Özgür Düşünce Platformu Beyin Fırtınaları

Geçtiğimiz Pazar günü Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi USTAD tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Hollanda Mim Vakfı Başkanı Doç. Bahaeddin Budak ve deneyimli Araştırmacı Yazar Şerefxan Ciziri’nin konuşmalarıyla başlayan “Sınırları Birleştiren Diller” konulu beyin fırtınası toplantısına birbirinden değerli katılımcıların fikir paylaşımları ile devam etti.
USTAD Yönetim Kurulu üyelerininde dahil olduğu ve fikirlerin özgür ortamda katılımcılarla paylaşıldığı USTAD’ın beyin fırtınalarında dikkat çeken en önemli husus: Eleştirinin kapı dışında bırakılması…
Durum öyle olunca, her katılımcı hayal gücünü kullanıp zihninde imgeleme yapabiliyor.
Düşüncelerinin yargılanacağı ve üreteceği fikirlerin garip gelebileceği endişesinden uzak durduğu için, İlginç fikir ve düşünceler, yeni çözüm yollarının ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.
Bazen de katılımcılar birbirlerinin fikirlerinden esinlenerek değişik imgelemeler ortaya çıkartabiliyorlar.
USTAD’ın gelenekselleştirdiği ve gelecekte seyirci topluluğunun da (sadece soru ile değil) fikirleri ile katılmasını tasarladığı beyin fırtınası toplantıları tam bir fikirsel demokrasi manifestosu olacak gibi görünüyor.
Zira dilediğiniz kadar fikir üretiminde özgür olduğunuz gibi, bazı maddeler üzerinde dilediğiniz kadarda susma ve dinleme hakkınızda kullanıyorsunuz.
Yani, konuşma hakkını kullanan da, susma hakkını kullanan da aynı güzelliği katıyor bu toplantılara…
Örneğin, Sınırları birleştiren diller konusunun işlendiği beyin fırtınasında sınırları ayrıştıran dillerin varlığı da konuşuldu..
Ya da dilin gönül olduğu…
Sözün özü: USTAD’ın protokol havasından uzak, elit katılımcılarında konuya bir fert olarak dahil olmaktan zevk aldığı beyin fırtınaları oldukça verimli geçiyor.
Hafta sonunda üçüncüsü yapılan beyin fırtınası toplantılarının bir sonraki konusu gündemi belirlemeye aday…
Değişen dünyada değiştirilmesi dahi teklif edilemeyenlerin beyin fırtınası kopartılacak…
Fırtına fırtınadır... Bir bardak suda da olsa..
Sağlıcakla Kalın..
Yazı http://www.ustad.org.tr adresinde yayınlanmıştır.
Şakin POYRAZ
25.07.2011 / 15:35Değişen dünyada değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen hükümler kalmasın.Yeryüzünde böyle hükümler olmasın.Dünyada mevcut bulunan normlar nasılsa bisde de öyle olsun. Sana Başarılar diliyorum sevgili Hocam