yoğun hayatlarımızdan çıkıyorlar. (Sherlock Holmes - Şüphenin İzinde)
- "Seyahatler birbirini seven iki insanın buluşmasıyla sona erer." (Sherlock Holmes - Fısıltı)