Kitap Künyesi
Yazar: Kerime Nadir
Yayın Evi: İnkılap Ve Aka
İSBN: Yok
Sayfa Sayısı: 241
--reklam--
Sisli Hatıralar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
... Hasretiyle tutuştuğum bir başka hayatın rüyası bütün gerçekleri aşarak hayali bir cennetin ufuklarına kadar uzandı. Karşımdaki resimden bana gülümseyen güzel kadın bunu bilmiyordu. Hatıralara sislenmiş, kendi benliğine bile yabancı olmuştu... Piyanonun başına çöktüm. Gözlerimden taşan yaşlar damla damla o garip hayatın hatırası üzerinde bir çiğ gibi yağmaya başladı.
(Arka Kapak)
--reklam--
Sisli Hatıralar Alıntıları - Sözleri
- Kafasız bir vücut, seven bir erkeği ne derece tatmin eder?
- İnsan hayatta aşırı gitmemeli hiçbir hususta.
- Şu erkekler biz kadınları ne kadar az tanıyorlar!
- Aşktan korkan, onu kazanamazdı.
- Bahtını zorlayan kişinin ayağına dost çelmesi takılmamalı!
- Hayattaki kazançlarımla kayıplarımın muhasebesi aklımı durduruyordu.
- Hangi söz, ruhlarımızı öylesine saran hislere tercüman olabilirdi zaten?
- Seven bir kadın yorgun olmamalıydı. Onun bütün varlığı ruhunun aşk pınarından beslenir, çeliklenirdi çünkü.
- İnsanın arada sırada kendi çevresinden uzak bir köşede tabiatla başbaşa kalmaya ihtiyacı oluyordu.
- "Boğazıma bir yumru tıkanmıştı. Beni boğan hatıraların kasırgası benliğimi altüst ediyordu."
- Kalbimdeki tutulma kabiliyeti kelimelerle anlatamayacağım kadar derin.
- İnsanın başında bir parça aklı varsa, düşünmeli değil mi?
--reklam--
Sisli Hatıralar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kerime Nadir'in eserlerinin çoğu filme uyarlandığından okurken hep bana Türk filmi izliyormuşum havası verir ki Türk filmi seven biri olarak tüm kitaplarını zevkle okurum. Tabii kitabın anlatış şekli,üslubu bazı insanları sıkabilir ama beni konuları itibari ile de etkilediğinden sanırım yazmış olduğu tüm eserleri okuyup seriyi tamamlayacağım.. (Zeynep A.)
Yeşilçam filmleri severler beri gelsin... Kerime Nadir Türk edebiyatında aşk romanlarıyla tanınmış bir Cumhuriyet dönemi kadın yazarıdır. Gazetelerde tefrika halinde yazdığı yazılar daha sonra romanlaştırılmış ve birçoğu filme de çevrilmiş. "Sisli Hatırlar" filminde de Türkan Sultan ve Tarık Akan oynuyor.. Üç arkadaşın aynı kadına aşık olması ve devamında gelişen olayların anlatıldığı bu kitap, naif bir aşk hikayesi okumak isteyenler ve yeşilçam filmi severler için okunası... (Ecem İspir)
--reklam--
Sisli Hatıralar PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Kerime Nadir - Sisli Hatıralar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Sisli Hatıralar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Kerime Nadir Kimdir?
İstanbul'da doğan Kerime Nadir, Saint Joseph Fransız Kız Lisesi'ni bitirdi. Şiir yazmaya başlamasının ardından ilk öyküleri Servet-i Fünun, Uyanış, Yarımay gibi dergilerde yayımlandı. Düz yazı türündeki çalışmaları Aydabir, Yedigün, Hayat dergilerinde çıktı. 40'tan fazla roman yazan Nadir'in konuları, genellikle kırık aşklar üzerine oldu. Hıçkırık adlı romanında Mustafa Tosun'u ve eşi Üftade hanım'ın yaşamöykülerini konu edindiği sanılmaktadır.
30 civarında eseri senaryolaştırılarak sinema filmi çevrildi. "Yazarlığını topluma ve gerçeklere sırt çevirerek kendi dünyasında sürdürmekle" eleştirilmesinin yanı sıra; okuma sevgisi aşıladığı yönünde olumlu yorumlara da hedef olan yazar; uzun yıllar Maçka Palas'ta kalmıştır. Bazı romanları yabancı dillere de çevrilen Nadir'in romanları 5 milyondan fazla satış yapmıştır.
--reklam--
Kerime Nadir Kitapları - Eserleri
- Hıçkırık
- Samanyolu
- Funda
- Aşka Tövbe
- Zambaklar Açarken
- Son Hıçkırık
- Dehşet Gecesi
- Kalp Yarası
- Gelinlik Kız
- Ruh Gurbetinde
- Solan Ümit
- Yeşil Işıklar
- Sonbahar
- Esir Kuş
- Sisli Hatıralar
- Kırık Hayat
- Bir Çatı Altında
- Aşk Bekliyor
- Aşk Rüyası
- Posta Güvercini
- Ormandan Yapraklar
- Saadet Tacı
- Seven Ne Yapmaz
- Aşk Fısıltıları
- Romancının Dünyası
- Gönül Hırsızı
- Güller ve Dikenler
- Pervane
- Uykusuz Geceler
- O Gün Gelecek Mi?
- Bir Aşkın Romanı
- Dert Bende
- Gümüşselvi
- Balayı
- Suya Düşen Hayal
- Hıçkırık
- Karar Gecesi
- Kaderin Sırrı
- Günah Bende mi?
- Sonbahar
- Hıçkırık
- Geciken Müjde
- Aşk Hasreti
- Suçlu
--reklam--
Kerime Nadir Alıntıları - Sözleri
- O kadın, erkekle her alanda eşit haklara sahip olmasına rağmen, kendisini daima ondan korumak ve böylece toplum içinde pasif kalmak zorundadır. Bu korkunç açlık o kadının sosyal bünyede dilediği yeri almasına da hiçbir zaman imkan vermeyecektir. (Saadet Tacı)
- Hiddetten dişlerim kilitlenmiş ve yumruklarım sıkılmış ona bakıyordum. İçimde dayanılmaz bir istek kabarıyordu. Bu adamın uğursuz suratına şiddetli bir tokat aşk etmek. (Kalp Yarası)
- Kalpsizlere kurban olmuş "Mücella"larla dolu olan bu dünyadan bütün kalbimle nefret ediyorum!.. (Samanyolu)
- “Kadın gözlerini yummuş, o düşlerin parıltıları içinde yüzüyordu. Eğer yummasaydı gözlerini, erkeğin yüzünü geren sinsi gülüşü ve bakışlarındaki alaycı ifadeyi görürdü.” (Aşk Fısıltıları)
- Kim olursa olsun sevdiğinle yaşa. (Zambaklar Açarken)
- "Dünyanın bütün zevkleri, seninle baş başa olma mutluluğunun yanında bir hiçtir!" (Aşka Tövbe)
- Gel gör ki kader onları bir evlilik tuzağına düşürdü. (Geciken Müjde)
- Doğrusu gelecekten endişe ediyordum (Dehşet Gecesi)
- "Seven insan sevildiğini de bilir,sevilmediğini de." (Hıçkırık)
- —Bu kadar ince bir düşünceye benim aklım ermemiş, kusura bakmayın!.. (O Gün Gelecek Mi?)
- İnsan hayatta aşırı gitmemeli hiçbir hususta. (Sisli Hatıralar)
- Ve eğer seni tanımasaydım,birçok güzel şeyi hiç bilmiyecektim hayatta... (Zambaklar Açarken)
- Ben manen ölmüş bir insandım... Geçen her gün gölümdeki yarayı genişletmekte, ıstırabımı azdırmaktaydı. (Samanyolu)
- Yapayalnız bir insandım. (Kalp Yarası)
- — Çünkü bence hayatta sevgiye lâyık olan şey akıllı bir başla, kin tutmayan bir kalptir... (O Gün Gelecek Mi?)
- Hayatım sade, dümdüz geçiyor, fakat ruhumda sürekli fırtınalar var... (Samanyolu)
- Ve şunu bil ki, hiçbir yer bana senin yanında olmak kadar saadet vermez (Hıçkırık)
- Siz, o insanlardansınız ki, onlar kendi kendilerini bedbaht ederler... Bazı âmillerin bahtsızlığına yer hazırladığını vehmedişiniz de, yine düştüğünüz hatalardan biridir. Hayatta hiçbir şeyden memnun olmamak, veyahut memnuniyetini azımsamak, insanın yaradılış kusuru olmaktan ziyade mantık denilen irade keyfiyetinin fena kullanılışıdır bence... Siz kendinizi belli herkesin fevkınde gördünüz. Belki de kimsedr bulunmiyan meziyetlere malik olduğunuzu sandınız. Ve bu mükemmelliyete mukabil, hayatın size bahşettiği her şeyi mükemmel beklediniz. Halbuki daima hayal sukutuna uğradınız. (Günah Bende mi?)
- Günler geçtikçe, yalnızlığın acısı içime çöküyordu. (Kalp Yarası)
- "Bunu 'modern psikoloji' de ispat etmiştir. His sınırsızdır... Hisse bağlı olan sanatın da sınırsız olması icap eder... Bir çerçeveye sokulmuş sanat, kafese konmuş bülbül gibidir. Sanatkâr coştukça bütün sınırları aşar; artık mantığı da, grameri de bir yana atar ve hissi (şuuraltı) olduğu gibi hür bir biçimde gürler... Ve böylece eserleri kendi başına bağımsız bir güzellik arzeder. Bu şahlanıp serpilmiş güzelliğe, yahut gelişigüzelliğe biz kısaca 'fantezi' deriz." (Dehşet Gecesi)
Yorumlar
0 yorum