Mardin Olimpiyatlara Hazır

Mardini çok özledim "Senin hasretin varken bu şehirde yaşanmaz" deyip yollara koyuldum. Yorgunluğum üzerimizden gidince Mardin sokaklarında bir tur atıp, hasret gidereyim dedim.
Ya Allah dememle beraber Yeniyoldan çarşıya doğru ağır adımlarla çıkıyorum. Önümde mardinin meşhur hammallarından bir amca her adımında Ya Allah diyor, biraz daha çıktık, hammal amcanın takatı kalmamıştı hayret ettim doğrusu böyle bir olaya ilk defa tanık oluyordum.
Nasıl olurda bizim meşhur hammallımız adeta nakavt olmuş bir boksör gibi köşeye atmıştı kendini. Hafiften başımı kaldırdım oda ne ? Ya Allah, Ya Selam bu ne rampa kardeşim, hammal amca haksız değilmiş dedim. Öyle bir rampa yapılmış ki hayret etmemek mümkün değil.
Ya kardeşim böyle rampa mı yapılır tamam eskiden de rampa vardı ama bu kadar değildi. Hangi akılla bu yol bu hale getirilmiş, merdiven yapsaydınız ne olurdu. Burayı rampa yapan şahıs herhalde rüyasında olimpiyatların Mardin'de olduğunu görmüş, böyle birşeyi yapma ihtiyacı duymuş.
Binlerce La Hevla Vela dan sonra devam ediyorum, ya sabır bu da ne sokak ikiye bölünmüş karşıya geçmek için bir çare aramaya başlıyorum.
Sokağın hemen başında bana bakarak pis pis sırıtan bir kedi ilişiyor gözüme sanki bana erkeksen geç diyor. 5 - 6 adım geri gittikten sonra Allah ne verdiyese koşmaya başladım ve karşıya geçmeyi başardım. Dönüp baktığımda burayı yapanında aynı rüyayı gördüğünü düşünmeye başladım.
Çarşıya çıkmaya ramak kalmış tam rahat bir nefes aldım derken bu sefer de yüzlerce çukur ve tümsekten oluşan bir alanın içinde buldum kendimi. Bir çukurun üzerinden atlıyor, tümseği de tırmanıyordum, tüm çukur ve tümsekleri başarı ile geçtikten sonra ana caddeye vardım. 1 dakika boyunca etrafı izlemeye başladım. Derin bir of çektikten sonra Hasan Ammar tarafına doğru yola devam ediyorum.
Yol dediğime bakmayın yol demek için binlerce şahit lazım. Biraz ilerledikten sonra sedyenin üzerinde uzanmış hastamı, yaralımı olduğunu tam olarak kesinleştiremediğim bir bayan , onu taşıyan sağlık personeli ve vatandaşlar ambulansa yetiştirmek için olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Şehrimizi Olimpiyatlara hazırlayanlara teşekkür ediyorum.
merdinadelal
14.12.2013 / 14:04EĞERKİ MARDİNE GERÇEKTEN BİRGÜN OLİMPİYATLAR VERİLSE İLK MADALYAYIDA AHMET ÇINARBAŞ ALMALI ÇÜNKÜ HİÇ BİR SINIR TANIMADAN HİÇBİR ENGEL TANIMADAN TÜM BIRANŞLARDA BAŞARILI OLMUŞTUR YAZARIMIZIN YAZISI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ MARDİNİN İLK OLİMPİYAT MADALYASI ALAN YAZAR:)