SON DAKİKA: Bilal Erdoğan ve Bakan Işıkhan’ın Mardin Programına Erteleme Kararı Geldi
Yoğun programla Mardin’e gelmesi beklenen Bilal Erdoğan ve Bakan Vedat Işıkhan’ın ziyaretine ilişkin karar değişti.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Mardin’de gerçekleştirmesi planlanan kapsamlı ziyaret programı ertelendi.
Edinilen bilgilere göre, yarın (perşembe) günü yapılması planlanan ziyaret, Kahramanmaraş’ta meydana gelen önemli bir hadise nedeniyle ileri bir tarihe alındı.

Yoğun Program Planlanmıştı
Program kapsamında Bilal Erdoğan’ın, Bakan Vedat Işıkhan ile birlikte Mardin’de gün boyu sürecek bir dizi etkinliğe katılması planlanıyordu. Ziyarete ayrıca Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile İl Başkanı Mehmet Uncu’nun da eşlik etmesi bekleniyordu.
Eğitim ve Gençlik Projeleri Öne Çıkıyordu
Ziyaret programında, İpek Yolu Mardin Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin temel atma töreni, Artuklu ilçesindeki 15 Temmuz Milli İrade Ortaokulu’nda Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi açılışı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Siyonizme Karşı Cesaret Ödülleri Programı ve Sempozyumu” gibi önemli etkinlikler yer alıyordu.
Ayrıca tarihi Kırklar Kilisesi ziyareti ve Kasımiye Medresesi’nde gençlerle buluşma programı da planlanan etkinlikler arasındaydı.

Yeni Tarih Daha Sonra Açıklanacak
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, ertelenen programın yeni tarihinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. Mardin’de gerçekleştirilmesi planlanan ziyaretin, özellikle eğitim, gençlik ve istihdam alanlarında önemli katkılar sunması öngörülüyor.
MUHABİR: GÜLTEN AKGÜL
Editör: Gülten Akgül