Azize, 17 yaşında şiirin kitabını yazdı!
Kızıltepe’de yaşayan 17 yaşındaki Azize Ayav, 15 yaşından beri yazdığı şiirleri lise döneminde kitaplaştırdı. Yıldızları çok seven Ayav kitabına bir yıldız olan ‘Nova’ ismini verdi.
Azize Ayav, 17 yaşında Kızıltepe doğumlu. Koçhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi. Şair Özdemir Asaf’tan çok etkilendi. 15 yaşından beri yazdığı şiirleri 17 yaşında kitaplaştırmaya başladı. Ayav, 149 sayfalık Nova isminde bir şiir kitabı çıkardı.
Yıldızlardan ilham alıyor
Genç şair şiire başlama hikayesini şöyle anlatıyor: “Şiirleri okuyarak bu merak bende başladı. En çok sevdiğim şair Özdemir Asaf. Daha sonra şiir yazmaya başladım. Zamanla kendimdeki yeteneği anladım. Hocalarımdan da yardım aldım. Daha sonra yazdıklarımı kitap haline getirdim. Neden ben de bir kitabım olmasın diye kendime sordum. Yazdıklarımı bir kitap haline getirdim. İsmini Nova koydum. Yıldızları çok seviyorum. Yıldızlara bakarak şiirlerimi yazıyorum.”
“En büyük destekçim annem”
En büyük destekçisinin annesi olduğunu anlatan Ayav, “Yazım aşamasında annem hep yanımda oldu. Ailem de beni destekliyor. 4 çocuklu bir ailenin tek kızıyım. Daha çok aşk üzerine şiirler yazıyorum. Bu benim için çok güzel bir duygu. Çünkü burada kadınlara örnek olabilmek, umudu olmayan bir yere umut olmak benim için onur ve gurur verici bir duygudur.” dedi.
İsmail aydoğan
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum