matesis
dedas

Başkaldırış Gecesi: 15 Temmuz

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşamakta olan tüm halklar olarak varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi en güzel şekilde aydınlığa kavuşturan, inançlı, sorumlu bir o kadar da duyarlı mücadeleci duruşlarıyla bizlere örnek olan tüm annelerimizi, kadınlarımızı, erkeklerimizi, kardeşlerimizi, yaşlılarımızı, gençlerimizi bir kez daha kutluyorum.
Başkaldırış Gecesi: 15 Temmuz

Başkaldırış Gecesi: 15 Temmuz

 

Yazımı kaleme almadan önce şunu belirtmek istiyorum:

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşamakta olan tüm halklar olarak varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi en güzel şekilde aydınlığa kavuşturan, inançlı, sorumlu bir o kadar da duyarlı mücadeleci duruşlarıyla bizlere örnek olan tüm annelerimizi, kadınlarımızı, erkeklerimizi, kardeşlerimizi, yaşlılarımızı, gençlerimizi bir kez daha kutluyorum. Bunun yanında tüm 15 Temmuz Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.Mekanları cennet olsun.

 

Bu şekilde gelecekte de aynı bilinç ve kararlılıkla Yüce Milletimizin iradesine, toprağına, bayrağına ve de seçilmiş olan Başkanına (Sayın Recep Tayyip Erdoğan)sahip çıkacağından eminim. Öyle ki yapılan seçimlerde de aynı kararlılıkla milletimiz Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan olarak seçtiler.

 

Karanlığa Başkaldırışın tarihi olan 15 Temmuz Darbe Gecesinde bir kez daha demokrasinin teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti Milleti kazanmıştır. Bununla beraber birlik beraberlik ve kardeşlik bir kez daha kazanmıştır.

 

Demokrasiye sahip çıkarak karanlığa başkaldırmak adına canından feragat eden şehitlerimiz, ağır silahların karşısında gövdelerini siper ederek, bu güzel milletin özgür iradesine sahip çıkmıştır. Ne mutlu o inançlı millete ki kendi bayrağına, kendi seçilmiş başkanına, kendi kutsal toprağına sahip çıkıyor.

 

Karanlığa başkaldıran bu inançlı milleti bir kez daha gördük ki, ne hiçbir silah ne hiçbir tank top ne de hiçbir uçak yıldıramadı. Allah’ın izniyle hiçbir kimse de yıkamayacaktır.

 

Karanlığa başkaldırmak bütün demokrat yurttaşın en asli görevidir. Toprağını, bayrağını, seçilmiş başkanını soysuzlara karşı savunmak hepimizin en önemli görevlerindendir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Halkları olarak her kesimden bu lanet olası darbe gecesine karşı hiçbir şekilde tereddüt etmeden canlarına pahasına tankların önüne, kurşunların önünebedenlerini siper ettiler. Bu halk yeryüzünün en inançlı halklarındandır. Bu halkı Allah’ın izniyle hiç kimse yıkamayacaktır.

 

15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine milletimiz çok güzel bir cevap vererek mükemmel destanların en güzelini yazmıştır. Esasen 15 Temmuz 2016 yüce Milletimizin yazmış olduğu en başarılı ve en güzel destanın kendi adıdır.

 

Savunmasız bir şekilde olan insanlarımıza ateş açmak gibi bir hainlik ve dinsizlik yapan satılmış şerefsizler bazı şeyleri atladılar. Bunlardan en önemlisi de Başkanımız, Reisimiz, Reisi Cumhurumuz ve Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle dik duruşuyla var olan bütün olumsuzluklara rağmen telefonla bir haber kanalı ile görüşme yapmasıyla birlikte bütün vatandaşları sokağa, havalimanlarına davet etmesi ve diğer bir durumda da bu milletin gücünü atlatmışlardı. Bu önemli iki unsur hainlerin darbe girişimini alt üst etti.

 

Bu yaşanılan alçak ve hain darbe girişiminde üzülerek söylemek istiyorum ki yüzlerce sayıya ulaşan vatan evladımız şehit olmuştur. Rabbim onları cennetin en güzel mevkisinde bulundursun. Bu yaşanılan acı olayda yüzlerce vatandaşımız da yaralanmıştır. Yüce Allah (c.c), demokrasi gazilerimizi, kardeşlerimizi, dostlarımızı tez zamanda ayağa kalkma fırsatı versin.

 

Mükemmel insan bir o kadar da zalimlerin her türlüsüne başkaldıran Cumhurbaşkanımız, Başkanımız, Reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla binlerce insan meydanlara indi ve bu hain darbe girişimine dur dedi.

 

Evet!

 

Ey Darbelere Hep Beraber Başkaldıran Güzel Halk!

 

1950’lerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanlığını yapmış olan Rahmetli Adnan Menderes’e ve arkadaşlarına sahip çıkmayan bu millet bu sefer Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmıştır. Bu millet bu başkanından vazgeçmeyecek denildi. Şükürler olsun ki millet bir oldu ve bu FETÖ hainlerine karşı başkaldırdı. Onlara izin vermedi.

 

Değerli Halk!

 

Şunu asla unutmayalım.

 

Yapılan bu hain darbe girişimi sadece Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arap’ına yapılmış bir girişim değildir bu bütün Türkiye Cumhuriyeti Halklarına yapılmış bir darbe girişimidir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Halkları milli iradeye, demokrasiye ve başta Cumhurbaşkanına sahip çıkmak için meydanlara indi ve de darbe girişimine dur dedi. Haince bir hareketle darbe girişiminde bulunarak milli birliğimize ve beraberliğimize kast eden dinsizleri hak ettikleri en güzel cevabı milletimizden ve de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden almıştır.

 

Milli iradeye, demokrasiye, devletine, başkanına, bayrağına, toprağına onurlu ve dik duruşuyla yürekten sahip çıkan tüm halklara, milletimize, Mardinlilere ve de özelliklede Kızıltepeli hemşehrilerimizi can-i gönülden teşekkür ediyorum.

 

Kutsal vatan ve topraklarımız için demokrasi adına şehitlik mertebesine ulaşan tüm kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza gazilerimize acil şifalar, ailelerine, yakınlarına ve yüce Milletimize başsağlığı dilerim.

 

Tüm halkımıza geçmiş olsun diyor tarihi birliğinizi, beraberliğinizi ve dirlik direnişinizi en güzel şekilde kutluyorum.

Yorum Yaz