matesis
dedas

AK Parti Mardin Aday Listesi belli oldu!

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile ilgili AK Parti'den Mardin milletvekilliği için edinilen bilgilere göre milletvekili sıralaması netleşiyor.
  • 09.04.2023 14:04
AK Parti Mardin  Aday Listesi belli oldu!

14 Mayıs seçimleri için AK Parti'nin milletvekili aday listesi sıralamasında geçtiğimiz günlerde milletvekilliği için istifa eden önceki dönem il başkanı Faruk Kılıç listenin tepesinde kendisine yer buldu.

AK Parti'nin Mardin için hazırladığı aday sıralamasında ikinsi sırada Muhammed Adak, üçüncü sırada Mardin'in tanınmış iş adamı Mehmet Şakir Nuhoğlu'nun oğlu Mehmet Akif Nuhoğlu dördüncü sırada Abdulvahap Arbağ, beşinci sırada Mehmet Samsa, altıncı sırda ise Ayhan Aslan yer aldı. 

Mardin Life haber merkezinin edindiği bilgilere göre listelerinde kendine yer bulan isimler şu şekilde yer aldığı öğrenilirken, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için AK Parti tarafından hazırlanan kesin listenin yüksek seçim kurulunda teslim edilmesinin ardından kamuoyla paylaşılacağı öğrenildi.

AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

  1. Faruk Kılıç
  2. Muhammed Adak
  3. Mehmet Akif Nuhoğlu
  4. Abdulvahap Arbağ
  5. Mehmet Samsa
  6. Ayhan Aslan

YÜKSEL İSTANBUL'DAN BÖLÜNMEZ İZMİR'DEN

Öte yandan daha önce Mardin milletvekilliği görevinde bulunan 23 dönem Mardin milletvekili Cüneyt Yüksel İstanbul 3. bölgede,  26 dönem Mardin milletvekili ve 27 dönem izmir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın izmir 2 bölgeden aday gösterileceği öğrenildi.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz