Vefa - Bedriye Zobu Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Vefa kimin eseri? Vefa kitabının yazarı kimdir? Vefa konusu ve anafikri nedir? Vefa kitabı ne anlatıyor? Vefa PDF indirme linki var mı? Vefa kitabının yazarı Bedriye Zobu kimdir? İşte Vefa kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Bedriye Zobu
Yayın Evi: Epsilon Yayınları
İSBN: 9786051731827
Sayfa Sayısı: 308
Vefa Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Çekip gitmek kolaydı, beynini kaldırımın köşesine bıraktığında. Bırakmak da kolaydı, arkanda bırakacak biri olmadığında.. Hiçbir şey olmamış gibi çekip giden, kalpleri hunharca katlederek bırakanların bu hayatta mutlu olacağına inanmıyordum. Zamanla bu inanç alev aldı; hislerimi sıcaklığında kurutarak bana o sonsuz vefayı bıraktı. Vefa, benim ütopyamın adıydı.
Vefa Alıntıları - Sözleri
- " Asıl zanaat mutsuzken mutluluğu çağırabilmektir. "
- Bir kadının boynuna astılar hırpalanmış yılları
- Sana da mı çıkmaz bir sokağa bıraktıktan sinra yolun açık olsun dediler
- Sevdiğin, sevebildiğin için kitaplara aşıksın ya zaten
- Zamanla kelimelerim buz tuttu ve ütopyama kar yağdı. Oradaki insanların her biri karlar altında kaldı.
- Papatyalar kadar naif miydi güller?
- Bir isim düşünün. Aklına gelen ilk kişiyi elinizi başınızın üstüne koyun burada yaşatmış, elinizi kalbinizin üstüne koyun burada hapsetmişsinizdir. Onun figanlar içindeki ruhuna eşlik etmişsinizdir. Kim ne derse desin o isim bi anda gelmez akla . Size o kişiyi düşünün demedim, bir isim düşünün dedim. Neden o isim? Seni kırdığı için mi? Seni mutlu ettiği için mi? Seni üzdüğü için mi? Ona vefa burcun olduğu için mi? Onu sevdiğin için mi? Onun kederine eşlik ettiğin için mi? Onunla sabahladığın için mi? Onun sevmediğin için mi? Onu unutmak istediğin için mi? Bir daha geri dönmeyeceği için mi? Söyleyeyim, - elinizi kalbinize koyun- o ismi buraya kilitlediğin ve kilidin anahtarını kızgın çöllere savunduğun için...
- Çekip gitmek kolaydı,beynini kaldırımın köşesine bıraktığında. Bırakmak da kolaydı,arkanda bırakacak biri olmadığında..
Vefa İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Soğuk II (Vefa) - İnceleme: sonu olmayan bir kitap düşünün... barın'ın sahil'i, baran'ın çirkin'i, baran'ın sanki camdan bir fanusmuş ve her an kırılacakmış gibi üzerine titrediği sahil... sahil'in ise güzel adam'ı, kendi dünyasının baş mimarı, her şeyi olan baran... böyle anlatınca belki de pek bir şey anlamıyorsunuz fakat içimdekilerin hepsini yazıya dökemiyorum. bazen sayfaları çevirirken ağladım, bazen güldüm hatta kahkahalar attım ama içimde bir burukluk her daim vardı. sahil'in sevgisinin ikisine de yetebildiğini görmek, onun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha fark etmemi sağladı. ''benim gücüm sensin.'' dedi baran. haklıydı. soğuk'un ikinci ve son kitabında baran'ı ve sahil'ini paralel evrene yollarken; mutluluklarının, güçlerinin, umutlarının hiç bitmemesini diliyorum. ''karanlıklar bizimdir.'' dedi baran. ''bizimdir elbet.'' diye yanıt verdim. (Aleyna Güntop)
Çekip gitmek kolaydı, beynini kaldırımın köşesine bıraktığında. Bırakmak da kolaydı, arkanda bırakacak biri olmadığında.. Hiçbir şey olmamış gibi çekip giden, kalpleri hunharca katlederek bırakanların bu hayatta mutlu olacağına inanmıyordum. Zamanla bu inanç alev aldı; hislerimi sıcaklığında kurutarak bana o sonsuz vefayı bıraktı. Vefa, benim ütopyamın adıydı. (Sadece)
Kitap kesinlikle edebi yönden çok yoğundu yani kesinlikle wattpad den çıkmış boş yazarlardan biri değildi. Kitap platonik bir kızın basından geçenleri anlatıyor sevdiği çocukla yaşadıkları, kızımızın içindeki fırtınaları gördük. (Dia Marrone)
Vefa PDF indirme linki var mı?
Bedriye Zobu - Vefa kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Vefa PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Bedriye Zobu Kimdir?
Bedriye Zobu Kitapları - Eserleri
- Soğuk
- Vefa
- Dokuz Otuz
Bedriye Zobu Alıntıları - Sözleri
- Size en yakın olan kitabın kilit cümlesiyim ben. Güneşe en yakın olanım. Bundandır bu denli kırılgan oluşum. (Soğuk)
- Bir isim düşünün. Aklına gelen ilk kişiyi elinizi başınızın üstüne koyun burada yaşatmış, elinizi kalbinizin üstüne koyun burada hapsetmişsinizdir. Onun figanlar içindeki ruhuna eşlik etmişsinizdir. Kim ne derse desin o isim bi anda gelmez akla . Size o kişiyi düşünün demedim, bir isim düşünün dedim. Neden o isim? Seni kırdığı için mi? Seni mutlu ettiği için mi? Seni üzdüğü için mi? Ona vefa burcun olduğu için mi? Onu sevdiğin için mi? Onun kederine eşlik ettiğin için mi? Onunla sabahladığın için mi? Onun sevmediğin için mi? Onu unutmak istediğin için mi? Bir daha geri dönmeyeceği için mi? Söyleyeyim, - elinizi kalbinize koyun- o ismi buraya kilitlediğin ve kilidin anahtarını kızgın çöllere savunduğun için... (Vefa)
- Bir kadının boynuna astılar hırpalanmış yılları (Vefa)
- Herkes herkesi sevebiliyorken, herkes herkesle eğlenemiyordu. (Dokuz Otuz)
- Kitaplar bu devirde beni anlayan nadir varlıklardı. (Dokuz Otuz)
- Bir insanı anlamak, bir insanı sevmenin çok ötesindeydi. (Dokuz Otuz)
- Bağlanmaktan kaçtığım halde aslında bağlandığım yerdeydim. (Dokuz Otuz)
- Kafamın ve hayatımın karmakarışık olduğu zamanlarda vermiş olduğum tüm kararlar beni başka bir kitap karakterine mahkum etmişti. (Dokuz Otuz)
- " Asıl zanaat mutsuzken mutluluğu çağırabilmektir. " (Vefa)
- Kitaplar bu devirde beni anlayan nadir varlıklardı... (Dokuz Otuz)
- Bakıldığında bizim en büyük savaşımız zamanlaymış gibi duruyordu; Çünkü acımasız bir katil gibi zamanı öldürmeye çakinmediğimiz anlar oluyordu. (Dokuz Otuz)
- "İnsan arar," der Venüs. "Ömrü boyunca arayıp da bulduğunun bir kalp kırıklığı olduğunu görünce kendini içinde bulunduğu o ağır girdaba bırakıverir ve kalp kırıklığı yerini umuda bırakınca insan tekrar aramaya devam eder. Bu böyledir." (Dokuz Otuz)
- ''Aşk insanın kalbine gömdükleridir, sevgi ise gömmeye kıyamadıkları...'' (Soğuk)
- "Ona dair unutmaya çalıştığım ne varsa şimdi hepsi zihnimdeydi." (Dokuz Otuz)
- Sana da mı çıkmaz bir sokağa bıraktıktan sinra yolun açık olsun dediler (Vefa)
- Bir kez daha anlıyordum ki insan kaçtıklarına yakalanmak zorundaydı;ancak onlarla savaşma cesaretini gösterirse kazanan olabiliyordu. (Dokuz Otuz)
- Papatyalar kadar naif miydi güller? (Vefa)
- Çekip gitmek kolaydı,beynini kaldırımın köşesine bıraktığında. Bırakmak da kolaydı,arkanda bırakacak biri olmadığında.. (Vefa)
- "Şurası..." Kalbini işaret etti. "Mezarların yeridir. Hiç çürümeyen cesetlerin barınağıdır." "Şurası," tekrar kalbini işaret etti. "Burada olan insanlar hep seninledir. Sen kendini assan da, kessen de buradadır." (Soğuk)
- Zamanla kelimelerim buz tuttu ve ütopyama kar yağdı. Oradaki insanların her biri karlar altında kaldı. (Vefa)