tatlidede

Yazık!...

Yazık!...

Bu kez ateş sadece düştüğü yeri değil, hepimizin ciğerini yaktı. Daha önceleri İstanbul’da, Düzce’de, Van’da, Elazığ’da yaşadıklarımızdan yeteri kadar ders alamamışız ki asrın en büyük felaketiyle yıkıldık bir daha.

Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve halen enkaz altında yaşama tutunmaya çalışanlara dayanma gücü dilemekle beraber tek yürek olmuş bir halk olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Alevisiyle, Sünnisiyle, Süryanisiyle, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Lazı, Çerkez’i, Gürcü’sü, Manav’ı, Abaza’sıyla, AK Partilisi, MHP'lisi, HDP'lisi, İyi Partilisi, CHP'lisiyle halk olarak tüm farklılıklarımızı bir kenara itmiş ve Çanakkale ruhuyla omuz omuza vererek kardeşlerimizin yardımına akın akın koştuk, koşmaya da devam edeceğiz.

Ve öylesine bir akın var ki, buna dünyanın hiçbir yerinde şahit olunamaz.

Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın.


Bizler halk olarak bu birlikteliği, plansız programsız bir şekilde ve tamamen içimizden gelen bir sesle sağlarken siyasilerimizin akıl almaz beyanatlarıyla üzülüyoruz. Ortada yaşanan bu felaketin can pazarı varken, ve bu can pazarına yek vücut olmuş bir halkla yardım elleri uzatılırken bu halkın yönetimine talip olanların akıl tutulmalarına şahit olmak…


Çıkmış birisi, ben bununla yan yana durmam diyor.
Bir diğeri şu ittifak burada diğer ittifak nerede diyor.
Televizyon kanalının biri şuraya gelinmedi diyor
Bir diğeri bilmem ne diyor.


Yazık!..


Yazık ki ne yazık!..


En azından böyle bir zamanda birbirlerini ötekileştirmeden yan yana durarak halka örnek olması gerekenlerin bu yaptıkları emin olun ki hiç kimsenin gözünden kaçmıyor.

Ve ben şunu çok iyi anladım ki; bizleri birbirimize düşüren, yüreklerimize sevgi yerine nefret tohumlarını yükleyen akıl, işte bu akıldır. Ve inanıyorum ki, bu akıl, zor dönemlerde "biz" olmayı kadim bir kültürle içselleştiren yüreklerdeki kardeşlik duygusunu asla yok edemeyecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asrın en büyük feleketi olarak nitelendirdiği depremle ilgili suhuleti ikrar eden bir güzel sesi yazımın sonunda atlamak istemiyorum;

CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş katıldığı canlı yayında, depremin boyutuna ve yayıldığı geniş alana dikkat çekerken, "Dünyadaki bütün AKUT’çuları getirseniz anca yetişirler" derken yaşadığımız afetin boyutları hakkındaki durum tespitini yapan siyasetçilerden biri olmuş oldu!

 

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz