matesis
dedas

AK Parti’den Aday Gösterilmeyen eski belediye başkanları Mardin'de partilerinden istifa etti

Mardin’de AK Parti’den aday gösterilmeyen Artuklu, Ömerli ve Midyat ilçesindeki üç isim partilerinden istifa ederek farklı partilere geçme girişiminde bulundu.
  • 08.02.2024 12:53
AK Parti’den Aday Gösterilmeyen eski belediye başkanları Mardin'de partilerinden istifa etti

 Artuklu’da eski belediye başkanı Beşir Ayanoğlu ve Ömerli’de eski belediye başkanı Servet Cemiloğlu Yeniden Refah Partisine geçerek aday adaylığı başvurusunda bulunacak.  

AK Parti yerel seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de aday belirleme sürecini tamamlaması ile siyasi arenada da saflar belli olmaya başladı.

Ak Parti’den Aday gösterilmeyen eski Mardin belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu Yeniden Refah Partisine geçmek üzere Ak Parti’den istifa etti.

Image description

Ayanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“30 Mart 2024 yerel seçimleri için Artuklu Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı oldum. Gerek teşkilat nezdinde gerekse hemşerilerimiz nezdinde büyük bir teveccüh ile karşılandım. Ancak il teşkilatı yönetimde Mardin Artuklu bölgesinin sosyolojisini tanımayan, bilmeyen ve hemşerilerimiz nezdinde karşılığı olmayan birilerinin ezbere karar verdiğini müşahade ettim. Bu şekli ile siyaset olmayacağına kani oldum. Bu sebeple Ak Partideki Artuklu Belediye Başkanlığı aday adaylığımı geri çektim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırı bizde her zaman alidir. Şahsıma destek olan bütün kardeşlerime, hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.”

ÖMERLİ'DE SÜRPRİZ ADAY

Image description

AK Parti Ömerli eski belediye başkanı Servet Cemiloğlu da AK Parti üyeliğinden istifa edip Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Yeniden Refah Partisi Mardin İl Başkanı Mahmut Özer tarafından Cemiloğlu ve beraberindekilere düzenlenen programla parti rozeti takıldı.

AK Parti'den istifa eden Ayanoğlu ve Cemiloğlu’nun Yeniden Refah Partisi'ne katılma kararı, siyasi arenada dikkatleri üzerine çekti. İki ismin parti değişikliği, yerel siyasette yeni dönem tartışmalarını da beraberinde getirdi.

"AK PARTİ'DE MİLLİ GÖRÜŞ RUHU KAYBOLDU"

AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne katılan Servet Cemiloğlu, AK Parti'de Milli Görüş ruhunun kaybolduğunu belirterek,  "Hepimiz daha önce Milli Görüş ruhuyla bu davaya başvurduk. Ama gel gör ki zamanla artık eksen kaymasını ya da gün sarhoşluğunu yaşadık"dedi.

Cemiloğlu, AK Parti'nin kitleye hitap etmekten uzaklaştığını ve sadece üst sınıf insanların sözünü geçirdiği bir yapıya dönüştüğünü savunarak, sokaktaki insanın, fakirin, garibin ve gurebanın sorunlarının görmezlikten gelindiği bir sürece girildiğini dile getirdi.

MİDYAT AK PARTİ’DEN HÜDA PAR’A BAŞVURU

Image description

AK Parti Midyat belediye başkan aday adayı Adnan Bozkurt, HÜDA PAR'dan Midyat Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Üç dönem Şenköy Belde Belediye Başkanlığı Yapan Ferhan Bozkurt'un yeğeni Adnan Bozkurt, HÜDA PAR'dan Midyat Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuruda bulundu .

Bozkurt'un, Başvuru belgesini HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak teslim alarak HÜDA PAR rozeti taktı.

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
09.02.2024 / 14:16

Akparti aynı adayları ısıtıp ısıtıp halkın önüne çıkarırsa karşılığını halk sandıkta çok güzel verecktir Artukluda ve büyükşehirde akp yi desteklemiyoruz. oy yok !

Image
Ziyaretçi
09.02.2024 / 11:59

Aynen geri çekilmeli

Image
Ziyaretçi
09.02.2024 / 10:57

Sayın Ayanoğlu zamanında ne yaptın ki şimdi belediye başkanlığı istiyorsun seni kendi ailen bile istemezken sen gelip benim belediye başkanım olamazsın bunu yaparak oyları parçalamak istiyorsun lakin başaramayacaksın avukatlığını yap otur oturduğun yerde

Image
Ziyaretçi
09.02.2024 / 09:56

Kesinlikle Tatlıdedeye oy vermeyeceğim.

Image
Ziyaretçi
09.02.2024 / 09:53

Tavşan diye küçümsediğin adayın bir oy potansiyeli var, bir de kabaladan güçlü bir isim eklenince kaya diye gözünde büyüttüğün Tatlıdede sandıkta toz duman olacak. Bence Beşir Ayanoğlu’nun attığı oku Şakir Nuhoğlu/Ferah Kaya gediğine koyacak. Bizim tek gözettiğimiz menfaat Artuklu’nun menfaatidir.

Image
öz mardinli
09.02.2024 / 08:32

Beşir ayanoğu yenişehir deki çarpık yapılaşmanın baş mimarıdır. yenişehirdeki parkların özel kişilere satılarak kendisine ve encümen üyelerine rant sağlamamıştır.kalitesiz bir adam

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 23:03

👍

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 21:25

Artukludaki son iki seçime bakın.Artuklu'da DEM Parti'nin nasıl farkı kapatıp Ak partiyi geçtiğini goreceksiniz .Artukluda kazandık hesabı yapanlar...bu seçim herkes için bıçak sırtı..iki partiden ikisinin de kazanma ihtimali eşit

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 17:14

Sayın Beşir Ayanoğlu hayırlı olsun. Tebrikler

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 16:42

Arkadaşım Akparti den Aday adayı değildim ve kimseyle diyaloğa girmedin.

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 16:40

Arkadaım Akparti den A'da adayı değildim ve kimseyle diyaloğa girmedin.

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 16:30

Beşir Ayanoğlu hayırlı olsun refah partisi kazanır

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 16:23

Ayanoğlundan ve performansından şikayet edebilirsiniz ki bu son derece doğal açik soylemek gerekirse ayanoglunun sevapları hizmet manasında günahlarından çok daha fazladır gecen 10 yılda büyükşehir belediyesi de eklenmesine rağmen performans ortadadır yalnız bahsettiğiniz aday tatlidedenin nasıl bir kerameti nasıl bir birikimi nasıl bir donanımı nasıl bir hizmet performansı var onu da size sormak lazım bu cağda aday olabilecek bir aday mıdır yazık bu da bu memleketin kaderi

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 16:08

Acilen mevcut başkanın adaylığı geri çekilmeli istenilince neler yapıldığını biliyoruz 20 Şubat ‘a kadar süre var.Bu adayı istemiyoruz.Memlekete yazık ne yaptı bu adam neee kesinlikle kul hakkına girmemek adına bu adama oy yok Değişsin

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 15:28

Artukluda istenmeyen aday konulursa bu olur sayın Beşir başkanım desteklerimiz sizinle hayırlı olsun…

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 15:25

Artuklu Beşir ayanoğluyla refaha kavuşacak tamda istediğimiz aday Allah muvaffak etsin artuklumuz için hayırlı uğurlu olsun inşallah

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 15:04

Bu kafayla bu adayla bu seçimi Artuklu’da maalesef kaybedecek Ak Parti. Mehmet Tatlıdede hiç sevinmesin bence yeniden başkan olacam diye seçim kazanmak, boşalan koltuğa geçici oturmaya benzemez.

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 14:33

Partileri bir kenara bırakıp söylemek gerekirse her üç aday adayının aday gösterilmemiş olması takdire şayan olmuş. Aday gösterilince parti "iyi" gösterilmeyince "kötü" öyle mi? Bu bana iki türküyü hatırlatıyor. Biri "menfaat üstüne kurulmuş dünya" diğeri "ya benimsin ya toprağın" bol dinlemeler diliyorum.

Image
Ziyaretçi
08.02.2024 / 13:44

Halkın iradesini yok sayıp mensup olduğumuz partiden özellikle Artuklu ilçesinden istenmeyen ve Mardin’e hiçbir katkısı olmayan isimlerle devam ederseniz herkes ayrı baş çeker tabi ki olacağı buydu..Artuklu ve diğer ilçeler için hayırlısı olsun.Alternatif her zaman iyidir.

Image
Artuklunun sesi
08.02.2024 / 13:20

Beşir ayanoğlu beyefendi kerameti kendinden menkul bir şahıs;yani üstün yetenekli olduğunu kendi iddia eden biri; sormak lazım acaba Artuklu sosyolojisi kendini mi kapsıyor.Mardin Yenişehir'deki avm üstü yapı ve bir çok imar revizyonuna uğrayan çarpık binalar onun döneminin eserleri değil mi? Siyasi arenada kendi ailesi olan paşavatların bi çoğu dahi onun belediye başkanlığı döneminden hoşnutsuz, dikkati kendine çekmeye çalışan gazlanmış bir aday, Artuklu adayı Tatlıdede kaya gibi sağlam dursun ondan bir toz zerresi bile uçuramaz bu tavşan aday...

Yorum Yaz