diorex
Dedas

Vampir Lestat - Anne Rice Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Vampir Lestat kimin eseri? Vampir Lestat kitabının yazarı kimdir? Vampir Lestat konusu ve anafikri nedir? Vampir Lestat kitabı ne anlatıyor? Vampir Lestat PDF indirme linki var mı? Vampir Lestat kitabının yazarı Anne Rice kimdir? İşte Vampir Lestat kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 14.03.2022 00:00
Vampir Lestat - Anne Rice Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Anne Rice

Çevirmen: Kıvanç Güney

Yayın Evi: Turkuvaz Kitap

İSBN: 9786054069934

Sayfa Sayısı: 680

Vampir Lestat Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Tüm zamanların en çok okunan ve vampir edebiyatında yeni bir çığır açan Vampir Günlükleri üçlemesinin ikinci kitabı Vampir Lestat, Paris, Mısır ve Amerika'da geçen tüyler ürpertici bir öykü... 

Vampir Lestat, ölümsüzlerin en yeteneklisi, en küstahı ve en yakışıklısı. Omuzlarına dökülen sarı saçları, gri mavi gözleri ve uzun boyuyla, 1780'lerin Paris'inde herkes ona hayrandı. Şimdiyse tüm dünya ona deli oluyor çünkü o bir rock star. Lestat bu durumun keyfini çıkarsa da diğer vampirler bundan hiç memnun değiller. Özellikle de Kraliçe Akasha: sinemaya da uyarlanan, dizinin üçüncü kitabı Lanetliler Kraliçesi'nin kahramanı çekici ama acımasız vampir...

Üçlemenin ilk kitabı olan Vampirle Görüşme'nin kültleşen filminde dünyanın en ünlü vampiri Lestat'ı canlandıran Tom Cruise unutulmaz bir performans sergilemişti. 

"Baş döndürücü bir öykü... İlki kadar dâhice ama daha eğlenceli, daha vahşi ve daha rahatsız edici."

(Tanıtım Bülteninden)

 

Vampir Lestat Alıntıları - Sözleri

  • Beyaz suratlı hayaletler gece vakti bir kilisenin avlusunda dolaşmış, umurlarında mı sanıyorsun? Bir cinayetler ormanında birkaç cinayet daha işlenmiş, onlara ne ki? Bu Tanrı’yı, Şeytan’ı ya da insanları neden ilgilendirsin ki?
  • Şeytan kanunları yıkmak için seni baştan çıkarandır.
  • Güzellik onun zannettiği gibi dönek değildi, binlerce ölümcül hata yapabileceğiniz haritasız bir alan, kötü ve iyi tabelaların bulunmadığı vahşi ve kayıtsız bir cennetti daha çok.
  • Hıristiyan tanrı 1700’lerde olduğu kadar ölüydü. Eskinin yerini almak içinse yeni bir mitolojik din doğmamıştı.
  • On iki yaşındayken keşiş olmayı istemem affedilebilirdi. Ama tiyatroda şeytanın laneti vardı. Büyük Moliére’e bile dini cenaze töreni düzenlenmemişti.
  • Yalnızca dayanılmaz olanlar, imkansızı başarabilir.
  • “Ama artık kimse bir şeye değer vermiyor. Moda her şey demek. Ateizm bile bir moda.”
  • “İnsanların Tanrı adına yakılmadığı bir dünya daha iyi bir yer olmaz mıydı peki?” diye sordum.
  • “Aktörler ve aktrisler büyü yapar,” dedim. “Sahnedeyken her şeyi mümkün kılarlar; keşfederler; yaratırlar.”
  • Sence kilise neden oyuncuları hep lanetler? Çünkü tiyatro Dionisos’tan, şarap tanrısından gelmedir. Aristo’da okuyabilirsin. Dionisos insanları sefahate teşvik eden bir tanrıdır.
  • Göğsünü gere gere ateistim diyen biri bile öldüğü zaman bir cevap bulacağını düşünürdü herhalde. Yani orada ya Tanrı olacak ya da hiçbir şey olmayacaktı.
  • İblisler birbirini sever miydi? Cehennemde kol kola yürüyüp, “Ah, arkadaşım benim, seni nasıl da seviyorum,” gibi şeyler söylerler miydi birbirlerine?
  • Bir canavar da olsan, vicdanın var, tabiatından gelen...

Vampir Lestat İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Anne Rice vampir serilerinde bir ikondur. Onun kitaplarında parlayan vampirler göremezsiniz... Hikayeleri, hikayelerini kurgulamadaki ustalığı ve okuyucusunu kendine çekmekteki başarısı oldukça fazla, en azından benim açımdan böyle. Bu kitapta konu edilen ana karakterimiz Vampir Lestat'da Anne Rice'ın şimdiye kadar yaratmış olduğu en iyi karakterlerden biridir. Kitabın ortalarına geldiğimde Lestat'a olan hayranlığım biraz daha artmıştı, şayet o kusursuz, mükemmel bir vampir değildi. Aldığı sorumsuzca kararlar, alaycılığı, kuralları çiğneyişi ve hayata bakış açısı sıradanlıktan tamamen uzak. Kitabı okurken kitabın içine girip olay akışını Lestat'ın gözünden takip etmek bir hayli güzeldi benim için. (Kübra)

Kitapta evrenin vampirlerinin kökenine kadar iniyoruz ki daha sonraki kitaplara da temel oluşturacak bu köken hikayesi klasik olduğu üzere Cain'e ya da Dracula'ya değil Mısır'a bağlanıyor olması ilginçti. Karakter yaratımı ve olay örgüsüne diyecek laf yok zaten. Serinin diğer kitaplarına ulaşamıyorum umarım yakın zamanda bunu başarırım (Hüseyin Düver)

Anne Rice ile tanışmam "vittoria" adlı kitabıyla olmuştu ve bu kitabında da klişe vampir hikayesinden çok uzakta hayal gücüyle bezenmiş bir hikaye vardı. (Ayça)

Vampir Lestat PDF indirme linki var mı?

Anne Rice - Vampir Lestat kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Vampir Lestat PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Anne Rice Kimdir?

İlk adı 'Howard Allen O'Brien'dir. Katolik bir İrlanda asıllı ailenin ikinci kızı olarak dünyaya gelmiştir. Anne ismini, okula gittiğinde adını söylemeye utanması nedeniyle kullanmıştır ve daha sonra da böyle tanınmayı tercih etmiştir. Anne Rice'ın eserleri goth akımında önemli etkiler yapmıştır.

New Orleans, Louisiana'da doğan ve ömrünün büyük kısmını burada geçiren Rice'ın birçok hikâyesi de bu bölgede geçer. Anne Rice, Avrupa'da çeşitli üniversitelerde 'Vampire Literature Studies'şeklinde kürsüler kurulmasına sebebiyet vermiştir.Kitaplarının başlıca konuları vampirler, mumyalar ve cadılardır.Yazılarında sado-mazoşist öğeler de bulunur.

1961'de Stan Rice ile evlenmiş, Michele ismini verdikleri bir kızları olmuştur. Michele 1972 yılında lösemiden ölmüştür. Interview With the Vampire'daki Claudia adlı küçük bir kız çocuğu olan vampir kızın kaybettiği Michele'e hem yaşı hem görünüşü bakımından benzediği ileri sürülmektedir. 1978 yılında Christopher adını verdikleri bir oğulları olmuştur. Romanlarından uyarlanan iki film: Interview with the vampire, Queen of the damned. Ayrıca Lestat, Broadway müzikali olarak da uyarlanmıştır. Yakın zamanda ateizmden çocukluk inancı olan katolikliğe dönüş yapan Rice, İsa üzerine romanlar yazmaya başlamıştır.

Anne Rice Kitapları - Eserleri

  • Vittorio
  • Pandora
  • Vampirle Görüşme
  • Beden Hırsızı
  • Vampir Lestat
  • Şeytanla Dans
  • Vampir Armand
  • Sonsuz Karanlık: Merrick
  • Lanetliler Kraliçesi
  • Kan Ve Altın
  • Blackwood Çiftliği
  • Kanlı İlahi

Anne Rice Alıntıları - Sözleri

  • Ruhunuzu kurtarın Efendim, bunu yapın! (Vittorio)
  • Hanımefendi,ruhlarımızı başkaları bizi aldattığı bize ihanet ettiği için zamanla gizlemeyi öğreniyoruz.ama size ruhumu vermeye hazırım. (Pandora)
  • “Bir gece Şeytanla karşılaşmak isterdim, “dedi. “Onu buradan Pasifik ormanlarına kovalardım, ben Şeytanın kendisiyim.” (Vampirle Görüşme)
  • Ben Vampir Lestat. Şimdi izin verin, düşlerden efsanelere geçeyim. (Şeytanla Dans)
  • Lanetlilerin lanetlilere söyleyeceği ne olabilir ki? (Vampirle Görüşme)
  • "Bir kalbim olduğu gibi bir beynim de var. Etrafımda da kesinlikle yüce bir güç tarafından yaratılmış olan ruhani bir enerji dolanıyor. Bu cisimsiz, ruhani dokunun içine tamamıyla karışmış, insanların ruh dedikleri şey gizleniyor. Benim ruhum var. Dünya üzerindeki tüm kanları bile içsem bu onu boğup benden geriye sadece güçlü bir canavar bırakmaya yetmez." (Vittorio)
  • Topraktan geldin, toprağa döneceksin, ama Cennetten gönderilen her parça tekrar çıkmalı Gökyüzünün tapınakları çağırdığında, Ve ölüm, elementlerini yok etmez maddenin, Sadece biçimlerini değiştirir. (Pandora)
  • “Ben deli değilim. “dedim net bir şekilde. “Tabii ki değilsin, sadece kederden hastasın.” (Vittorio)
  • "Aramızdaki tek bağ kederdir. Güneşle buluşmaya gitti. Ve keder, kesinlikle en sağlam ve en tehlikesiz bağdır." (Pandora)
  • Beyaz suratlı hayaletler gece vakti bir kilisenin avlusunda dolaşmış, umurlarında mı sanıyorsun? Bir cinayetler ormanında birkaç cinayet daha işlenmiş, onlara ne ki? Bu Tanrı’yı, Şeytan’ı ya da insanları neden ilgilendirsin ki? (Vampir Lestat)
  • Madem sonsuza dek böyle olacaktık; madem yeniden doğarsak bildiklerimizi yanımızda götüremeyecektik; birkaç güzel an için aşağıya inmeyi, tekrar aynı işkenceyi çekmek istemeyince dünyanın dışında kalacaktık; madem Onun bir parçası olamayacaktık, o zaman O, her kimse bizi neden yarattı ki! (Şeytanla Dans)
  • Aramızdaki tek bağ kederdir. Güneşle buluşmaya gitti. Ve keder, kesinlikle en sağlam ve en tehlikesiz bağdır. (Pandora)
  • Rüyalarımın güzel ve harika dünyası, uçsuz bucaksız, aydınlık krallığım neredeydi? (Vittorio)
  • “Aktörler ve aktrisler büyü yapar,” dedim. “Sahnedeyken her şeyi mümkün kılarlar; keşfederler; yaratırlar.” (Vampir Lestat)
  • Kendimi ahlaki açıdan karmaşık, ruhani açıdan güçlü, estetik açıdan anlamlı, içgörü ve etki sahibi bir varlık, size anlatacak bir şeyleri olan biri olarak görüyorum. (Şeytanla Dans)
  • Bazen yalnızca bir otel lobisindeki halının desenine bakıp saatlerce gülebilen benim gibi bir zevk düşkününün gözünden hiçbir haz kaçmıyor. (Şeytanla Dans)
  • “Ve tüm yaşayan hücreler, içlerinde Tanrı’nın ruhundan bir parça taşıyor. Yaşamın var olmasına, yok olanla arasındaki farka dair eksik parça bu işte. İnsanlar da içlerinde Tanrı’nın ruhunu barındırıyorlar.” (Beden Hırsızı)
  • Ah, ama o dikenler evinden geriye kalanları koruyor, yetişmelerine ben izin verdim. (Vittorio)
  • Sence kilise neden oyuncuları hep lanetler? Çünkü tiyatro Dionisos’tan, şarap tanrısından gelmedir. Aristo’da okuyabilirsin. Dionisos insanları sefahate teşvik eden bir tanrıdır. (Vampir Lestat)
  • . Ve kitaplar, tek bir umut sunuyorlar. Kapakların arasından koca bir evrenin açılıp o evrene düşmesi, bir kişinin kurtarılması. . (Blackwood Çiftliği)

Yorum Yaz