Kitap Künyesi
Yazar: Emine Şenlikoğlu
Yayın Evi: Mektup Yayınları
İSBN: 9789756717172
Sayfa Sayısı: 360
Ülkemi Arıyorum Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Yazarın politikayla ilgili sorgulamalarını içeren makalelerinden oluşturulan bir eser Ülkemi Arıyorum. Kendi istediği kalıba dökemediği yurttaşlarına üvey elat muamelesi yapan ülkenin sorgulamasıdır bu eser. Eğer bu ülkenin mensubuysam bu yaşadıklarımın anlamı ne, değilsem bu ülkede ne işim var? Sorusunun cevabını arar makalelerinde yazar. Eser şu ana kadar dokuz baskı yapmıştır.
Ülkemi Arıyorum Alıntıları - Sözleri
- Dünya da bir bunalım var. 2 kişi var bunalımda olmayan Biri dünyadan habersiz koyun kadar saf ve bilgisiz olan, Öteki de çizgisini çizen ve çizdiği çizgide zikzak yapmaya gerek kalmadan yoluna devam edebilen...
- Uzun emel etme ey nefsim ! Yarı yolda kalırsın.Çıkacak tek bir canım var başka neyim var sanırsın.
- Ben uyudum Sen uyudun O uyudu Biz uyuduk Onlar uyandırdı !
- İnsan ki bu aleme tek gelir tek gider. Ya ballar ile dolar,ya da boş bir petek gider. Kimi hakka kul olur,kimi şeytana yoldaş. Kimine gül ve çiçek,kimine kötek gider.
- Yara görünmeden doktor görünmez.
- İnsanın şeytanı,şeytana külahı ters giydirir.
- Hakkınızı arayın... Eğer hakkınızı almazsanız,hem hakkınızı,hem de şerefinizi kaybedersiniz.
- Yerler uyanık gökler uyanıktır Dünya uyanıkken uyumak,maskaralıktır.
- Suriyelilere doğum kontrol hapı zorunlu olsun SGK ödesin. Bu nedir ya kendi ülkemde mülteciyim
Ülkemi Arıyorum İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Yazarın çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanmış makalelerinden oluşan bir kitap " Ülkemi Arıyorum" . O dönemde güncel olan konulara yönelik yaptığı eleştiri veya özeleştiriler,okuyucu mektuplarına cevaplar ve çeşitli alıntılardan oluşuyor.İyi okumalar dileklerimle.. (Ekrem Özkara)
Kitabın Yazarı Emine Şenlikoğlu Kimdir?
İslamî içerikli kitap ve roman yazarlığı ile konferansları ile tanınır
Emine Şenlikoğlu, 1953 yılında doğduğu Giresun-Dereli-Anbaralan köyünden çok küçük yaşta iken Adapazarı'na, oradan da ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti ve gençlik yıllarında araştırmacılığa başladı. Öncelikle Hristiyanlık dini ve İncil üzerine araştırmalarda bulundu. Sonraki yıllarda yoğunlukla İslam dini üzerine araştırmalar yapmaya başladı. İslamî temel ilimlerden olan fıkıh ve akait üzerine çalışmalar yaptı. 1984 yılında yazdığı ilk kitabından (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar) dolayı yargılandı. 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlâhiyatçı, gazeteci yazar Recep Özkan ile evli, iki çocuk annesidir.
Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Emine_Şenlikoğlu
Emine Şenlikoğlu Kitapları - Eserleri
- İmamın Manken Kızı
- Çin İşkencesi
- Maria
- İdamlık Genç
- Bize Nasıl Kıydınız
- Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar
- Hristiyan Gülü
- Sabıkalı ve Dul
- Ne Olur İhanet Etme
- Ben Kimin Kurbanıyım
- Çingene
- Harcandık
- Sevgide Hiç Vefa Yok mu?
- Esir Evliler
- Vicdan Azabı
- Merhamet
- Son Pişmanlık Fayda Eder
- Burası Da Cezaevi
- Kadınları Kadınlar da Eziyor
- Kalbimi Başkasına Gönderdin
- Bir Gönül Mücadelesi
- Binbaşının Kızı
- Sorma Nasılsa Cevabı Yok
- Harcandıktan Sonra Bilseydim
- Piramitlerin Kızı Leyla
- Önce Soru Sorarlar
- Bir İmam Hatipli Vardı
- İslamda Erkek
- Patricia
- Aşkın Ağladığı Ada
- Anne Büyüklere Bir Şey Söyle
- Biz Bu Vatanın Nesi Oluyoruz
- Küçük Kız
- Mahkum Duygular
- Yılan Yavrusu
- İsimsiz Kitap
- Küçük Kelebekler
- Telefonla Röportaj
- Konuşan Serçe
- Satılık Çocuk
- Şirin Köy
- Kardeş Sevgisi
- Topal Karınca
- Ağlatan Yollar
- Müslüman Kadın Avrupa'da
- Kelepçeli Kalemimden
- Uzaktaki Çığlıklar
- Ağlayan Köpek
- Depremin Ardından
- Kırmızı Elbiseli Kız
- Ülkemi Arıyorum
- Küçük Kızın Umudu
- Geri Tepen Kurşunlar
- Hayal Çocuk
- İnsanlarda Kayar
- Ali'nin Dünyası
- Geçmişin İzleri
- Beyaz Devrim Kalemle Başlar
- Televizyon Röportajları
- Aşka Yenilmeyeceğim
- Baba Sen de Bir Şeyler Söyle
- Bunalım
- Burası Cezaevi
- Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar
- İnsanlığın Belgeseli
- Ruhumun Penceresi
- Bir Adımlık Koşu
- Çağrı
- Özür Dileyen Civciv
- Erkekler de Derdi Gizli Yaşar
- Civcivin Rüyası
- Civciv Ailesini Tanıyalım
- Civciv Ailesi Kır Gezisinde
- Kılavuz
- Soru Soran Civciv
- Eşler Arası İlişkide İletişim Stratejisi
- Kılavuz
- Suya Dalan Civciv
- Karşılık Beklemeyen Civciv
- Harcandık
- Kılavuz
- Hastalanan Civciv Çimiçimi
- Geri Tepen Kurşunlar
- Kılavuz
- Kıbrıs Sular İçinde Bir Yetim
- Kılavuz
- Radyo - Basın Röportajları
Emine Şenlikoğlu Alıntıları - Sözleri
- "O gözlerine söyle, anlamadan dinlemeden karar vermiş gibi bakmasın bana." (Sevgide Hiç Vefa Yok mu?)
- [email protected] Tuna4999 (Aşkın Ağladığı Ada)
- İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, ötekine sağır oluyorlar. " (Bir Gönül Mücadelesi)
- Sakin bir yer, her sesten arınmış kulak ve gönlü sadece davası ile meşgul bir kalp bir beyin yapısı lazım. (Ne Olur İhanet Etme)
- " İdealler yıldızlara benzer.Onlara ulaşamasak bile ışıklarıyla yönümüzü bulabiliriz. " (Bunalım)
- Herkes,dünyaya kendi penceresinden bakar. Halbuki,bazen de başkasının Penceresinden bakılmalıdır! (Çingene)
- "Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha zordur." (Bir Gönül Mücadelesi)
- "Gölgelerde dinlenip cenneti Hakk'tan istemişler, Azıcık terlemeden cennet gelsin demişler." (Maria)
- Ne olur uyanmayayım, rüyam bitmesin de biraz daha çocuk kalayım, dünya üzerindeki çığlıkları biraz daha duymayayım. Çocukluğun salıncağında uçayım gökyüzüne doğru. Düşünmeyeyim yılların geçerken bana sormadığını... (Esir Evliler)
- Ne acı bir tecellidir ki insan, yaratıcısından habersiz bırakılıyor. Hatta, yaratıcısının adına "Tabiat" diyebiliyor. Alçaklar, alçaldıkça günahsız gençleri de aldatmıştır . (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar)
- Offfff Allah'ım! Bunaldım... Biliyorum, senin adını sadece isyan ettiğim ve acı çektiğim anlarda anıyorum. Hatalıyım biliyorum. Ben okumasam da her türlü günahları affedeceğini söylüyor musun. Öyle duydum. Beni de Affet (Bunalım)
- Gerçekten ölüyordum. Beş ayda yirmi kilo verdim. İştahım kesildi. Rengim soldu. Dedenle odamı ayırdım. Daha sonra kendi evime gittim. Hazmedemedim iha neti. Üstüne üstlük bizim tam da çok mutlu olduğumuz dönemdi. Devrimler oturdu. Şapka kanununu halk kabullendi. Kur'an yasağına bile uydu halk. Zaten mecburlardı da. Abdülhamid konusu istediğimiz gibi gelişti. Abdülhamid'in 'Kızıl Sultan' olduğuna inandı halk. 'Halk isyan eder.' dedik ama etmedi. Tam, 'Oh be! Osmanlı'yı sağ salim devirdik, kazasız belasız bu güne geldik.' dediğimiz günlerde yaptı deden bunu bana. (Aşka Yenilmeyeceğim)
- gölgelerde dinlenip, cenneti istemişler, Biz ter dökmeden, Cennet gelsin demişler... (Maria)
- Senin varlığın ne güzel, Yokluğun ise ölü bir el... (Ben Kimin Kurbanıyım)
- Velileri küçük gören kendisini küçültür, Belki mü'mindir amma bildiğini çürütür. (Mahkum Duygular)
- " Anlamak için en güzel çağ gençliktir. " (Konuşan Serçe)
- Ama ben yine de anlayamadım...Yılbaşı gecesi sarhoşlara özel bir ilgi gösteren, sarhoşun sabaha kadar içmesi sağlanan bir ülkede,herkes her şeyi söylerken,bir şeycikler olmuyor da ....Sıra bize gelince...Evet bize gelince ne oluyor bilmiyorum,her şey değişiveriyor . (İsimsiz Kitap)
- Nedenler, niçinler, nedendir bitmez Bir şeyi inkar için, "yok" diyebilmek yetmez. (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar)
- Beni amelimle değil, niyetimle ölçen dost Evet diyorum, odur kardeş, odur dost... (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar)
- Senin için yanmayana, senin ölmen ancak bir aptallıkla mümkün olabilir... (Burası Da Cezaevi)
Yorumlar
0 yorum