Kobane'nin inşasına destek için kermes düzenlendi
KJA 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde Kobanê'nin yeniden inşa çalışmalarına maddi destek vermek için kermes düzenledi.
Özgürlük meydanında kurulan kermes çadırına Belediye Eş başkanı İsmail Ası, DBP, HDP ilçe yöneticileri, belediye eş başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, STK ve çok sayıda kişi ziyaret etti. Kermes çadırına Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Fidan Doğan, Arin Mirxan, Kader Ortakaya ve Deniz Fırat’ın posterleri asıldı.
Düzenledikleri kermese dair konuşan DBP Eş Başkanı Nadya Kaya: ‘Açtığımız kermes yoğun bir ilgi alıyor. Kızıltepe’deki bütün kurumlarımızda yer alan kadın arkadaşlarla birlikte çalıştık. Güzel bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Özellikle de öne çıkan kadın dayanışması bizi çok memnun etti. Bu dayanışma önümüzdeki çalışmaların da önünü aydınlatacak nitelikte. Bugün ile birlikte kermesimiz iki gün daha devam edecek bütün halkımızı çadırımıza davet ediyoruz’ açıklamasında bulundu.
HDP İlçe Yöneticisi Yasemin Demirkaya ise : ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açtığımız bu çadırın bütün geliri Kobane’ye gönderilecek. Halkımızın bu kermese yoğun desteği var ve bu destek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bu etkinlik tam anlamıyla bir kadın çalışması oldu. Çünkü hem getirilen yemeklerin hepsini biz yaptık, hem de çadırın kurulmasına kadar her şeyi biz üstlendik. Kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yok. Bizim bugün açtığımız kermes ve bu kermese verilen ilgi bunun en güzel örneğini teşkil ediyor’ dedi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum