diorex
life

Mardin’de Doğaya 300 Kınalı Keklik Salındı

  • 18.07.2025 12:19
Mardin’de Doğaya 300 Kınalı Keklik Salındı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarımda doğal dengeyi korumak ve zararlı böceklere karşı biyolojik mücadeleyi desteklemek amacıyla kırsal alanlarda dikkat çeken bir projeye imza attı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde doğaya 300 adet Kınalı Keklik salındı. Proje, hem yaban hayatının desteklenmesini hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşmasını hedefliyor.

Yaban Hayatına Destek Projesi Hayata Geçti

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yaban hayatının desteklenmesi ve doğal zararlılarla mücadeleye katkı sunmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, doğaya 300 adet Kınalı Keklik salındı.

Image description

Doğal Mücadele Yöntemlerine Destek

Yapılan açıklamada, kekliklerin özellikle doğada süne, kene ve benzeri zararlıların popülasyonunu doğal yollarla kontrol altına aldıkları vurgulandı. Böylece hem biyolojik denge korunuyor hem de tarımsal verimlilik destekleniyor.

 Image description

“Ekolojik Denge ve Tarımsal Üretim İçin Önemli”

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kutbettin Yavuz; “Yaban hayatını korumak ve güçlendirmek sadece ekolojik denge açısından değil, tarımsal üretim açısından da büyük önem taşıyor. Kınalı kekliklerin salımıyla birlikte doğaya katkı sunmanın yanı sıra zirai mücadelede doğal bir yöntem de teşvik ediliyor,” ifadelerini kullandı.

 

Sürdürülebilir Tarıma Katkı

Kekliklerin doğaya salımı, aynı zamanda Mardin’in biyolojik çeşitliliğinin zenginleşmesine ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik örnek bir adım olarak değerlendirildi.

Image description

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz