Kitap Künyesi
Yazar: Rick Riordan
Çevirmen: Kadir Yiğit Us
Orijinal Adı: The Last Olympian (Percy Jackson and the Olympians #5)
Yayın Evi: Doğan Egmont Yayıncılık
İSBN: 9786051113821
Sayfa Sayısı: 387
--reklam--
Son Olimposlu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Şanslarının çok az olduğunu bilmelerine rağmen, melezler bütün bir sene boyunca Titanlara karşı verecekleri savaş için hazırlık yaptılar. Kronos'un ordusu artık her zamankinden çok daha güçlü ve gücü, safhına kattığı her tanrı ve melezle birlikte daha da büyüyor.
Olimpos'un tanrıları her yeri yakıp yıkan Tayfun'la uğraşadursun, Kronos neredeyse savunmasız kalan Olimpos'a, New York'a yürüyor Şimdi bütün iş Percy ve melez ordusuna kalmış durumda.
New York Times çoksatanlar listesinin müdavimi olan bu dizinin son kitabında Percy'nin yıllardır beklenen on altıncı yaş kehaneti açığa çıkıyor. Batı medeniyeti, Manhattan sokaklarında büyük bir savaşla karşı karşıya ve Percy belki de kendi kaderine karşı savaşıyor olmanın korkusuyla yüzleşiyor.
--reklam--
Son Olimposlu Alıntıları - Sözleri
- Sadece güçlü yönlerini aklında tut ve zaaflarından sakın.
- Tanrılar şahidimdir, seni uyarmaya çalıştım..
- Kılıcımı havada sallayıp "Geri çekil!" dedim. Diğer melezler de Annabeth'ten uzaklaştılar. "Kimse ona dokunmasın!"
- Gözlerimin önüne, Apollon'un düşük belli bir pantolon, geniş yakalı parlak ipekli bir gömlek, üstünde yelek ve apartman topuklar giymiş hali canlandı. Bu nasıl dehşet verici bir görüntüydü anlatamam.
- Yıldızlara bakıp onları bir daha görüp göremeyeceğimi düşündüm.
- Ve hayatımda ilk kez geriye dönüp bakmadım.
- Dönüp Olimposlulara baktım. Çatlak bir sesle "Bir kefene ihtiyacımız var," dedim. "Hermes'in oğlu için..."
- Pandora'nın kavanozunu aldım. Umut kavanozun içinde kanat çırpıyor, buz kesmiş kavanozu ısıtmaya çalışıyordu. "Hestia," dedim, "bunu sana bir adak olarak sunmak istiyorum." Tanrıça kafasını kaldırdı. "Ben tanrıların en küçüğüyüm. Neden bana güvenesin ki?" dedi. "Sen son Olimposlusun," dedim. "Üstelik en önemli Olimposlusun." "Neden Percy Jackson?" "Çünkü umut en iyi ocakta, yuvada beslenir."
- Aile, Luke. Bana söz vermiştin.
- Hayatımda çok uzun bir süre boyunca her şeyin değiştiğini düşündüm. Güvenebileceğim tek bir kişi bile yoktu.
- Apollon'dan bir daha bir satır şiir duyacağıma popoma okları saplansın daha iyi!
--reklam--
Son Olimposlu İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Puan olarak 10 üzerinden 11 verdiğim ender kitaplarımdan :)): Film tadında serinin 5. kitabı olması hasebiyle biraz buruk bitirdiğim, ama hayal dünyası geniş insanların benim gibi okurken bambaşka boyutlarda dolaştığını düşünmek çok güzel. Olay örgüsü içinde verilen tüm detayları zihninizde önce canlandıran sonra da tüm detaylarıyla resmetmenizi sağlayan muazzam bir epik fantastik kurgu. (K E R E M)
Bir seriyi daha bitirdim son kitap aksiyonu bol fantastikle harmanlanmış bir solukta okunabilecek bir eser. kehanetin bu şekilde gerçekleşmesi ters köşe bir hareket şahsi fikrimime gelince kitap çok güzel ama sanki devamı varmış hissiyatı veriyor final yapmamış gibi geldi bana (elif gürel)
Rick Riordan & Son Olimposlu: ... Hepinize merhaba değerli okurlar bugün incelemesini yapacağımız kitap "Son Olimposlu" ve yazarı da Rick Riordan.Haydi kapın çayınızı ve kahvenizi inceleme sizi bekler. İlk olarak yazarımız hakkında bilgi vererek başlamak istiyorum izninizle.Rick Riordan (d. 5 Haziran 1964), Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayınlanan Percy Jackson & Olimposlular, Kane Günceleri, Magnus Chase ve Asgard Tanrıları ve Olimpos Kahramanları serilerinin ayrıca Percy Jackson & Yunan Tanrıları ve "Percy Jackson & Yunan Kahramanları" kitaplarının yazarıdır.Kitapları 42 dile çevrilmiştir ve ABD'de 30 milyondan fazla satmıştır. Şimdi kitabımıza geçelim Son Olimposlu, Percy Jackson ve Olimposlular serisinin 5. ve son kitabıdır.Rick Riordan tarafından yazılmıştır.Çeviri ise Kadir Yiğit Us'a aittir. Kitabımızın konusundan bahsetmek gerekirse Titanlar ve Olimposlular arasında geçen savaş anlatılmaktadır.Serinin başından beri değinilen Kronos'un 3 çocuğunun (Hades,Poseidon,Zeus) melez evlatlarından birine dayanan 16 yaş kehaneti gerçekleşiyor. Kısacası artık Kronos ile Olimposlular karşı karşıya kalıyor ve büyük bir savaş başlıyor. Şimdi genel olarak Percy Jackson & Olimposlular serisi hakkında konuşmak gerekirse Rick Riordan'ın kendine has bir üslubu ve betimleme tekniği var. Mitolojik ögeleri modern toplumların kimlikleriyle birleştiriyor ve ortaya Postmodern bir şey çıkıyor.(örn. Ares'in siyah gözlükler takıp motora binmesi) Yazarımızın bu yaklaşımı sayesinde hem okuyucuyu mitolojik unsurlar ile yakınlaşıyor hem de bağ kurabiliyor. Rick Riordan sade ve yalın bir üsluba sahip bu yüzden seri boyunca kitapları okurken hiç sıkılmadım.Tempo her zaman yüksekti ve her sayfa tıpkı hiç bilmediğimiz bir ormanda yol almak gibiydi. Sevgili takipçilerim bir incelemenin sonuna geldik ama size birkaç şey daha söyleyeceğim.İlk olarak Percy Jackson & Olimposlular serisi beyaz perdeyede aktarılmış.Seriye ait iki bölüm film haline getirilmiş bunlar "Şimşek Hırsızı" ve "Canavarlar Denizi" 'dir. Aynı zamanda yazarımız Percy Jackson & Olimposlular serisi sayesinde 2011 yılında Milner Ödülü'nü kazanmıştır. Hepinize iyi okumalar şimdiden. (Emircan Çanak)
--reklam--
Son Olimposlu PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Rick Riordan - Son Olimposlu kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Son Olimposlu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Rick Riordan Kimdir?
Rick Riordan 5 Haziran 1964'te Texas'ta doğdu. Çocuğunun disleksisi olduğundan dolayı okumasını kolaylaştırmak için ona kendini tanrılara benzetmesini önerdi. Daha sonra bunla ilgili çeşitli hikâyeler yazdı ve en sonunda Percy Jackson ve Olimposluların ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı ortaya çıktı. Şimşek Hırsızından sonra Canavarlar Denizi, Titan'ın Laneti, Labirent Savaşı ve Son Olimposlu'yu yazdı. Percy Jackson ve Olimposlulardan sonra Mısır mitolojisi ile ilgili Kane Günceleri adlı bir seriye başladı ve serinin ilk kitabı Red Pyramid ( Kırmızı Piramit ) 4 Mayıs 2010'da basıldı ve adını vermek istemediğim bir yayın tarafından Türkçe'ye çevrilip basıldı. En son The Heroes of Olympus Serisinin ilk kitabı The Lost Hero adlı kitabı basılan Rick Riordan her yıl bir kitap çıkarmayı planladığını açıkladı.
1. Seri: Percy Jackson ve Olimposlular
Kitap 1: Şimşek hırsızı (2005)-Türkiye'de (2009)
Kitap 2: Canavarlar denizi(2006)-Türkiye'de (2009)
Kitap 3: Titan'ın Laneti(2007)-Türkiye'de (2009)
Kitap 4: Labirent Savaşı(2008)-Türkiye'de (2009)
Kitap 5: Son Olimposlu(2009)-Türkiye'de (2009)-Serinin Son Kitabı
2. Seri: Olimpos Kahramanları
Kitap 1: Kayıp Kahraman(2010)
Kitap 2: Neptün'ün Oğlu(2011)
Kitap 3: Athena'nın İşareti(2012)
Kitap 4: Hades'in Evi (2013)
Kitap 5: Olimposun Kanı (2014)
Bu 2 serinin dışında Rick Riordan, bağımsız olarak başka bir seriyi yazmaya başladı
Kane Günceleri
Kitap 1: Kırmızı Piramit(2010)
Kitap 2: Ateş Tahtı(2011)
Kitap 3: Yılanın Gölgesi(2012)-Serinin Son Kitabı
--reklam--
Rick Riordan Kitapları - Eserleri
- Şimşek Hırsızı
- Canavarlar Denizi
- Titanın Laneti
- Labirent Savaşı
- Son Olimposlu
- Kayıp Kahraman
- Neptün'ün Oğlu
- Athena'nın İşareti
- Hades'in Evi
- Percy Jackson ve Olimposlular - Melez Dosyaları
- Olimpos'un Kanı
- Kırmızı Piramit
- Percy Jackson ve Yunan Tanrıları
- Ateş Tahtı
- Olimpos Kahramanları : Melez Günlükleri
- Yılanın Gölgesi
- Yaz Kılıcı
- Percy Jackson ve Yunan Kahramanları
- Apollon’un Görevleri - Gizli Kahin
- Thor'un Çekici
- Şimşek Hırsızı (Çizgi Roman)
- Apollon’un Görevleri 2: Karanlık Kehanet
- Ölüm Gemisi
- Apollon’un Görevleri 3: Yanan Dehliz
- Melez Kampı Gizli Belgeleri
- Canavarlar Denizi
- Apollon'un Görevleri 4
- Titan'ın Laneti
- The Son of Sobek
- Trials of Apollo - The Tower of Nero
- 39 İpucu
- The Crown of Ptolemy
- The Staff of Serapis
- Demigods & Magicians
- Percy Jackson and the Sea of Monsters
- Percy Jackson and the Olympians the Lightning Thief: The Graphic Novel
- The Last Olympian: The Graphic Novel
- The Battle of the Labyrinth: The Graphic Novel
- Magnus Chase and the Gods of Asgard Paperback Boxed Set
- Kane Chronicles, The Paperback Box Set (The Kane Chronicles Box Set with Graphic Novel Sampler)
- Camp Half-Blood Confidential
--reklam--
Rick Riordan Alıntıları - Sözleri
- Efsaneler sadece unuttuğumuz gerçek hikayelerdir. (Yaz Kılıcı)
- “Affedersin,” dedi Emma. “Az önce bir babun tanrının bizi öldürmek istediğini mi söyledin?” (Ateş Tahtı)
- ‘’Bunu nasıl yapıyorsun?Her zaman ne düşündüğümü biliyorsun.’’ ‘’Seni tanıyorum.’’ Buna rağmen hala benden hoşlanıyor musun? demek istedi Percy ama ağzını bile açmadı. (Athena'nın İşareti)
- "En karmaşık gerçekler, bazen en basit yerlerden çıkar." (Olimpos Kahramanları : Melez Günlükleri)
- Sadie bir ısırık aldı. Yanaklarına renk geldi. Gözleri parladı. "Büyükannemin çöreklerine benziyor." Annabeth gülümsedi. “Ambrosia'nın tadı her zaman en sevdiğin yemek gibidir.” “Bu utanç verici.” Sadie bir ısırık daha alıp yutkundu. “Büyükannemin çörekleri her zaman yanmış ve oldukça korkunçtur.” (The Staff of Serapis)
- "Gizli adı mı?" dedim. "Batman ve Bruce Wayne gibi mi?" "Yaradılışta her şeyin gizli bir adı vardır," dedi Tot. (Kırmızı Piramit)
- Lavinia'nın ağzı açık kaldı. "Jason Grace... öldü mü?" (Apollon'un Görevleri 4)
- ...hayatım (yoksa ölümüm mü desek?)... (Yaz Kılıcı)
- "Aşk onun için, zihinsel bir birleşmeden ibaret." (Labirent Savaşı)
- "Bana bir söz ver.Ne olursa olsun,Olimpos'a dönüp yeniden tanrı olduğunda unutmayacaksın.İnsan olmanın ne demek olduğunu unutmayacaksın." (Apollon’un Görevleri 3: Yanan Dehliz)
- "Beni sık sık aşk tanrısıyla karıştırırlar. Ölümün, aşkla sandığınızdan da fazla ortak yanı var. Ama sizi temin ederim ki ben ölümüm." (Neptün'ün Oğlu)
- "Ne kadar yaşadığının bir önemi yok. Ne için yaşadığın önemli." (Apollon’un Görevleri 2: Karanlık Kehanet)
- "On iki dakika," dedi Titan. " Size ancak bu kadarını verebilirim." (Hades'in Evi)
- bazen ölümlüler canavarlardan bile fena olabiliyorlar. (Titan'ın Laneti)
- İmparatorun, Oakland ile Bo’nun Tavuk ve Waffle Diyarı üzerinde ne gibi bir dehşet şaşabileceğini az çok hayal edebiliyordum. (Apollon'un Görevleri 4)
- Gölgenizden asla kurtulamazsınız... (Yılanın Gölgesi)
- "Bir kahraman olmak zorundasın ve bir kahramanın kaderinde hep trajedi vardır." (Şimşek Hırsızı (Çizgi Roman))
- "İtiraf etmek istemeyeceğim kadar çok özlemiştim belki de..." (Canavarlar Denizi)
- Phineas başını iki yana salladı. '' Zeus beni lanetlemekte haklıydı. Hiç kimse kaderini tamamen öğrenmemeli. Bu çok tehlikeli ve iç karartıcı bir şey. Sen yalnızca yoluna devam et, Jason. Elinden gelenin en iyisini yap ve bunun yeterli olacağını umut et. Bu dünyada hiçbirimiz bundan daha fazlasını yapamayız. '' (Percy Jackson ve Yunan Kahramanları)
- “İçimde küçük bir sızı hissederek bu çocukları ne kadar özleyeceğimi farkettim. Sonunda hoşçakal demek zorunda olduğum arkadaşlar edinmekten yorulmuştum, özellikle de bazılarının asla geri denemeyeceklerini bildiğim için.” (Demigods & Magicians)
Yorumlar
0 yorum