Kitap Künyesi
Yazar: Leo Lionni
Yayın Evi: Elma Yayınevi
İSBN: 9786059795357
Sayfa Sayısı: 36
--reklam--
Yoğun Bir Yıl Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Lionni’den mevsimlere, mevsimler boyu ilerleyen dostluklara, üretkenliğe, inceliklere uzanan, kalbimize kök salacak bir eser daha. Yaz kış demeden bize çiçek açtıran dostlarımız için…
İkiz fareler, karlı bir günde yürüyüş yaparken ağaç Woody’yle tanışırlar. Onu öyle çok severler ki zamanla arkadaş olurlar. Günden güne nasıl değiştiğini, çiçekler açışını, yaprak verip döküşünü, mis kokulu meyvelerini görür; renklerine, duygularına, büyüme isteğine, umutlarına tanık olurlar. Woody’nin tüm yıl süren bu yoğunluğunun ardından şimdi yeni yıl kapıdadır. İkiz fareler, ağaç dostları için zarif bir sürpriz hazırlarlar.
(Tanıtım Bülteninden)
Yoğun Bir Yıl Alıntıları - Sözleri
- Aralık geldi, ardından da yılbaşı. Woody hediyesini uzattı "Nedir bu?" diye sordu. Coşkuyla hayvan dışkısı diye yanıtladı Willie. "Daha neler. " dedi Woody. Bunun üzerine güldü. "Gübre tam da ihtiyacım olan şey." dedi, doğru söylüyordu. Sıra Willie'ye gelmişti elindeki kutu ağacın çevresini dikilecek Filizler ve çiçek tohumları ile doluydu Woody iki arkadaşa Teşekkür etti. "Yeni yıl kutlu olsun." diye hep birlikte bağırdılar üçü de mutluydu ve yoğun geçecek yeni yıla hazırdı.
Yoğun Bir Yıl İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İki farenin ve kurumuş dalları sebebiyle başlangıçta süpürge zannettikleri bir ağacın dostluğu anlatılıyor. Aralarındaki ilişki bir yıla yayılmış ve bu sayede ağaçtaki değişimleri de ay ay gözlemlemiş oluyoruz. Başlangıçta kardan adamın süpürgesi izlenimi verecek kadar kuruyken daha sonra tomurcuklanmasına, çiçek açmasına ve meyve vermesine şahit oluyoruz. Aralık ayıyla birlikte ağaç yine yeniden yapraklarını döküyor ancak bu kez karşımıza noel münasebetiyle dalları süslenmiş şekilde çıkıyor. İki fare dostunun ona hediye almasıyla öykü sona ermiş oluyor. Son olarak noel kutlaması, ağaçların süslenmesi gibi kendi (müslüman) kültürümüze ait olmayan temalardan rahatsız olabilecek kişilerin kitabı almadan önce bunları göz önünde bulundurması tavsiye olunur. (Scout Finch)
Willie ve Winnie yılın Ocak ayının ilk gününde karda yürürken Ağaç Woody ile tanışırlar. Ocak biter, Şubat gelir, Şubat biter Mart gelir derken aylar ilerler, mevsimler değişir.. Her mevsimin her yeni ayıyla birlikte Woddy' de değişir... Sevimli farelerimizle Woody'nin keyifli arkadaşlığı her ay daha da güzelleşir.. Mevsimlerin döngüsü, yılın ayları, bir ağacın aylar ile birlikte değişimi oldukça anlaşılacak ve sade bir dille anlatılmış yine. Bir şahane Lionni kitabı daha yani. Yine bizi düşündürecek bir çok konu ile.. Dostluk, doğayı koruma, birbirimizi anlama gibi empati kurmamız gerekecek konular da sayfaların sihirli resimlerinin, sözlerinin arasında........ * 5 yaş ve üzeri (suvemer)
Mevsimler iş başında, doğa bizim için çalışıyor; hem de yoğun bir şekilde Ağaç Woody'nin bir yılda geçirdiği süreçleri ve ikiz farelerle yaşadıkları dostluklarını harika bir hikaye ve resimlemelerle anlatan bir güzel kitap. Mevsimlerin döngüsü, aylar, bitkilerle birlikte sosyal duyarlılıkları da etkili bir şekilde işliyor. Ağaç Woody ile ikiz farelerin dostluğu ise yüzleri gülümsetecek türden. Çizimlerin sadeliği ve güzelliği çocukların ilgisini çekecektir. İlkokul 1. sınıftan itibaren okumaya uygun olmakla birlikte okul öncesi dönem çocuklarına okumaya da oldukça uygun nitelikte bir eser. Emeğin, dostluğun, çabanın ve zorlukların üstesinden gelebilmenin kitap bulmuş hali Ben çok sevdim, siz de seversiniz belki. Mutlu okumalar (okurdostukitap)
Yoğun Bir Yıl PDF indirme linki var mı?
--reklam--
Leo Lionni - Yoğun Bir Yıl kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Yoğun Bir Yıl PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Leo Lionni Kimdir?
--reklam--
Leo Lionni Kitapları - Eserleri
- Pezzettino
- Frederick
- Yüzyüz
- Yeşil Kuyruklu Fare
- Dünyanın En Büyük Evi
- Alexander ve Oyuncak Fare
- Yoğun Bir Yıl
- Tırtıl Boyu
- Matthew'un Rüyası
- Cornelius Masalı
--reklam--
Leo Lionni Alıntıları - Sözleri
- Tüm insanlar aynı olamazlar, aynı şeyleri yapmazlar. Her birinin işlevi ve katkısı farklıdır ve değerlidir. (Frederick)
- Derken bir gün, hafif ve neşeli, dünyayı görmeye gitti. Bazı yapraklar rüzgarda hafifçe sallanıyor, bazıları olanca ağırlıklarıyla yere uzanıyordu. Kara topraktaki çatlaklar, güneşin ilk ışıklarında kristal gibi parlıyordu. Benekli mantarlar vardı, bir de üzerindeki küçük çiçeklerin dalgalanıyor gibi göründüğü, kuleye benzeyen saplar… Bir çam kozalağı, eğrelti otlarının danteli andıran gölgesinde uzanıyordu. Çakıltaşları, bir kum yığının içindeki kumru yumurtalarına benziyordu, pürüzsüz ve yuvarlaktılar. Likenler kayalara, kabuklar ağaçlara tutunmuştu. Diri goncalar sevimli ve sabah çiyiyle serinlediler. Küçük salyangoz çok mutluydu. (Dünyanın En Büyük Evi)
- "Ben herhalde başkasının küçük bir parçasıyım." (Pezzettino)
- Sözcük topluyorum. (Frederick)
- "Olmaz" demiş minik kırmızı balıklardan biri. "Büyük balık hepimizi yutar." "Ama böyle durup bekleyemeyiz" demiş Yüzyüz. (Yüzyüz)
- Ben kendimim :) (Pezzettino)
- Soğuk, karanlık kış günleri için güneş ışını topluyorum. (Frederick)
- ''Herkes devletin sırtından geçinmek ister. Fakat bilmezler ki devlet herkesin sırtından geçinmektedir.'' (Frederick)
- "Evini hafif tut, taşıması kolay olsun." (Dünyanın En Büyük Evi)
- Aralık geldi, ardından da yılbaşı. Woody hediyesini uzattı "Nedir bu?" diye sordu. Coşkuyla hayvan dışkısı diye yanıtladı Willie. "Daha neler. " dedi Woody. Bunun üzerine güldü. "Gübre tam da ihtiyacım olan şey." dedi, doğru söylüyordu. Sıra Willie'ye gelmişti elindeki kutu ağacın çevresini dikilecek Filizler ve çiçek tohumları ile doluydu Woody iki arkadaşa Teşekkür etti. "Yeni yıl kutlu olsun." diye hep birlikte bağırdılar üçü de mutluydu ve yoğun geçecek yeni yıla hazırdı. (Yoğun Bir Yıl)
- Minik balıklar sürüsü, denizin kuytu köşelerinden birinde mutlu mutlu yaşıyormuş. Hepsinin rengi kırmızıymış. İçlerinden yalnızca biri, midye kabuğu gibi siyahmış. Bu siyah olanı, kardeşlerinden daha hızlı yüzüyormuş. Adı,YüzYüz’müş. (Yüzyüz)
- Frederick kızardı, alkışları kabul etti ve utana sıkıla, "Biliyorum." dedi. (Frederick)
- Evini hafif tut, taşıması kolay olsun. (Dünyanın En Büyük Evi)
- “Nehir kıyısında hayat Asla eskisi gibi olmayacaktı” (Cornelius Masalı)
- “Ben kendimim” diye bağırdı Pezzettino. (Pezzettino)
- Adı Pezzettino’ydu.Onun dışında herkes kocamandı ve cesaret isteyen,harika işler yapıyordu. Pezzettino ise küçüktü.”Ben herhaldi başkasının küçük bir parçasıyım.” diye düşündü. (Pezzettino)
- Şanslı değil miyiz dört mevsim olduğu için? Ya bir mevsimi eksik ya da fazla olsaydı senenin! (Frederick)
Yorumlar
0 yorum