Nusaybin ve Kamışlı Hattında Örtü Yangını
Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır hattında çıkan anız yangınları, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı araziye sıçradı. Nusaybin İtfaiyesi, askeri itfaiye ekipleri ve TOMA’ların ortak müdahalesiyle çalışmalar sürdü.

Sınır Hattında Üst Üste Yangınlar
Nusaybin ile Suriye arasındaki mayınlı sınır bölgesinde iki gün üst üste anız yangını meydana geldi. Sınır hattında çıkan ilk yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle söndürülürken, ertesi gün ilçe merkezine sıfır noktada yer alan mayınlı alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yeni bir yangın başladı.
Rüzgarın şiddetlenmesiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan alevler, sınır hattı boyunca tehlike oluşturdu.

Ekiplerden 3 Saatlik Müdahale
İhbar üzerine bölgeye acil olarak Nusaybin İtfaiye Amirliği ekipleri, askeri itfaiye birimleri ve askeri TOMA araçları sevk edildi. Mayınlı arazi koşullarına uygun şekilde yürütülen ve yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme işlemlerinin ardından bölgede olası bir risk ihtimaline karşı soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.
Kamışlı'daki Yangın Nusaybin'den Görüldü
Öte yandan sınırın diğer tarafında yer alan Suriye'nin Kamışlı kentinde de gündüz saatlerinde başlayan anız yangını, akşam saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Rüzgarın etkisiyle çevredeki bahçe ve tarım arazilerine sıçrayan yangından yükselen yoğun duman ve geceyi aydınlatan alevler, Nusaybin ilçe merkezinden net bir şekilde gözlemlendi.
Alevlerin daha geniş alanlara ve yerleşim yerlerine yayılmaması amacıyla sınır hattı boyunca güvenlik önlemleri üst seviyede tutulmaktadır.


Editör: Gülten Akgül